Allah'ı kim yarattı sorusu neden saçma?

Bu soruyu soranlara yeryüzündeki bütün renkler, gündüz vakti güneşten yansıyor. Nehrin üzerindeki ışık güneşten yansıyor, camın üzerindeki ışık güneşten yansıyor. Bütün yüryüzünde na kadar renk varsa ışık varsa güneşten yansıyor. Peki güneşin ışığı kimden yansıyor diye sorun 🥴 verecekleri cevap şu: Güneş ışığını kimden yansıyor diye sormazsın çünkü orada kimse yaşayamaz diyecekler. Sizde onlara cevap olarak Allah'ı kim yarattı diye sormazsın çünkü orada onu tasarlayacak bir kimse bir olgu bir nesne yok o yüzden sen de bana bu soruyu soramazsın diye cevap verebilirsiniz. Konuyu şöyle özet geçeceğim: İki kavram vardır. 1) Zâti: kendisinden olan 2) Arizi: Başkasından kaynaklanan kendisinden olmayan demektir. Örneğin: Güneşin ışığı kendisindendir ama ayın ışığı kendisinden değildir. Güneşin ışığı zâti, ayın ışığı ise arizidir. Bu yüzden Güneşin ışığı kendisinden kaynaklandığı için başkasından kaynaklanıyor hükmünü çıkaramayız. Bu soruda ki mantık hatasına diğer bir örnek: Bu duvarı kim boyadı, boyacı. Peki boyacıyı kim boyadı🥴 sorusu ne kadar saçma ise Allah'ı kim yarattı sorusu da bu derece saçma. Ateist arkadaşlar ısrarla Allah'ı kim yarattı sorusunun mantık hatası olduğunu nedense ya anlamak istemiyorlar ya da işlerine gelmiyor. Allah (cc) zatidir kardeşim. Yani kendiliğinden olan başkasına ihtiyaç duymayan. Nasıl ki güneşin ışığının zati kendiliğinden olan olduğunu başkasına ihtiyaç olmadan ışık saçabildiğini kabul ediyor isen ve güneşin ışığı kimden kaynaklanıyor diye soramıyorsan aynı şekilde Allah'ı kim yarattı diye sormazsınız. Sorunca mantık hatasına düşüyorsunuz. Biliyorum sizin için acı ama üzgünüm ki gerçek bu. Konuyu ODTÜ ileri Fizik bölümünü ikincilik ile bitiren Enis Doko ile Osman Bulut kardeşimiz güzel özetlemiş.
Sinan Canan'ın şu sözü ile bitiriyorum: "Din ile bilim kavgası olduğunu düşünenler, ya bilimi bilmezler ya da dinî bilmezler ama en yaygın ihtimal maalesef ikisini de bilmezler."
Allah'ı kim yarattı sorusu neden saçma?