Türbanlı bayanların doktor olmalarını desteklemiyorum. Aranızda din düşmanı diyenler olacaktır muhtemelen ancak burada yaptığım bölücülük değil. Videoyu izleyince neyi anlatmaya çalıştığımı daha iyi anlayacağınızı umaraktan yorumlarınızı bekliyorum. https://www.youtube.com/watch?v=N2FtCwcuMkk
Cevabın nedir?
+1 yılBazi insanlar sürekli "tesettürlü doktorlar kan kaybı yaşayan bir hastaları için tülbentlerini cıkarmaz" diye düşünüyorlar. Hadi diyelim tesettürlü bir insan tülbentini çıkardı peki saçı açık bir doktor ne yapacak? Sanki bir tek kafalarındaki kumaşlarına kaldınız. Bence bu yüzden bu bir bahane. Ayrica bir film parçasına bakarak tesettürlü doktorları kücümseyemezsiniz. Adı üzerinde bir film. Ben hayatımda kan kaybı yüzünden tülbentini çıkarmasına gerek olan bir doktor ve " ben erkeğe ellemem" diyen bir doktor gormedim. Bende doktor olucam ALLAH in izniyle, fakat önüme gelen her hastama gerekli müdahaleyi de yapıcam. Ayrıca aynı sorun bende de var önumde oturup sürekli saçlarıyla oynayan arkadaşlarım yüzünden derse karşı odak akışın bozuluyor. Fakat bu bana arkadaşlarımı ne kınama ne küçümseme hakkı verir. Şapkayla tülbenti bir tutamazsın. Okulda şapkanı çıkarmak zorundasın helede İSTIKLAL MARSİMİZ okunurken çünkü ayıp olarak görülüyor. Sınıftayken ise bu öğretmeninlen alakalı ama bence de yeri değil. Ama şunu kavraki tesettür farklı bunu sana anlatamıyacağım merak ediyorsan araştır. Ayrıca bazılarına inançları varsa Kuran-ı Kerimin mealini okumalarını tavsiye ediyorum bakalım fetö mü getirmıs tesettürü yoksa Allah mı istemiş. Ayrıca tesettürluler siyah giyince "öcu" renkli giyince "bücür bücür "mü oluyor. Neyse size laf dökmiyeceğim , siz " tesettürlü doktorların tülbentlerini çikarmayıp hastalarının öldügüne, tesettürü fetönün getirdiğine ve tesettürlü insanların doktor ilmayacaģını düsünedurun. Ben doktor olmaya gidiyorum kurtarılacak "canlar" var.
100 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Bu videoyu daha önce izleyip, böyle öğretim görevlisi varsa ağzına zıçarım ben demiştim.
Başı açık olan da üzerindeki tişörtü çıkartıp adamın yarasına bastırayım diye sütyenle kalmıyor neticede; o zaman giyinik doktor istemiyoruz diyelim. İnsanların inancı gereği taktığı örtü kimseyi alakadar etmez. Benim hristiyan arkadaşım haç takıyor ona bakarsan; ona herkes saygıyla yaklaşıyor. Fazla şirin olmaya gerek yok.
Ayrıca doktor olacak kadın, erkek kadın ayrımı yapmadan herkesi elleyeceğini biliyor neticede. Ay ne kadar saçma bir düşünce nesine bu kadar yazdım bilmiyorum.216 Yorumla- +1 yıl
Bunların derdi islamla bunlar hep işin uyanıklığı bu ülkede adam sahaya girerken hac çıkarıyor amanda ne güzel özgürce dinini yaşıyor duasını ediyor ehiehiehi diye şirinlik yaparlar ama zamanında secdeye gidip elini açıp dua etti diye orası camimi saha hem biz laikiz tamamı diye yıktılar ortalığı. dediğin gibi videoda sorulması gereken öğretim görevlisi öyle öğretim görevlisine haydarpaşa girsin:/
Soran+1 yılYazmasaydınız o zaman. Sİlah zoruyla yazzz demedim :)
- +1 yıl
@pentin konu başka bir soru olsa yine bu özgürlükçü ve hoşgörülü tavrını sürdürür müydün?
Onlar dikkat çekiyorsa siz de türban takın eşitlenirsiniz olmaz mı? Şapka dediğin saçmalık yüzünden milyonlar dışarı aktı bir zamanlar zorla millete şapka sattılar.
Gelelim saçmalık ötesi videoya
Kapalı tanıdığım doktorlar var ve işlerini layıkı ile yapıyorlar ayrıca Allah korkusu olduğu için hastalarına daha iyi davranıyorlar ve mütevaziler. Ayrıca bıçak parası gibi helal olmayan şeylere tamah etmiyorlar.
İslamda zaruri hallerde karşı cinse müdahale edilebiliyor. Videodaki kız cahil ve eğitim zaruri bir durum değildir. Tampon için türban yerine başka bir şey de kullanabilir. Açık kız tampon olarak ne kullanacak onu merak ediyorum. Kollar kısa altta şort : )
Peki eşiniz doktor olsaydı;
Bir kıza suni teneffüs yapmasını istermiydiniz?
Eşinizin jinekolog olmasını istermiydiniz?
Eşinizin başka bayanların göğüslerini muayene etmesini ister miydiniz?
Acil ve zorunlu durumlarda karşı cinsi muayeneye fetva var ama tercihen hemcinsi olmalıdır. Zorunlu hallerde doktor ve hasta arasında namahrem olmaz (hastalığın niteliğine göre tabi)
Cemaatçiler bu sorunu çoktan çözmüşler erkek hastalara erkek doktor bakıyor bayan hastalara bayan doktor.
no namahrem no kıskançlık = no problem30 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılYobazlık tam anlamıyla bu oluyor galiba , bu gerçektede karşımıza çıkabilicek bir olay. Olumsuz yorum yapanlar , dine de başınıza da saygım var sadece şunu düşünün orda yatan anneniz / babanız karşı taraf günah diye dokunamıyor tepkiniz ne olurdu , çok saçma. Yazık yani :D
54 Yorumla- +1 yıl
Orda ki tek mesele türban değil , körü körüne ve koyu inancın sonuçlarını gösteriyor.
Soran+1 yılÇook haklısınız. Keşke insanlar hemen yargılayıcı hırçın davranışalr göstermeseler.
- +1 yıl
Laf anlatmak zor bazılarına , böyle sorular çok tepki görür milletimiz düşünmeyi pek sevmez babaları çocukken ne derse o şey doğrudur onlar için.
- +1 yıl
O sadece bir diziden alıntı tıp fakültesini seçen kişi zaten bunları düşünüp gider hem orda yatan gerçekten hasta olsa doktor ya da değil hiç bir insan mahremiyeti düşünüp yardım etmemezlik etmez
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
49Cevap
bu filmi bir delil olarak ortaya koymanız son derece yanlış. çünkü burada yapılan türbanlı insanları zora sokmaya çalışan bir ögretim üyesinin tuzaga çekmeye çalıştıgı bir ögrencinin hayatı anlatılıyor. bu videoyu özellikle seçip koymanıza gerek yoktu. çünkü milyonlarca insan bu diziyi izledi. doktorlukta namahrem diye bir şey yoktur.. testis diye çekmediler deyip o gün görevde bile olmayan bir bayanın başına çorap örmeye kalkmaları gibi. böylesi çıkmazmı elbette çıkacaktır. ama istisnalar kaideyi bozmaz mış. ya da tersini düşünün başı kapalı oldugu için başı açık bir bayan doktor tarafından ölüme terk edilen bayanı hatırlarsanız. o zaman buradan şu çıkar. başı açıklar başı örtülülere insan gözüyle bakmadıkları için doktorluk yapmasınlar demek ne kadar dogru olur. ön münferit olayları ön plana çıkartarak bir kesimi ötelemek dışlamak degilmidir. ön yargılardan kurtulmanın zamanı gelmedimi.
60 YorumlaArkadaşım saçma saban şeyler paylaşıp birde insanları aşağılayıcı bir videoyu iliştirip böyle bir oyuna kendinide alet etme birincisi insan birine gercekten çarpmış olsa o anki adrenalin korkuyla bu saydıklarının hepsini yapar orda can önemli ama o videodaki durumda din önemli evet o eşarp başında durduğu için daha anlamlı gerçek bir kaza olduğunda ise türbanını çıkarmasına yine gerek yok şimdi diyeceksin ki ölsün mü hasta gerçekten kapalı bir insanın yanında hırkası buluzu olur tülbenti yine başında durdukça daha anlamlı ve sizin düşüncenize sahip insanlar o videonun sonunda ki öğrencinin aşağılayıcı gülümsemesini kaçırmayın ve o gülümsemenin hemem arkasından prof rolü oynayan kadının mimiklerine dikkat edin insanları aşağılayıp hayallerinden vazgeçermek şerefsizlik değil mi?
51 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Insanlar özgürdür ve kimse kimseyi kınayamaz veya kücümseyemez.
+1 yılVideodakine ben de karşıyım, önceden izlemiştim. Kusura bakma da hayatıım kurtarabilecekken bana "dini" sebeplerle dokunamayacak doktora sorarım, İslam'da her canılının yaşantısı bu kadar kutsalken, insan yaşantısını "ay olmaz erkek kısmına dokunulmaz" yobazlığıyla feda etmek nasıl bir mantıktır. Ha derseniz ki bu sadece bir kurmaca, dizi işte. O zaman sorun yok, insanların dış görünüşüne takılacak değilim hasta hastaç
41 Yorumla
Soran+1 yılBen de bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri. Ama insanlarımız çok mal. Başka yönlere çekiyorlar konuyu.
+1 yılİzleyemeyen arkadaşlar geleceğe birey yetiştirmek için emek sarfeden bir üniversite hocasının başı kapalı olduğu için bir kız çocuğunun hayallerini ve inancını yitirişini anlatıyor video. Üniversite hocası rütbesine geldiği halde inançlara saygıyı öğrenememiş bir hocayı anlatıyor bu video. Turnike yapmak için bir bez parçası gerekli. Peki neden başörtüsü hedef alınıyor. Neden hırkanı çıkartda yap denilmiyor? Hastelerimizde birçok başörtülü bayan ve başı açık olan bayan doktorlarımız acil müdahelelerini başarıyla yapabiliryor. İnsanları bölmemek gerekiyor.. Kimisi bu video ile başörtülü bayanlardan soğuyabilir kimisi bölücülük yapan saygısız öğretmenlerden soğuyabilir. Ama unutmayın bu tarafını belli eden bir dizinin parçasıdır. Dizilerden örnekler yerine gerçek hayatımızdan örneklere bakalım. CEPHEDE MERMİLER ISLANMASIN DİYE BAŞÖRTÜSÜNÜ MERMİLER ÜZERİNE ÖRTEN NİNELERİMİZE BAKMALIYIZ.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bunları halâ aşamadınızmı? İnsanların ne giyindiğinin yaptığı şeyle ne alâkası var? O tam bir abartı bir kurtulun şu bağnazlıktan şu aptalca ayrımcılıklardan o hiç beğenmediğiniz iktidarın en büyük destekçisi bu bağnazlıklar yüzünden bir yerleşti ki gitmiyo yok baş örtüsü, yok sakal takıntılığı nefreti bizi asla ileri götürmez.
70 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. hiç birşeylerini desteklemiyorum devlet kurumlarında karşıt devrimin piyonlarıdır sadece.
1212 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum size. Ben derse şapka ile giremiyorsam onalrda türbanla girmesinler rahtsız oluyorum dikkatim dağılıyor.
- +1 yıl
faşist olmakta zor.
- +1 yıl
Ne çok batarmış size türban vay ülkemin haline bak ya
- +1 yıl
Birilerinin fazla zoruna gidiyo anlaşılan bizim türbanımız 😀
- +1 yıl
@06Kartaliçe1903 Hiç zoruma gitmiyor da aile baskısı zorbalık erkek hegemonyası altın da kalmak yaşamak Iyyhhhşşş yeriniz de olmayı hiiiç istemezdim. Sizin kibin olmak yerine arka bahçem de ki İki Alman kuçusundan biri gibi doğmayı yeğlerdim.
- +1 yıl
Sizlere denilecek tek bir şey vardır. ALLAH İSLAH ETSİN. TÜRBANA KARŞI GELMEK ALLAH'IN EMRİNE KARŞI GELMEKTİR. ALLAH'IM BİZLERİ SİZLER GİBİ AKILSIZLARDAN KORUSUN. UNUTMAYIN BU DÜNYA KALICI DEĞİL FAZLA ALIŞMAYIN...
- +1 yıl
Kadında çıkan bir çıbanı tedavi edecek bir kadın (doktor) bulamaz, başka bir kadına tedavi şeklini öğretmek de mümkün olmaz ve hasta kadının ölmesi veya bitkin hale gelmesi yahut dayanamayacağı bir acının meydana gelmesi söz konusu olursa, bu yaranın bulunduğu yer dışında kadının örtünmesinde, sonra onu bir erkeğin tedavi etmesinde bir sakınca yoktur. Bu erkek, gücünün yettiği ölçüde yaranın bulunduğu yer dışındaki kısımlardan gözünü sakınır. Çünkü bir cinsin diğer cinse bakması daha ağırdır. Burada zarûret halinin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır. Bu ise ölüm tehlikesidir, böyle bir tehlike ortaya çıkınca da zarûret miktarından fazlası mübah olmaz." (es-Serahsî, a. g. e., X/157). Orada yazan gibi turbanli tessetturlu kadinlar yaralandiginda ya da yaralan bir erkek oldugu zaman olum tehlikesi oldugundan dolayi mudale etmek dinen gunah degilmis o tessetture karsi olanlara soyluyorum milletin basindan sizene siz cehennemde yanarken onlar size cennetten el sallicak😊😊
- +1 yıl
@Bitterqalp Sayin olmayan g. zekali turban sana Ellah Ce ceeee nin emri degil bu ulke de insanlari kutuplara ayirmak icin Fethullah Gulen pisliginin getirdigi bir semboldur. Araplar bile biz de turban yoktu bize bunu Turkler ( aslinda ajanlar) getirdi diye soyluyor.
- +1 yıl
Türban Allah'ın emri değil mi? Allah size akıl versin kardeşim. O zaman peygamberimizin karısı Hz. Hatice niye turbanlıydi? Ayrıca isteyen kapanır isteyen açılır. Neden olmasın ki? Yerine gelince it gibi özgürlük için bağırıyorsunuz. Hani özgür ülke? Burası İslam devleti değilmi? Bende kapalıyım ve sizin inadınıza tıp okumazsam ne oliyim.
- +1 yıl
İzlediği bir video ile tüm türbanlı doktorların böyle olduğunu sanman o kadar komik ki ! Direkt olarak önyargılı ve taraflı bir soru sormuşsun... Saygısızlık olarak nitelendiriyorum... Kendine saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz derler.. Temele inersek sorun sen veya senin gibilerde... Türbanlılarda değil.
101 Yorumla- +1 yıl
Bu konun kaldırılması gerekmez mi sence?
Ama bu adam Yaşıyo. Test icin tutmak zorunda mı? Ayrıca kadının calısmasına ben karsıyım kadın dedigin evde oturur saliha kadın iffetli carsaflı kadının calsması hele bu dvirde uygn değil
26 Yorumla
Soran+1 yılTest için yapmak zorunda evet. Ne yapması gerektiğini öğrenmesi gerekiyor.
- +1 yıl
açık kadınların çalışması uygun mu? siz her kapalıyı namuslu sanıyorsunuz galiba? karşıymış !! ben şahsen kadınsal hastalıklarımda bayan doktoru tercih etmek isterim ama bulunduğum yerde yok keşke olsa diyorum.. misal kadın poliste olmasın o zaman oramızı buramızı erkek polisler arasın. kız yurtların kadın memurlar kalmasın erkekler kalsın ! okulda özel bir durumda erkek hocalara söyleyelim kadın öğretmen yok ya !! yobaz bağnaz gerici düşünceli adam !
- +1 yıl
Çok sinirlisin be kardesm sakin ol bir ne dedim ki ben? Sen git ne olcaksan ol insanların secimlerine mudahale etme ben size mudahale mi ettim? Ben ne esimi nede kızlarımı calıstırmıcam insaAllah şeriat gelene kadar da böyle olcam ilk önce şeriat okulunda okutacagm evladımı ki tağut okullarda kafir etmesinler sen naparsan yap
- +1 yıl
güzel kardeşim soruyu soran ablamız demiş ki test için yapması lazım. Ehliyet kursuna gittiyse eğer bu ilk yardım olaylarını cansız manken ile tatbik ediyorlar. Hadi açık kalp ameliyatını da göstesinler canlı mankenle. Kendilerini kandırıyorlar kardeşim. Ben senin görüşüne saygılıyım. Bu provakatif tiplere göre de görüşlere saygı duymak gerekir fakat işlerine gelenlere. Selametle
Gizli Üye(36-45)+1 yılsaçmalıyosun. türbanlı olanlar illaki hasta bakıcı temizlikçimi olmalı. bu nasıl kafadır ya. peki türbanlı olmayıp fahişe gibi gösterilen bisürü doktor var, onları napıcaz. videolara göremi kişilere dğer biçip meslek ataması yapıcaz. bu nasl örümcek kafadır.
70 YorumlaAile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. Video sonuna kadar doğru. Bunları yapabilen bir türbanlı varsa buyursun olsun doktor.
73 Yorumla
Soran+1 yılBirde eksilemişler. Doğrular batıyor tabii.
+1 yılBu videoda tıp fakületesine YENİ başlamış olan bir sınıf görünüyor. Hangi mantık ilk dersi bile yapılmamış olan birinci sınıf öğrencisinden birinin hayatını kurtarmasını isteyebilir? Tıp fakültesi kazanan doktor değildir. 6 YILLIK eğitim süreci bitince doktor olunur! Ben de tesettürlü bir bayanım ve tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim. Ve ben sizden daha çok insanların fikir ve görüşlerine, özgürlüklerine saygılıyım. Sizin plajda bikiniyle dolaşıp da erkeklerle istediğinizi yapmaya nasıl hakkınız varsa bizim de örtünüp gerekmedikçe erkeklerle temas kurmamaya o derece hakkımız var. Ayrıca hiçbir bayan ve tesettürlü doktor ortada bir hasta varken sadece tesettürlü olduğu için bu şekilde davranmaz. Bu mesleğine ters bir davranıştır. Ayrıca suçladığınız islamın böyle bir yasağı da söz konusu değil!
40 Yorumla
+1 yıltesettürlü bir kadın doktor oluyorsa zaten erkek bedenini görüp erkek bedenine dokunmayı göze almış demektir. gelen hastayı "ben müslümanım sizi muayene edemem heearam günaah "deyip gönderecek hali yok ya? eğer öyle diyecek olsa niye onca yıl tıp okuyup eşek gibi çalışsın?
ayrıca samanyolundaki mini diziler tamamen duygu sömürüsüne dayalı. bu konuyu böyle boktan bir şey üzerinden örnek vererek tartışmak bu dizileri ciddiye almak kadar aptalca bir şey olamaz..20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Hiç böyle bişeyle karşılaşmadım bir filmi ıspat diye koyuyorsun buraya muhtemelen 1-2 sefer sıkıntı olmuş sanki sürekli tamamen sıkıntı varmış gibi yansıtıyorsunuz bırakın bu kafaları halen türbanı konuşuyorsunuz. ağzınız laf yaparken millet uzaya gitti dersiniz ama 100 yıldır aynı şeyi sorun yaparsınız istesenizde istemesenizde isteyen türbanını takacak
135 Yorumla- +1 yıl
ya bu kadın oyuncu zaten; bir olay canlandırmışlar akıllarınca. Ne kadar silikonlu, ne kadar ktünün ayrımına kadar açan varsa saygı duyacağız tabi diyenler, insanların inançlarına karşı laf etmeye kendilerinde hak görüyorlar. Bunlar da demokrasinin yobazları. Kıskanç, gerici, çekemeyen fitne insanlar işte. Salla; ne kadar laf söylesen insan değiller ki anlasınlar.
Soran+1 yılİsteyen türabanını taksın sözüm yok. Onlar derse öyle giriyorsa bende şapkayla girerim o zaman. konuyu bşaka yerlere çekiyorsunuz.
- +1 yıl
Şapkayla gir sana girme diyenmi var konuyu başka yere çekmiyoruz subliminal mesaj veriyosun burada aklınca. ha eğer şapkayla girmen yasaksa onların uğradı yasak zamanlara say. o filde tartışılması gereken hocanın öğrencisi üzerinde oynadığı oyun bunun ayrımını yaparsan yapabilirsen ozaman konuşulabilir seninle yoksa niyetinde amacında belli
- +1 yıl
Yani sen basi kapali diye okuyamazmi diyorsun, ama yerine gelince ozgurluk dersin sunu dersin bunu dersin ne haysiyetsiz insansin be o kiz basi kapali okur sen acik okursun aranizda ne fark var inac farkliliklari veya irade farkliliklari olabilir kimse kimseyi yatgilayamaz yobaz insan at gozlugunuzu takmissiniz siz gericisiniz herkes istedigi gibi ozgirce yasamasini istemiyorsunuz ama isinize gelince de biz ozgur degiliz diyorsunuz ulan varya Turkiyeden daha ozgur bir ulke yok dunyada (
Soran+1 yılBen dinine veya türbanına laf etmiyorum. Ancak herkesten üstün tutuluyor bu kapalılar. Yoo ben derslere şapka ile giremiyorum saçlarımın rengine dahi karışıyorlar. ama onlar cıvıl cıvıl renkleri olan türban giyip elini kolunu sallaya sallaya giriyo sınıfa. dikkatim dağılıyor benimde belki. yani analtmak istediğim 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz
Yıllarca o insanlara değil 2. sınıf insan yerine konulmazken dikkatin hiç dağılmıyordu dimi? Geç bu ayakları kimin ne mal olduğunu herkes biliyo.. Çağdaş insanlar bir arada güzelce yaşıyolar senin gibi yobazlar da böyle şeylere takılıp kalıyo.. mini etekle dar mini şort dekolteli kıyafetlerle sınıfa gelenler hiç dikkat dağıtmıyor dimi..
60 Yorumla
+1 yılburada 2 karakter var birde karakterlerin üstlendiği rol, nasıl ki bir erkek doktor bayan bir hastayı muayene edebiliyor ise bayan bir doktor erkek bir hastayı tedavi edebilir, bu alanda bu videodakilere katılmıyorum.
aşağıdaki hadise dikkat etmenizi rica ederim.
"Kadında çıkan bir çıbanı tedavi edecek bir kadın (doktor) bulamaz, başka bir kadına tedavi şeklini öğretmek de mümkün olmaz ve hasta kadının ölmesi veya bitkin hale gelmesi yahut dayanamayacağı bir acının meydana gelmesi söz konusu olursa, bu yaranın bulunduğu yer dışında kadının örtünmesinde, sonra onu bir erkeğin tedavi etmesinde bir sakınca yoktur. Bu erkek, gücünün yettiği ölçüde yaranın bulunduğu yer dışındaki kısımlardan gözünü sakınır. Çünkü bir cinsin diğer cinse bakması daha ağırdır. Burada zarûret halinin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır. Bu ise ölüm tehlikesidir, böyle bir tehlike ortaya çıkınca da zarûret miktarından fazlası mübah olmaz." (es-Serahsî, a. g. e., X/157).00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsaçmalık diyebilirim. annem kapalı bir insan. ameliyat olduğnda hiç brmiz demedikki erkek doktor olmasın yda dişlerini yaptrdğnda gittğmz doktr erkekti özellikle seçtik çnku gerçektn işini en iyi yapanlardandı. kapalı hemşire tarafından iğne wuruldum koluma. bu benide karşımdakinide rahatsız etmedi. bu tarz videoların insanları kötü etkilediğini düşnyrum. düşünceleri mantığı körertiyorsunuz resmen. ambulanslara bakın kapalı açık vs. bayanlar oluyo ee acil yardımda ne işi war madem öyle. kapalı diye istediği mesleği yapamasın o zman :) okumasın cahil kalsınlar dimi. bu iş böyle olmaz braz anlayış biraz düşünce be kardeşim
20 Yorumla
+1 yılBak kardesim senin zaten amacin belli burada bolucukuk yapma bu ülkede sen saçin açik geziyorsan onlarda istedikleri gibi gezerler senin bunu yargilama hakkin yok eger cok biliyorsan git sen doktor ol su dunyada sizin gibiler yuzunden boluculuk var yeter bırakin isteyen istedigini yapsin senin dikkatin dagildi diye dinimizdenmi vazgecelim
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbu videoyu izledikten sonra bende olmasın dedim sonra düşündüm kadın doğum uzmanı - çocuk hastalıkları uzmanı felan olsunlar dedim.
32 Yorumla
Soran+1 yılO konularda haklısınız.
- +1 yıl
herşeyin bir çıkar yolu var
+1 yılDoktorlar kıyafetine göre değil yeteneğine göre seçilir bilgisine kültürüne göre hayatı kıyafetten gören sözde çağdaş (!) zihniyet bunu anlayamaz insnaları biraz serbest bırakın ne olacaklarsa olsunlar biraz özgürlük. . . .!
128 Yorumla- +1 yıl
Videoyu paylaşan çekiç ve orak arasına sıkışmış bir kafa dediği cümleye bakın
"Yaratılan Cana Değer Vermeyen Yaratana Ne Kadar Saygı Duyabilir. Yorum Sizlerin O hasta Siz Olabilirsiniz anne Baba Ya'da Çok Sevdiğiniz Birisi Olabilir İzleyin Ve Empati Yapın"
Bu mu özgürlükçü zihniyet acaba? ? Aksine bu seküler yobazlığın ve gericiliğin en büyük örneği - +1 yıl
güya insan haklarını savunuyor gibi ama biz senin ne savunduğnu biliyoruz
Soran+1 yılVideoda kıyafeti için yargılanmıyor. Keşke gözünüzle izleseniz. Sonra gereksiz yorumlar yapıyorsunuz konu başak yerlere çekiliyor.
- +1 yıl
ben videoyu izledim de sen videoyu paylaşanın diğer videolarını izlemedin sanırım amacın belli gizli sorman da karşında saf birisi yok senin +
Zaten bu Kemalist zihniyetin en büyük hatası bu kendini en zeki sanıp başkalarını saf görüyor keşke karşındakininde en az senin kadar zeki olduğunu bilseniz de bu tarz ucuzluklara başvurulmasa
Bırak isteyen istediğini giysin ne olacak seni sadece senin kıyafetin ilgilendirir - +1 yıl
@pentin bak hakaret var lütfen yetkili biri olarak sana şikayet ediyorum
- +1 yıl
Evet sürdürürdüm neden sürdürmeyeyim? Kendi dünya görüşüme göre sitedeki soruları kaldırıyor olsam bırak über mod olmayı, üyeliğimi bile silerlerdi. Soruyu soran kişi gibi mi yapalım? Özgürlüklere kapatalım mı kendimizi? Kendi istediğimiz şekile mi yontmaya çalışalım ne yapalım? Kaldı ki benim dışımda süpermodlarda görmüş soruyu kaldırılmamış. Demek ki sorun yok.
- +1 yıl
Keşke bu özgürlükçü tavır her cevap ve konu karşısında da gösterilebilse o zaman çok takdir eder ve asilce bulurdum ama bu cevap kaldırılıp bu kaldırılmıyorsa diyecek söz bulamıyorum + Burada türbanı falan savunuyor sanmayın sakın ben burada türban takma özgürlüğünü savunuyorum. . . .
www.kizlarsoruyor.com/.../q1623288-sitede-herhangi-bir-cevabimiz-kaldirildiginda-kaldiran-kisi-ile-nasil - +1 yıl
Lütfen o sorudaki cevabım yeniden gelsin madem özgürlükçüsünüz o mesaj kesinlikle provakatif değil
Bunun solculukla sağcilikla bi. alakasi yok. Bu bir canlandrma ve varsayım söz konusu böyle bir durumda o başındaki örtü önünde ölmek üzere olan insandan daha önemliyse onun önce insanlığıni sorgulaması ve o baş örtüsünu hak edip etmedigine bakmasi lazm.
12 Yorumla
+1 yılDaha dindeki emirleri bilmeyip böyle şeyler konuşuyorsunuz. İş gereği heleki konu sağlıksa bunun namahremi filan kalmıyor. Hatta ve hatta iş için tesettürlü bir bayan iş yerinde açılabilir. Daha neyin kafasını yaşıyorsunuz?
20 Yorumlaya bir insan başını örttü die neden itici olsun ki eminim amerikada tesettür moda olsaydı bizim insanımız tesettüre hayran kalırdı.
sonuç olarak cahilliktir bir insanın kılık kıyafetiyle eleştirme ve geri kafalılıktır. Solcu zihniyeti işte51 Yorumla
Soran+1 yılİtici demiyoruz zaten arkadaşım. Bizim insanımız neden dinleyip anlamadan konuaşuyor be.
Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Ben yaparım beyinsiz bu videoyu hazırlayan olayı çarpıtmak için hazırlamış bütün türbanlı doktorlarda yapar hayat söz konusu ufak beyinleriniz dar görüşleriniz sizde kalsın ona bakarsan kapalı olup erkek doktora doğum yaptıran var ey aklı noksan onlarda kapalı. değil mi ne. değişiyor
10 Yorumla
+1 yılNe kadar aptalca bir video :)
O kadar basortulu doktor var ben cok gordum ve emin ol hepsi gayet basarili ve atilgan.
ben de hukuk okuyorum hakim olacagim catla :D50 YorumlaAile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. Şimdi ben şuna inanırım ki her kapalı öyle değil dir!
Bu video benim için fake dir.
Ben almanya da yaşıyorum ve tanıdım kaç kapalı doktor var hastane de çalışan ve erkekleri bile tedavi eder!20 Yorumla
+1 yılVideoyu izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Bir öğretmen başını örtebiliyorsa, bir doktordaörtebilir. Bu kadar basit. Fazla söze gerek yok.
23 Yorumla
Soran+1 yılVideoyu izlemeden yorum yapmazsanız mutlu olurum. Videoda başka bir şey anlatılıyor. Söz dinleseniz keşke burada öyle atlıyorsunuz izlemedne etmeden.
- +1 yıl
İzledim gizli. Ne saçma insanlarsınız siz öyle? Kız orada sadece bir teste tabi tutuluyor. Ayrıca o öğretim görevlisinin de ben... Neyse.
Soran+1 yılÖğretmende suç dimi evet. Türbanlı diye orada oturaaca hiç testlere falan sokmaması gerek.
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada kız daha öğrenci ve bu bir ders bile değil aşağılama amacıyla tahtaya çıkarıyor şunu yap bunu yap diyor gerçek bir kaza olmuş olsaydı kız ilk yardımda bulunabilirdi kesinlikle. videodaki hoca tamamen tesettürü ve insanlarin din anlayışını hor görüyor ezikliyor ama siz de unutmayın ki bir çok başörtülü tıp fakultesinde , hukuk fakultesinde , daha nice iyi bölümlerde. Kıskanmayınız...
10 Yorumla
+1 yılVideodaki olay saçmalık. Doktorun görevini yapmamasına girer o. Ama her türbanlıyı da böyle değerlendirmek haksızlık olur. Türbanlıların doktor da olmasına karşı değilim, başka bir işte çalışmasına da.
01 Yorumla
Soran+1 yılGörevini düzgünce yapacaksa bu şartlar içinde buyursun olsun. Sesimizi dahi çıakrmayız.
+1 yılErkekleri dıslamıcaksa gunah fılan deyıp olabılır kısılere saygı duyulması lazım kısa ve öz basortusu veya bası acık degıl meslegını geregi gibi yaparsa olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılizlerken hocadan korktum layn :D o ne tepki versin. sanki olaya tıbbi açıdan değilde zihniyet açısından bakılarak yaklaşılmış video oldukça saçma. beni kaç kez başörtülü doktor muayene etti. bunun savunulucak bir yanı yok o kızda tecrübesizliğinden korkusundan yapamamıştır birşey direk bodoslama dalmış öğretmen elinde olsa başındakini çekip yolucak milletin önünde o derece kör olmuş..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 884 cevap paylaştı. Kızın ağzı laf yapmıyormuş ben olsam gerçekten ölmek üzere olan biri olsa müdahale ederdim ama bu adama yapmak caiz değil derdim
20 YorumlaYa böyle nahmahrem diye erkeğe uzak durup görevini yapamayacak ise olmasın yani
55 Yorumla- +1 yıl
ya şu videoda öğretim görevlisi kızı kapalı diye sınıfın ortasında rezil etmeye çalışıyor; kız da namahrem diye değil utancından kımıldayamıyor ayrımı farkedin. biz babamı doktora götürüyoruz; kadın kapalı heryerini de elliyor mecbur kontrol ediyor. Alakası bile yok yani bu durumlarla. Acaba olabilir mi diye ihtimaller üzerinden insanları ötekileştirmeye gerek yok. Çok ayıp bir durum bu video ve bu düşünce yapısı bana göre.
- +1 yıl
o kızın duyguları var nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz videoyu paylaşan Kemalistinde anlayamadığı şu bırakın şu milleti bırakın açık kapalı alevi şu bu o İnsan sadece insan . . . . !
- +1 yıl
Kemalizme nerenden bağladın o anlaşılır değil. Sırıtışma hariç tüm diğer konular videoda gerçektir ve orada yatan gerçekten bir yakınınız olabilir. Cinsiyeti ötekileştiremeyeceğiniz mesleklerden biri de hayat kurtarmadır. Sen , dokunmuyor diye başındaki doktora ve açık damar yarası nedeni ile akıp giden kan ve dakikalara , baban için ya da kardeşin için hak verirsin , ölüncede kemailizme şuna buna bağlarsın sanıyorum.
- +1 yıl
cem34 bu ne korkuç zihniyet böyle senin ki. . . . Üzüldüm .
+1 yılNerdeyse tüm görüşleri okudum ve % 75'in saçmaladığını gördüm. Kimsenin dini görüşünü, inancını, mezhebini, ırkını sorgulamak kimseye düşmez. İnsan ister türbanlı mesleğini icra eder. İster türbansız. Eğer işini düzgün yapıyorsa "aa bu türbanlı bu doktora gitmeyelim" diyemez kimse. İşini kötü yapsa bile bunu demeninin kaç milyar insan varsa hiçbirine düşmez. Nefret söylemlerinizde boğulun.
00 Yorumlasanamı kaldı nasıl olacakları o masada yatan ölmüyor rol yapıyor gerçek olsa senden benden önce koşar ben doktorum der müdahale eder resmen ayrımcılık ve provakatör bir şey bu yaptığın insanlara saygın yoksa kendine saygın olsun
10 Yorumla
+1 yıloyle oyle aynen
insanlara dokunmak yardım etmek kolay mı bir sürü pis insan var doktorlar tiksinerek elliyor muayene ediyor ama bu bayanlar inancım diyip onuda yapmazlar mazeret sayarlar bir kısım bunu kullanır tabiki00 Yorumla
+1 yılInsan hemcinsine bu kadarmı düşman olur.,.. cık cık cık... Üzülüyorum size gerçekten sadece üzülüyorum ve sadece Allah size Hidayet versin diyorum.
20 Yorumlabende başörtüsüzlerin olmasını istemiyorum nolcak o zaman :D
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes istediği şekilde giyinip istediğine inanır senin görüşün bu benim ki değil. Irkçılıktan farklı yok.
40 YorumlaYürü git , uyduruk bir video ile sen ve senin gibilerin egolarını tatmin edersin ancak.
50 YorumlaOha dusunduklerimi yazmissin tam olarak. Ben de desteklemiyorum. Simdi birkac musluman arkadas yorum yapacak elestirecek de kimseye aciklama yapmicam. pesinen soyleyeyim. Bilmeyen o ortami tahlul etmeyen bık bık ötmesin;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLa sıfatsiz sende doktor olacak beynin varmida yargiliyon gelmis bir flimi önüme koymus ispatmis seni * ozaman ispati görürsün mina caktigimin sürtüğü benimde ablam kapali ve doktor senin beyninin alamiycagi isey bu gercide beyinsiz geri kafalilar asil sizlersiniz mina koduklarim
52 Yorumla
Soran+1 yılAl işte :D çok güldüm kardeşim saol.
Cevap sahibi+1 yılYa beyinsiz baban 3 kurusnicin gotunu siktircek gelmisin burada ötüyosun git o mal kafanla bir bölüm kazan iyi kotu ailene yardim etburda kaybolcagin isler karisma senin safatinda beyninde yetmez bunu yargilamaya hadi selametle
+1 yılJinekolok olabilirler o haram bu haram hasta gelir bakamazlar videoyu izliyemiyorum teldeyim ama büyük ihtimal onu anlatıyo kadın doktoru olabilirler
20 Yorumla
+1 yılBaşörtüsü bilime engelmiş; siz uzaya mekik gönderdiniz de başörtüsüne mi takıldı? Necip Fazıl Kısakürek
40 Yorumlabu videonun neresi sana türbanlıdan doktor olamaz dio?
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle demiyor. Gerçekleri gösteriyor sadece. Şahit olmuş arkadaşlarım dahi var. Dinleri yüzünden görevlerini gerçekleştirmiyorlar.
+1 yılrabbim akıl fikır versin BACIMIN BAŞÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE. ACIRIM VALLAHİ TÜKÜRÜĞÜME. TÜKÜRSEM YÜZÜNE. ..." M. Akif ERSOY
ne güzel demiş şair mekanı cennet olsun der geçerim20 Yorumla
+1 yılTürbanı sanamı giriyor anlamadım ki? Herkes özgürdür. bir r zamanlar siyahilere köle gibi davranırlardı. Bu nasıl bir mantık ve zeka?
30 Yorumla
+1 yılKazanma kapasitesine sahipse olmakta ona kalmış olmamakta yapmayın şunu ya.
21 Yorumla
Soran+1 yılGerçekler bunlar.
+1 yılSen bu videonun gerçek olduğunu düşünecek kadar kapasitesiz misin?
20 YorumlaBence sende hazimsizlik var guzelim ;) bence sende dunyada olmamalisin.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHani eşitlikten yanaydınız. Size gelince eşitlik oluyor da onlara gelince kalkıyor mu ortadan eşitlik. dikkati dagılıyormus... yemişim.. bagnazsınız sadece...
10 YorumlaÇok adice bir sahne doktor olmayı göze almş biri zaten yapar bunları ortusune bakmaz boyleleri zaten bunlari bilerek olmaz
00 Yorumla
+1 yılBu video saçmalık. Tamam öpüşmek helal değil ama tıpta helal kılınmıştır. Öpüşmemek şartıyla yardım ediceksin.
00 Yorumlatürbanlılara karşı saygım var ama böyle yobaz türbanlı kadın doktor olursa o zaman değişir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim bir hocam var
başı kapalı veya dinci insanları dersten geçirmiyor
bizim sınıfta kız gecemiyor misal o hocadan
hocada bildigin atatürkçü bir insan
bence hoca haklı asdas :D00 Yorumla
+1 yılBizim haddimize degil nasol istiyorsa oyle giyinmeli tesetturlu daha ii okur
10 Yorumladoktor olmanın bazı kuralları var, türbanlı biri de doktor olabilir ancak gereklerini yerine getirmezse diploması elinden alınır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsenin doktor olmanı nasıl karşılarsam onunkinide öyle karşılarım arada fark yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSalaklık sadece mesleğe hakaret bunlar türbanlıdan doktor olmaz
00 Yorumla
+1 yıl#adı ne bu vıdeo hoporlerım bozuk duyamıyorum sesı. ne yazdında buldun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 803 cevap paylaştı. eminim gününün yarısını demym tamamını bu videoyu aramakla harcamıssın...
10 Yorumla- Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem