Neden tek din göndermedi çünkü her çağın yaşam şartlarına göre kurallar gerekiyordu Kur'an gelene kadar. Nasıl mı? Daha para bulunmamışken faiz haram diye bir kitap inseydi absürt olmaz mıydı 🥴 Tek kitap inmiş olsaydı bu seferde şöyle diyeceklerdi. Arkadaş M. Ö inen kitaba niye itibar edelim , bu kitap o döneme ait verileri kapsıyor biz yapay zeka üretiyoruz Allah çağımıza uygun kitap gönderemez miydi diye itiraz edilecekti bu seferde. Gelelim ikinci meseleye neden diğer kitaplar, değiştirilmesine müsade etti de Kur'an'ı korudu? Şimdi bunu anlamak için önce eski kitaplara da bir göz atmak lazım. Çünkü Kur'an öncesi kitaplar Kur'an'a hazırlık aşamasıydı. Hatta her gelen peygamber bu yüzden Allaha inanın, Meleklere inanın, Şeytana kanmayın demiştir. Nasıl ki biz hemen liseden başlamıyor da önce ilkokul-Ortaokul -lise şeklinde adım adım ilerlediysek Allah da bunu bildiği için adım adım hazırladı bizi Kur'an için. Kur'an'ın evrensel olacağını bildiği içinde insanların Kur'an öncesi kitaplar üzerinden değişiklik yapmasına müsade etmesi gayet normal. Düşün Tevrat sonrası Hz. İsa Geliyor Allah incili gönderiyorsa Tevratın hükümleri kaldırılmış demektir. İstedikleri kadar değiştirmiş olsunlar Tevratı. İncilin hükmü gerçerli artık. Çünkü dönem şartları Tevratı değil, artık Tevratın da içinde bulundurduğu birtakım hükümleri içeren İncilin hükmü geçerli. Sonra aynı şekilde artık insanlar devletler birbirleri ile iç içe geçmeye başlayınca. Pazarlık vesayre olayları gelişince de. Kur'an kitabının inmesi gerekti. Artık incili istedikleri kadar değiştirilmiş olsun. Kur'an kendisinden önce gelen kitapların hükümlerini de daha geniş kapsamlı ele alan evrensel ve kıyamete kadar geçerli olacak bir kitap olduğu için. İncil değişse ne değişmese ne? Akıllı insanın asıl sorması gereken soru şu? 1400 yıldır bu Kur'an'ın tek harfini bile neden kimse değiştirememiş ve değiştiremiyor🤔 Videoda neden tek din? Neden diğer kitaplar değiştirilmesine müsade edildi daha iyi anlatılmış görsel örneklerle. İzlemek isteyen bakabilir.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
idrak-i maali bu küçük akla gerekmez
zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez...
Yaratanın takdiri insanın sorgulamasından vabestedir.
Ne güzel söyledi Allah'ın bir kulu
Böylesini görünce oluruz mutlu
Dostu gönlüne Allah rızası için alasın
Allah da seni severek cennetine alsın
İlk önce Tevrat gönderildi , insanlar Tevrat'ı bozdukları için İncil gönderildi. İncil de bozulduğu için son olarak Kur'an-ı Kerim gönderildi.
Ve Kur'an son kitap olduğu için korunuyor.
Kurandan sonra kitap İslamdan sonra din gelseydi. Kuran da korunmazdı.
İşte anlamak isteyen anlıyor da istemeyenlerin işine gelmiyor.
Çünkü son kitap Onu da değiştirirlerse imtihan edilecek bir din kalmazdı. Diğerlerinin hükmü geçtiği için öyle oldu. Zaten hepsi bir anda değişmedi ki. Zamanla Peygambersiz kaldıklarında değiştirdiler. Peygamberimizin duası var bu ümmeti bölme diye
Kim diyo korunduğunu?
İngiltere'deki Birmingham Üniversitesi'nde dünyadaki en eski Kur'an-ı Kerim olabileceği düşünülen kitaptan bazı bölümler bulundu.
Karbon 14 tarihleme metoduyla yapılan incelemeler, kitabın en az 1370 yıllık olduğunu gösteriyor. Yapılan tahliller, parşömenin yüzde 95 olasılıkla, 568 ile 645 yılları arasındaki dönemden kalmış olduğunu gösteriyor.
Birmingham Üniversitesi özel koleksiyonlar bölümü başkanı Susan Worrall, araştırmacıların, kitaptan geriye kalmış bölümlerin bu denli eski olabileceğini "hayal bile edemediklerini" söylüyor. Üniversitenin Hristiyanlık ve İslamiyet dalı öğretim üyelerinde Prof. David Thomas da, "bu kitabı yazmış olan şahsın o dönemde yaşamış, Muhammed Peygamber'i görmüş, hadislerine tanıklık etmiş olabileceğini" belirtti.
Hicaz Arapçasıyla yazılmış olan Kur'an bölümlerinin "çok güzel ve şaşırtıcı derecede okunaklı durumda" olduğu kaydedildi.
https://youtu.be/qJmSSHsqpeg
Buna cevap verememiş arkadaş. 😂
@Semtrider tenezzül etmedi deme tercihini kullanmamis bayan fesat :D
Hemen fesat mi oldum :(
@Semtrider hemen cvp veremedim mi oldum
@Semtrider felsefe okumasi yapsa cvp verilir copy pasteye sen cvp ver evet bekliyoruz hadi
Bildiğim bir konuyu açıkçası buraya tekrar yazmaya ben usenkyorum ve kopyalayıp yapıştırdığım da oluyor. Buna bu acidan bakmaya gerek var mı ki
@Semtrider hanimefendi boş boş konuşmadan yorumumu terkedin madem aciklama yapmayacaksın ne diye salca oluyosun? sen üşendin ee bizene? bizde üşenebiliriz kafan seytanliga calisiyo anca
@irresistibleart copy-paste yapmak bilginin yanlış olduğunu kanıtlar mı 🤔 madem yanlış bu bilgi doğrusunu copy-past yaparak sen açıkla ozaman. Şimdi ben buraya e-devlette girerek copy-paste olarak doğum tarihimi yazınca benim doğum tarihim yanlış mı olmuş oluyor 🤔
Alakaya maydonoz ekme boş beleş. Tc vatandaş kimliğin senin ibarendir o zaman doğum tarihinde yalan senin mantığına göre. Her bilgi dogru degildir kaçıncı yy bunu hâlâ zerk edememissiniz akliniza.
İddia eden sensin, aciklamaya mükellef olanda sensin sana soru soruldu copy paste yap denmedi. Senin aklin yok mu? Kendi argumanini sunamayip yalan yalnış bilgi sunuyosun?2 kelime kurmaktan acizsin
@irresistibleartYalan yanlış olduğunu ispatla peki?
@irrelevant97 www.google.com/.../150722_en_eski_kuran_1.amp buyur kendin oku. BBC İngiltereye ait bir yayın. Müslüman olanlara değil bunu da ekleyeyim
Ben sormadim sen sorduysan beyanlarini ispatlamak zorundasin takkiye yapma burada. Cahil cühelâ bilgisiz kisilerle din tartışılmaz mesela sizin gibilerle. Soruyu açmış vay efendim sen acikla yok sen söyle bos bos laf salatası hadi işine bak
@irrelevant97 ben sana kaynak sunarken senin kaynaksız sadece hakaret etmen zaten kimin haklı kimin haksız olduğunu ortaya koyuyor. Kim diyor değiştirilmedigini diye soran sen olduğun halde hala bana soran sensin diye hakaret ediyorsun.
Hakaret beyanlarimi göster hukuk bazinda değerlendirelim bakalim dediklerim anayasaya göre hakaretmi bu1
Iftira atarak zan altında birakan sensin bu2
Hâlâ yalan yalnış takkiye yapıp kendi bilgini yazamayan sensin bu3
Yazma bir daha okumayacağım okey?
@irrelevant97 cahil cühala demenin hakaret olduğunu bilmemen zaten|@ seviyeni belli ediyor. Hadi ben cahilim diyelim. Sana ODTÜ ileri Fizik mezunu Enes Doku'nun videosunu paylaştım. Bu kişi de benim sunduğum kaynağın karbon deneyi ile ispatlandıgını anlatıyor. O da cahil ise artık ülke de tek bilgili sensin 🤣
@Handsomehell01 beni etiketlemişsin yanlış oldu galiba.. ? :)
Komiksin. Bide yalnış etiket yapmış hâlâ konuşuyo nerden geldim soruna arkadaş ya sus
@irrelevant97 özür dilerim ya kusura bakma🙈
Tevrat Milattan Önce 1312 yılına dayanmaktadır. 📜
Napim