İlk defa eve çıktım. Evde pek durmuyorum tasarruflu yeni nesil kombi var normalde 36-38 derecede duruyor evden çıkınca en dibe çekiyorum.
ev 1+1 kutu gibi 📦 salonda yatak odamda ve lavaboda 1 petek var başka yok bu fatura geldi 🤨

İlk defa eve çıktım. Evde pek durmuyorum tasarruflu yeni nesil kombi var normalde 36-38 derecede duruyor evden çıkınca en dibe çekiyorum.
ev 1+1 kutu gibi 📦 salonda yatak odamda ve lavaboda 1 petek var başka yok bu fatura geldi 🤨

Merhabalar.
Bulunduğunuz bölgede dış hava sıcaklıklarına göre biraz değişebilir ama bu çok yüksek bir fatura. Hele hele 1+1 ev için müthiş yüksek. Yanlış kullanımınız söz konusu muhtemelen. Adana'da olduğunuzu yazmışsınız, Adana için bence bu kullanım miktarı sorun olduğunu gösteriyor.
Evinizde kombi termostatı var ise sizin için uygun bir dereceye ayarlayın, mesela 20 derece gayet idealdir. Termostat yoksa mutlaka termostat taktırın. Kombi petek sıcaklığı da 55-65 derece arasında olmalı ki eviniz çabucak ısınsın. Yazdığınız gibi 36-38 dereceye ayarlarsanız kombi evi ısıtamaz ve sürekli devrede olur.
Gün içerisinde evden çıktığınızda kombiyi kapatır ya da petek sıcaklığını çok düşürürseniz eviniz soğur, duvarlarınız buz gibi olur. Eve döndüğünüzde de 36-38 derece ayarlarsanız evin ısınması uzun sürer ve termostat olsa bile kombi sürekli çalışır. Bu da siz tek petek bile çalıştırsanız sürekli doğalgaz sarfiyatına neden olur. Petek sayısının bu durumda hiçbir önemi olmaz.
Kombinizin markası ne ise internet sitesinden ideal derece ayarını bulabilirsiniz ama bu değerler 50-70 derece arasındadır diyebilirim. Mesela Alarko Carrier resmi sitesinde "20°C bir sıcaklık için kombinin 60°C’de çalıştırılması yeterlidir." bilgisi var. LİNK'te "Odaları İdeal Isıda Tutabilmek İçin Kombi Kaç Derecede Çalışmalı?" bölümüne bakabilirsiniz.
Ancak termostat yok ise ve evin ısısına göre kombi derecesini yükseltip düşürdüğünüz bir kullanım şekliniz var ise doğalgaz tüketimini düşürebilmeniz pek olası gelmiyor bana.
Benim son fatura bilgim şöyle; İzmir için 7 petek bulunan 3+1 evimde termostat 20 dereceye, kombi 65 dereceye ayarlı sürekli kullanım ile son ayda 161 metreküp tüketim yapmışız ve bunun karşılığında 2.450₺ fatura geldi.
Ben de evimde 3 Petek yakıyorum, Oda termostatım da var ve bu aralar hava çok soğuk. Ev 3+1 bana 2500 geldi. Siz nasıl yakıyorsunuz anlamıyorum ki?
188m3 tüketmişim.
İlk defa eve çıkan biri için bu rakam gerçekten şaşırtıcı olur. Anlattıklarına bakınca ev küçük, petek sayısı az ve kombi de tasarruflu görünüyor. Üstelik evde çok durmuyor olman ve çıkarken derecesini düşürmen de önemli bir detay. Buna rağmen böyle bir fatura gelmesi insanın aklını karıştırıyor. Kutu gibi 1+1 bir ev için bu tutar normal hissi vermiyor. Sayaç okumasında ya da önceki dönemden kalan bir durum olabilir. Kombi ayarı, sayaç kontrolü ve faturadaki dönem detaylarına mutlaka bakmak iyi olur. Bu durum birçok kişinin başına gelebiliyor.
Evet, 1+1 küçük bir ev için 3700₺ biraz yüksek görünüyor, özellikle tasarruflu kombi ve düşük derecede kullanımda. Belki fatura yanlış gelmiş olabilir ya da sayaçta bir sorun vardır. Mutlaka faturayı kontrol et, gerekirse doğalgaz şirketini arayıp durumu sor. Ayrıca peteklerin tam verimli çalışıp çalışmadığını ve izolasyonu da gözden geçirmek iyi olur.
Cevap
23Cevap
Açma bedeli olabilir ayrıca zam geldi zaten ama genede fazla
Doğalgaz zaten açıktı. Geçen ay 10 gün yaktım 590₺ gelmisti
Bize de 4000 gelmiş zaten 38 de çalısıyor kocaman petek olmasına rağmen ısıtmıyor. Asla o kadar gelecek kadar yakmadık. Vergiler kısmına bak 500'ler 600'ler havada uçuşuyor
Isıtmıyorsa sistemin bakımı gelmiştir. Ben haftada bir bakım yaptırıyorum kardeşime
Adana'daki zaten gunduz hava sıcaktır niye açık bırakıyorsun surekli
Sürekli aç kapa yapınca daha çok yakıyor hemde evin ısınması 2 saat sürüyor! Birde bakım dışında kapatmak yasak 🚫
Rusyayla savaşa mı girdik be tayyib amcam bu nedir
Gazi Amerika’dan aldık sanırım 😂
Karadeniz’den cikmiyor muydu bu gaz 🥺 gaz çıkarma vergisi mi geldi yoksa 🫣
ee hani diğer ülkelere de satacaktık. Bir diğeri ise açın kombileri gaz patronuyuz falan diyordu
Senin doğalgazı başkaları kullanıyor olmasın
Çok mantıklı 😂
Hakikaten fazlaymış sayaç bozuk olabilir mi ya da evde izolasyon yok ve kuzeye bakıyor
doğalgaz pahalı zaten ama bu kadar yüksek olmamalı 24 saat yansa yine gelmez sanki bilemedim
24 saat 50 derecede yanıyor 4+1 6 petek yanıyor 2900 lira ödedim
Doğalgaz keşfetmenin bedeli açın ya kombileri yakın sabaha kadar 😂😂
cok gelmiş bizim evde beş petek yaniyor5 bin lira geldi
Hangi şehir
çorum
hep açık mi kombin
Eve uzun süre gelmeyeceksem kapatıyorum.
3 ayşık geldi herhalde
29 günlük 😒
Biraz abartı. Hangi şehirde bu fatura?
Adana
İtiraz et bazen yanlış okuma olabiliyor
Kontrol ettirdim yanlışlık yok herkes aynı
Yıl başından sonra zam geldi ondandır
Rusya: Gaz borçlarınızı bi an önce ödeyin..
Kaç güne Bir yıkanıyorsun
3+1 4 kişi 3 k geliyo :)
7/24 açık ise olabilir
kazıklıyorlar milleti.
Sürekli oynama tek derecede yansın
Tek petek acık kalsın
Fazla gelmiş
Ciddi olamazsın 😱
Hangi şehirdesin ki?
Adana
Adana'da bu kadar doğalgaz faturası gelmesi ilginçmiş
Bir sonraki ay faturamdan çok korkuyorum