Ayette müslüman kadınları müslüman olmayan kadınlardan ayırmak için oldugu, erkeklerin kadınlara sarkıntılık yapmaması için bir koruma olarak örtünülme emri verildiği yazıyor. Bense bir müslüman olarak düşünüyorum: Ben vücudumu neden kapatarak koruyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Önce din kavramını biraz açmak gerekiyor insanlar tanrıyı kendileri gibi sanıyor ama örtünmek sadece bedenle ilgili bir şey değil İslam dini bir kısmı soru cevap şeklinde gelişmiştir toplum peygambere peygamber Cebraile sormustur dolasiyla Allah bana teslim olan erkekler ve kadınlar ortunsinler diye buyurur örtünmek her anlamda daha sonra insanların tekrar sorar nasıl ortunelim devamida öyle gelir aslında bakarsan hayvanlar bile o şekilde örtülüdür. Allah in insan olmadığını anladığımız gün din guzellesecekte kimse anlamıyor
09 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel islamı anlatan ve geniş düşünen mantıklı konuşan bir felsefe öğretmenim vardı. Kapalıydı da. Ona hocam kadınlar neden kapanıyor? Diye sordugumda farz oldugu için demişti. Başka bir sebebi yok mu dediğimde hayıra benzer bir cümle kurmuştu. Onu da sen bulucaksın şeklinde bir şey daha söylemişti..
- +1 yıl
@venom4499 ben yaşadığımız toplumda bize verilen algının islama çok zıt olabileceği ve dinden çıkartabileceğini düşünüyorum. Şimdi düşündümde kadının kapanması bana abes geliyordu, ağır geliyordu. Benim vücudum tahrik ediyorsa bu beni kötü hsisettirir. Kapatmakta öyle. Ama bir vajinayı ya da penisi kapatırken insan kötü hissetmiyor zaten kapanmalı şeklinde düşünüyor. Çünkü "herkes" kapatıyor. Herkes kapatınca normal oluyor. Bütün kadınlar kapalı olsaydı o zaman belki kapanmak ağır gelmezdi bana, o zaman örtünmek saçma olmazdı. Bilmiyorum, kafam gerçekten karışık bu örtünme konusunda. Öyle ki kadın kapanınca normsl faliyetlerde bile çok kısıtlanıyor. Bir kadın çarşaf tarzı - ayette tek örtü diyor- bir şeyle ne rahatlıkla bisiklet sürebilir ne voleybol oynar... hareket kısıtlanması çok fazla oluyor
En İyi Cevaplar
1) insanlarin seni vucutu için degil karakterin və özəllikləri için sevsin diye
2) cahil və sapkin insanlardan seni uzak tutsun diye
3) evlenecegin adamın guzelligini degilde şirf seni sən olduğun için sevsin diye
4) allahin kulu olduğunu herkesin gormesi için
5) insanlarin sehvetlenmemesi ve boylece gelismeye odaklanmalari için112 Yorumla- +1 yıl
Şehvetlenme olursa bu bir erkeğin tercihidir erkek bakarsa ve odaklanırsa şehvetlenir. Bir erkek odaklanmasın ya da düşünmesin o zaman? O düşünmesin diye ben niye kapatıyorum vücudumu diyorum? Hemde baştan sona kadar tek bir örtüyle. Biz erkeklerin kaslarındanda etkileniyoruz ona bakarsak ama erkekler sırtını göğüsünü kapatmıyor?
- +1 yıl
1) oncelikle erkeklerdede giyim kurali var bunu arastira bilirsin hatta
2) allah seni iyi insanlardan degil kotu insanlardan korumak icin söylər zaten sana musluman bakmamali. Bundan başka sehvetlenmek dogamizda var sadece allah kalbinde hastalik olan erkeklerden seni korumak istiyor (sapiklardan)
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
+1 yılÖrtünme ile ilgili emirler Ahzab Suresi ile Nur Suresi’ndedir. Her iki surenin de Medine-i Münevvere’de indiği hususunda tam bir görüş birliği vardır. …Kadınlar Medine-i Münevvere’de de günahkâr erkekler tarafından rahatsız ediliyorlardı. Durum Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem’e şikayet edilince Ahzab Suresi’nin 59. ayeti nazil oldu.
“Ey Nebî; eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, cilbablarını üzerlerine sıkıca örtünsünler. Böylesi onların (iffetli olarak) tanınmaları ve rahatsız edilmemeleri için daha elverişlidir.”10 YorumlaKadınları kapatacaklarına erkeklere gozlerini kapamalarını ögretsinler takılmayın bu tarz şeylere birinin gözü pisse sen istersen camekanla gez ona bile bakarlar...
837 Yorumla- +1 yıl
Ikiside farzdir
- +1 yıl
Inanmiyorsan tabi saygi duyuyorum
- +1 yıl
@venom4499 aynen oyle :D
- +1 yıl
Sen simdi seni yaratani inkar ediyorsun anneni inkar etsen ne olur bi dusun
- +1 yıl
@venom4499 ne soylesek anlamaz kardesim bunlar bunlarin gozu kor kulaklari sagir
- +1 yıl
Ahahhq yaraticaya inanip onun dinine inanmamak Allahi red etmek olur hepimizi Allah yaratti Allah baska varlik degil Allahi kabul ediyorsan kurani peygamberleri de kabul etmen gerek aksi halde inanmamis olursun
- +1 yıl
4 semavi dini arastir ve diger dinleride ve bu zaman GORURSUN sadece semavi dinlerde tek allah var. Ve suda bir delildir ki bütün insanlar kisitli dusunceye sahip yani kisitli dusunceye sahip insanlar asla ebediyeti dusunemez ve buda islamin allah tarafindan indirildigine delildir
- +1 yıl
Gerçek yaratıcının kitaplara mucizelere igtiyacı yoktur sizin inandığıniz kitapların her kuralı aşılabilir her yazanı cürütmek mümkündür fakat gerçek ve tek olan yaratıcının kurallarını çiğneyemez ona karşı gelemessin evrenin dünyanın yaratılişı kusursuz olmak ile birlik de düzeni mevcuttur
- +1 yıl
Yapamiyorlar değil yapmıyorlar çunki gereksiz yani artik bilim insanları na göre din konusu yok sayılıyor ve kafa yormaya değer gorülmüyor ve 50 yıl sonra ne islam nede diger semavi inaclara inan kişi sayısının suankinin yarisı kadar bile olmayacağını söylüyorlar yani artık bilime göre din yok
- +1 yıl
Bilim din sayesin de gelişim gösterdi ozaman simya bu konuda epey dinsel rütiellere baş vurdu fakat simyanın gelismesi bir yerde dini rütiellerin geride bırakılması gerektiği kanisına vardı ve ondan sonra simya bilime evrildi ve o gündür bu gündür bilim okadar yol kat ettiki artik dinin gereksiz olduğu kanısına vardı
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİslâm da sadece kadınların mi örtünmesi gerekiyormuş. Hangi kitapları okuyorsunuz çok merak ediyorum gerçekten 🤔
15 Yorumla- +1 yıl
Ayet. Açık el yüz ayak dışında kapanacak diyor. Şimdi sen dar giyince dikkat çekiyorsun. Kadın da sana bakıyor erkek de. Bu da sana bakan kişilerin göz zinası yapmasına vesile oluyorsun. B. Yani onlar sana baktığı için günaha giriyorlar. Sen de hem Allah'ın emrine karşı geldiğin ve kapalı giyinmediğin için günaha giriyor hem de başka insanları günaha teşvik ettiğin için bir günaha daha giriyorsun.
- +1 yıl
aklındaki tüm soruları cevaplamışlar.
https://youtu.be/vQlzZFOB2cg - +1 yıl
Rica ederim 😇
Böyle sorgulamaya başlarsan senin yolun ateistliğe kadar gider. Bende 3-4 yıl önce sorgulaya sorgulaya agnostik oldum. :D
20 Yorumlaortunur çünkü kendini korur günahtan şehvet uyandirmaktan korkar
07 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKadinlarin vucudu tahrik edicidir kadinlarin bile gozu kayabiliyor erkekler bakmasa kadinlar acmasa zina olmaz guzel hayat yasanir
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNiye eksiledin?
Cevap sahibi+1 yıl2 kisi niye eksiledi acaba niye kuduruyorsunuz?
Gizli Üye(18-24)+1 yılBiz erkekler olarak da ortunmemiz gereken yerlerimiz var knk merak etme, m. Yapmayan var o ayri tabi…
00 Yorumla
+1 yılderin bir konu uzunca konuşulabilir ama islamda erkeklerin kadınlardan üstün oldugunu bilip öyle yorumla bu olayı :D
10 Yorumlaİslam dini çok saçma zatan kapanmak daha da saçma
61 YorumlaBen tesettüre inanmıyorum.
46 Yorumla- +1 yıl
Musluman olamazsin ki
- Aile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılKapatmak zorunda değilsin
314 Yorumla- +1 yıl
Peki neden sorguluyorsun
- +1 yıl
İnandığım şeyi sorgulamak mantıklı değil
- +1 yıl
Sorgula nerede deniliyor
- +1 yıl
Dogmatiktir sorgulanmaz
- +1 yıl
Allahın emirleri sorgulanmaz doğru. Ama allah akıl vermiş insan ister istemez mantıklı bir sebep duymak istiyor. Mantıklı olmasa bile mantıksız olmayan bir şey istiyorum, rahatsız etmeyen. Bir kadının vücudunu tahrik ettiği için kapatması değişik bir duygu. Ama vajinanın kapanması ya da penisin normal. Acaba insan bu dünyada dayatılan algılara mı yenik düşüyor diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Bence geçmişte toplumun içinde dini yayan insanların söylemi olabilir bir erkek saç telinden tahrik olmaz olmamalı sebebini bende merak ediyorum ama ben bunu gidip cami hocasına sormam çünkü onların bildiğinden de emin değilim zaten yasaklı olan şeyler var tahrik uyandıran ama bir saç olmaz
- +1 yıl
@venom4499 ne gibi bir şehvet uyandırıyor merak ettim saç bu
Allah yok knk
44 Yorumla- +1 yıl
Bu zamanda Allah yok demek de ne bilim 😂
- +1 yıl
Size hak veriyorum. Allah kavramı bilgisizlikten doğmuştur. İnsanlar aklının almadığı şeyleri yüce varlıklara bağlamıştır. Akıl ve bilimi referans alan toplumlar ileri gitmiş, bizim gibi din baskısının fazla olduğu ülkeler de geri kalmıştır. Ortaçağ'da kilisenin baskısı altında geri kalan Avrupa Rönesans ve Reform' un sayesinde dinin baskısını püskürterek gelişme ve ilerleme yoluna girmiştir. Osmanlıda ise her yeniliğe din adına birtakım çıkar grupları karşı çıkmışlardır. Örnek: Matbaanın icadı, Nizam-ı Cedit'e isyan vb.
Biz bu arada aydınlanma ve sanayi devrimini kaçırdık. Avrupa'yla aramızda 300 yıl fark oluştu. Atatürk bu farkı 15 yılda kapatmaya çalıştı ama ömrü vefa etmedi. Daha uzun yaşasaydı bugün çok daha çağdaş bir ülke olurduk. Köy Enstitüleri 1960'a kadar yaşasaydı mesela...
Sözün özü cehaletin kaynağı dindir.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam