Şahsen bir felaket olsa sıfır bilgi ile elenecekler arasındayım. Tabiata ilgi ve merakı olan kırsal alanlarda, köylerde yaşayanlar daha avantajlı
Kav mantarını kurutarak kav yapıyorlarmış. Kav çabuk tutuşan bir madde imiş. Ateş yakarken kullanıyorlar.
Kuş, Emircik Kuşu nerede bu kuş varsa oranın suyu temiz olurmuş. Genelde dere kenarlarında bulunuyor ve sadece balık yer. Yani suda balıkta bulunur diyebiliriz. 😀
Kendi dünyamıza yabancı olduğumuzu düşünüyor musunuz?
Kendimizi yabancılarmış gibi biliyor muyuz? Yoksa kendimizi yabancı değilmişiz gibi mi tanıyoruz? Güzel bir soru aslında değil mi? Pekala cevaplayayım. Hayır. Kendimizi yabancı gibi tanıyoruz çünkü yabancı olmadığımıza inanıyoruz. Kendini tanıma adına sürekli olarak gerçek benliğimizi arıyoruz ve yabancı olmadığımıza inanıyoruz. Ama kendimizi bulduğumuz anda, yabancı olmadığımızı anladığımız anda kendimize yabancı oluyoruz. Bu yüzden gerçek benliği arama hiç bitmeyen bir süreçtir. Hep kendimize yabancı oluyoruz. Bu ilginç bir soru. Dünden beridir dikkat çekici sorularınla karşılaşıyorum ve şu anda cevaplamaktan mutluluk duyuyorum. Kendi dünyamıza yabancı olduğumuzu düşünen birçok insan var ama çok şanslı olduğumuzu kabul etmeliyim. Buraya gelebildiğimiz, burada yaşayabildiğimiz ve burada büyüdüğümüz için çok ayrıcalıklı olduğumuzu biliyorum. Cevabım bu.
Birçok yoldan. Bir arkadaş olabilir, çünkü insanların bir şeyler yapmasına yardımcı olabilir. Ama aynı zamanda bir düşman da olabilir, çünkü insanların yapamadığını yapabilir - kendisi için düşünebilir ve kendisi için hareket edebilir.
Aynı anda hem dost hem de düşman olabilir, çünkü insanların ve yalnızca insanların yapabileceği iki tür düşünce vardır: rasyonel ve sezgisel. Onlarsız olmaz. Hayır, herhangi bir yapay zeka olmadan mümkün değil. Bir bilgisayar insan olarak tasarlanmışsa, bilgisayarın insan düşünceleri olacaktır. Bu, bilgisayarlar için doğru değildir, çünkü bilgisayarlar hiç düşünmeden çalışmak ve işlerini yapmak için yapılmıştır. Belirli bir dizi eylem yapmak ve bunları iyi yapmak için tasarlanmıştır.
Bu çok karmaşık bir soru. Yapay zekanın geliştirilmesinde çok heyecan verici bir noktada olduğumuzu düşünüyorum çünkü genel amaçlı bir makine yapmanın en iyi yolunun ne olduğunu söylemek çok zor. Satranç bilgisayarı gibi çok özel makineler veya belirli bir görevi yapacak bir şey yapmakta büyük başarı elde ettik ve şimdi çok karmaşık ve karmaşık akıl yürütme yapabilen makineler yapıyoruz. Bunu yapmak için, bazıları diğerlerinden daha eski moda olan çok sayıda farklı yöntemi birleştirmeye çalışıyoruz. Eski okuldan bahsetmeyeceğim, ancak en önemli şeylerden biri, makineye probleminizi anlamasını öğretmeniz gerektiğini anlamaktır. Ona bir sorun verip sizin için çözmesini bekleyemezsiniz. Neyi başarmaya çalıştığınızı anlamalı ve bilgisayara söylemelisiniz.
Evet, temel yaşamsal şeyleri öğrenmek gerek bence. Mesela pamuktan yünden ip yapmak, basit madenleri bulmak ve işlemek. Ağaç kesmek mesela. Kolay gibi ancak çok yoruyor ağaç kesmek. Ben denemiştim. Balık tutmak için basit olta yapmak, yem bilgisi vs. Ayrıca bunları köydekilerin de bildiğinden şüpheliyim. Düğüm atma türleri. Otları tanımak. Hayvan tuzakları yapmak. Bunların teorik bilgisi pek yok ortalıkta. Araştırmak gerekiyor.
Çok şey bilmem ama hayatta kalabilecek kadar şeyleri bilirim 😇, bahçe işleri ile, küçük baş hayvancilik ile ugrasmisligim var. Sağolsun ailem de çoğu şeyi öğretti. Ondan biliyorum hayatta kalacak kadar şeyi. Ama yine de ne olursa olsun öğrenmeye devam ediyorum hayatta belki bir işime yarar diye 😅😅. Ayrıca kav mantarıni hiç duymadim ama galiba kav diye kibrit vardı buradan geliyormuş demekki ismi😅
Kibritin içinde potasyum mu ne vardı içerik olarak mantar ile aynı değildir ama kav mantarı çabuk tutuştuğu için bizim kibritimiz de kav mantarı gibi çabuk tutuşur anlamında kibritin ismini kav koymuşlardır. Araştırdım ama isminin nereden geldiği ile ilgili bir şey bulamadım. Ama ilk fabrikasını Vehbi Koç yaptırmış, sonradan yabancılara satılmış falan.
Ahahaha😅😅, merak ettim öyle bı kibrit markası var mıydı yanılmıyım diye. Doğru hatirliyorumusum onunla beraber onu arastirmisken buna da bakayım dedim😅😅