Nasıl Cennetlik olunur?

Nasıl Cennetlik olunur?

Fakir bir adam işinden çıkarılır..
Günlerce iş arar, kimse iş vermez..
Çocukları ve eşi, açlıktan mideleri büzüşmüştür nerdeyse..

Kadın, eşine: "Halimizi görüyorsun, sen ve ben neyse de çocuklarımız dayanamaz halde.. Ne yapmayı düşünüyorsun?"
Adam:
"Hanım, görüyorum.. Piyasının bile çok altında bir ücret karşılığı iş istedim. Ona bile kimse iş vermiyor. Elimden bir şey gelmiyor.."
Kadın: "Gelinlik yıllarımdan kalma başörtümü götür ve sat.. Eve bir şeyler getir.."

Adam, götürür akşama kadar satamaz.. Birisi 2 dirhem karşılığında alır.. Eve dönerken bir dilenci karşısına çıkar:
"Allah rızası ve Peygamber aşkı için boş geçmeyiniz.."
Adam: "Allah rızasını kazanmak karşılığında bana hoşnutluğunu verecekse, tabi ki isterim." demiş..
"Dünyada hiç kimsesi olmayan bana, yardım edin.." diyen dilenciye sokulur ve eşinin ve çocuklarının beklediği 2 dirhemi dilenciye verir.. Şimdi eli boş ve eve dönmekte oldukça utanmaktadır..

Eve boş dönen adamı şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşılayan eşi ve durumu anlayan çocuklar sessizce ağlarlar.. Adam olanları olduğu gibi anlatır..

Kadın: "Başörtüsünün parasını madem ki Allah yolunda verdin.. O (cc) ulu ve zengindir. Gösterdiğin cömertlik karşısında O (cc) istediği anda karşılığını fazlasıyla verme gücüne sahiptir. Sen en güzelini yaptın.. Bakalım Mevlâ neyler.. Neylerse güzel eyler.."

Sabahleyin kadın, kocasına bu defa baba evinden getirdiği duvar saatini verdi ve bunu da satmasını söyledi..
Adam, götürdü ve akşama kadar yine satamadı.. Fakat, adamın biri "Balık.. Balık.. Son iki balık kaldı.." diye bağırıyordu.. Ona sokularak: "Senin bu saate, benim bu iki balığa ihtiyacım var.. Değişelim.." der ve adam kabul eder..
DEVAMI GÜNCELLEMERDE..

Sizce nasıl Cennetlik olunur?

#Vesselam
Güncellemeler
+1 yıl

Eve balıkları getiren adam şükrederek hanıma verir..
Mutfakta balıkları temizleyen kadın gördüğüne inanamaz ve adamı çağırır..
Baksalar ki balığın karnında irice bir inci tanesi.. Adam inciyi alır ve kuyumcuya koşar.. Kuyumcu, incinin benzersiz değerde olduğunu; kendisine satması halinde 14.000 dirhem vermeye hazır olduğunu söyler..

Adam anlar ki talihi değişmiştir, Allah onlara nimet kapılarını açmıştır..
Tam o esna da bir dilenci içeri seslenir.. "Ey Allah'ın nimetimetine kavuşmuşlar, Allah
Güncellemeler
+1 yıl
"Ey Allah'ın nimetimetine kavuşmuşlar, Allah'ın bağışladığından bana da verin.."

Adam: "Allah az önce bize nimetlerinden bir nimet verdi.. Mâdem Allah'ın rızası için Allah'ın bağış ettiğinden pay istiyorsun.. Dur, bekle.." der ve paradan bir miktarını getirir.. Bakar ki kimse yoktur..

Dilenci: "Ben, herhangi bir dilenci değildim.. Ben Allah'ın meleklerinden biriyim.. Senin hayırse
Nasıl Cennetlik olunur?