Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. tek takılmakta yanlış veya ezik bir durum görmüyorum. bu tercih meselesidir.. kimi insanlar yalnız takılmaktan hoşlanır. ama şu da var ki.. tamamen yalnız olmayı doğru bulmuyorum bir noktadan sonra. nadiren bile olsa birlikte oturacak bir arkadaşı olmalı insanın.. tamamen yalnızları oynamak da insanın doğasına aykırı benim gözümde.. tamam 10 günün 9 günü yalnız takılıyorsan, o 1 gün de bir arkadaşınla takıl.. arkadaş ortamlarına akmak zorunda değilsin.. veya atıyorum , selamın sabahın üç beş muhabbetin olan arkadaşlarını gördüğünde kafede falan selam verirsin, yanlarına oturursun.. 10 dakika 15 dakika sohbetlerine eşlik edersin veya dinlersin.. ama yanlarında olursun, bir şey sorulduğunda cevap verirsin falan.. sonra görüşürüz dersin kalkar gidersin.. böyle de olabilir.. büyütmeye gerek yok bu durumu ama yapayalnız kalmak da doğru değil.. doğamızda var sosyal olmak.. tecrit edilen mahkumlar yalnızlıktan akıllarını kaybediyorlar bir zaman sonra , bu bilinen bir gerçektir.. insanız, takılıp ortamlara alemlere akma sen yine onlarla , ama ara sıra birlikte yürü.. yemek yiyorken yanına davet et bir iki tanesini.. veya kütüphaneye mi gidecekmiş birisi , ona eşlik et ara sıra.. gördüğünde yanlarına otur veya sen yanına davet et.. 5 dakika oturun gidersiniz de.. gülümse.. on dakikanın 1 dakikasını bile insanlara ayırsan yeterlidir.. gerisi senin tercihindir. sen yeterki gülümsemekten geri durma.
18 Yorumla
Soran+1 yılaslında okadar da yalnız değilim hafta içi dershanem var yaklaşık 12 saat arkadaşlarımlayım hafta sonu kütüphaneye tek gidiyorum, dershanedeki arkadaşlığımız ne kadar uzun olur bilmiyorum ama anı kurtarıyo en azından
- +1 yıl
@barraquda dedim ya ben ne yapayım kendi kendime ya da ailemle arkadaşım en samimi olmam gereken oda arkadaşım bile beni dışlıyor
- +1 yıl
Üstelik tek suçum geceleri ders çalışmak bak bunu da en yakın arkadaşıma anlattım bana dediği şu ben de bu sıkıntıları yaşadım anlıyorum seni ama ertesi gün bana tavır koydu arkamdan inşallah gider de kurtuluruz diye dediğini duydum
- +1 yıl
Hadi diyelim geceleri ders çalışmamdan rahatsızsın yüzüme niye söylemiyorsun haksız mıyım
- +1 yıl
Şimdi zaten tek kişilik bir odada kalıyorum rahatım
- +1 yıl
Ama bir yakın bir arkadaşım da olacak inşallah
En İyi Cevaplar
+1 yılTam beni anlattın😊 İlk başlar hayıflanıyordum ama sonradan sevmeye başladım çünkü çevremde toksik insanlar çok fazla. Mesela geçenlerde bir bayana saat soracaktım derdim bayan da değil başkasına da sorarım yaklaştım bana dediği şu bana sormazsanız sevinirim dedi ikinci kez soruşumda da ne olduğunu anlamaya yönelik soru soracaktım yüksek sesle duruşumun onu rahatsız ettiğini belirtip uzak durmamı istedi neden olduğunu anlamadım insanları görsen sanarsın ki düşmanla konuşuyorlar o derece soğuk medeniyetsiz bir yer yaşadığım yer ben üniversite öğrencisiyim kampüste tek başıma geziyorum tek başıma yemek yiyorum sadece canım istediğinde insanlara karışıyorum
017 Yorumla
Soran+1 yılne kadar saçma insanlar var ya boş ver öyle toksik insanlardan uzak olmak bin kat daha iyi, en yakın arkadaşım kendimim en iyisi bu bence
- +1 yıl
Peki senin hem cinslerden konuştuğun var mı benim o da yok karşıt cinslerden olsa ne olmasa ne en azından bir derdimi dökmek maksatlı KS ye üye oldum
Soran+1 yılinternetten 22 arkadaşım var erkek 2 senedir konuşuyoruz by iyi arkadaşız bi de iki tane sınıf arkadaşım var erkek onun dışında yok, KS den arama bence ya
- +1 yıl
Hangi site diye sorsam ben de o sitenin faydasını görür müyüm
- +1 yıl
Esasında da yalnız değilsin ha ben yalnızım asıl senin karşıt cinslerden bir dostuna dert dökme imkanın bile var benim varım yoğum ailem ben de şöyle sosyalleşip derdimi bayanlara da dökmeyi o kadar çok istemiştim ki yanlış anlaşılmasın ama
- +1 yıl
Sadece dert dökeceğim çok bir şey de değil hemen diyorlar burası arkadaşlık chat sitesi değil diyorlar
Soran+1 yılben bu iki arkadaşımı da macromüzikten bulmuştum ama baya zaman geçti uygulama değişmiş olabilir
Soran+1 yılsöylediğim uygulama sohbet uygulaması işte
- +1 yıl
Ama uygulamanın adı ne?
- +1 yıl
Uygulamada çevrimdışı olarak müzik dinlenir mi
Soran+1 yılmakro müzik işte
- +1 yıl
Tamam sağolasın uygulamayı indirdim
Soran+1 yılnaptın buldun mu arkadaş
- +1 yıl
Valla 1 - 2 tane kızlardan arkadaş buldum gibi ama sence dostluğu nasıl ilerleteyim ne kadar sıklıkla konuşayım
- +1 yıl
Yanlış anlamaması açısından
Soran+1 yılilk başta her gün yazma, mesela ordan olan arkadaşım bikaç gün yazmamıştı daha konuşmayız sanıyodum ama tekrar yazdı
- +1 yıl
Valla ilk günden birkaç kişiye yazdım takipleştik ama sürekli de yazmayacam zaten haftada 1 ya da 2 gün
+1 yılŞöyle düşün zaman geçecek herkes tek kalacak, belki 1 yıl sonrası o gördüğün grupların tümü dağılmış olacak. Yalnızlık adama güçlü olmaya öğretir, tek başına sorunların üstesinden gelmeyi, ayaklarının yere sağlam basmasını öğretir. O şimdilerde özendiğin gruplar insanlar yalnız kaldıklarında hatalar yapacaklar tökezleyecekler..
Düşecekler ve düştüklerinde birisi yardım etmeden kalkamayacaklar fakat sen düşsende yardımsız kalkabilecek muhtaç olmayacaksın.
Hayat bu nasıl yaşarsan öyle devam eder ;)
Bakıyım vallaha güzel yazdım ;) konudan koptuk ama Sezen Aksu - Tükeneceğiz dinlerken olur öyle idare et :)00 Yorumla
Aynı durumdayım ne okul arkadaşı ne mahallet hepsini hayatımdan çıkardım cunku kafa yapıları bana uygun değil ve kimseyelede sırf ortamım olsun diye onlara benzemeye çalışmadım ve en güzeli sen de öyle yapmıyorsun neysen o sun hepte öyle kal az insan çok huzur.10 20 arkadaşın olacağına 1 tane olsun tam olsun ama dostu bulmakta kolay değil. Kendini dışlanmış hissetme bu seçimle alakalı onlar öyle mutlu sen böyle mutlusun kendi kafana göre biri olmadığı için veya kendi kararın. kendini sev kendine değer ver önce sen önemlisin
02 Yorumla
Soran+1 yıl1 tane çok yakın 8 yıllık arkadaşım vardı belki de ona güvenerek çok arkadaş edinmedim ama o da sattı gitti
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
+1 yılİnan bana tek takıldığın için pişman olmazsın ve eziklik değildir öyle düşünme 1 ya da 2 kişi olsa yeter ama çok sağlam çok güvenilir olsun gerisine ihtiyacın yok
14 Yorumla
Soran+1 yılçok sağlam dediğim 8 yıllık arkadaşım sattı daha da kimseye güvenemem heralde
- +1 yıl
Çok sağlam dediğim merhameti vicdanı olan anne gibi biri
Soran+1 yılöyleydi zaten okadar güveniyodum ki kardeşimden farksızdı
- +1 yıl
Üzülme kendi kaybetti sen dik dur eğri belasını bulur yaşadığımız hiçbir şey boşa değil
Kendin istediğin için mi böylesin, yoksa insanlardan çekindiğin için mi? Bence kritik nokta bu. Arkadaşların olsun istiyorsan ama olmuyorsa bunu düzeltmen gerekir. Ama halinden memnunsan, karakterin böyleyse tek de takılabilirsin.
Ben insanın sosyal bir canlı olduğunu ve tek başına takılmanın sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Ama herkes farklıdır.01 Yorumla
Soran+1 yılşöyle ki çekingen oldugum için kolay arkadaş edinemiyorum, bir sürü arkadaşım olsun isterdim ama böyle de mutluyum istediğim gibi takılıyorum, aslında hiç arkadaşım yok değil ama bikaç tane var sadece
- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar bence kapatma kendini derim. Hiç olmaz ise bir arkadaş grubun olsun... Sende ara, buluş. Oturalım bir yerlerde yemek yiyelim, kahve içelim de..
Tabi bunları yaparken keyif alıyorsan hiç bir sıkıntı yok. Kendini geliştirmen çok iyi. Bol şans.02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl arkadaş grubu yapıcam bilmiyorum ki lise bitti sıfır arkadaş, hepsi saçma sapan insanlardı bi tane bile liseden arkadaşım yok , dershaneye gidiyorum orada da sadece sınıftaki arkadaşlarım var onlar da ne kadar kalıcı olur bilmiyorum, atılgan değilim oyüzden fazla kişiyle tanışamıyorum, farklı sınıftaki herkesle arkadaş olan kişiler de var
- +1 yıl
Olsun olur bir şekilde, onlarda yanaşır. Zaten kalbinin ısındığı kişiye ister istemez yönlenirsin rahat ol..
+1 yılHayır, değil. Aksine yalnızlığı sevmek, yalnızlığa katlanabilmek veya onu benimseyebilmek herkesin yapabileceği bir şey değildir. Sırf bu yüzden, insanlar peknde haz etmedikleri insanlarla dolaşıyor, geziyor, muhattap oluyorlar. Gerek yok bence. Gerçekten kafana uyan biri yoksa yalnız takılmak en iyisidir
10 YorumlaBende yalnızlığı seven biriyim garipsemedim. Bazan insan gıpta ediyor milletin eglencesini görünce tabi ayrı bir dert ama. Yalniz takıldığında kimseyle bir derdin olmuyor küstü barıştı şöyle oldu böyle oldu olmuyor. Yalnızlık temiz ya boş ver keyfini çıkar.
10 Yorumla
+1 yılTek takılmak her zaman iyidir bence en azından bir taraftan kötülük gelmesi beklenmez. Kendin diyorsun takılcak insan değiller diye demek ki nereden kötülük geleceğini biliyorsun ayrıca yaptığını çoğu insan da yapamıyor tek yemek istemeyip gün boyu arkadaşlarını bekleyip aç kalan insanlar var maalesef kendilerine göre değil de arkadaşlarına göre hareket eden insanlar… kısacası saçma düşüncelerle kendine baskı kurmana gerek yok istediğin gibi yaşa.
00 YorumlaSana özeniyorum. Yalnızlık güçtür fazla arkadaşı olanlar tek kalamadığı için her zaman birine muhtaçtır. Bu yıl ilk kez çok büyük bir çevrem oldu fakat en sevdiğim anlar kesinlikle tek başıma kafeye gidip ders çalıştığım sonrasında müzik dinleyerek yürüyüş yaptığım zamanlar:)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
s +1 yılEziklik değildir elbette. Ben de tek takılmayı severim, ki her zaman bir sürü arkadaşım olmuştur ama arada kafa dinlemek için sinemaya bile giderim, cafeye giderim vs vs. Ama devamlı tek takılan kişi bende eziklik değil de uyumsuzluk hissi oluşturuyor...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de tek takılıyorum. Cafeye gidip tek başıma bir şeyler içiyorum bazen İstanbul turu yapıyorum kendi istediğim gibi yapıyorum her şeyi kimsenin beni yönlendirmesine izin vermiyorum kimsenin dirdirini çekmiyorum istediğim saate kadar da geziyorum daha özgür oluyor insan.
07 Yorumla
Soran+1 yılben de İstanbul turu yapmak istiyorum tek başıma ama biraz korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılİstersen gezebiliriz
Soran+1 yıltek gezmekten daha korkunç kwmdplsğşsf
Cevap sahibi+1 yılAşk olsun 😂
Soran+1 yılteşekkür ederim yine de😋💖
Cevap sahibi+1 yılİnsan tek gezerken sevgilileri görünce kıskanmiyor değil. Yine de tek gezmek ne kadar hoşuma gitse de...😀
Soran+1 yılaynısından kwmdpsmxgsm
- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılbence en güzelini yapıyorsun kafa rahat oh misss bende öyleyim asıl vakit geçirmek birilerine ihtiyaç duymak eziklik, arada sohbet muhabbet edeceksin ama çok fazla içli dışlı olmayacaksın.
10 Yorumla Hayır ama çok içine kapanık olursun iyi bisey değil ilerde özgüvensizliğe yol açar bu durum zaman zaman iyi bisey olsa da zaman zaman kötü olabildiğince yeni insanlar edinmeye çalış girişken ol sosyal ol çevren olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılözgüvensizlikten zaten atılgan değilim kolay arkadaş olamıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek takilmayi sorun haline getirmeyin aksine bu kisinin gelişimi acisindan iyi birsey pek cok konuda kimseye gereksinim duymadan işini kendi basina halledicek güçlü bir psikolojiye ulasiyorsun bagimsizlasiyorsun insanlardan guzel bir sey yani ama arkadas ortamlarınada girin eğlenin kafa dagitin
00 YorumlaHiç alakası boş insanlara beyhude vakit harcayacagina kendine vakit ayırıyorsun ne kadar güzel. Keşke bende yapabilsem
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılAz insan çok huzur demişler. Her zaman tek takılmak biraz insanı içine kapanık bi hale sokuyor. İyi bir şey değil ama eziklik hiç değil. İnsan insana muhtaç demişler. Ben arada tek kalmayı seviyorum ama kalabalığı daha çok.
00 Yorumla
+1 yılHayır tercihtir. Böyle mutluysan böyle takıl ama kendini tamamen toplumdan soyutlama derim. İnsanın insana ihtiyacı var. Yine çok olmasa da 1-2 tane ara sıra görüştüğün, arayıp sorabileceğin sağlam arkadaşın olsun.
00 Yorumla
+1 yılBen bunu eziklik algılamam aksine çok karakterli, ilkeli ve kendine bağlı birisin bu çok güzel, yanlış insanlara yanlış yüzlere aldanmadan seçici bi şekilde yaşıyosun, buraya kadar her şey güzel ancak sezdiğim bi durum var doğruluğu hakkında tereddütteyim önceden ilişkin oldu mu
01 Yorumla
Soran+1 yılneye bağlıycaksın çok merak ettim kwmdplsğd bi kez olmuştu
+1 yılEvet öyledir. Ben de tek takılırım genelde. Yaşasın eziklik :D
10 Yorumla
+1 yılEziklik değil bir seçimdir. Bende çoğu şeyi tek yapıyorum samimi olduğum iki üç kişi var, ne kadar az insan o kadar huzur.
11 Yorumla
Soran+1 yılevt ben de öyle düşünüyorum
+1 yılHiçte bile eziklik falan değil aksine zekilik bence. Şöyle düşün arkadaş ortamları ihanetlerle dolu. Hepsinin birbirne hatası oluyo ve o arkadaşlıkların hepsi kazık yemekle bitiyo. boş ver kardeşim yanlızlık sahte bi kalabalıktan daha iyi.
20 YorumlaBen de hafta sonları genelde tek takılırım, başkasına bağlı olunca istediğin yerlere gidemiyor özgürce dolasamiyorsun
Yillardir alıştım artık böyleyim ama uzun zaman böyle takılmak ruh sağlığını bozabiliyor
Dengeyi iyi kurmak lazım, arada lazım yani böylesi..00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde öyle. Ama eziklik mi yücelik mi onu bilmiyorum. Yaşadığın hayatın aynısını yaşıyorum. Bana ulaşabilir misin. Sonuçta kader arkadaşımsım soracaklarim var.
00 Yorumla
+1 yılTam tersi geniş ortamda takılan yalnız kalmaktan korkuyordur ezik olan sen değil onu sana söyleyip kendi ezikiliğini saklayanlardır.
10 Yorumla
+1 yılBende genelde tek takılıyorum ve kısmen seviyorumda. Ama bazen o arkadaş ortamını da istediğim oluyor.
10 YorumlaUzme kendini minik kuşum
Kütüphaneye gidiyor olman bile takdirlik...
Okumana bak sen...
Ne okuyorsun sen İstanbul da?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil ama illaki özlenen biri ol. Seni gerçekten çıkarsız seven dostların olmalı. Zaten Dost az olur.
00 Yorumla
+1 yıleziklikle ne alakasi var ozguvenli ol birilerinin seni nasil gordugu onemli degil ki boyle mutluysan boyle ol
00 Yorumla
+1 yılBenim arkadaş grubum olmasına rağmen bazen bu tarz şeyleri bende yapıyorum kafam dinleniyor
01 Yorumla
Soran+1 yılben d bunu istiyorum işte , arkadaş grubum olsun zaten arada tek takılırım ben
- Aile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılBak keyfine ya...
Bende senin aksine insanlarla olmaktan ve uğraşmaktan bıktım ki, tek başıma stres atabileceğim aktivite arıyorum...⚡00 Yorumla
+1 yılBende öyleyim ama eziklik midir bence hayır. Tabi ara ara yanında birilerinin olmasını istiyor insan.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgüven belirtisi bence
yalnız kalamayan insan vasat insandır10 Yorumla Gerçekten böyle mutluysan kime ne istediğini yaparsın.
10 Yorumlabence ezik değilsin hatta çoğu insndan çok daha iyisin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Kesinlikle eziklik falan değil ! canım ortamlar yerine akıllı bir yalnızlığı yeğlerim…
00 YorumlaTek takılırım ve daha mutluyum ben karar veririm ben uygularim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Büyük basaridir bence ama arkadaslar'da önemli sanki
00 Yorumla
+1 yılTek tabanca olmak, güçlü olmayı gerektirir. Herkes başaramaz bunu.
00 YorumlaAslında değil ama ben tek olduğum zamanlar psikolojik olarak öyle hissediyorum.
00 YorumlaZaten bir kere kütüphaneye öyle grupça gidilmez gidilse bile ders calişılmaz 😉
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şekilde değil hatta bazen çok daha rahat oluyor emin ol
00 YorumlaHayır sen mutlu isen niye eziklik olsun. millete bakma hayatını yaşa mutlu ol☺️😀👍🏻
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBoş insanlarla olmaktansa ki acı çekiyordum ben tek takılmak sultanlıktır yılbaşını tek başına restaurantta kutladım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,5b cevap paylaştı. Bende hep yalnızım hiç arkadaşım yok hatta ben hiç evden dışarı çıkmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkesin sosyal zekası bir değil sonuçta neden eziklik olsun
10 YorumlaBizim gibi kolektif bir toplumda yalnız takılmak biraz yadırganıyor ama bence çok normal.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendini eziklemeye yer arama. Bence kalbi güzel bi insansın çünkü iyiler yalnızdır.
00 YorumlaKulaklığı takıp tüm İstanbulu tek başıma geziyorum. Tek başına eğlenmeyi bilen insan kimseye muhtaç olmuyor. Canlı müziğe de, şehir şehir gezmeyi de tek başıma yaptım gayet zevkli.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu tercih meselesi eksiklikle alakası yok, çok çirkin bir kelime o ya.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek takılmak daha iyidir, birileriyle şiddetli problemler yaşamak yerine...
00 Yorumla
+1 yılEziklik değil, özgürlük
Seni tahmin edemeyeceğin kadar iyi anlıyorum00 Yorumla
+1 yılDeğildir cooldur hatta bizim millet alışmış sürü gibi gezmeye
00 Yorumla
+1 yılBen de aynı sorundan müzdaribim biliyor musun? Tek fark senin yine iki çift konuşucak bir arkadaşın varmış 😂
00 YorumlaHerkes tek takilamio o yuzden tek takilmak eziklik degldir..
bende cogu zaman tek takiliorum ve Cok güzel Yani00 Yorumlaeğer duruşun ezik gibiyse tek olsanda olmasanda ezik gibi olunacaktır yanlızken bir şeyle ilgileniyormuşsun gibi görün
00 Yorumla
+1 yılHayır en güzelini sen yapıyorsun
11 Yorumla- +1 yıl
Hassas yurekli, ince düşünceli güzel ve naif insan. Bunu düşünmen, bir eig den daha kıymetli 😊😇🌹
+1 yılEn iyisini yapiyrosun emin ol hadi ordan uğraşma insanlarla yaranamassin kimeyse
00 YorumlaValla bende aynıyım hangi kütüphanedesin🥺
02 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da mısın
+1 yılArabesk dinle yalnızken iyi gelir
03 Yorumla
Soran+1 yılmetal dinliyorum daha iyi geliyo
- +1 yıl
Metali boş ver
Soran+1 yıl🎸
Yooo tercihtir,, kafa dinlemektir,, miss gibidir..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek takılmak harikadır.
Ben oyunları bile tek oynuyorum. Böylesi daha iyi10 Yorumla
+1 yılHayır neden eziklik olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler