+1 yılİşidin bugune kadar yaptigi herşey Kurana aykiridir zaten. Ornek ayette sole diyor:İsra 33. Ayet: Haklı bir sebep olmadıkça, Allah’ın, öldürülmesini haram kıldığı cana kıymayın. Kim haksız yere öldürülürse, biz onun velisine yetki vermişizdir. Ancak o da (kısas yoluyla) öldürmede meşru ölçüleri aşmasın. Çünkü kendisine yardım edilmiştir. burada diyoki hakli sebepler nedir o hakli sebep. Eger seni oldurmek icin sana saldirmissa kendini kurtarmak icin oldurebilirsin. Isid napiyo peki sirf mezhebi farkli diye insanlari acimadan olduruyo ekmegi pesinde kosan kamyon soforlerini olduruyor. Isidin uydugu sey uydurma olan hadislerdir bazi hadislerde musluman olmayanlari oldurun diyor bunlar uydurma hadisler peygamber efendimiz soyluyomus gibi baskasi tarafindan uydurulan hadisler. Bir ayetten bile isidin Kuranin zitti gittgi anlasiliyo. bir muslumanin su durumlarda oldurme yetkisi vardir.. 1 dedigim gibi oldurmek icin hakli sebebin olcak ( seni oldurme niyetiyle sana saldiricak) 2. savastaysa oldurmesi yasak değildir. Oda su ayette belirtilmis.. Bakara 190. Ayet: Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda siz de savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. Bak ayette sizinle savasanlara karsi bile savasirken asiriya gitmeyin diyor. Isid napiyo peki? Kafa kesme kursuna dizme.. Isid Kurana aykiri olan bir terorist gruptur.. Kurani iyice okursan anlarsin. Allah bu iki durum disinda öldürmeyi yasaklamistir..
13 Yorumla- +1 yıl
Bu ayetten o sonucu nasil cikariyosun?
- +1 yıl
''Savaşta inkar edenlerle karşılaştığınzda boyunlarını vurun. Sonunda üstün geldiğinizde onları esir alın; onları ya karşılıksız veya fidye karşılığında salın. Savaş durumu kalkıncaya kadar bunu uygulayın. ALLAH dileseydi sizi savaş derdinden kurtarırdı; ancak O sizi böylece birbirinizle sınamaktadır. ALLAH yolunda öldürenlere gelince, onların yaptıklarını boşa çıkarmıyacaktır.'' Muhammed sûresi 4. ayet.
En İyi Cevaplar
Sivil insanlar Kuranda öldürün demez. Kaldı ki sen burada kendini mi ayıklamaya çalışıyorsun? IŞİDin katlettiklerinin başında müslümanlar var. 2 ayet öğrenmişsin hemen gelmiş burada bilmeyen insanlara sorup kendini tatmin ediyorsun. Ne zavallısın sen? Verdiğin ayetlerde savaş alanlarında diyor. Savaşlara baktığındaysa zaten savaşları genelde inanmayanlar başlatırdı. Hep inanmayıp hem de seni öldürmeye gelenleri çiçekle karşılamak ne kadar mantıklıdır? IŞİD'e gelince, çocukları dahi öldüren bir örgüt, Kur'an ile başlı başına çelişir. Hele ki savaş alanında değil, sivilleri katlediyor. Tekbir getirerek hem de! kaldı ki israile hiç bulaşmıyor bu örgüt nedense. müslümanı öldürüyor. müslümanın baş düşmanı israile yaklaşmıyor bile. Sen de gelip ateizmi kendince haklı çıkarmaya çalışıyorsun...
13 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Kabe'yi yıkacazi oradaki hacıları İslam için öldürecez gibi laflar da sarfediyorlar. al sana link: https://www.youtube.com/watch?v=z99T5XZ5yGI
Kur'anı baştan yazma meselesi çoğu haber sitesinde var zaten : vatantakip.com/.../isid-kurani-kerimi-yeniden-yazacaklarini-duyurdu-
+1 yılHayır hicbir yanlisi yok basta ezidiler olmakla yahudi hristiyan hepsini öldürme amaclari var.
Kurani kerimde yahudileri öldürün der zaten.
Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür……” (Bakara,191)15 Yorumla- +1 yıl
bu surenin içinden bir ayeti alıp getiriyorsun. kendini zeki mi sanıyorsun sen?
fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür diyor bak sonunda. önceki ayetleride getirsene. ?
ne olursan ol saydım var ateist ol bilmem feminist ol ceminist ol penisist ol ne olursan ol saygı duyarım. ama dürüst objektif. olmak kaydıyla - +1 yıl
Ben subjektifim.:) ama kuran yahudi sevmez öldürün der her köşesinde onlar igrenc pis yaratiklar der.
Kendi kitabinimi reddediyorsun yoksa? @cesi272727 - +1 yıl
güya ateistsin ama yahudi avukatlığı yapıyorsun. peki yahudi filistini zalimce vururken sesin çıktı mı?
kaldıki bizim yahudilere bir zarar verdiğimiz yok. yahudiler hep müslümanlara zarar veriyorlar. benim kitabım Kuran da senin dediğin yazmıyor. size saldıranlara savaş açanlara Allah için savaşın diyor. benim dinimi benden iyimi bileceksin kalkıp bir yeri kesip getiriyorsun buraya. senin yaptığın aynen şudur hiç kusura bakma
şimdi senin dötünü buraya koysam ve bu dötü sen diye tanıtsam ne kadar doğru olur? sen döt müsün? senin mantığına göre sen döt oldun gittin bak
subjektifsen sen ataistte değilsin. sen sadece islam düşmanısın. ama derler ya ateş olsan işte bilmem ne. Allah seni bildiği gibi yapsın. - +1 yıl
Allah yokki
- +1 yıl
Tesekkurler
Anlasilan isid militanisin. Baska yer bulamadinmi propaganda yapacak?
35 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
“Abbasoğullarının içinden doğudan ileride sancaklı kişiler çıkacak. Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak. Onlara yardım etmeyin. Allah onlara yardım etmez. Kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa Allah onu kıyamet günü cehenneme koyar. Gerçekten onlar Allah’ın en şerli yaratıklarıdır. Onlar benden olduklarını iddia edecekler. Dikkat edin, ben onlardan beriyim ve onlar da benden beridir. Onların alameti şudur: Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın. Çarşılarda onlarla alışveriş yapmayın. Onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin. Çünkü onların haykırdıkları tekbir ile sema ehli rahatsız olur.”
(Sağîr/Taberanî, Ümmü Ümame’den rivayet ile)
Kaynak;Tacc Hadis Kulliyati, Cilt.13
Umarım kaynağıyla verilen bu hadis açıklayıcı olmuştur010 Yorumla- +1 yıl
Kur'an'dan kaynak sunabilir misin? https://www.youtube.com/watch?v=nCpJEGVHYKY şunu da bir izle.
- +1 yıl
imam-ı beyheki delail kitabında şöyle rivayet eder:
“eshab-ı kiramdan imran bin husayn (radıyallahü anh), şefaatle ilgili bazı hadisler nakleder. oradakilerden biri der ki:
- siz hadisler bildiriyorsunuz, fakat biz bunlarla ilgili kur’anda bir şey bulamıyoruz.
imran bin husayn hazretleri buyurur ki:
- sen kur’anı okudun mu?
- evet.
- kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekat olduğuna rastladın mı?
- hayır.
- peki bunları kimden öğrendiniz? bizden [ashab-ı kiramdan] öğrenmediniz mi? biz de resulullahtan öğrenmedik mi? peki kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı?
- hayır.
- öyleyse bunları kimden öğrendiniz? bizden öğrenmediniz mi? biz de resulullahtan öğrenmedik mi? hac suresinde (eski evi [kabe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? peki orada kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?
- hayır. - +1 yıl
allahü teâlânın kur’anda şöyle buyurduğunu duymadınız mı? (peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.) [haşr 7]
hz. imran daha sonra buyurur ki: sizin bilmediğiniz bizim resulullahtan öğrendiğimiz daha çok şey vardır.”
sonra şunu okudu , (size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.) [bakara 151] - +1 yıl
Hadisler tahrife her daim açıktırlar. Kur'an'da Kur'an'ın eksiksiz ve herşeyi açıklayan kitap olduğu da yazıyor, ne yapacağız? Muhammed'in sadece Kur'an'ı öğretmek için yollanan bir aktarıcı olduğu da yazıyor. İslam tarihinde siyah giyinen, sakal bırakan yüzlerce kavim olmuş, nereden bileyim bugünden bahsettiğini, tarih mi veriyor...
- +1 yıl
tabiki çok fazla yalan yanlış hadisler çıkmıştır önemli olan doğrusunu bulup okumak zaten, ama vaziyet şu ki ne dersem deyim ne örnek gösterirsem gösterim, anlamak istemeyeceksin çünkü sen ya islamiyeti kötülemek için ışidi örnek gösterme peşindesin, ya da ışidcisin bence boşuna konuşmanın manası yok, herkes bildiğini yapar sonunda kim karlı çıkar bilemeyiz. Eğer ben yanlışsam Allah beni ıslah etsin sen yanlışsan seni ıslah etsin.
- +1 yıl
düşüncem şudur: tanrı yok, dinler yalan. Ama araştırır ve sorgularım her daim, artık başka konular üzerine kafa yoruyorum, normalde dinle uğraşamam ama IŞİD faktörü kendine müslümanım diyenlerin cevap vermesi gereken bir konu. Baktım siz müslümanlardan ses yok, bir ateist olarak ön ayak olayım dedim.
Abbas oğullarının içinden doğudan sancaklı kişiler çıkacak. Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak, onlara yardım etmeyin. Allah cc onlara yardım etmez. Kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa, Allah'u Teala kıyamet günü onu cehennemine koyar. Gerçekten onlar Allahın en şerli yaratıklarıdır. Onlar benden olduklarını iddia edecekler. Dikkat edin ben onlardan beriyim ve onlarda benden beridir. Onların alametleri şudur; Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın, çarşılarda onlarla alışveriş yapmayın, onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin, çünkü onların ''Haykırdıkları Tekbir'' ile sema ehli rahatsız olur. BU YETERLI OLMAZ MI HZ. MUHAMMED'IN ISID HAKKINDAKI HADISI
04 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. kuranı baştan yazacaz dediler
masum kanı dökmek her dinde yasaktır zaten
kendi kendilerine halife seçmeleri
hepsini geçtim azıcık mantıklı bakarsan olay din islam falan değil o bölgedeki petroller topraklar orta doğuyu iyice karıştırmak ışidi de buna maşa yapan devletler var24 Yorumla- +1 yıl
Araştır bak sende uşenme bir
Fitne zamanı evlerinizden ayrılmayın! Oklarınızı kırın, yaylarınızı kesin! Adem aleyhisselamın oğlu Habil gibi olun! (Ebu Davud, Tirmizi)
Kıyamet yaklaştıkça fitneler çoğalır. Böyle zamanlarda kenarda kalan, ileri atılandan, oturan ayakta olandan, ayakta olan, yürüyenden, yürüyen de, koşandan hayırlı olduğu için evinizde oturun, fitneye karışmayın! (Ebu Davud)
Bunlar fitnedir.
Daha çok ayet var , onlar Kuran-ı Kerimi çarpıtıyorlar başka hiç birşey değil.
Akıllı olan bir insan bunu zaten kolaylıkla anlar , hadi bilmiyor diyelim , araştırmaları sonucuda bunu görür.
Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır.
Yine onlar ki Allah’la beraber başka bir tanrıya yalvarıp tapmaz/tapınmazlar. Allah’ın haram kıldığı canı, haksız yere öldürmezler. Zina etmezler. Kim bunları yaparsa, günahın (ın) cezasını bulur.( Furkan suresi 68.)87 Yorumla- +1 yıl
Kur'an insanları kâfir, müşrik ve mûmin diye ayırır. Ben ise insanları iyi insanlar ve kötü insanlar olarak ayırırım. Benim için bir insanın iyi olmasını sağlayan şey onun dini, dili , ırkı değil, diğer insanlara karşı yardımsever ve ince davranışlarda bulunmasıdır. Bu yüzden anlaşamadık arkadaşım.
- +1 yıl
Yazılacakların hepsini yazmışsınız. +1 :)
'öldürmeyeceksin!' diye bir emir ortada öylece dururken, yapılan eylemler nedir peki? kafaları kesilen insanların suçu ve günahı nedir? başka bir dinden olduğu için mi? yahut orada gazetecilik görevini yaptığından? bunu dünyaya izletip, kendilerinden korkutmak mıdır amaç?
04 Yorumla- +1 yıl
“Kim bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür...''
Maide/ 32
diye devam eder. suçsuz günahsız insanları ibret olsun diye öldürmek cihad mıdır, gaza mıdır?
''Haklı bir sebep olmadıkça Allah'ın yarattığı bir cana kıymayın..'' bu da İsra suresi. - +1 yıl
Öyle oluyorsun sanırım, çünkü Kur'an'da dini yaymak adına savaşmak helâl ve farzdır; buna ilşkin ayetler de var. Yani bir ayette bozguncluluk çıkartmak karşılığı olmaksızın diyor, diğer bir ayette allah'In dinini yaymak için savaşın diyor. Bu Kur'an'daki çelişkilerden biri. İkisi de Kur'an'da var. Bu arada maide suresi pek meşhurdur 38. ayeti okumanı tavsiye ederim, IŞİD orada da Kuran açısından tutarlı çünkü.
+1 yılSen sivilde karsıma çıkma işidci allahsız köpek
o kadar masum insanı öldürdüler herkes Müslüman olmak zorundamı allahsız
senin gibilerini allah bildiği gibi yapsın kendini Müslüman zanneden kafirler
ışidinide skerim senide o. ç git başka yerde propaganda yap01 YorumlaKur'an ve işid kıyaslandığında iyiliği ve kötülüğü siyahı ve bayazı ışığı ve ve karanlığı kıyaslamak olur sadece Kur'an için değildir diğer tüm dinler için geçerli din yaşamı güzelleştirmek için vardır fakat aptallar kullanılarak rantçılığa veya zorbalığa dönüşmüştür
10 YorumlaKuranda Nerede yazıyor sırf müslüman degil diye insan öldürmeyi arkadaşım isid denen serefsizler ordusu Müslümanlık adı altında insan kiyimi yapıyor ve de din üzerinden yapıyor bunu aptallar toplugunda baska birsey değil insan öldürülen müslüman olabilir mi durduk yere bunlarin yaptıklarını mantıklı bulan insanın akli dengesi yerinde değildir en adi şerefsizin tekidir böyle müslümanlar olmaz olsun
07 Yorumla- +1 yıl
Fikrine saygı duymayacagim arkadaş sen ozaman Müslümanlığı iki ayet olarak degerlendir böyle pkkyada mi saygı duyorsun o zaman sen mantigim almıyor afedersin böyle musluman olduğunu dusunen insanlar sayesinde bu ysrlerdeyiz neyse cevap yazma bu cevabima sinirim bozuldu iyi geceler arkadaş
- +1 yıl
Ben ateistim dostum. Kur'an insanları kâfir, müşrik ve mûmin diye ayırır. Ben ise insanları iyi insanlar ve kötü insanlar olarak ayırırım. Benim için bir insanın iyi olmasını sağlayan şey onun dini, dili , ırkı değil, diğer insanlara karşı yardımsever ve ince davranışlarda bulunmasıdır.
+1 yılBunun için İsrailoğullarına şöyle yazdık: 'Kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de onu diriltirse (ölümden kurtarırsa) bütün insanları diriltmiş gibi olur'. And olsun ki, onlara belgelerle peygamberlerimiz geldi, sonra buna rağmen, onların çoğu yeryüzünde taşkınlık edenler oldu.
maide süresi 32. ci ayet28 Yorumla- +1 yıl
cihat ALLAH için savaşılır... onlar size dokunmadıkça savaşmayın diyorlar... ama onlar oldukları yerde adam öldürüyorlar
- +1 yıl
''O halde seferber olun da o geçici dünya hayatını ahiretin ebedi hayatı karşılığında satacak olanlar çarpışsın! Her kim Allah yolunda çarpışır da, öldürülür veya üstün gelirse, her iki surette de biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.'' Nisa 74/ Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi
- +1 yıl
Allah için savaşacaksın o masum insanları öldürmekle olmaz bu savaş
- +1 yıl
ne yapmış o masumlar onların atasını mı öldürmüş bebeklerini mi katletmiş.. o masumlar değil asıl suçlu olanlar makam mevki derdinde olanlar asıl onlar öldürüyor onları..
- +1 yıl
Belkide sadece söylüyorlar
+1 yılBunun üzerine o zulme devam edenler sözü değiştirdiler, onu kendilerine söylenildiğinden başka bir şekle soktular. Biz de kötülük yaptıkları için o zalimlere murdar bir azap indirdik.
İşid müslumanlara zulmettigine gore sanirim cevabi sende verebilirsin00 Yorumlahaklı davanda yanındayım din kardeşim :D
ışid şimdiye kadar gerçekten kurana aykırı birşey yapmadı.
ama insanlığa gerçekten sığmıyor yaptıkları.
buda demek oluyor ki kuran insanlık dışı bir kitaptır.
aksini söleyen ışid'i destekliyor demektir.
hadi çıkın işin içinden...00 YorumlaIsıd baslı basına bır rezalettır. Ayet belırtmeden de bunu anlayabılırsınız. Bır ınsan kendını nasıl halıfe ılan edebılır kı? ya da arabada yol alırken pencereden sokaga kursun yagdırır kı? En son gordugum vıdeoda bahcesını sulayan adama roket atıyorlardı nasıl bır cahılıyettır bu anlamadım.
21 Yorumlaİşid Kur'an'a göre hareket etmiyor, İşid uydurma hadislere göre hareket ediyor. Hadisler dini bir kaynak olarak görmek sırf bu yüzden doğru değildir ayrıca Kur'an'a göre hareket etmedikleri bu âyette çok açık: "Yine onlar ki Allah’la beraber başka bir tanrıya yalvarıp tapmaz/tapınmazlar. Allah’ın haram kıldığı canı, haksız yere öldürmezler. Zina etmezler. Kim bunları yaparsa, günahın (ın) cezasını bulur." ( Furkan suresi 68.)
07 Yorumla- +1 yıl
Allah, tanrının arapçasıdır. Onların tanrısının adı Azda. Yani seninle aynı tanrıya inanmıyorlar, bir tane tanrıları var ama bu tanrının başka meziyetleri var.
Cariye, mûmin olmayan kadınlara deniyor. Müslümanlara da mûmin deniyor. Herkes bir şeye inanır, Kur'an cariyeleri müslüman olmayan kadınlar olarak tarif ediyor. Kaldı ki bu kız çocukları allah'a da inanmıyor olsunlar ne olacak? Bir insan tanrıya inanmıyor diye tecavüze mi uğramalı, köle pazarlarında eşya gibi satılmalı mı? Bu nasıl bir savunmadır yahu! - +1 yıl
Tek bir tanrıya inanıyorlar yani putlara tapmıyorlar onu söylüyorum. Kaldı ki bu caniler sadece yezidileri değil sünnileri, alevileri de öldürüyorlar. Tabii ki tecavüzü hak edecek hiçbir şey olamaz zaten Kur'an'ın hiçbir yerinde de geçmez inanmayanlara tecavüz edin diye. Cariyelik kavramı var o da evlilik gibi şartları olan bir şeydir. Savaş esiri diye alıp tecavüz etmek diye bir şey yoktur. Son olarak işid şu anda benim ggözümde İsrail'den, Amerika'dan kat ve kat zalim bir örgüt
Kabeyi yıkıcaz dediler müslümanların kafalarını kesip top oynadılar hristiyan olsa bile dinsizlik imansızlıktır 2014 yılında munafıklığın tanımı yapan terör örgütü diyebilirsin bugün burada Adolf Hitlere cani diyenler şu işid e cani diyemiyor var mı başka bişey
01 YorumlaBahsettiginiz ayetin tefsirlerine bakmanizi tavsiye ederim. Mumtahane suresine de bakmanizi tavsiye ederim. Diger taraftan "bir insani yasatan tum insanligi yasatmis gibidir." Maide 32. Bakmanizi tavsiye ederim
01 Yorumla- +1 yıl
Ben Kur'an'da çelişkiler olduğunu görüyorum zaten. 23 yılda tamamlandığı için her olay üzerine bir şey söylenmiş. Arıza da burada, bu kadar farklı yoruma açık bir kitap tanrının sözü olamaz bana göre. Yoruma bu kadar açık olmasından dolayı yüzyıllardır mezhep savaşları yapılıyor, sıkıntılı bir durum.
+1 yılŞimdi burada bir insan öldürülüyor, işkence ediliyor, katlediliyor kurban bayramında kestiğimiz kuzu gibi, ve sen burada bana hala din mi diyorsun? Din öğesi bir canın ötesine geçemez. İnsan ol önce. Dindar değil.
01 YorumlaBulundu. Peygamberin turbesini patlatti.. islamdaaa tehditt vee iskence yoktur.. hangi musluman kafa kesip top oynar kafayla.. hangi musluman mekkeyi yikmak ister siz allaha değil tasa tapiyosunuz der.. islamda mecbur kalmadikcaa savasilmaz ve savasda seref onur meselesidir coluk çocuk kafasi kesilmez.
00 Yorumlaİbni mülcemin torunları.. Ellerinde müslüman kanı var Allahın laneti onlara olsun, alçak hariciler kendileri gibi dşünmeyen her grubu tekfir edip Suriye de ahrarın cephenin komutanlarını kestiler ve sen kalkmış Kurandan delil soruyosun..
03 Yorumlabakara 151 Nitekim size, aranızda (görev yapmak üzere), sizden (kendinizden) bir Resûl (Peygamber) gönderdik ki, âyetlerimizi size tilâvet etsin (okuyup açıklasın) ve sizi (nefsinizi) tezkiye (ve tasfiye) etsin, size Kitap'ı (Kurânı Kerim'i) ve hikmeti öğretsin ve (hikmetin de ötesinde) bilmediğiniz şeyleri öğretsin.
sen kuran ilmiini şuanda yaşayan hangi resulden alıyorsun.00 Yorumlabir insan oldugu andan itibaren olusune saygi gostermek gerekir. cunku 70 yillik islam dusmani olsa bile o bedenden gitmistir. oldurdugu adamlarin kafasiyla sow yapanlarin top oynayanlara kuranin neresinde oldugunu sen bir anlat bize?
20 Yorumla
+1 yılIşıd zaten başlı başına kurana aykırı bir kavram. İslamın özünde ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı yoktur. Hoşgörü esası vardır. Bunların müslümanlığı ingilizlerin bunlara müslümanlık diye soktuğu vahabiliğin sonuçları
011 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim dün senin bir sorunu gördüm ve oraya yorumumuda yaptım sana tekrar söylüyorum dini ve kuranı anlamak için kapsamlı öğrenmek ve iyi bir tefsir bilgisine sahip olmak gerekir. Sen konuşuyorsun ama inan zerre beni etkilemiyorsun davana hükmetmeye devam et kolay gelsin sana
- +1 yıl
Ne anlatayımki ben sana hadi başka kapıya özür dilerim sana yorum yaptığım için
- +1 yıl
Ayrıca bundan dolayı Türkiyede ki atelere saygı duymuyorum işte realiteden ve kabullenmekten uzak önüne serilenleri kabullenmekten mahrum. Ben bu konuya fazlasıyla hakimim hatta senin güncellemeni gördüm gülümsedim senin o bilgisiz boş beynini bu kadar bilgiliymis gibi göstermeni saf Turkceyle konuşma çabalarinı :-)
- +1 yıl
Vs vs vs
- +1 yıl
l*n olum hadi bir * git. Eğer bu dediklerin doğru olsaydı yorum farkindan bu ayetin ne demek olduğunu anlardın saçma sapan konuşma bir bok bildiğin yok gelip kelime yapıyosun burada ıslam ihtisası yapmış ulan konuştuğun kelimeler bile basit, fikih bilgisi, tefsir bilgisi olan senin bana konuştuğun gibi konuşmaz cümleleri daha farklıdır sen ise yok şöyle yok böyle, bak işine yorum yazma bana
Kafayı kesip top oynayın, sonra fotoğraf çekip twitterda paylaşın ki aleme ibret olsun demiyor kuran.
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. 300 sene önce bir arabın uydurduğu mezhebi islamın esas mezhebi sayan ona göre hüküm veren adamların hangi yaptığı doğru?
19 Yorumla- +1 yıl
Mezheplerin hepsi sonradan türüyorlar. Teşekkür ederim bilgi için. Okuduğum kadarıyla vahhabiler Kur'an'ı eksiksiz kabul ederek, yalnızca Kur'an'a biad ediyorlarmış. Kur'an'ın karşısına insan ürünü olarak ne konursa konsun bir kutsal olarak onu şeytani kabul ediyorlar. Bu minareli camiler için de geçerli, allah'ın dininin süse ihtiyacının olmadığını, Kur'an'ın hükümlerinin insanlık için tek gereken yol olduğunu savunuyorlarmış. Bunlar çelişiyor mu Kur'an'la?
- +1 yıl
Kur'an da bunlar için bir ayet var mı yok? Mezarlık, caminin minaresi olması İslamiyetin doğuşundan bu yana gelen ve peygamberimizin bir sakınca görmediği şeyler. Bunlar bugün bunu yapıyorlarsa yarın peygamberimizin sünnet kıldığı şeyler için de aynı şeyi yaparlar. Peki sırf farklı mezhepten diye bir müslümanı katletmek Kur'an da geçiyor mu? İslam düşmanı o kadar şer odakları varken kafir diyerek müslümanları katletmek İslam'a göre doğru mu?
- +1 yıl
İlk minare Muhammed öldükten 46 yıl sonra kahire'de yapılıyor. Onun döneminde minare diye bir şey yoktu. Bu yanlış bilgileri nereden ediniyorsunuz? Muhammed ölmeden önce mezhep kavgaları da yoktu, çünkü mezhepler yoktu. Herbir mezhep bir diğerinin gerçek müslüman olmadığını düşünür. Yüzyıllardır kan akıtıyor bütün mezhepler, hangisi haklı?
- +1 yıl
IŞİD Vahabi değil. Tekfirci tavırları var. Vahabilik İngilizlerle & bin Suud üretimi.
- +1 yıl
Belkide musluman değiller? Musluman olduklarına dair kanıtın var mı kanıtlayamazsın belki islamiyeti kötüleyen bir grup? Birde böyle düşünsene İslamiyeti kotuleyen dediğim şu anlamda dedim islamiyeti kullanarak katliamlar yapıyorlar sonuçta bu sebeple herkes islamiyeti kotu bir din olarak görüyor ve Müslümanları barbar kotu olarak görüyor
+1 yılNe olursa olsun insanların kafalarını kesmek hayatlarından etmek. Ailelerinden koparmak çok kotu. Allah ın verdiği canı yıne Allah alır.. turkıyeden ışid e binler onbinler gitti katılmaya onlara da aklım almıyor ayrı bir konu
01 Yorumla- +1 yıl
''O halde seferber olun da o geçici dünya hayatını ahiretin ebedi hayatı karşılığında satacak olanlar çarpışsın! Her kim Allah yolunda çarpışır da, öldürülür veya üstün gelirse, her iki surette de biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.''NİSA 74 / Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi
+1 yılMüslüman değilim ama sanırım bulundu. Kur an da herkese karşı hoş görü vardır kafa kesmek değil. Müslümanın baska bir müslümana zarar vermesi de yasak. Hic bir dinde de masum çocukları öldürün denmez.
16 Yorumla- +1 yıl
Kafa kesmek Kur'an'ın neresinde var diye sorular geldi. Şöyle göstereyim: ''Savaşta inkar edenlerle karşılaştığınzda boyunlarını vurun. Sonunda üstün geldiğinizde onları esir alın; onları ya karşılıksız veya fidye karşılığında salın. Savaş durumu kalkıncaya kadar bunu uygulayın. ALLAH dileseydi sizi savaş derdinden kurtarırdı; ancak O sizi böylece birbirinizle sınamaktadır. ALLAH yolunda öldürenlere gelince, onların yaptıklarını boşa çıkarmıyacaktır.'' Muhammed sûresi 4. ayet.
- +1 yıl
Bilmem ben. Müslüman değilim bir kere mealini okudum o kadar
- +1 yıl
Farkındaysan ayette de dedıgı gıbı savasta ınkar edenlerle karsılastıgınızda denılmektedır. Yanı sana gıt sokaktakı adama sor ınkar ederse kafasını kes demıyor. Allah yolunda acılmıs bır savasta kı bu devırde olmayan bır durum dunyaya muslumanlıgın getırılmesı ıcın yapılan savasta dusmanını nasıl tanıyacagını soylemıs oluyor. Bugun kı askerı unıforma gıbı dusunmelısın. Sımdı dıyeceksınkı bız allahı ınkar ettık ozaman bızımle mı savasacaksın. Bu ayette gecen savas senın gıbı muslumanlıgı cekemeyıp herkesın ozgurce bır dıne ınanmasını ıstemeyen ve bu ugurda bu ınsanlara yıllarca ıskence eden onları oldurmeye kalkan ınsanlarla yapılmıs bır savastır. Olay muslumanlık savası degıl olay muslumanlıgı ıstemeyıpte muslumanları horgorup ıskence edenlere karsı yapılan savastır. Aynı zamanda da savas esnasında halıfe dusman allah dedıgı zaman musluman olmadıgı halde allah dedıgı ıcın dusmanını oldurmeyen bır dınden gelmıstır.
- +1 yıl
Sana bunun da kanıtı olarak yukarıda bır arkadasın da belırttıgı gıbı soyle denır. : Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi yurtlarınızdan çıkardıkları gibi siz de onları çıkarın. Fitne çıkarmak adam öldürmekten daha kötüdür……” (Bakara,191) Demekkı benı bırı öldürüp yurdumdan cıkartıyor kı bende onu cıkartabılıyorum. Yanı durduk yere adamı gıdıp sebepsız yere evınden almıyorum. Fıtne cıkartın dıyor kı buda oldurmekten daha kotudur. Göze göz dise dis gibi. Bu gunkı tanımıyla nefsı mudafa gıbı dusunebılırsın.
Isid iyidir musluman olmayanlari oldururler dunyanin baska yerlerindede musluman kardeslerimizi olduruyorlar ama onlari kimse soylemiyor cin ural filistinde birakin oldurebildikleri kardir.
04 Yorumlaİnsanlari katletmeleri kitaba aykiri bir hareket değil de ne?
13 Yorumlaİslama uygun bir taraflarini soyle bu sekilde daha saglikli tartiilsiriz sana gore islama uygun taraflari neler
03 Yorumla- +1 yıl
Belki zamanını bekliyorlardır? Düşmanın senden güçlüyse onunla dostmuş gibi görün diye bir ayet var, bak hatta üşenmeyip yazayım: ''Mü'minler, mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Bunu yapan, Allah ile ilişkisini kesmiş olur. Ancak kendinizi onlardan (gelebilecek olan bir tehlikeye karşı) korumak için (zoraki dostça davranmanızda) bir sakınca yoktur. Allah, kendisine karşı dikkatli olmanızı emrediyor. (Unutmayın ki) dönüş yalnız Allah'adır.'' Ali İmran 28.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKabe'yi yıkmak istemeleri, Kuran'ı yeniden yazmayı düşünmeleri Kuran'a aykırı değil midir?
41 Yorumlamüslüman öldürüyor? yezıdlı kızlara tecavuz ediyor? özgür suriye ordusu ve bazı esad yanlılarına ıskence cektırıp vıdeosunu tum dunyayla paylasıyor , ?
03 YorumlaGünahsız haksız insanların kafalarını kesiyorlar yetmezmi..
04 Yorumlabunlar ile ben aynı din'i paylaştığımı düşünmüyorum. eğer bunlar kur'an'a göre davranıyolarsa biz bu zamana kadar hangi dine mensuptuk acaba?
01 Yorumlazamanın paralı köpekleri şimdi güçlenince ne amerika dinler oldu nede başlarında saddam var :) kafalarına göre ahkam kesiyolar ama demir demiri muhabbeti amerika kesicek onların kafasını az kaldı.
10 Yorumlabılader Kuran kadınlara erkeklere tecavuz et demez tövbe haşa lafı bıle ters daha ne arıyosun sen kamil misinm
10 YorumlaTürbe yıkması bile hadis de geçiyor.
Kafa kesme desen Hz. Ömer gibi yapiyorlar.
Oda sert birisiydi bu konularda.
İşid iyi bence :d00 YorumlaOsmanlı Gibi yaşasınlar kardeşim Katliam var mıydı osmanlıda
05 Yorumla- +1 yıl
Tabiki de vardı. nisanyan1.blogspot.com.tr/.../...man-isidleri.html okuyabilirsiniz.
Adamların kafasını kesiyorlar sen görmüyor musun? Senin hangi kuranda insan kafası kesmek var?
05 Yorumla- +1 yıl
Şurada: ''Onun için küfredenlerle muharebeye tutuştuğunuzda hemen boyunlarını vurmaya bakın! Ta kuvvetlerini derinden kırıp tepeleyinceye kadar (üstünlük sağladığınızda) bağı sıkı basın (sıkıca bağlayın kalanlarını); harp ağırlıklarını atana kadar (savaş sona erinceye değin), sonra ister karşılıksız salıverin, ister fidye karşılığında. Böyledir bu; şayet Allah dilese kesinlikle onlardan intikamını alır, ancak sizi birbirinizle imtihan edecek. Allah yolunda öldürülenlere gelince, onların amellerini asla boşa çıkarmaz.'' Muhammed/4 , Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi.
senın ananı skm hala ısıdı savunuyorlar adamlar mekkeyi bile yıkarız diyolar ne kadar oçsun l*n
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. cennete gitmek için dünyayı cehenneme çeviren Allah'ın belaları. böyle müslümanlık olmaz.
00 Yorumlaİnsanlığa aykırılar, yetmez mi?
21 YorumlaEvet, İslamı kullanan teröristler!
53 Yorumla- +1 yıl
Kuranda müslümanın müslümanı öldürebileceği ya da sokaktan geçen rasgele seçilmiş insanlara kursun yagdırabılecegın yazmıyor. Ateıst sın ama kuran ı kotulemek adına yanlıs bır konu acmıssın. Üstelik bizim senın dusuncene saygı duydugumuz gıbı sende bızım dını ınanclarımıza saygı duymalısın. Kuranı kotulemekle elıne bırsey gecmez sadece kendını yormus olursun. Bırak senın gıbı her ınsan ıstedıgı sekılde ıstedıgı seye ınansın. Bunu yargılamakla bıryere varamazsın.
türbeler , camii ler bombalandı
433 Yorumla- +1 yıl
En erken hadis kitabı Kur'an'dan 300 sene sonra yazılmıştır. Dolayısı ile İslam dinine göre Allah'ın sözü eksiksiz ve yeterli olduğu için Kur'an tek güvenilir kaynak değil midir? Hadisler olmadan Kur'an eksik kalır demek, Allah'ın insanlara yol göstermesi için buyurduklarının eksik olduğunu söylemek demek değil midir?
- +1 yıl
Şurada bir yanlış var yalnız: Hadis Allah'ın sözü değildir, peygamberin söyledikleridir. Eğer bu hadisleri allah peygambere insanlara iletsin diye aktardıysa bunların Kur'an'da yazması gerekirdi. Aksi takdirde Allah'ın insanlar için buyurduğu emirleri Kur'an'a eklememek gibi bir günaha düşerdi peygamber. Yani Kur'an eksiksiz ve tam olmalı; çünkü allah'ın eseri. Hadisler peygamberin öğütlerinden oluşuyor. Allah'a karşı peygamberin sözlerini üstün görmek şirk koşmak anlamına geliyor. İslam tarihinde birçok tartışma var bununla ilgili. Üstelik günümüzde hadis gerçek hangisi değil, her kafadan bir ses çıkıyor. İslam dinine göre Allah bunları bildiği için bütün diğer kitapların eksiklerini, çarpıtılmalarını gideren son kitabı yollamamış mıdır?
- +1 yıl
tekrarlıyorum , hadis olmadan kur-an anlaşılmaz. Buraya gelip ben okudum , yok ben bütün kitapları okudum şu yazıyo bu yazmıyo diyenler hiç bir şeyi anlamıyolar. Çünkü açık şekilde evrenselliği anlamaları için ayetle sabit hadisleri okumalılar. Tevsir ve meal sağlam kaynaklı olmalı
- +1 yıl
öyle bir şey yok. Hz. Muhammed insiyatif kullanmıştır. Vahdedilmiştir zaten. Kelime anlamıyla hadisi vurguluyo zaten. Ama bak şuda var işte , Hz. Muhammed Allah ın rızası ile insiyatif kullanmıştır ve buna engel konulmamıştır. Peygamberler masumdur son olarakta :) nasıl insiyatif kullanıyosun diyeceksende Allah istemese kullandırtmazdı derim. ( Farkındalık için farkı yaratana , farkı yaratanı anlamak için akla bakarım ) :))
- +1 yıl
Bir ilahiyatçıyı dinlemeni öneririm, güzel açıklıyor https://www.youtube.com/watch?v=nCpJEGVHYKY
- +1 yıl
Şarlatanlarla ilgilenmiyorum, kertenkele öldürmek 200 sevap diyen bir adam o. Ben zaten ateistim. Ancak dini dindarlardan daha iyi bildiğimi görünce her defasında hayrete düşüyorum. ''Lekad kâne fî kasasıhim ibretun li ûlîl elbâb (elbâbi), mâ kâne hadîsen yufterâ ve lâkin tasdîkallezî beyne yedeyhi ve tafsîle kulli şey’in ve huden ve rahmeten li kavmin yu’minûn (yu’minûne).'' Yusuf 111. , Meali : '' Gerçekten de onların kıssalarında üstün akıllılar için bir ibret vardır. Bu Kur'ân uydurulmuş herhangi bir söz değildir. Lâkin kendisinden önce gelen kitapların tasdiki her şeyin ayrıntılarıyla açıklayıcısı ve iman edecek bir kavim için hidayet ve rahmettir.'' Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi
Kur'an'da hadis kelimesi herhangi bir söz anlamında kullanılıyor. Yazdığım surede Kur'an'ın herşeyin açıklayıcısı olduğu belirtiliyor. Cübbeli Ahmet, Allah'ın sözünden üstün müdür? - +1 yıl
o zaman peygamberlerede lüzum yoktu senin deyişine göre? Zira Allah ın zaten ihtiyacı yoktu ama böyle olması uygun görüldü. Ayrıca kertenkeleyi öldürmenin 200 sevap ettiğinin kanıtını gösterirmisin? Kertenkeleyi öldürmek diye bir şey vardır ama asla rakam verilmemiştir. Söylediğinin kanıtı var mı elindE?
- +1 yıl
Dinlere göre peygamberlerin görevi tanrının sözlerini insanlara iletmektir. Kur'an'da açık bir şekilde , muhammed'in yalnızca bir elçi, aktarıcı olduğu vurgulanır, istersen onun ayetini de bulurum. Şimdi ispata gelelim, ama özür diliyorum ikiyüz değil 100 sevapmış kertenkele öldürmek (!) https://www.youtube.com/watch?v=5W9mWBL8jl0
Öldürmeyeceksin yazar kuranda öldürmeyeceksin!
01 YorumlaSen bu gece insanları dinden çıkarmaya kararlısın
43 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılIşidin var oluşu aykırı.
00 Yorumla
+1 yılİnsan kesmek ne zaman sevap oldu?
00 YorumlaGit katıl * niye sıkıntı yapıyosun.
03 Yorumla
+1 yılsen ne tür bir trollsün?
01 Yorumla
+1 yılKardeş kanı döktü!!!
02 Yorumla- +1 yıl
Bildiğim kadarıyla Kur'an'ın hükümlerine göre yaşamayanlara karşı savaş açtılar. Yani onlar kendilerini gerçek müslüman olarak görüyorlar. Sünnilere dokunmuyorlar. Diğerleri onlara göre müslüman değil. Kur'an'a göre yine çelişmiyor bu durum çünkü herhangi bir ayet yok. Ona kalırsa bütün insanlar kardeş değil mi? Buna karşılık Kur'an'da şöyle bir ayet mevcut: O halde seferber olun da o geçici dünya hayatını ahiretin ebedi hayatı karşılığında satacak olanlar çarpışsın! Her kim Allah yolunda çarpışır da, öldürülür veya üstün gelirse, her iki surette de biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz. Nisa 74/ Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi
- +1 yıl
''O halde seferber olun da o geçici dünya hayatını ahiretin ebedi hayatı karşılığında satacak olanlar çarpışsın! Her kim Allah yolunda çarpışır da, öldürülür veya üstün gelirse, her iki surette de biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.''NİSA 74 / Elmalılı Hamdi Yazır çevirisi Bu da var ama.
- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum ki :D
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Her hareketı aykırı
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler