İncil ve Tevrat neden korunmadı da sadece Kur'an korundu 🤔?

Neden tek din göndermedi çünkü her çağın yaşam şartlarına göre kurallar gerekiyordu Kur'an gelene kadar. Nasıl mı? Daha para bulunmamışken faiz haram diye bir kitap inseydi absürt olmaz mıydı 🥴 Tek kitap inmiş olsaydı bu seferde şöyle diyeceklerdi. Arkadaş M. Ö inen kitaba niye itibar edelim , bu kitap o döneme ait verileri kapsıyor biz yapay zeka üretiyoruz Allah çağımıza uygun kitap gönderemez miydi diye itiraz edilecekti bu seferde. Gelelim ikinci meseleye neden diğer kitaplar, değiştirilmesine müsade etti de Kur'an'ı korudu? Şimdi bunu anlamak için önce eski kitaplara da bir göz atmak lazım. Çünkü Kur'an öncesi kitaplar Kur'an'a hazırlık aşamasıydı. Hatta her gelen peygamber bu yüzden Allaha inanın, Meleklere inanın, Şeytana kanmayın demiştir. Nasıl ki biz hemen liseden başlamıyor da önce ilkokul-Ortaokul -lise şeklinde adım adım ilerlediysek Allah da bunu bildiği için adım adım hazırladı bizi Kur'an için. Kur'an'ın evrensel olacağını bildiği içinde insanların Kur'an öncesi kitaplar üzerinden değişiklik yapmasına müsade etmesi gayet normal. Düşün Tevrat sonrası Hz. İsa Geliyor Allah incili gönderiyorsa Tevratın hükümleri kaldırılmış demektir. İstedikleri kadar değiştirmiş olsunlar Tevratı. İncilin hükmü gerçerli artık. Çünkü dönem şartları Tevratı değil, artık Tevratın da içinde bulundurduğu birtakım hükümleri içeren İncilin hükmü geçerli. Sonra aynı şekilde artık insanlar devletler birbirleri ile iç içe geçmeye başlayınca. Pazarlık vesayre olayları gelişince de. Kur'an kitabının inmesi gerekti. Artık incili istedikleri kadar değiştirilmiş olsun. Kur'an kendisinden önce gelen kitapların hükümlerini de daha geniş kapsamlı ele alan evrensel ve kıyamete kadar geçerli olacak bir kitap olduğu için. İncil değişse ne değişmese ne? Akıllı insanın asıl sorması gereken soru şu? 1400 yıldır bu Kur'an'ın tek harfini bile neden kimse değiştirememiş ve değiştiremiyor🤔 Videoda neden tek din? Neden diğer kitaplar değiştirilmesine müsade edildi daha iyi anlatılmış görsel örneklerle. İzlemek isteyen bakabilir.
İncil ve Tevrat neden korunmadı da sadece Kur'an korundu 🤔?