Üniversitede okuyan oğlum, aynı zamanda çalıştığı firmada bugün ilk parasını kazandı. Büyük bir rakam değil ama kazandığı parasını bize vermek isteyince duygulandım.
İlk paranızı kazandığınız zamanı hatırlıyor musunuz?
Oğlunuz için hayırlı olsun. Ben ilk kez orta okulda resim yapmıştım, resim öğretmenimiz esnafa sattı öğrenci resimlerini. Parasını öğrencilere verdi. Böyle bir etkinlikti... Sonra lisede tezgahtarlık yaptım, üniversitede kitap sattım, sonra mezun oldum iş hayatına atıldım.
Teşekkür ederim. Bizim nesil çocuklukta iş yaşamıyla erken tanisiyordu. Daha ilkokulda taz tatillerinde herkes bir işe girip çalışmaktan keyif duyardi. Ben de bu tatillerde 10-11 yaşlarında çay garsonlugu ve pastane cirakligi yapmıştım. Ama bugün işler epey değişti mlsf. Gençler reel yasamda daha pasif oldular. İş imkanları da azaldi tabi.
Ah harika çok sevindim çok gurur verici. güle güle harcasın. Bol başarı dilerim!
Benim ilk işim Tarihi araştırmalar vakfında 1 hafta çalışmam işe sonlanmıştı.😅Para yerine oradaki Prof. den bir kitap hediyesi ile ayrıldım. Daha sonra ilk maaşımla aileme baklava almıştım 😅 Tatlı klasiği yani 😉
İlkokulda 4 ya da 5. sınıfta yaz tatilinde babam bi pazarcı amcanın yanına götürmüştü beni, yaptığın hiçbir işten utanmamayı öğren demişti. Limon sattım yaz boyu o parayla da babam üstüne ekleyip bana kışlık mont almıştık 😇
Aferin aslan parçasına, ne güzel düşünceli bir evlat yetiştirmişsin. 💙 Ben de ilk kazancımı yaz tatilinde dayımın yanında çalışıp almıştım. O zamanlar da Fenerimin maçlarıni dinleyebilmek için radyo almıştım.
Hayırlı bereketli olsun🙂 İkinci sınıfa geçmiştim. Yaz tatili, bobinajcıda 600 Lira idi sanırım. 50 liraya kürt böreği almıştım gerisini de anneme vermiştim diye hatırlıyorum. Ekmek 200 Lira civarıydı🙂
Teşekkürler. Benimkine de 600 lira vermişler. Bir ihale hazırlığı için sabahin 2 sine kadar kadar çalışmanın karşılığı. Henüz daha maaşa gecirmediler. Deneme süresi ücretsiz staj gibi.
Aslında girip te staj yapmayı çok istediği bir firmaydi. İlk tercihiydi. Ama onlar maaşlı çalışma teklifi yaptılar. Fakat 1-2 ay biraz deneme gibi maassiz olacak. Yemek parası veriyorlar. Oğlum durumdan memnun. Bence de iyi oldu orada olması. Hem ortam iyi hem de cok sevdigi bir konuda çalışıp kendisini geliştiriyor.
Hatırlıyorum aslında gurur duymam gerekirken o zaman kendime çok üzülüyordum hayatımı erteleyip çalışmak zorunda kaldığım için gerçi değişen pek bir yine yok.
Nasıl düşünürsek, bütün hücrelerimizi o dogrultuda programlanmış oluruz. Bedenimiz de düşüncelerimize göre uyum sağlar. Güzel düşünelim, güzel olalım 😊
Masallah oğlunu tebrik ediyorum. İlk staj maaşım ile kendime yüksek topuklu taba bir ayakkabı, anvelop kaşe mavi lacivert beyaz tonlarında etek ve beyaz gömlek almıştım. Kalan parayı babama verdim.
İlk maaşımı askerde aldım Ama ilk paramı lisede sınıf adına fotokopi çektirerek kazandım. 1,5 lira falan kar kalmıştı. Onunla Ruffle's cips alıp arkadaşlarıma dağıtmıştım. Cipsin paketini hala saklarım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sultanahmette seyyar satıcılık yaparak kazanmıştım. Turistlerle anlaşamayarak kazanmak çok güzeldi 😂
14 15 yaşlarındayken ortaokulu bitirip ilk defa çalışmaya başlamıştım. 19 yaşında çalışmayı bıraktım çünkü epilepsi rahatsızlığım var. devlet maaş bağladı. o gün bugündür çalışmıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
lisede çocuk koltuğu üretip 2004 sıfır araba taksiti ödedim 7.000 adet koltuk sattım