AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sohbet dinle az anlarsın kardeşim her siteye güvenmiyorsan sohbet de dinlemiyorsan İslami kitapları oku arapçan da varsa tabi
Arapçam yok.
Bu arada takip ediyorum seni. Bir soruma daha cevap vermiştin.
O zaman Türkçe İslami kitapları oku Fıkhul EKber araştır işte Hanefi itikat kitaplarının Türkçelerini oku Fıkhul Ekber
evet o kişiyim zaten
Cehennet Arzum
Dalga geçme ya. Ciddiyim ben.
Dediğini anlamadım ki ne sitesi KS mi yoksa cennet Arzum mu sitenin adı
Sitenin adı başlıkta yazıyor. Arzusu Cennet Olanlar
Ne işin var bu siteyle
Bir sorum var. Cevabını arıyorum.
Bu sitede bu soruma cevap vermiş. (Ben siteye soru sormadım) site güvenilir mi acaba diye merak ediyorum.
Soru nedir
İslam düşmanlığı yapan bir sanatçının sanatını sevmek beğenmek dinden çıkarır mı?
Soru bu. Bu sitede çıkarır demiş. Ben siteyi önceden biliyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Atatürk düşmanlığı yapıyorlardı.
Bence çıkarmaz, çünkü herkes kendisine müslüman, herkesin inancı kendine, sen onun şarkılarını dinliyorsun diye ona benzemezsin, ateist birisinin yaptığı evde oturuyorsun diye sen de ateist olmazsın gibi, bence öyle
@AnimeciBirGamer
Bak işte Din işi benceyle olmaz kaç tane İslam itikad kitabı okudun
İslama saldıran biri olursa ne iş yapıyorsa ve sen de ondan ne derece faydalanıyorsan artık ondan faydalanamazsın ona muhalefet etmen gerekir bu sadece şarkı için geçerli değil.
O kitapları yazan insanlara vahiy mi geliyor sanki, doğru bir bilgi arıyorsan Kuran'ı ve hadisleri rehber almalısın, ben kendi yorumumu yaptım, doğrusunun o olduğunu söylemedim
Etmezsem yalla kafir oluyorum değil mi?
herkese soruyorum birisi sizin ananıza babanıza veya değerlerinize hakaret etse aşağılasa siz onunla hala samimiyet kurar mısınız? hiç kimse kendine zarar vermeye çalışan biriyle dostluk etmez onla bağ kurmaz. İslam da böyle. Vahiy geliyor demekle bunun alakasını çözemedim? Bilim adamları ne derse her şey kabul ediliyor ama o kabul edilen şey sonradan yanlış çıkabiliyor fakat yine de bu kadar karşı gelinmiyor peki konu din olunca neden herkes alimlik taslıyor ben bunu anlamıyorum işte. Gram arapça bilmiyoruz ama hayatlarını buna adayan insanlardan daha alim gibi takılıyoruz. O kitaplar zaten hadis ve ayetlerin toparlanmış özetlenmiş hali.
Ebebeynlerime ne tür hakaret ettiğine göre değişir samimiyet işi. Mesela bir tanıdığım babama akılsız dese ben o tanıdığım ile görüşmeye devam ederim.
@Perillay
Daha önce de söyledim. Onların küfrüne rıza gösterirsen kafir olursun mesela adam Allaha sövüyor küfrediyor bir müslüman tepki gösterince ya ne var bunda bu da bir görüş dersen Müslüman olamazsın. Kafirlere muhalefet edin diyor Kuran onlarla dostluk etmeyin diyor. Kafir olur musun bilmem eğer küfrünü savunmuyorsan kafir olup olmayacağını bilmiyorum ama sen yine de temkinli yaklaş seni zorla alıkoyacak değilim sadece ehli sünnetin görüşünü anladığım kadarıyla anlatmaya çalışıyorum. Hud﴾112﴿ Senin yanında hak yola dönenlerle birlikte, sana buyurulduğu gibi dosdoğru ol! Siz de azıp sapmayın. Allah, yaptıklarınızı çok iyi görmektedir. ﴾113﴿ Zalimlerin yanında olmayın; sonra ateş sizi de yakar. Allah’tan başka dostlarınız olmadığına göre bir yerden yardım da göremezsiniz!
Kardeş sen ateistsen kendine ateistsin, Kuran demez mi senin dinin sana benim dinim bana diye, ateistin ateist olmasının bana ne zararı var ya da deistin deist olmasının, yaptığı şarkıyı dinlemenin ne zararı var, haa dine küfür hakaret ediyordur, peygambere hakaret ediyordur dinlemezsin ama adam öylesine aşk şarkısı yazmışsa ve deistse ben bunu dinleyince neden zarar görüyorum, Kuranın ve hadislerin Türkçesi var zaten, adamlar ayetleri yorumluyor hadisleri yorumluyor kitap yazıyor, sonra diyorsunuz ki arapça bilmiyoruz, başkasının yaptığı yoruma göre inancımı şekillendiremem kusura bakma
@UDixon2 ben Sunni değilim. Teşekkürler.
@AnimeciBirGamer
🤔🤔 Kuranda ve Hadislerde kaç tane ayet var tebliğ yani iyili emretmek kötülükten sakındırmak ile ilgili. Siz bu dini nasıl yayıldı sanıyorsunuz ben anlamıyorum o dinde zorlama yok ayeti müslümanlar kafalarına yaşasınlar demek değil ki kim uydurdu bu yalanı hala anlamıyorum. O ayet hiç bir kafiri zorla müslüman etmeyeceksin demek müslümanlar kafalarına göre yaşayabilir etliye sütlüye karışamaz diye bir kaide hiç bir zaman İslamda olmadı. Öyle olsa Komşusu açken tok yatan bizden değildir hadisi olmazdı. İslam sadece sosyal hayata değil ahiret hayatına da önem verir. Bu yüzden sadece sosyal yardımlaşma değil imanı ve itikadı yardımlaşma da çok önemlidir.
“Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. (Âl-i İmrân sûresi, 104)
“Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra ayrılığa düşüp ihtilaf edenler gibi olmayın. İşte onlar, evet onlar için büyük bir azab vardır.” (Âl-i İmrân sûresi, 105)
“Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten menedersiniz.” (Âl-i İmrân sûresi, 110)
“Sen af ve kolaylık yolunu tut; iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.” (A’râf sûresi, 199)
“İnanan erkekler ve kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emreder, kötülükten menederler.” (Tevbe sûresi, 71)
“İsrailoğullarından inkâr edenlere, Dâvud ve Meryem oğlu İsâ diliyle lânet edilmiştir. Bu, baş kaldırmaları ve aşırı gitmelerindendi. Birbirlerinin yaptıkları fenalıklara mâni olmuyorlardı. Yapmakta oldukları ne kötü idi.” (Mâide sûresi, 78-79)
“Emrolunduğun şeyi açıkça bildir.” (Hicr sûresi, 94)
Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin dostudurlar. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyar, namazı dosdoğru kılar, zekâtı verir, Allah’a ve Resûl’üne itaat ederler. Allah’ın rahmet edecekleri bunlardır işte. Şüphesiz ki Allah, (izzet sahibi, her şeyi mağlup eden) Azîz, (hüküm ve hikmet sahibi olan) Hakîm’dir. (9/Tevbe 71)
“Yavrucuğum! Namazı dosdoğru kıl, iyiliği emret, kötülükten alıkoy ve başına gelene sabret. Şüphesiz ki bunlar, azmedilmesi gereken işlerdendir.” (31/Lokmân 17)
Yani gördüğün gibi bunlar sadece ayetlerin tamamı bile değil seçerek attım bu konuda hem ayet hem dolu hadis var. İslam bana ne sana ne dini değil bu algıyı kıralım lütfen. Senin komşun orada aç iken sen tok yatamazsın ya da senin komşun gavur iken sen teeccüd kılıp cennete gireceğini sanamazsın.
@Perillay
Bu konunun sünnilikle hiç alakası yok. ha Bu arada Hz Adem cahil falan değildi kurana göre cahil diyen de ayete karşı gelmiş olur. Bakara﴾31﴿ Ve Âdem’e bütün isimleri öğretti. Sonra bunları meleklere gösterip “Sözünüzde doğru iseniz şunların isimlerini bana söyleyin” dedi. ﴾32﴿ “Seni tenzih ederiz! Bize öğrettiğinden başka hiçbir bilgimiz yoktur. En kâmil ilim ve hikmet sahibi şüphesiz sensin” cevabını verdiler.
﴾33﴿ “Ey Âdem! Bunların isimlerini onlara bildir” dedi. Onlara bunların isimlerini bildirince de “Size ben göklerin ve yerin gizlisini kesinlikle bilirim; yine sizin açıkladığınızı da gizlediğinizi de bilirim demedim mi!” buyurdu.
@UDixon2 sen ehli sünnet dedin ya, ben ondan Sunni değilim dedim.
evet ama genel olarak aşağı yukarı aynı zaten diğer mezheplerde de öyle
@UDixon2 Ben mezhepsizim. Neyse. Şu anda Müslüm dinliyorum ve Sezen dinlemem dinden çıkarmaz en fazla günah olur diye düşünüyorum (küfrünü desteklemeden dinlemek)
@Perillay
O konuda zaten bilmediğimi söyledim yani biri İslama saldırıyorsa onun küfrüne rıza gösteremezsin zaten ama ne diyelim Allah uzak etsin hepimizi bu gafillerden. Alışkanlıklar kolay bırakılmıyor biliyorum seviyorsun bunun olmasını hazmedemiyorsun ama yine de çok dinleme çünkü kalbin onun sevgisiyle daha çok doluyor. Yani illa ki dinleyeceksen o şarkıyı başka kişiden dinle en azından bunu yap. Bir kişi neyle meşgul olursa ona karşı sevgisi artar biz de dünyaya çok meylettiğimiz için bu durumlarda nefsimize tabii oluyoruz Allah ıslah etsin hepimizi. İyi akşamlar.
@UDixon2 o zaman eskisi kadar dinlemem bende. Senin bana dün yazdığın bütün ayetler tefsirler küfre rıza göstermek ile alâkalı. Küfre rıza göstermeden dinlediğin zaman dinden çıkar mısın bilmiyorsun anladım. Bende eskisi kadar dinlemem eğer dinden çıkarmıyorsa. Yani yine dinlerim ama eskisi kadar dinlemem.
muhalefet etmek lazım mesela İsrail nasıl Filistine Mescidi Aksaya bir şey yapılıyorsa İsrail için nasıl boykot kınama yapılıyorsa bu da bunla aynı şeydir. Biri İslama sövüyorsa ve sen bunun o sözüne hiç ses çıkarmıyorsan sende onlardan olursun bak desteklemek de değil sessiz de kalmamalısın. Sessiz kalmayıp İslama laf ettirmemek de biz Müslümanların vazifesidir.
Hatırlarsın, geçen sene İsrail'e boykot yapılmış, hiçbir şeyini almayacaklarını söylüyordu millet. Ben bunu çok saçma bulmuş ve boykot etmemiştim, çünkü normal zamanda insanlar İsrail'in ne b*k olduğunu bildikleri halde onun ürettiği şeyleri alıyordu. Bende tabi, Nestlé, fanta vb. Gibilerden vazgeçememiştim. Şu anda geçen sene ki gibi bir olay olsa boykot etmem mi gerekir yoksa hiçbir ürününü almayayım mı? Alırsam onlardan olur muyum?
Sezen Aksu'ya tepki göstermedim ama desteklemedim de. Şu anda tepki göstermezsem kafir mi oluyorum?
Tepkisiz de kalamayız kardeşim İslamı savunmayacaksak biz niye kendimize Müslümanız diyoruz? İslam bizim için amaç mı araç mı önce bunu kavrayalım. İslam bizim yaşam amacımız mottomuz felsefemiz dinimiz rehberimiz her şeyimiz olmalı sadece inanç olarak kalmamalı. Hiç tepki göstermezsek bugün Cahil der yarın başka biri küfür eder. İbrahim Atabey denen melun Kuranı yaktı Ateist kendisi Gig tv kanalının sahibi. Biz bu kadar pısırk ve vurdumduymaz olursak daha çok İslama saldırı olur. İlahiyatçı bir şahıs da Hz Meryem Anamıza haşa fuhuşla itham ediyor ses kaydı tam olarak çıktı hemen kıvırıyorlar. Kimse İslama saldıramaz biz dinimizi savunmakla mükellefiz İslam sadece namaz kıl oruç tut kuran oku başka bir şeye karışma dini değil.
Ben ne yapabilirim ki şu an? Hem tepki göstermez isem dinden mi çıkıyorum?
Bak sana yapacağın şeyleri basitçe söyleyelim. Çok fazla bu tarz dine saldıran insanlarla içli dışlı olma olduysan da İslama laf söylediklerinde susup bekleme dinini savun ve kalbinle onlara muhalefet et. Kimse sevdiği bir kişinin kendisine yanlış yapılmasından hoşlanmaz biliyorum ne hissettiğini sezeni seviyorsun ama bu yaptığının da yanlış olduğunu hissettiğin halde sevgin ağır basıyor müziklerini dinlemeye devam ediyorsun ama kalbinde biraz olsun muhalefet olması lazım tekrar söylüyorum İslama hakaretin olduğu yerde susup bekleme bildiğin kadarıyla dinini savun yapamıyorsan da oradan uzaklaş. “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir.”
(Müslim, İman 78) Sen kendi gücün kadarıyla bir şeyler yap Allah niyetini bilir zaten.
Şöyle yaparım:Dinlemeye devam ederim ama kişiliğini, görüşlerini sevip desteklemem. (İntizar da yaptığım gibi)
Twitter'a gidip sezen aksu haddini bil hastagini mi yazayım ne yapayım?
tek bir pencereden bakma olaylara. Biri bunu yani ne var bunda canım bu da bir görüş gibi deyip savunursa sende benim sana yaptığım gibi onu uyar bu dinimize hakarettir falan açıkla işte söylediklerimi. Sosyal Medyadan da yazmak gerekir tabii sosyal medya basit bir şey değil gayet de güçlü bir mecra sesini çıkarmak için. Kim İslama saldırırsa onunla samimi olma dua et hemen millete sen kafirsin dememek lazım cahillikten diyen çok oluyor ama bu yüzden uyarıyoruz cahillikte olsa din işi şakaya gelmiyor. Sen kendi gücün kadarını yap yeterli dedim zaten az önce. Ne kadar yapabiliyorsan o kadarını yap kafirlerin küfrüne muhalefet et kalbinle buğz edip onlar için dua et yeterli.
Hidayete ermeleri için mi dua edeyim?
evet en güzel yol duadır millete kafir deyip daha da soğutmamak lazım.
Tamam güzel diyorsun uyarıp tepkimizi gösterelim ama bu işi fazla abartmadılar mı? Yani demek istediğim, Cumhurbaşkanı çıkıp dil koparmaktan bahsetti! Bir cumhurbaşkanı bunu nasıl söyleyebilir? Tamam, Sezen'in yaptığı hoş değil desteklemiyorum ama millette abarttı yani! Hele cumhurbaşkanı, bakara-makara diye ayetle dalga geçen herifi büyükelçi yapıyor ama burada Sezen'e, of neyse.
Hiç tepki göstermezsem kafir oluyorum galiba.
@Perillay
Hiç tepki göstermezsen sen doğrusun ben haksızım demiş gibi oluyorsun gerçekte öyle demek istemesende İslam bizim onurumuzdur. İnsan neden onuruna leke sürenlere sessiz kalsın? hiç tepki göstermiyorsan haksızım sen haklısın demiş oluyorsun bu yüzden tepki de koymalıyız. Bu arada dediğin doğru konuşmaları dinledim şerefsiz herif hem halk ile hem de din ile dalga geçiyor. Ama Akp kitlesi tabii yeterince ses çıkaramıyor bu konuda bu sezen aksudan daha beter bir konu sezen ya cahillikten ya da kasıtlı olarak yapıyor. Bu hem tövbe tövbe deyip ayetle ve halkla alay ediyor utanmadan açıklama yapmaya kalkıyor.
Teşekkürler. Şimdi ben tweet atayım o zaman sezen aksu haddini bil diye
Erdoğan zaten halkın dini duyguları ile oynayıp işini yürütüyor. Dini kullanarak yine iktidarda kalacak kesin.
twitter konusunda bir şey sorucam da özelden mesaj atsana adamı daha fazla rahatsız etmeyelim
@UDixon2 adamsın, ben de özele mi geçseniz diyecektim şarjım bittim bildirimden fldşdpdpdpd
:D daha önce diyecektim aslında ama yanlış anlar diye şimdi demeye karar verdim
Yok ya niye yanlış anlayayım? Deseydin keşke
Kimseye güvenme
Bu siteyi buldum dini siteymiş. Dini site olunca biraz temkinli yaklaşayım dedim. Sende güvenme diyorsun.
Ya cidden, sırf o sitede kayıtlılar diye iyi insan oldukları anlamına gelmez
Sen biliyor musun bu siteyi? Benim bildiğim site demokrasi ve Atatürk düşmanı. Ama benim bildiğim böyle.
Yok be, öyle sitelerle alakam yok
Teşekkürler.