Namaz kılarken huzur alamama nedenlerimiz nelerdir?

Her şeyin ilki güzeldir. İlk sürdüğün bisikletteki aldığın sevinç, ilk telefon kullanmaya başlarken duyduğun sevinç nasıl ise ilk namaz kıldığın gün de aldığın huzur aynen böyleydi değil mi. Seve seve abdest alıyor heyecanla kılıyordun namazını. Ama her şeyin hevesi geçtiği gibi namazında da İlk aldığın heves geçiyor. Bisikleti süre süre alışıyorsun artık o ilk günkü sevinç kalmıyor hatta eskisi gibi sürmüyorsun bile, ilk aldığın telefonun her yerini kuracaladın her şeyini biliyorsun artık çekici gelmiyor. Yeni telefonlar daha cazip geliyor. Çünkü onlarda eline geçince ilk olacak. Allah senden namaz için aldığın hevesi ve huzuru alarak imtihan ediyor aynı o elindeki telefondan soğduğun gibi bakalım namazdan da soğuyunca huzur almadan da sırf Allahın rızasını kazanmak için kılmaya devam edecekmisin yoksa huzur yok diyerek bırakacak mısın🤔Huzur almak için eski alışkanlıklarının değiştir mesela Fatiha süresinin Türkçesini ezberle sonra öyle dur namaza bak nasıl huzur geliyor. Çünkü buda bir ilk olacak. Her gün kendine ilkler eklemeye çalış. Mesela sırasına göre 4 tane kısa sure belirle onların anlamlarını ezberle. Örneğin İhlastan başla ezberlemesi kolay. İhlas okurken ; Gul huvallâhu ehad.( O Allah bir tektir)
2- Allâhu’s-samed.(Allah eksizsiz sameddir )(bütün varlıklar ona muhtaç fakat o hiç bir şeye muhtaç değildir)
3- Lem yelid ve lem yûled (Doğurmadı ve doğrulmadı)
4- Ve lem yekun lehû kufuven ahad.( Hiç bir şey ona denk değildir) bu şekilde söyleyip ezberleyebilirsin kısa sureleri namaz esnasında 😇 Sonra zikir çekmeye başla. Yürürken adım attığımda ben şöyle yapıyorum : La ilk adım, ilahe 2. adım, İllallah 3. Adım😇 bu şekilde attığın her adım da sevap sayını da çoğaltabilirsin. Bunu alışkanlık haline getirirsen, Allah her adımda aklında olur göz zinasından da sakınırsın bu sayede dışarı çıktığında😇Unutma ki kalpler ancak Allah'ı anarak huzur bulur🤲 ölmüş sevdiklerimizin ruhları evimizin hizasına gelmiş bizden dua bekliyor şu an. Onları bugün ve yarın duasız göndermeyelim İnşAllah hayırlı Cumalar 🤲