Öncelikle evinizin dış yalıtımı yapılmış olması gerekiyor. Ancak iç yalıtım da çok önemlidir. Odanız ısınana kadar duvarlarımız betonerme olduğu için bu ısıyı emer. Bu nedenle iç yalıtım da yapmak zorundasınız. Biz yaptık ve çok memnununuz. İç yalıtımı kendiniz kolayca yapmak için, dış yalıtım köpüklerini alıp odanıza soğuk silikon ile güzelce yapıştırabilirsiniz. Duvarınızın soğuğu aniden kesilir. En ucuz yolu budur. Elbet iç ısı yalıtımı en ideal taş yünleri ile yapılır ancak prosedürü uzun ve maliyetlidir. Önermem.
En önemli ikinci ısı kaçağınız tavandır. Isınan hava yükselir ve tavan betonermesini ısıtır. Sadece tavandan kaçacak ısıyı önleyerek en az 2 derece ısınmanız mümkün. Bunun için tavan dekor köpükleri vardır. Soğuk silikon ile kendiniz kolayca yapabilirsiniz. Bu köpükler 50cm ye 50cm dir. Yapı marketlerin de 2m2 olarak 8 adetli satılır.
Odanızın güneş alması çok önemli. Güneşli günlerde perdeleri açmalısınız. Kombiniz de oda termostatı olması çok önemli. Böylece sürekli çalışmaz. Kombinizi yüksek ısıda, 70 veya 80 derecede çalıştırmanız, odayı hızlıca ısıtmak için önemli.
Yalıtımlarınıza dikkat ettiğiniz zaman ısı kaybınız çok azalacak. Odanız hızla ısınacak ve bu ısıyı uzun süre koruyacak.
Bunun yanında odanızda ısıyı tutan nesneleri; yün kauçuk, bez, ahşap gibi materyalleri daha fazla bulundurun. Isıyı emen, soğuran metal, cam, fayans, beton gibi metaryalleri odanızdan uzak tutun. Betonları yalıtın, cam fayans ve metalleri kaldırın.
Rüzgar alıyorsanız rüzgar, güneş alıyorsanız güneş enerjisine geçin. Enerji bağımlılığınızı özgürleştirmeye çalışın.
Kendi metan ve bio gazınızı üretin ! Yapımı son derece basit olan evsel atık ve ziraatten alacağınız birkaç kimyasal ile 10 litrelik bidonlarla aylarca yetecek gazınızı üretin.
Araştırın, bilimi öğrenin, çalışın, güvenin ve uygulayın !
Hasta olup paraları ilaçlara hastaneye yatırmak daha kötü olur. Ayrıca 1 Ton kömür 5 bin lira olmuş. Ayda 600 lira doğalgaz parası bedavadır. Çünkü 5 ay yaksan kombiyi 3 bin lira eder. Zahmeti yok, konforu çok her odan ısınıyor. Ayrıca tüp maliyetleri 150 lira olmuş. Isınmanın yanı sıra Ocak ve sıcak su durumunu düşünürsek bu rakamlar bedavadır. Hatta elektrik faturaları 250-500 arası geliyor. Isınmanın bu kadar az olması bence güzeldir.
Valla hiç sorma her şey ateş pahası oldu. Hala da olmaya devam ediyor. Bu işin sonu nereye gidecek bekleyip göreceğiz. Mazot ve benzine yine zam geleceği söyleniyor.
Soba yak diyenler var ama kömürün tonunun 10 bin lira olduğundan haberleri yok galiba 😄 odun desen o da çok pahalı artık. 3 milyon yıl önce bulunan ateşle ısınmak bile artık lüks bu ülkede. O yüzden alternatif aramaktan vazgeç Pentin, çünkü bir alternatif yok. ☺️
Pencere kilidinde soğuk havalar için ayrı bir ayar varmış, onu yapın/yaptırın. Duvarlara yalıtım yaptırın, en kötü ihtimal ucuzundan bir malzeme bulup veya örtü bile olur onunla kaplayın. Yerlere halı koyun. Evde kalın giyinin. Yani evi de kendinizi de giydirin.
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
115
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle evi yalitimla donatmak. Pencereler ısı kaçırmayan ürünlerle değişecek. Yine duvarlar öyle isi yalıtımı yapilmasi gerek. Yoksa ne kadar yakarsan yak hem ev ısınmıyor hemde cepten gidiyor. Bir de en iyisi bu kalorifer falan olayi değil. Yerden ısıtma yaptırmak. Cunku peteklerde ısıyı yayamıyor. Yerden ısıtma olunca tum odalar esit sekilde ısınıyor hemde soguk zemine basmamış oluyorsun, isı kaybı da olmamis oluyor. Benim bir tanidigim yeni evlendi sifir daireye girdiler ve yerden isitma yaptirmislar o kadar guzel ki. Keske onceden olsaydı bu pahalilik olmadan yaptırırdim bunlari. Artik gucumun yettigi kadar. Yeni ev alacak olan varsa kesinlikle bunlara dikkat etmeli bence. Dogalgaza para dökmek ömurluk cozum degil. Ama eve yalitim yapmak, yerden ısıtma gibi seyler yapmak ömürlük tek sefer yaptiriyorsun bitti. Ilk basta pahali gelsede sonrasinda cebe de faydasi oluyor biraz.
Isı yalıtım hikaye hanımefendi hiç bir işe yaramaz benim ev ısı yalıtım olduğu halde termostat 21 derece de kombi 59 derece de olduğu halde 1020 TL fatura geldi 🙂
Bizimkisi kat kaloriferi, biz yakıyor biz ısınıyoruz. Doğalgaz yok, kalorifer kazanı kömür ile çalışıyor. Yaz aylarında depoya kömürü ucuzdan atıyoruz. Yine 3-4 aylık doğalgaz faturası kadar kömür parası tutar. E doğalgaz gibi değil tabi kömürü, külü, tozu, dumanı uğraştırıyor ama memnunuz. 😊
Doğalgaz yerine çok alternatif yok, elektrik daha pahalıya gelir. Güneş paneli kurulsa, ona da ilk etapta yüklü para gerekiyor.
Ev almadan önce belki güneşe bakan bir ev alınırsa çözüm olabilir ama bu da mevcut ev sahiplerine pek yardımcı olmuyor. 😕
😂😂😂 öncelikle fatura için geçmiş olsun adminim. Bizede 500 TL gelmiş en düşük ayarda yakmamıza rağmen. Başka altarnetif yolu yok bence ısınmanın. Hangi aracı kullansak bu parayı ödeyeceğiz kaçışı yok. En beleş yöntem battaniye ile bütünleşmek oda nereye kadar be adminim.😂
Eve çadır kurup içinde mum yakıyorsun ohh miss sıcacık, tabi osurmamanız lazım yoksa havalandıralım derken mum israfı olur :D Onun haricinde sarılıp yorgan altına girmek de mantıklı, tabiki de ne yapmıyoruz yine osurmuyoruz çünkü kapı pencere açıp yine üşürüz. Kısacası osurmak hep zarar ya boş ver faturayı felan ülkemizin reisi sarayların da lüks içinde yaşarken evin içinde cıbıldak dolaşıyordur kesin biz ise yakalım mı yakmayalım mı derken osuruktan teyyare selam söyle o yare, ben tamam ağam bayağı uzun yazdım içeri atılmadan noktayı koyayım :D.
Ben kendi yöntemimi söyliyim evde tek yaşıyorum hafta için 8-5 işte oluyorum hafta sonu sadece evdeyim. Zaten bir artı bir evde kalıyorum evi ısıtmak için ufo aldım onu kullanıyorum elektirik faturam önceden 148 TL civarı geliyordu şimdi 385 TL geldi. Ben oldukça memnunum tek yaşadığım için sorun yok ama evli ve büyük evde yaşayanlar için gerçekten sıkıntı diye düşünüyorum. En önemlisi asgari ücretle çalışan insanların Allah yardımcısı olsun işleri çok ama çok zor.
546 geldiyse o faturayı öpüp başucuna koymak gerek.. Son yapılan zamlardan sonra bu ay tahmini 800TL doğalgaz faturası bekliyorum.. En iyi ısınma yöntemi evin içinde bir sağa bir sola hafif koşu yaparak ısınma turları atmak bence..😊
Bize 900 geldi, alt katım boş üst katımdaki çok değerli komşum açmıyor doğal gazı. 900 verip kısa kol ile dolaşsam gene iyi ama yelek patik ne varsa giyiyoruz
Doğalgaz faturası daha gelmedi. Elektrik faturası bana göre fazla fakat duyanlar bu faturaya çok deme diyorlar. Evde büyük tasarruf paketini devreye soktum
Yeme içme barınma ısınma tedavi gibi şeyler insanın temel ihtiyacıdır. Sosyal bir devlet bu ihtiyaçların maliyetini en aza indirgemek le sorumludur. Ama geldiğimiz nokta itiraz edip tepki koymak değilde ısınma yöntemleri aramak öylemi? Yazık gerçekten çok yazık. Aradığın cevabıı enerji bakanı verdi hem 😂 kalın giyinip üzerine battaniye almalısın 👍 mükemmel çözüm.
Ablacım evin ortasına teneke yi koyuyorsun tenekenin altına bi tepsi koy halın yanmasın içine üç beş tane palet parçası veriyorsun ateşi ohh miss sıcacık...
Bana da 700 lira doğalgaz 400 lira elektrik gelmiş. Ben alternatif olarak kendimi falan yakacağım bu gidişle. Allah aşkına sadece iki fatura 1000 lirayı geçiyor. Köyde falan yaşayıp tezek kurutup yakmak gerekiyor diyeceğim. Onda da ineğin poposun sayaç takarlar.
Şimdi akıl var mantık var Soba 1 odayı ısıtıp yeterken neden doğalgazı boş tuvalet banyoyu dahil yakıyorsunuz? Doğalgazında 1 odaya yakın Ya da soba yakın Sona yaksan 1 oda ısınacak onun yerine 1 oda doğalgaz yakın Bize doğalgaz 30₺ geliyor 4 aydır tüp ve sıcak su icin Soba kullanıyoruz
devlet de işte benim ya da bir başkasının vergisiyle veriyor bedava yoktan var etmiyor ki. benden aldığıyla bana hizmet vereceğine, olmayana kömür veriyor. sonra da ben verdim diyerek oy istiyor. ne acı bir şey.
halbuki sana da faturanı ödeyebileceğin istihdam alanı sunulsa, sen de istersin kendin almak. işte bu akıl ve mantık işi olan ama sen haklısın yine de.
valla ev güneş görecek alttan ısınacak mantolama olacak birde kişisel bir durum metabolik hızınız yüksek olacak sporcu insanlar gerçekten daha zor üşüyor. Spor yaptıgım zamanlarda üşüdüğümü hiç hissetmiyorum dün gece kar yagarken 3 kilometre yürüdüm geldim gece tüm petekleri de kapatıp yattım
Alternatif yollar neler, Soba olmaz.. Muhtemel ki apartman dairesinde yaşıyorsunuz, bu durum sorun teşkil edebilir. Elektrikli Soba hiç olmaz daha fazla fatura gelir. Allah yardımcınız olsun, kış bitmek üzere. Sadece bunu diyebilirim. Çok faydalı yorum yapmış arkadaşımız bu arada. Benden bu kadar çıkıyor 🙂
1 ton kömür 2000/2500 tl arası 1 ton odun da 1000 tl civarı. yarım ton kullanılsa 500 tl
Yani 2600 tl civarı bir para ile ne kadar ısınacağın belli değil. Soba doldurması, boşaltması evin boyası ve badanası gibi detaylarda gelince yine de doğal gaz iyi diyebiliyoruz. Klima olanlar ise daha fazla verdi sanırım.
Sıcak su torbası al ayaklarının altına koy. Torban yoksa ya da pahali gelirse sana kola şişesini doldur sıcak sudan ezilir buzulur ama patlamaz ezilip buzulmesi bitince kapa kapagını sar havliya koy ayaklarının altına. Geçmiş olsun🙏
Hayatımda bu kadar sacma düsünce görmedim kac peteğin yandığının bi önemi yok ayrıca o sıcaklık tek bi petekte yansa bile bunun tek farkı o suyun orada sıkısıp kalacağıdır aynı su ha 5 petekte gezmis ha 1 petekte ne alakası var bu nasıl bi mantık
Böyle düşünceyle çok ödersiniz 😂 😂 denedik gördük bize 150₺ gelirken yan tarafa 500 geliyordu 2 yil önce 😂 geçen sene de öylr bize 159 gelirdi tam tarafa 500 3 kat fazla gelirdi yan tarafa alakası yok ise ne bu pekş fark 😂 siz çok ödemeye alıskındımız ödeyin o zaman
ne olacak bu faturalar bilmiyorum. bizede 500 küsür geldi fatura. ki ara katım altım üstüm yakıyor sağım solum daire dış cephe kaplaması da var fatura gene dehşet. Allah yardımcımız olsun.
Bilmiyorum ki bizim de yarin gelicek fatura bir bitseydi bu kış... elektrik 225 geldi dogalgaz nerdne baksan 550 600 gelir yani maasin yarisi elektrik isinmaya suya gidiyor resmen
bana 426 tl geldi. izmirin soğuklarını düşününce geçen ay 300 gelen fatura fazla artmadı bana göre normal geldi. odanın ortasına varil koyup ateş yakıcaz içinde oda oda gezdiririrz artık
Alternatif ısınma yöntemim 2 haftadır toplamadığım yatağım ve yorganım. Ben hayatımda hiçbir günümü yatağımı toplamadan geçirmedim bu ilk ve en uzunu oldu.
-Mutfakta yakılan çaydanlık ile buhar birikimi.. -Biraz para biriktirip buhar makinesi ile uzun vadeli yatırım.. -Kombiyi azami derecede yakıp, battaniye altında bir mağara sıcaklığı yaratmak. -Spor yaparken vücudu yorup, oluşan ısı ile sıcak bi şeyler içmek..
Geçmiş olsun, sıcak tutucak kıyafetler giy. Kışlık peluş tulumlar var, böyle tatliş tatliş duran bıcır bıcır gezersin evde. Hemde sıcak tutar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merkezi sistemli ve gerçekten ısınan yerlere 700+ liralar geldi. Eğer ev 150+mt ise. O tip binalarda ısınma sorunu yok ama maalesef bu faturalar mahvetti herkesi. Merkezi olsaydı biraz daha rahat ederdiniz , şimdi alternatif yol diye yönelecekleriniz ve ilaç, hastalık durumlarıyla zaten 700'ü geçecek masrafınız.
Ben 1 1 evde oturuyorum abla tekim sürekli kışın açarım 60 da max bana 100 / 120 arası gelirdi ev küçük cabuk ısınıyor 60 dan 30 a düşürüyordum. Bu ay 238 geldi çok şaşırdım. Ne olucak halimiz bil iyorum ablam rabbi hepimize yardım etsin 🙏
Bizimde evde iç ve dış yalıtım var 477 geldi benim odam ve kardeşimin odası sıcak ama salon çok ısınmıyor düşük yakıyoruz yoksa belkide 700 TL bile gelir
Olumlama yapmalıyız artık ülkece. Mesela kendi kendimize zaten sıcak Bi ülkede yaşadığımızı, en azından başımızı sokucak Bi evimiz olduğunu, sokakta olmadığımız için şükretmemiz gerektiğini falan söyleyelim. Öbür türlü akıl sağlığını korumak çok mümkün değil
Tek kalıyorum ayda 8-10 nöbet oluyor. 20 gün evdeyim desek 943 lira fatura gelmiş. Ki evde olduğum zamanlarda bile isitmamasina rağmen 40 dan yukarı almıyorum kombiyi.
Geçmiş olsun. Yoğun kullanılan odanin vanasıni yarım kismak ve diğer odaları tamamen kapatmak pencere önlerine macun çekmek geçici onlemler olsada faturada 150 200 azaltır