lisede bunu her kız yaşıyo bedenleri üzerine yapılan cinsel şakalar daha gelişim çağında olmalarına rağmen fizikleriyle alay edilmesi psikolojiyi çok bozan bir durum. senin popon yok, memen küçük, bacakların ince, kalın… gibi yorumlar genç kızları yeme bozukluklarına itebiliyor, bazen kadın kadına bunu yapıyor, daha gelişim çağındayken kendini bile tanıyamazken genç bir kızın böyle laflar duyması ne kadar doğru? ve bunun önüne asla geçilemiyo. Bazı kadınlarda bu hasar hala kalıyo siz ne düşünüyosunuz özellikle bu zorbalığı yapan insanlar hakkında
Toplum böyle bir şey işte. Yapılmaması gereken o kadar çok şey var ki, ama oluyor işte hayatın acı yüzü bunlar, gerçeklikleri. Bunlara rağmen güçlü kalabilecek bir yapıda olmaya çalışmalı insan, yoksa bu su daha çok insanı alır götürür akıntısıyla.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet çok güzel söylediniz maalesef özellikle ülkemizin sosyal zekası oldukca düşük hasar gören yine normal insanlar oluyo
Valla cinsel şakalar yaparsam erkekler arasında yaparım kızların duymasına müdahale etmem ha eğer kızlar duyarsa zaten ben daha çok yüceltici şeyler. söylediğimden moralleri bpzulmuyor (Yaw sen varyaaa sende bi fizik varrrr baldan tatlı çeşme suyu gibisin beeee )(maks böyle oluyor)
Anlamadığım şey neden kadınların bunu ciddiye aldığı sen kendini nasıl görürsen öylesindir başkalarının dediklerini neden kaydeye alırsın ki anlamıyorum
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
her kadın böyle güzel şeyler duymuyo siz iyi insanlar az. Psikolojik olarak etkiliyo güzellik algısı bir sektöre dönüşmüş bulunmakta ve eğer güzel denilen şey sende yoksa ağzına s*ıçma*ktan beter yapıyolar
Normalde dobra bir insanım yani ne görüyorsam bir saniye bile beklemeden aynı şeyi söylerim dürüstüm ama ben çirkine çirkin demeyi mantıklı bulmuyorum eğer gerçekten çirkinse bile başka özelliklerini abartılı övüp hiç olmazsa yüzünü güldürebiliyorum (kankaaa nobel ödülü almalısın valla bak bu okul seni kesmez acilen oxforta transfer olman lazım)
Bu yanımı yanlış anlayıp ego kesen de var ne yaptığımı çözmese de karşılıklı olarak aynı şeyleri diyen de var da var insanları tanıyıp ona göre davranmak çok zor iş
Bu sadece kızlara özel değil. Ayrıca bir kızın kendinden kısa bir erkekle çıkıp bağıra bağıra gelişmemiş dediğini de duydum.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet haklısın, kadını erkek diye ayırmamalıyız ama benim gözümden olay şöyle ki lisedeyken ben erkeklerin bu kadar fiziksel olarak zorbalığa uğradığını görmedim başka yerlerde tabi nasıldır bilemem ama güzellik algısı kadının üzerinde daha çok oynuyor erkekler içinde maddi ve sosyal zorluklar daha önde geliyo o kız seni reddeti mi bakir misin değil misin gibi…
Aslında erkekler böyle şeyleri size belli etmese de benzer sorunlar aynı şekilde erkekler içinde de var. Evet yine de haklısın ve galiba ekonomik durumdan ötürü böyle. Ailelelerin ekonomik sorunları sosyal sorunları da beraberinde getiriyor ve böyle şeyler ortaya çıkıyor...
Rakamları incelersen aslında dünyanın her yerinde kadına şiddet var. Ekonomik duruma göre artıp azalıyor bence... Yani biraz da sizin akıllı olmanız gerekiyor. Pek yapacak bir şey yok..
Evet çevrede çok s*alak kadın var hiç olmucak erkeklere yüz verip aynı erkeklerinde masum kızlarımıza böyle şeyler söyleyebilme cesaretini artırıyorlar normal diye sayabilceğimiz insanların değeri çok olmuyor. Ekonomi konusunda da sana katılıyorum bir ülkenin ekonomisi ne kadar kötüyse insanıda sosyal olarak daha çok canavarlaşıyor, a*ptallasıyor. Düşüncelerimiz aynı, teşekkür ederim
Eğitim sorunu çozülürse bir çok sorun kökten hallolacak. Bilinçli insanları ancak eğitimle elde edebiliriz
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
eğitimden bahsettiğin anne baba eğitimiyse katılıyorum her şey ailede bitiyor bunun içinde bir insanın aile kurması için onlarca teste tutulması lazım, ama bahsettiğiniz ders kitap okumaysa toplumumuz hep aynı kalmaya devam edicektir
Bu oldukça itici bir durum yani aslında şu an da kadınlığını kendini tanıyorsun ancak bu geçmiş den gelen bir etkiden dolayı seni oldukça sarsmış olabilir
evet aynen öyle, özellikle reddettiğim erkeklerin bunu yapmasıda komikti. Toplumumuzun sosyal zekası oldukca düşük hepimizde hemen hemen böyle iğrenç şeyler yaşıyoruz
Yani genelde kişisel egolarını tatmin ettikleri için ya da kişisel çıkarları doğrultusunda kabullenmeme olduğu için karşı tarafa böyle bir yakıştırma içine giriyorlar ne yazık ki