adaletli davranmaktır. Her insanın yüreğindedir bir bekçi misali, önemli olan onu dinler misin? Yoksa sustururmusun türlü bahanelerle. Vicdanınızın sesini dinleyin belki de dünyayı o kurtaracaktır..

Her zaman dinlerim ve her zaman herkesin hakkından helallik almayı seviyorum birde balık burcu olduğum için duygusal tarafım ve çok fazla var.
Cevap
13Cevap
Maalesef evet. Ya bana kazık araba, arkamdan bariz sırıttığını düşündüğüm insana bu zalım vicdanım yüzünden yardım ediyorum ya
Dinlerim, vicdanımı rahatsız edecek bir şeyi yapmamaya özen gösteririm.
Vicdanımı dinlerim sen ben iyilik yapmazsak bu dünya kimlere kalacak
Rahatsız oluyorum devreye girince yapmadan duramıyorum
Her dinlediğimde başıma bela açtı... :(
Mesela;Sporla ilginiz fazla olduğu için olabilir mi? Birinin hakkını savunmak adına
Örnek olarak;
Aslında her biri uzun hikayeler ama örnek bir dönem çalıştığım şantiyede aç ve zayıf yavru bir köpek denk geldi saklandığı yer bakımı içinde uygundu su ve yemek verdim yemeği verirken elime saldırıp ısırdı, o kadar ufak bir yavrunun ısırabilmesine dahi şaşırdım ama genede iğneler ve aşılar. Üstelik yiyeceklere dokunmadan kaçıp gitmişti...
Bu sizin merhametinizin yüksek düzeyde olduğunu gösterir. Duyarlılık için teşekkür ederim
Bizim neslin merhamet duygusunun gelişmesi gayet normal. Bizler ellerimizle beslediğimiz koyunlar kurban bayramında kesilirken ağlayan çocuklardık, en sevdiklerimizden fedakarlık yapabilmeyi o çocuk gözyaşlarıyla öğrenirken gelişti merhamet duygumuz. Her canlının şefkate muhtaç olduğunu öğrendik ancak toplu tekamül etmek yerine gerileyince insanlıkta bizlere sadece vicdanımızla çelişen dünyada acı kaldı. Uyum sağlayanlarımız da oldu acıyı tercih edenlerimiz de. Bende acımasızlığa uyum sağlamaya başladım galiba her geçen gün...
vızdanımdan nefret ederım ben
Neden?
cok vıcdanlıyım
Çok vicdanlı olmak nefret edilecek bir şey değil ki. Ama bazen başkasına zarar vermek yerine kendinize zarar veriyorsunuzdu.
evet aslında kotu bırsey
Bazen susturdugum oluyor yalan yok
vicdanım çoğu zaman ağır basar
Vicdan terazim çok hassastır
Herzaman değil
Mesela, nice vicdansız kişiler gördüm bir masumcuğu (çocuğu) sırf farklı bir milliyet ten diye dışlayanlar.
Bu bir nevi makul davranış
Hep dinlerim. Gerçek yaradan içimizde
Dinlerim, dinlemeye çalışırım en azından
Genelde evet
Her zaman değil.
dinlmeye çalışırım
Evet dinlerim
evet dinlerim.
evet dinlerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?