+1 yılNiye evlenemeyeceksin? Öyle düşünme. Sen çalışan, güçlü, parasini kazanan, kendine ve çocuğuna yeten bir annesin. boş ver cahil cahil yorum yapanları. Ne gördüler ki ne konuşuyorlar, hem kişi kendinden bilir işi. Kendi kalpleri öyle ki, seni öyle itham ediyorlar. Maddiyattan dolayı değil de manevi duygulardan dolayı evlenmek istiyorsun. Sevmeye, sevilmeye, anlaşılmaya, şefkate ihtiyacın var. Onun için evlenmek istiyorsun. Hepimizin bu duygulara ihtiyacı oluyor ama evlilik ciddi bir karar.
Çocuğun kaç yaşında ve çocuğun kaldırabilecek mi hayatınıza yeni bir insan dahil etmenizi? Evleneceğin insan çocuk isteyecek mi? Sen çocuk dünyaya getirsen çocuğunun duygularını da düşünmelisin.
Tabi ki evlenebilirsin ama bazı şeyleri es geçmemelisin.
Taciz olayı öyle kolay yaşanmaz, tabi ki temkinli davranırsın bir anne olarak, iyice tanırsın, emin olmadan evlenmezsin, bir yıldan sonra karar verirsin evliliğe.
Çocuğunla kopmazsın evlendikten sonra, böyle ahlaksız durumlar inşallah kimsenin başına gelmez, çocuğun kendini anlatır ve sen tüm hukuki yollara başvurursun ama çocuğunun başında sen varsın. Her şeyin le kendine ve yavruna yeten bir annesin. Böyle şeyler olmaz. Gece anında uyanırsın, dikkat eder, uyanık olursun.
Allah'ın izniyle yaşanmaz böyle şeyler ama evlilikten önce çocuğun hazır mı buna?
Hayatındaki insanı ne kadar tanıyorsun?
Bunları kendine sor ve öyle karar ver ve tanımadan etmeden emin olmadan, bir yılı doldurmadan evlenme02 Yorumla- +1 yıl
Bir yılı doldurmadan evlenme derken bir erkek girdi hayatına diyelim sevgilisiniz, onu en az bir yıl tanı, ölç, biç. Hemen karar verme demek istiyorum ve boşanalı ne kadar oldu? Nadas yapman gerekir. Resmi olarak en az bir yil boşanmış olman gerekir ve birisiyle evlilik yoluna gireceksen de onu da bir yil tanı. Hesaplarsak imi yıl bekar kalmalisin
- +1 yıl
İki yıl bekar kalmalisin
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Ülkemizde toplumun ve özellikle erkeklerin dul kadınlar hakkındaki önyargıların sonucunu yaşıyorsun maaalesef.
Boşanmış veya dul kadın abaza erkeklerin fantezilerini süsler.
Öyle ya, ne de olsa kız değildirler. Önceden cinselliği yaşamış ve bu yoksunluğunu gidermek isteyecek, bu yöndeki gelen tekliflere kayıtsız kalmayacaktır.
Bu fırsatı değerlendirmek isteyen erkekler, koruyucu, sevecen, anlayışlı arkadaş veya dost rolüne bürünerek yaklaşmaya çalışırlar.
Hatta komşu ve yakın kadın arkadaşları dahi, kocalarının aklını çelecek bir tehlike olarak görürler.
Halbuki bu yaklaşımların ve bakış açısının farkında olan boşanmış kadınlar;
Bir yandan geçimsizlik, şiddet, aldatılma gibi onur kırıcı sebeplerle biten evliliğin yaralarını, izlerini silmeye çabalarken, diğer yandan babasız kalan çocuklarını yetiştirmeye, kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırlar.
Diğer bir deyişle hayata yeniden başlama arzusuyla, tek başına kalmanın verdiği sessizlikten kurtulmak için çabalarlar.
Oysa evlenmek kadar ayrılmak da doğal bir sonuçtur ve herkesin başına gelebilir. Buna annemiz, kız kardeşimiz, ablamız ve yakın akrabalarımız da dahil.
Keşke her konuda olduğu gibi, bu konuda da bağnaz düşüncelere kapılmak yerine empati kurabilsek. Umarım bu önyargılardan kurtulmuş ve seni hakedecek birisi çıkar karşına.12 Yorumla- +1 yıl
Maşallah ☺çok teşekkür ederim
+1 yılBaşkalarının ne dediğini iptir ette eve bir yabancı sokacaksın, o çocuğun bu durumda ne hissedeceğini hiç mi düşünmüyorsun? Sırf sen ekşi kocan anlaşamadın ilgiye muhtaçsın diye cezasını çocuğa çektirme hakkın yok. Bari fikrini al ondan. Üzgünüm ağır konuştum ama durum böyle, sadece kendini değil başkalarınıza düşün biraz. Evleneceğin adam senin için özel olacak çocuk için değil, çocuk için sadece evinde yaşayan bir yabancı olacak, hele ki kafasının uyuşacağı biri değilse kaç yıl geçerse geçsin alışacağını sanmam.
01 Yorumla- +1 yıl
Eksi kocan*
+1 yılEşi vefat etmiş, buna rağmen çalışıp erdemli çocuklar yetiştirmeyi başarabilen senin gibi çok anneye şahit oldum, elalem ne der kaygısına düşmeden, yıllardır hem anne hem baba olan kahraman figürler. Ha, eğer evladın baba sevgisinden mahrum kalmasın istiyorsan evlenmekle çok haklısın. Ama öz babanın yerini kimse dolduramıyor. Ben bu durumda ikinci bir evlilikten yana olmazdım, bilmediğim halde söylüyorum, gerçekten yapmazdım. Çocuğumu kendi usülümce yetiştirmeye çaba gösterirdim eğer baba olsaydım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılKlişe bir yanıt olarak ; Evlenebilirsin.
Gelelim hayata ve gerçeklere...
Cehalet, aç gözlülük, doyumsuzluk, yanlış öğretilerin doğrularla harmanlanması, zorbalığın kahramanlaştırılması, Negatif dayatmayı bir hayat tarzı haline getirme...
Böylesi bir ortamda sağlıklı ilişkiler kurmak ne yazık ki güç bir durum. Sadece senin için değil, bekar, boşanmış, yalnız, mutlu, mutsuz her birey artık şu durumdan nasibini alıyor...
Böylesi bir ortamda temkinli ve seçici olmayı sürdür. Duygularının yoksunluğuna yenik düşüp abuk subuk tiplere asla prim verme. Çünkü, öyle bir raddeye geliyoruz ki, kimi zaman aslan diye sarıldığın yılanın teki çıkabiliyor.
Detaylarda bahsettiğin şeyler tamamen dayatma.
Çekemeyenlerin laf kalabalığıdır.
Mutsuz hayatlarını, sana da hediye edenlerdir.
Senden faydalanmak isteyenlerin ortaya çıkardığı, mide bulandırıcı sloganlar bütünüdür.
Sana ikinci el diyenler bu hayatta ki en mal insanlardır. Afedersin, fiyat bile biçilir öylelerine.
cut.21 Yorumla- +1 yıl
Kimler kimler gelip geçiyor.
Bu ön yargı tabusunu asla yıkamazsın.
Hayatını kazanmaya devam ettiğin müddetçe dedikodunu yapmaktan ve dayatma yapmaya çalışmaktan öteye geçemezler.
Kimseyi umursama, salla gitsin.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki daha gençsin ve sevmek sevilmek seninde hakkın ancak bir kızın var ve bir kız annesi olarak daha dikkatli seçimler yapmak zorundasın gerçi sen bunun bilincindesin kimseye kolay kolay güven olmuyor kendinden önce kızını düşünüp ona göre kararlar vermen gerekiyor ne diyim umarım karşına iyi insanlar çıkar ama önce kızın 🌺
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBir anne olarak kızınız varsa yeniden evlenmenizi tavsiye etmem iyi niyetli tanıdığın insanlar bile sırtınızdan bıçaklayabilir zaman çok kötü bir zaman sevgiliniz olabilir duygusal eksikliklerinizi giderebilirsiniz ama ilkinden hayır görmeyen genelde ne ikinciden görür ne üçüncüden sevgilim diye hayatınıza dahil ettiğiniz insana da çok fazla güvenip eline koz vericek şeyler yapmayın özel hayatınıza çok fazla dahil etmeyin hissettirmeden uzakta tütün mesafe her zaman iyidir ve kötü niyetli sadece sömürmek için yaşayan insan müsveddeleri çok ve burası Türkiye burada kadın olmak çok zor yaşayın ama dikkatli yaşayın dediğiniz gibi kimseye muhtaç olmadan hayatınıza çok dahil etmeden otoriteyi elden bırakmadan güzel bir ilişki temenni ediyorum adınıza.
18 Yorumla- +1 yıl
Yani o kadar güzel şeyler yazmışsınız ki yani kendimden utandım ama çok doğru söylüyorsunuz zaman çok değişti insanlar çok değişti hak ve hak veriyorum ama tabii şöyle bakalım bu hanımefendinin hayırlısından desteği var mı Kendi ayaklarının üzerinde durabiliyor mu Bunlar da çok önemli Siz evli misiniz hala devam ediyor mu
- +1 yıl
Evliyim ve mutluyum şükür burada fikire ihtiyacı olan insanlar için bir nebze fayda amacıyla bulunmaktayım bazen kendi adıma da sorucağım şeyler oluyor insan bazen çevresine herşeyi danışamıyor o yüzden amaca uygun kullanıldığı zaman faydalı bir platform olduğunu düşünüyorum ve bu arkadaşa da fikrimce yardımcı olmaya çalıştım yorumunuz için teşekkür ederim ayaklarının üzerinde durmuyorsa da durması gerekir imkanlar dahilinde tabi ki..
- +1 yıl
, Öyle tabii ki ama en önemli faktör aile faktörü yani ailesinin desteği varsa her şey daha kolay olur
- +1 yıl
He çocuk erkekse eve bir yabancı sokmaya hakkı var yani?
- +1 yıl
Tamam kadın olmak çok zor farkındayım ama şu erkekleride çöp tenekesi yerine koymayı bırakın artık, bizde insanız. Cinsiyetçiliğiniz batsın.
- +1 yıl
Bunu duruma getiren maalesef ki hemcinslerin dostum bunun bizimle alakası yok
- +1 yıl
Xjxhxhjdjxjdjxkksjdhgwgsbsbjx tamam sen primini kasmaya devam et takıl kafana göre
- +1 yıl
Hayır yani benlik bir durum yok, şu an çok güzel ve aklı başında bir sevgilim var ondan öncede kızlarla aram gayet iyiydi. Sen böyle dedin diye bana giren çıkan bir şey olmadı yani benim kuyruk acım veya herhangibi bir tarafı savunduğum yok sadece ayrımcılık yaparak yanlış bir düşünce yapısında olduğunu söyledim. Bukadar kıt kalmaya devam edip anlamamakta ısrarcı olmaya ve prim kasmaya devam edeceksen sen bilirsin kendi tercihin, ama bu şekilde çok dışlanırsın. Diceklerim bukadardı. İyi günler.
+1 yıl1. kadın ve erkeğin birbirini karşılıklı sevmesi..
2. çocuğun adamı kabul edip sevmesi...
3. adamın çocuğu kabul edip kendi evladından ayırt etmeden sevmesi.
Bu şartlar sağlandığı sürece evlenebilirsin elbette. aşık iki insan evleniyor, çocuklar hak ettiği güzel ve sıcacık bir yuvaya kavuşuyor. Bunda hiç bir sorun yok. bekar ve çocuksuzla evlenip hayatı cehenneme dönenler de var nihayetinde. kötü olan tarafı ise tüm bunları güzel bir biçimde kabul ederek seninle evlenmeyi isteyecek o doğru erkeği bulmakta.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Evlenmek elbette ki hakkın. Ancak başka bir çocuğa babalık yapmak sandığından daha ürkütücü olmalı. En azından benim için öyle.
İnsan öz çocuğuna bile hak ettiği ilgiyi veremeyebiliyorken , başka bir çocuğa hak ettiği ilgiyi verebilir mi bilemiyorum.
Babalık şefkat, otorite ve sahiplenme gerektirir. Zaman zaman bunları yaparken her baba kantarın topuzunu kaçırabiliyor. Gelecekte ki eşin o dengeyi kuramadığında aklında şüpheler oluşursa senin de eşinin de tadı kaçabilir.
Umarım gönlüne göre biri girer hayatına.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba.
Okuduğumda çok üzüldüm. Böyle bir bakış açısı var ise, etrafınızdaki insanlarda, lütfen onları hayatınızdan çıkartın, veya mesafenizi ölçülü bir şekilde netleştirin.
Bağlantı önemlidir, bu hayatta.
İnsanlar ile olan bağlantı...
Çocuğunuz var diye evlenebilirsiniz, elbette. Çocuğunuzun olması buna engel değil. Bu denli kötü düşünceleri unutmayın ama, bir kenara da bırakınız.
Her insan da aynı olmaz.
Bu denli ön yargı, sağlıklı bir ilişki yaşamaya da engel olabilir. Temiz düşünün bana kalırsa. Zihin berrak olunca, kalp te güzel bakar. Güzel insanlar da var, bu dünyada, az ' lar. Ama var ' lar...
Umutlu kalınız.
Her şey gönlünüzce olsun.
.
.
#Neşeliadam10 Yorumla
+1 yıl(ikinci elsin kızım) Bunu diyen zaten kendi cinsin, onlar da bir gün boşanınca kalkıp ağlamasın.
Bekar kadın on erkekle yatıp kalkıyor imza atmadığı için ikinci el olmuyor ama kadın helali ile evlenip boşanıyor, ikinci el oluyor he mi, sırf bir imza attığı için...
Bekar kendine sevgili yapıyor sevgilisi oluyor, boşanmış sevgili yapınca tokmakçısı oluyor. Bekar g*tten veriyor bakireyim diye geziyor, boşanmış sırf imza attığı için açık kapı oluyor. Bekarda namus kavramı var boşanmış da yok öyle mi? Sizin ben toplum kafanızı s*keyim.
Peygamber bile yaşı büyük ve boşanmış kadını helali yapıyor da siz kimsiniz hadsiz köpekler...
Bu kadın bir can ve bu kadının sevmeye sevilmeye hakkı var.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek kadar bosanmakta haktir ikinci defa evlenmekte haktir tabiki hakkiniz var herseyden once sunu dusunmelisiniz siz o sahsin cocugunu istiyecekmisiniz kendin cocugunuzdan ayirmazlik yapacakmisiniz o sahista ayni kendi cocugundan ayirmadan sizin cocugunuzu sahiplenecekmi ikinci evliliklerdeki en buyuk sorun budur ve bu sorun yuzunden ikinci evliliklerde genelde bosanmayla sonuclaniyor sapik degilse eger genelde erkekler cocugu kabullenirken yanlis anlamayin lutfen kadinlarimiz erkegin cocugunu kabullenemiyor yine evleneceginiz sahsin cocugu erkekse sizi daha buyuk sorun bekliyor demektir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı. O laflar geride kaldı kaldı ve diyenlerde aklı okadar calısan insanlar agızlarını actımı seni begenmezler halbuki affedersin gotundeki dondan haberleri olmaz anca ailenin sözünü dinle onlar dısındakılerını asla aklını karıstırırlar neden evlenmiyesin srninde kısmetin cıkar önemli olan nedir insan evladı olması sende karsındakıde allah kotkusu olcak kusurabakma uzun yazdım
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBoşandıysan artık hayata karşı daha dik durman gerek. O söylenen saçma sapan sözlere kulak asmamalısın. Çocuğun için ayakta kalmak zorundasın. Ayrıca sevilmek elbette herkesin hakkı. Ancak bunu doğru kişiyle yaparsa mutlu olur. Diğer türlü bir ayrılık daha girmiş olur hayatına. Seçici olursan ve iyi gözlemlersen hayatına alacağın kişiyi elbette mutlu olursun
10 Yorumla evlenip ayrılmanız ayıp bişi değil. kaderimizde varsa yaşayacağız. dediğiniz gibi çocuğunuz olduğu için seçici davranmanız gerekiyor ve kendi kafanıza göre yaşamak şu an için size lüks. mutlaka karşınıza çıkacaktır birisi sizi anlayan size ve çocuğunuza değer veren. bende bi evlilik yaptım ayrıldım.
02 Yorumla- +1 yıl
Hakkımızda hayırlısı olsun
Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. çalışıyosan ewlenme kimseye muhtaç değilsen hayatına ikinci kez gereksiz birini sokma derim. bu saatten sonra sana gelenlerin tek bi niyeti olur senle yatmak ciddi düşünen çok azdır oda sana denk gelmez
13 Yorumla- +1 yıl
Çok haklisim
- +1 yıl
Maalesef evet
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılPeki nasıl güveneceksin?
Ben güvenemem. Benim de iki evladım var. Şu anda gözümün ucunda ananelerine sarılmış uyuyorlar. Ve denizciyim. Bir sefere çıkınca 7-8 ay gelmiyorum.
Şimdi başka bir kadın düşünsem eşimin yerine nasıl olacak bu iş?
İmkânsız!!! Ben sevgilimle, pipilimi elin kadınına emanet edip gidemem. Aklım onlarda kalır.10 Yorumla
+1 yılBen evlenip ayrildim benim çocugum yok. Yinede bu sitede bana biri yaşlılar evlenir seninle gibisinden bişey söylemişti bana. Çok komik ve alakası yok yani evlenip ayrılan bi çok insan etrafımda evlenip yeniden hatta kendinden genç biriyle dahi evlenenler var yani herkesin kendi fikri. Ben evliliğe bu aralar pek sıcak bakmıyorum zaten bilmiorumda yeniden evlenirmiyim, yani iyi tanıman gerekir seninde evleneceksen.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu toplum cahillikten kurtulmadikca kadinlar rahata ulasamiyacak galiba bizim toplumun kadinlari bu cahil toplumdan cektigini hic birseyden cekmemistir
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Öyle şey mi olur bu memlekette bekar anne bir sen misin, bekar babalar da yok mu? Ne demek birine kendini yamamak falan çok üzücü ve iğrenç sözler bunlar.
Tabii ki kendine denk birini bulursan evlen. Yalnız yaşamak için çok zor bu hayat.20 Yorumla
+1 yılBoşu boşuna şu terbiyesizlere kafanı takma, aldığın mesajlarda ilk sırada yanlış birşeymi okudun, devam okuma derhal sil namussuz pi* kendini tanımaz alça* boş ver Allahın izniyle bulursun sakın ümidini kaybetme yinede hayatında bol şansın olmasını dilerim
00 Yorumla
+1 yılDoğru yazdı kim yazdıysa: pis zihniyet insanlar.
Artık eski Türkiye yok maalesef eski Türkler çok. Onlarda napsın öyle büyüdüler. Büyük babalar daha yaşasaydı aynen böyle devam ederdi çok şükür büyük annelerin düşüncesi değişik onların çoğu sağ tekrar çok şükür de büyük anneler eskileri unutun artık 2021 yılındayız artık elliler/atmışlar yok da tekrar olmaz/olamaz. Kızın tek çocuğu var diye, seni kim alır böyle demeyin kızınıza destek çıkın deyin umudunu kaybetme Allah büyük erken ya da geç kısmetin çıkar deyin biraz olsa sevindirin üzmeyin unutmayın siz üzerseniz Allah'ta sizi üzer.
---ManyakBir___Anne sende üzme kendini, bildiğin gibi hayat kısa sevin/mutlu ol canını sıkma.
Şimdik ben yazıyorum Allah'tan ümit kesilmez sevdiğin de olur mutlu da olursun bir bakarsın haftaya sabahın köründe bir sesten uyanıyorsun yanında geleceğin horultusundan uyanmışsın...
Cem Tuncakan00 YorumlaAile & Toplum konusunda 396 cevap paylaştı. Tabi ki evlenebilirsiniz. Bizim kültürümüz bu konuda tutucu olduğu için bence çok dikkate almamalısınız. Sonuç olarak çocuğunuz olsa da siz bir kadınsınız ve duygusal olarak ta, fiziksel olarak ta ihtiyaçlarınız var ve bunları karşılamak istiyorsunuz. Umarım sizin kafanızın dengi ve sevip beklentilerinizi karşılayan birisi karşınıza çıkar ve mutluluğunuz daim olur.
00 YorumlaNe yazık ki Türkiye'nin en aciz kaldığı konulardan biri bu... Boşanmış bir kadına bakılan açı.. Elbetteki evlenmek senin de hakkın.. Anne babanın yeri başkadır.. Evladın yeri bambaşka.. Ama insan kimi zaman sarılacağı, başbaşa vakit geçirebileceği, tek bi sözünde mutlu olabileceği birini arıyor mutlaka hayatında.. Çocukla dul kalmış bir bayan olarak erkek arkadaşın ya da yeni hiç eşin olamaz düşüncesi çok saçma ve gereksiz... Ve zaten seçici olmak zorundasın bu konuda...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir neden daha Yaşın Genç Tabikide Hayatına birisini alıp ilği alaka değer kıymet görmelisin.
Kadınsı Duyğularını yaşamalısın.
Birde Başında Erkek oldumu herkes istediği gibi Fırtına koparamaz. Sınırını bilir.
Hayat Senin Hayatın nasıl Mutlu oluyorsan öyle yol al kime ne başkaları.
Önünde Aşın Ekmeğin var mı diye soruyorlarmı.
Bence Hayır boş Konuşan insanları hayatından çıkar Aile Akraba dahil.00 Yorumla Çocuğu olan kişilerin ki özellikle de kız çocuğu olan annelerin evlenmesine bende karşıyım. Maddi sorunun yoksa huzurun yerindeyse ne yapacaksın kocayı. Benim annem kaç cocukla gencecik yaşında dul kalmış ve bi kere bile düşünmemiş evliliği ki geçim şartları olarak da çok yokluktaymış. Senin hangi niyetle evlenmek istediğini bilmiyorum ama bi insanın her şeyden önce evladını düşünmesi gerektiğini düşünüyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Sanane lan sanane Allah böyle bi hak tanımış neden erkeksiz kalsın
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
u +1 yılSen elalemin ne dediğine, ne düşündüğüne ne bakıyorsun. Birinci evliliğinde mutlu olamayan ama ikinci evliliği için yatıp kalkıp şükredenler var. Çocuğunla birlikte seni kabul edecek erkeklerde vardır, umarım kızının hatrına iyi ve temiz biri çıkar karşına. Yani zor ama imkansız asla değil. Hayatına aldığın kişiyi çok iyi tanımalısın bi evlilik geçirdiğine göre bu işler nasıl biliyorsun, akıl vermek ne haddimize. İnce eleyip sıkı doku.
00 Yorumla
+1 yılİnsanların ne söylediklerini ne de söyleyeceklerini dikkate almamak gerek.
Daha seçici davranıp aynı yanlışa bir kez daha düşmemeye çalışman yeterli. Ne bu topluma ne de saçma sapan yaptırımlarına ve söylemlerine takılıp kalma. Evliliğin kaçıncı evlilik olduğu önemli değil.
Önemli olan mutluluğu yakalayabilmektir hayatta.00 Yorumla
+1 yılHerkes ikinci bi şansı hakeder bence bulursun mutluda olursun
13 Yorumla- +1 yıl
İnsanların düşüncelerini kafana takma boş ver sevgi ve ilgiyi hakeden bi kadın olduğunu düşüyorüm. Biraz uyu dinlen ama 🙂
- +1 yıl
Karnım aç bu saatte Adana yiyesim var😀
- +1 yıl
Benimde her kadına şehvetle bakan sapıkların başını yiyesim var 😁😁
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Bosanmis cocuklu bi kadinsin artik, bu sozler seni acitamamali. Alismali ve ciddiye almamalisin. Bunun disinda elbette evlenebilirsin ama bosanmis kadina genelde daha cok cinsel anlamda yaklasiyorlar. Sadece buna dikkat et.
10 YorumlaMutlaka kendi ayarında vardır çevrende. Bekar bir erkek de seninle evlenebilir. Yaşın genç henüz. Başından talihsiz bir evlilik geçti diye başkalarının hakir görmesi çok yanlış. Kendi başlarına gelmeden insanları yargılamak, onlar adına karar kılmak ne kolay!
10 YorumlaHiç umursama, sen kendini biliyorsun, ayrıca herkes bu olayı yaşayabilir, ikinci evlilik için de umutlu ol, bulursun inşallah, ama düzgün insan bulmak zor
10 Yorumlaöncelikle 2 el denilmesi ne kadr acı bu nasıl bir pis kalpliliktir. tabikkide evlenilir sanki her insan dört dörtlük mü kaldı ki sen allahin emriyle evlenmişsin anlasamamissin bosanmissin bu seni 2 el veya değersiz asla yapmaz sen kimseyi kafana takma ağzı olan konuşuyor herkes kendine baksın sen karar verirsin istersen tabiki hayatına birisini alırsın kime ne ama kızına dikkat et tabi allah seni ve kızını korusun
10 Yorumla
+1 yılhanımefendi, mutlaka doğru kişiyi bulduğunuzda evlenirsiniz... siz başkalarının ne dediğine takılmayın.
10 Yorumla
+1 yılÇocuğun ile alakalı çekincelerinde haklısın maalesef çok olmaya başladı tacizler, güvenemiyorsun doğal olarak. En azından Hayatına alacağın kişileri iyice bir tartıp, bir süre birlikte olup tanıdıktan sonra aynı evi paylaşmaya karar vermen gerekir…
10 Yorumla
+1 yılSeni bu saçma şeylerle kim üzdüyse sopayı haketmis. muhatap olmayın hayatınızı yaşayın nasip çıkar birisi karsiniza
10 Yorumla
+1 yılİkinci el mi o tabiri kullanan nasıl bir yobaz yaa eşya mi bu bir kadın iğrenç düşünceler yüzünden bağnaz bir toplum oluşuyor eminim bundan sonra yine mutlu olacaksın sen
13 Yorumla- +1 yıl
Evet o söz beni çok inciltti
- +1 yıl
Üzülme takma kafana gençsin ve mutlu olmayı hakediyorsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- Aile & Toplum konusunda 928 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle diyenlere kulak asma. Hayat önüne neyi kimi çıkaracağını bilemezsin. Doğru kişi ol ve doğru kişiyi bekle
10 Yorumla elbette sevmek evlenmek hakkınız hanımefendi bu suç değildir ama evleneceğiz kişiyi çok iyi araştırmalısınız ve onun iç yüzünü öğrenmelisiniz lütfen acele etmeyin ve aileniz ile konuşun sevebileceğin kişi veya kişileri ailenizin onaylaması çok önemli
00 Yorumla
+1 yılBu dünyada kendisini ve düşüncelerini geliştirip olgunlaşan çok insan yok. Onların seni yargılamalarına takılma, doğru yolda olduğuna inanıyorum. Kendin ve çocuğun için en iyi olanı yapmakla sorumlusun.
00 Yorumlaİşte nasıl başarılıysan hayatta ve karşına çıkan kilitlide secmekte başarılı olucaksın bence bazı tatsiz olaylar istemediğin şeyler yaşamış olabilirsin ama bu psikolojiği önce atman gerek bukadar sıkıntı stres iyi değil
00 YorumlaDurumun zor biraz düşününce insan kendi yerine koyunca. O çocuk senin hayatında olduğu sürece kocası da senin hayatının bir parçası olacak. Veya onun ailesi. O yüzden zor yani. Buna katlanmak sabır göstermek. Bilmiyorum. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılEvlenirsin tani canım neden evlenmeyesin kimne söylerse söylesin kendi istediğini yap
10 YorumlaNeden evlenmeyesin, ama tabiki uzun bir tanıma aşamasından sonra, benim de var cocuklarım, ama bu aşka engelmi aslaa...
20 YorumlaHahaha bosanirken dusunecen bunlari cocukla kimse almaz bence ki ben kendi adıma konuşayım çocuğu olanı birak daha önce evlenmiş bir kadınla bile evlenmem:D :D
010 Yorumla- +1 yıl
Kabul etmeye zorlamak mı canım herkes senin gibi düşünmüyor. zaten kimse kimseyi durduk yere sırf daha önce evlenmiş diye kabul etmeye bilir. Ama bir insanı tanırsın ya evet bu iyi biri evet bana göre ama çocuğu var diye düşündürür belki ama severse evliliğe engel değildir. Herkes senin gibi düşünmüyor işin içinde anlaşmak sevgi saygı varsa engel olmaz.
Çocuklu olup bir sürü evlenen tanıdığın gördüğüm insan var ama sevgi olmalı zaten bir insanı tanıyarak sevgi duyarsın güvenerek evlenirsin çocuklu birine daha çok güvenirsin diye düşünüyorum kimseye kulak açıp umutsuzluğa kapılmak bu hayatta her şeyin oluru var emin ol kendine bak kendine güven insanlarla tanış gör tanı illaki seninle hayat kurmak isteyen olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Öyle insanları ciddiye alma sen acimasizlik başka bir şey değil. elbettte sevilmeye ihtiyacın var ama çocuk hassas bir konu bencede seçici davranmalisin... eş konusunda..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 779 cevap paylaştı. elbette evlenebilirsin, ayrıca bu hislerini yaşamak için kimsenin icazetine de ihtiyacın yok.. kendi hayatını istediğin gibi yaşa, geri kalanı boş ver.. ;)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılel aleme kulaklarını tıka onlar herzaman bulur bi kulp. tabiki seninde en az diğer insanlar kadar mutlu olma hakkın var
06 Yorumla- +1 yıl
Çocuğum la mutluyum zaten benim mi başka hayat arkadaşı ariyo insan yanında başında bir erkek olsun
- +1 yıl
mutluluktan kasıt komple yani her şeyi hakediyorsun anlamında. etrafta o kadar acayip psikopat ruh emici zararlı kıçı başı ayrı oynayan insan varken. evlenip boşanan insana bu insanı neden yapıyorlar aklım almıyor.
- +1 yıl
Kolay lokma gözüyle bakiyolar bize fantezi Dünyaları gelişiyor igrencler
- +1 yıl
eskidenmiş o bence :D etraf lokma dolu şu an hemde genç güzel bir sürü. farkettiysen yeni nesil bu konularda çok açık ;)
- +1 yıl
Aynen 😀😀
- +1 yıl
onu anlatmaya çalışıyorum. bir insan güzelce evlenmiş anlaşamamış boşanmış ne var bunda. oysa piyasada birilerinin altından geçmemiş kadın kalmadı yemedikleri halt yok. üstelikde aslen ve ruhen namussuzlar. bu daha tehlikeli.
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Turkiyede bekar anne olmanın özetini geçmişsin aplaa. sen takma kafana onları.. gayet aklı başındasın.. 35 lik bir delikanlı bulursun merak etme..
10 YorumlaBen kızım için evlenemdin. Olacakları bildiğim geleceği gördüğüm için evlenmedim. Zamanla alışırsın 1.5 yıl neki bir 5 yılını doldur alışırsın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Milletin dediklerine bakarsan ohoo bu yüzden sen kendi istediğin hayatı yaşa neyin ne zaman geleceği belli olmaz
10 Yorumla
+1 yılHangi devirde yaşıyoruz millet 50 de evleniyor dul adamla mutlu oluyor çocukları da varken her boşanan yaşlı adamla mi evlenir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle evlilik kafasından bir kurtul. seni sevecek saygı gösterecek bir adamla anlaşıp mutlu olmaya odaklan.
00 Yorumla
+1 yılSende evlenip boşanmış yaşıtın birini bul gercı seversem ben bile evlenirim boşanmış çocuk falan gönül dınlemez
00 Yorumla
+1 yılkimim ne dediğini umursama..
seni hakedecek birisini bekle..
sen ne ikinci elsin ne de çocuğun olduğu için kötü..
sevmek sevilmek aşık olmak bunlarla ilgili değil..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Laflarını ağızlarına tıkarsan onlar senin ağır laflarına maruz kalmış olurlar ya da uzaklaş öylelerinden
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kriterlerime uygun biri olursa çocuğun olan kadınla da evlenirim herkesin hayata bakış açısı farklı çocuğun olmasını dert etmeyecek bir sürü insan var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılBem insanlara hiç o gözle bakmadım. Evliyim başıma bir boşanma grlse benim içindemi öyle düşünürler acaba diye kendi kendine soruyorum şimdi
00 Yorumla Tabiki evlene bilirsiniz ama ihtiyaç için yeni bir evlilik yapmayın sonu yine hüsran olur sevin sevilin öyle evlenin evleneceksenizde
01 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünmeyin ilgi şevkat insan kendiyle barışık olmalı işte ozaman bir başkasının ilgisine sevkatine ihtiyaç duymaz ben bana ve kızıma yeterim demelisiniz zaten sevgi aşk geleceği var ise gelir sizi bulur aceleci davranıp yanlış kararlar almayın vermeyin gerek yok böyle birşeye önce dost edinin konuşun dertleşin kişiliğini tanıyın zaten arada bağ olacaksa bu zaman zarfı içerisinde olur belkide 1 2 yıl dost kalırsınız sonra aşık olursunuz ama zaman aceleye gelmez böyle şeyler sonrasında bir bakmışsınız ikinci çocukla bu sefer iki çocuklu olarak ortada kalmışsınız gerek yok
+1 yılaynı hatayı tekrar yapma acele etme namaz abdestlisin bul bu sefer bari
04 Yorumla- +1 yıl
Namaz kilanim Evet acigimda evlenirsem tesettür istiyorum.
- +1 yıl
Acele ediyorum sanki biraz Evet :/
- +1 yıl
yok eşinde namaz kılan bul ahlaklı edepli olanı Allahtan korkanı ara hayırlısını iste Allah'tan
- +1 yıl
Hayirlisin inşallah
- Aile & Toplum konusunda 959 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki evlenebilirsin kafa yapına uyan güvenilir biri olduktan sonra neden olmasın milletin ağzına bakarsan eğer ölsen daha iyi onlar için
10 Yorumla Olabilir her şey seninde hakkın boşanma suç değil umarım gönlüne göre bulursun ama o zaman kadar işin zor
02 Yorumlamüge anlı her zaman şunu der çocuklu kadının özel hayatı olmaz. ve çok haklı çok
02 Yorumla- +1 yıl
Neresi haklı çocuk yaptı diye tüm dünyadan kopsun mu hem evlenip hem anneliğe devam edebilir zaten seçiciyim demiş iyi bir insan çıkamaz mı karşısına evlenmeyi çok isteyen yuva kurma hayaliyle yanıp tutuşan iyi niyetli biri bulursa gayette olur erkek çocuk yapınca gayet hayatına devam ediyor evleniyor ediyor kadının farkı ne
- +1 yıl
@xdenizx898 ben çocuk yaptı diye tüm dünyadan kopsun demedim. kendine yeni hobiler edinebilir arkadaş çevresini genişletebilir. ama çocuk varsa öncelik aşk meşk midir çocuğu büyütmek midir? çocuğu büyütür belli yaşa getirir çocuk artık aklı başında olgun bi birey haline gelir o zaman düşünür hayatına birini alıp almamayı. çocuklu adamın da özel hayatı olmaz bana göre. sonra çocuklar bozuk psikolojiyle büyüyor
+1 yılEvlenirsin ya. Takma milleti kafana. İt ürür kervan yürür. Ağzı olan konusuyor iste
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat