Not: Bunu bilmiyordum, görseldeki müjdeyi paylaşmak istedim.
Hatırlıyorum ama nereden bilmiyorum.
O tarihte affetmenin acizlik, çocukları öpmenin, onlarla oynamanın, sevmenin zayıflık olduğuna inanıldığı bir zaman. Bir devlet yok, anarşik bir yapı var. Gaddarlık güç demek, köleleri dövmek prestij kabul ediliyor. İlk çocuk kız ise, diri diri gömülüyor. Bunları yapanlardan birisi hz. Ebubekir. 80 yaşında ki bir kadını döven aynı adam. Bu adama artık hz. diyoruz. Çünkü yaşlı bir kadını ve torunlarını aç ken teftişle açlıklarını bilbilen, kızının son hali için her gün ağlayan, yapatığı bütün adaletsizliklerden adalet timsaline dönüştüren bir din geldi ve bu dini getiren, daha binlercesini merhamete getiren, gaddarlıklarını söküp atan bir insanın tarih boyunca, bunca evveliyatsızlıkta, okuma yazma bilmediği halde, başaran. Bir devletleri, hatta doğru dürüst bir yazıları bile yokken, muhteşem bir ilim ve kültür getiren, sadece bir kaç yılda binlerce kilometrelik toprakları olan bir devlet kuran, tarihte başkaca bir insan yok..! Böylesi bir dil ilmi, böylesi bir ikna gücü, boylesi bir feraset, böylesi bir siyaset, böylesi çok sayıda insanlar kazanmayı, bu kadar nahif ve yumuşaklıkla başarabilen bir zekâ tarihte görülmedi. İşte sırf bu yüzden bile biraz zekâ sahibi olan insanların, bunca şeyi sadece bir insan zekâsının başaramayacağını, hz. Muhammedin ardında bir ilahi gücün olduğunu görür. 🙂
Ders niteliğinde bir yorum. Teşekkür ederim.
Rica ederim :)
Düzeltme için teşekkür ederim.
Çocuk opulmezmi tabiki öperim. Ama bilmiyordum öğrendim.
Harika, sevgiyi sunmaktan güzel bir şey yok.
Bende bilmiyordum, denk gelince paylaşayım dedim.
Sayende bilgilendik 🤗
Estağfurullah 😂
Teşekkür ederim 🤗
Rica ederim.
Görüş
14Görüş
Çocuklarım yok.
Ama yiğenlerimi, annemi ablamı öpüp sıkıştırmayı seviyorum.😌
Ablama gittiğim de, ya da onlar bize geldiklerinde onlar ile oynarım.☺️
Ne güzel, sevgiyi sunabilen bir kalbe sahipsiniz.
Çocuklarımı öpmeyi çok seviyorum ve kucağıma yatırıp saçlarını okşayıp onları seviyorum. Bazende onlar benim yatağıma gelirler beni öperler bende onları öper sohbet ederiz. 22 ve 17 yaşlarında olmalarına rağmen bebeğim onlar benim asla buyumuyececekler benim için...
Sevginizi sunmanız harika. Tebrikler.
Allah , peygamberin sözleri cok ra umurumda değil ama benimkisi 21 yaşında daha dün akşam yanağını okşayıp öptüm. Benim küçük oğlumun sakalları var artik ama o hep benim bir tanemdir.
Sevdiklerime dokunmayi, iyi duygularımı , enerjimi. dokunarak hissettirmeyi seviyorum.
Bu çok güzel üstadım. Oradaki amaç aile içinde ve insanlar arasında sevginin tesisi.
Çok haklısınız üstadım. Kişi görmediği, bilmediği ve kendisinde olmayanı başkasına sunamaz.
Çocuklarım yok ama olsa ısırırım bile 😂
Bizde çocuklar öpüldükten sonra bir miktar ısırılırlar kahkahalar eşliğinde. Hatta öğrencilerimi bile ısırmışlığım var. Bayılıyorlar öpülmeye, sarılmaya, ısırılmaya 😊
Siz harika bir öğretmensiniz, sevgiyi öğretmeniz çok güzel.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Hemen hemen her fırsatta. Ayrıca çocukları alnından öpmek sünnettir... bilimsel olarak da ispatlanmış psikolojik faydaları vardır... çocuklarımı öpmek için bir ödüle bahaneye sebebe ihtiyacım yok...
Aynen öyle, sevgi bahane gerektirmez.
Çok müjdeli bir hadis ⚘🌹 Ben her çocuğu öperim doya doya, içime çeke çeke. Çocukları çok seviyorum. Onlarda masumiyeti, saf sevgiyi görüyorum
Tebrikler. Sevginizi paylaşmanız harika.
Çocuk yok ama yeğenim için ölüp bitiyorum resmen, bal küpüüü!
Çok da öperim ben sevgimi gösterirken
Ne güzel. Hep beraber ve mutlu olmanızı dilerim.
Çocuk hiç öpülmez mi..
Tabiki öpüyorum, seviyorum, kpkluyorum. Defalarca gece uyurlerken öptüğüm için uyandırdığımı bilirim. Bence cocuklar bakımla, parayla ya da düzenle büyümez. Çocuk sevgi ile büyür. Her daim bir beden teması olmalı bana göre. Belki yanlış bilemiyorum ama hisleri geçirenilmenin en etkili yoludur bu. Sevmeyi öğretmek de en güzel iş bu durumda.
Sadece öpmüyorum sanırım, bi miktarda hırpalamış olabilirim 😅😍
Severken kontrol edemiyorum özellikle bebişlere karşı
O hırpalanma bile onlara huzur ve mutluluk veriyor. Bence siz devam edin:)
😄 Sevgi iyileştirir.. Hiç mutluluk vermez mi 😇
Evet, sevgi toprağa meyve verdirir.
Çocuğum yok 😄 ama olsa her dk öperdim sanırım. Normalde çok karşıyım cocuklari sürekli öpmelere falan
Çocuk, anne ve babanın oyuncağı.
O kadar çok öpüyorum ki onları ama bence çok az yine de. Sanırım hiç bi zaman yeterince çok öpmüş olmıcam : ))
Aynen öyle. Ne kadar sevsekte az kalacak.
Her saniye öpsem yine doyamam kokularına hatta öperek oyunlar oynarız papatyalarımla insan öpmeden nasıl durabilir ki..
Çok güzel, hep birlikte mutluluğunuz sürsün dilerim.
Amin inşallah teşekkür ederim.. Çocuklara sevildiğini hissettirmek mutlu etmek kadar güzel bir şey yok..
Aynen öyle ☺️
Bir hadis de benden olsun o zaman :)
Erkek çocuklarınızı çok sevin, zira kız çocukları zaten kendilerini size sevdirirler.
Teşekkür ederim üstadım.
Her zaman her fırsat bulduğumda öperim sarılırım ve çok sevdiğimi söylerim.
Bunları yaparken koca eşekkleri bebek gibi kucağıma alırım hatta.
Siz en güzelini yapıyorsunuz, hep mutlu kalın dilerim.
Amin cümlemiz inşallah 🌸
Ben oğlumu hep öpüyorum 19 yaşında olmasına rağmen sıpam 😄😄
Hep böyle devam et.
Öpüyorum. Çocukları severim ben. Sınıfımda birisi ağladığı zaman gider, sarılır ve öperim. Hastayım çocuklara ya, o kadar maşuklar ki, onlar öpülmez mi ya?
Masumlar ya klavye neye çevirmiş?
Siz harika bir öğretmensiniz, sevgiyi öğretmeniz ve yaşatmanız örnek bir durum
Çocuklarım yok xhdnd ama olsa sevgimi ilgimi belli etmeyi çok isterdim ben görmedim çünkü
Görmeyenler daha güzel sunuyor ve genelde.
Bazıları da intikam alır gibi daha kötü davranıyor bana yaşatılan gibi sjsj insandan insana değişiyor
Bu insan olmakla insan görünümlü olmak arasındaki fark işte, siz insansınız ama diğerlerinin sadece kalıbı insan.
Bu çok doğru.
Teşekkür ederim.
yigenlerimi öpüyorum elbette:)
onun dışında pek çocukları öptüğüm söylenemez :)
Bu da güzel.
Bazıları okadar kendini sevdiriyor ki öpmeden duramıyorum😄 kendi çocuğum olsa öperdim ama yok
Ne güzel, sevgiyi hissettirmek harika.
Evet bugün parkta saklambaç oynadık 😂 ve saklanacak yer yok ağacın arkasına saklanıyor görünüyor sürekli ahshd çok eğlenceliydi
Görmediğinize inandırsaydınız 😂
Hep aynı yere saklandığı için inandırdığımı düşünüyorum 😂😂
😂😂😂
Evet sürekli özellikle ayaklarından
Büyüdüler artık kokuyor ama olsun bana yine misss😂😂😂
Hep mutlu olun, harikasınız.
En İyi Görüşler