Çok adaletli bir dünya yaratmış 😊
İyilik yapan da hep kaybediyor
O seni seviyor. Düşünsene sence herşeyi hakediyor mu insan? Onca kötülüğe rağmen rızık vermeye devam ediyor isterse vermez yoldan şaşanlara dünyayı veriyor ama huzur yok çünkü insan noksan al diyor senin olsun dünya allah bu dünyaya sinek kanadı kadar bile değer vermiyor muş. Bencil olma hep kendini düşünüyorsun peygamberimiz bile neler çekmiş ne zulüm yinede ümmetim de ümmetim demiş O istese tek göz yaşı için allah bu dünyayı yok edermiş ama hiçbişey istememiş bizi düşünmüş ümmmetim demiş utanmalıyız. Hep mişli oldu ama sabah sabah bu kadar oluyor😂
Sabah sabah güldümya çok yaşa bu site beni öldürüyor hep böyle 😂
Bakara sûresi 155. Ayet: Muhakkak ki, sizi (biraz) korku, açlık ve mallardan, canlardan ve mahsüllerden (kazançlardan) eksiltmekle imtihân edeceğiz. (Ama) sabredenleri müjdele. Allah burada açlıkla imtihan etmediklerini obur tarafta edecektir heralde!/ Bak canım kardeşim sen diyorsun ki Allah adaletsiz, bu dünyada sınava çekilirsin hata eden de olur doğru yapan da. Allahın en sevidiği kulu hz. Muhammed'in hayatını araştırırsan eğer ne zorluklar ne acılar yaşadığını görürsün, fakirlik içinde yaşadı evlatlarını toprağa verdi. Allahın adaleti ahirettedir bu dünyanın Allah katında zerre değeri olsa idi Allah kâfirlere 1 bardak su nasip etmezdi.
Dünya insan iradesindedir biraz da dinin tarihini araştırsaydın helak olmuş millet daha daha nelerden bahsediyordu ama sen kendi içinde bitirdiğin için bir şey diyemem saygılarla...
Cevap
7Cevap
Her insan iyidir ve kotudur. Her insan yaptigi iyiliklerin karsiliginda mutlulugu ve sevgiyi arar. Bunu yapma. Cunku uzulursun. Sevmek bazen sevilmekten cok daha guzeldir.
Hayatinda yasadiklarinin sorumlulugunu herhangi bir insana veya yaradana yuklemen sende nefret ve kin yaratir. Bunu da yapma. Cunku her zaman olmasada cogu zaman mutlulugumuz bizim elimizdedir.
Yaptigin iyilik karsiliginda ruhen sevgi ararken yasadigin kotulukte ruhen nefret algisi yaratir ve ahanda boyle patlama yasarsin. Bir yaradan ariyorsan inanmak icin bunu cok icten yasayan ruhsal olarak yaradana cok bagli olan sufilerle konusup icinde bir Allah sevgisi yaratabilirsin. Yeter ki iste. Istemiyorsanda bu senin dunyan. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil.
Doğru düşünüyorsun birader, bende eskiden namaz kılardım ama hiç bi b. ka yaramıyor istersen 24 saat namaz kıl, ükeyi yönetenler dini sömürerek milyar dolar götürüyolar ama hepsi domuz gibi sağlıklı, küçük çocuklar lösemiden ölüyor günahsız, tıraş yani allah, varsada bi b. ka yaramıyor, dediğin gibi sınav olsa herkes eşit şartlarda olurdu, lgs de sen birine 2+2 kaç eder diyip, diğerine 3. Dereceden türev soramazsın ya
Kardeşim, Her cocuk rizkiyla doğar ve Allah bir cocugun rizkinin temin edilmesi icin annesi, babasi gibi ona verebilecek birini de yaratmıştır, işte o anne baba, bulunduğu yerdeki millet veya bulunduğu ülkeye zorbalik yapan, orayi soyan kişiler cocugun rizkina el koyarlar, gasp ederler. Eee, peki böyle bir durumda Allah'ın , o cocugun rizkini yaratmadigini iddia edebilir misin?
İşte senin de bahsettigin şeylerde ADALET SENSİN, BENİM, BİZİZ, biz görevlerimizi yerimize getirmedigimiz zaman, sorumluluklardan kactigimiz zaman, bencillik yaptığımiz zaman, Allah'ın kanunundan vazgectigimiz zaman bu dediğin şeyler meydana gelir, yani suçu neden kendimizde aramıyoruz?
Sana canım sacma cevap verenlere de aldirma düşünceye duyulan saygı bu kadar. Sana katıldığım cok yanin var karsi ciktigim taraflarin da var. Sen kendini olmasi gerektigi gibi yetistir gerisini hic onemseme
Herkes iyi olup dört dörtlük hayatımız olaydı nankör insanoğlu ondan da sıkılırdı.
Bir çok sebebim var 😎
Sevmek için tabiki
seni engellenek en güzeli..
Allah yok.
Her nefis ölümü tadacaktır.
Selâm Ve Duâ İle Hayırlı Cumalar
🌹🤲🌹
Dua et kardeşim
😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?