Arkadaşım evlilik sürecinde. Geçen isteme oldu ve karşı taraf hiçbir şeye karışmayız bütün masraflar erkek tarafınındır demişler. Sizce bu doğru ve olması gereken mi? Bu masraflarda gelinlik, nişan, kına, gelin için asistan ve nedimeler, düğün organizasyonları... say say bitmiyor 😂
Evlilikte kız tarafının hiçbir masraf yapmaması doğru mu?
Kesinlikle doğru bulmuyorum. Kız tarafı bunu kazanç olarak görüyor. Akılları sıra karda olduklarını sanıyorlar. Ama kazanç olarak gördükleri o şeyin içine kızlarını veriyorlar. Evet kendileri rahat oluyor, ama ya kızları? Borcun içinde evlilik yürütmeye çalışıyor. Sonra ne oluyor? Evlilik içi problem başlıyor. En sonunda kaçınılmaz son geliyor. Ayrılık!
Açıkçası bunu yapan bir aile sadece benim gözümde saygınlığını yitirir. Sonrada bana Damat nasılsın demesinler.
Hâlden anlamayan bir Aile ile işim olmaz. Eşimin yeri olur ama bunu ayapan bir Ailesi olursa da kusura bakmasınlar benden de güler yüz, sıcak kanlılık beklemesinler.
İnsanları bir yere kadar kullanırsınız. İkinciye kullanamazsınız. Bir çok evlilikte bunlar maalesef yaşanıyor. Sonra da Damat bize soğuk davranıyor diyorlar.
hayır bizde masraflar bile yarı yarıya nerdeyse tamam gelinlik ve damatlık erkek tarafının ama diğer her şey ortak diyebilirim bizim burada alyanslar bile ortak alınıyor daha doğrusu oğlanınkini kız evi kızınkini erkek evi ayrıca nişan ve kına kız evine aittir, düğün oğlan evine aittir arkadaşının karşısında ki sömürecek cinsten belli ki
Yanlış, onlar kız veriyorsa öbür tarafta oğlan veriyor. İkisi de evlat.. Her şey eşit yapılmali. Esit yapılmasa bile kız tarafı biraz yük almalı üzerine... Biz böyle gördük.
Ee yani.. Bir de gerekli, gereksiz masraflar silsilesi olur düğün arefesinde, kim nasıl kalksın tek başına o kadar masrafın altından. Allah kolaylik versin, ne diyeyim.
çok mu önemli bu düğün ya nefret ediyorum vallahi düğün dernekten etmeyin eziyet erkeklere istemeyin şu düğün dernek olayını ne yararı var abi saçmalık resmen ben o paraya yurt dışına gidip eğlenip konsoloslukta evlenmeyi ya da evin eksiklerini filan almayı tercih ederim. etmeyin böyle saçma eziyetler erkeğe. zaman+para kaybı + bir sürü külfet koşuşturmaca stress. nişanı kız tarafı düğünü erkek tarafı yapar elbette. ama ben öyle ayırmak yerine kimin durumu varsa o yapsın diyorum. AMA ESIT OLMALI BENCE KIMSE DAHA FAZLA ODEMEMELI SACMALIK GOSTERIS ICIN ZATEN DEGMEZ BU KADAR BORCA MASRAFA ZATEN ULKENIN HALI ORTADA
Bildigim yatak odasını kız tarafı yapar rutto bir ailenin kızını almış arkadaşın. çirkefler çıkıyor bazıları var bazı sizin paranız var siz yapacaksınız diyor ben olsam yallah güle güle derim eşyayla altınla mutluluk huzur olmaz. Kalitesiz seviyesiz insanlar.. kimisi fakirdir ama asildir. Bişey istemez. Arkadaşın yanlış tercih yapmış bence..
Düğünle evlenmek ne ya? Gelinlik damatlık bir de nikah yeter. Balayı için de iki taraf biriktirip çıkar. Eşyalar da ortak alınır bitti. Kimsenin kimseye yük olma hakkı yok.
Kendi kızımı göz önünde bulundurarak düşündüm de içim bi tuhaf oldu, o ne lan öyle siz eşya ve altın alın karşılığında da kızı verelim allah ticaretimizi arttırsın der gibi. Birlikte olmak için mi evleniyonuz yoksa kızı satın mı alıyonuz...
😁valla burdada erkek evi yapar kiz içini döşer nişan kız evine aittir düğün erkek evine ait kiz erkeğin damatlığını alir erkek kizin gelinliğini alir ☺️herşeyi tek bir tarafa yükleme olmamali bence…
Nasıl yapmıyor ki beyaz eşya tutup yatak odasına kadar hata en ufak şeyini alır evin içinde her bir şeyi iğneye kadar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Erkek sorumluluk sahibi madem evlenmek ister tabiki masrafları o öder. Ki kadında hayvan gibi masraf istememeli hoş değil zaten herşeyin normali güzel.
@Muskl34 hayir beyfendi böyle demek istemedim ama doğru olan erkek ödemeli masrafları ama kızda fazla seyler istememeli tabiki kızlarda bir şeyler öder