Cevap burada 👇
Why should I believe Hz. Muhammed (Sav)? Neden Hz. Muhammed (Sav)'e inanmalıyım 👇
Şimdi yanlış hatırlamıyorsam bir ara dünyada birden çok incil vardı. matta, markos, luka ve yuhanna (isimleri aklımdan yazıyorum hatalı olabilirler) incilleri ki bunlara ek olarak yine yanlış hatırlamıyorsam mısır'da bir mağarada çıkan bambaşka bir incil var. gnostiklerin incil'i kabul edilen bu sonuncusuydu galiba. bu 4 versiyonun olması hikayeside şöyleydi sanki: zamanında iznik'te toplanan hristiyan din adamları 600 civarı olan incil sayısını, içlerinden taraf, çıkar ve yanlış bilgiler falan içerenleri eleyerek ve aynı zamanda kalan metinleride birleştirerek bu rakama indirmişlerdi. bu incillerden 2 tanesi ise bizzat havarileri tarafından yazılmıştır. kıssadan hisse evet incil değiştirilmiştir. keza hakkında çok daha az şey bilmekle beraber tevrat'ın da bir savaştan sonra 10 emiri içeren kısmı dışında yok olduğu ve bu nedenle bu 10 emiri temel alarak yeniden yazıldığını okumuştum biryerlerde.
kuran ise daha önceden de anlatıldığı üzere aynı anda çok sayıda kişi tarafından yazılmaya başlanmıştır. o çağda bir nevi seri olarak üretilen bir kitabın değiştirilmiş olması imkansız olmasa bile zordur. hani 3 sayfa eksik 5 sayfa fazla falan gibi ciddi araştırma gerektiren bir yorum yapamam belki ama en azından genel olarak diğer kutsal kitaplara nazaran çok daha iyi korunduğuna bilgilerim ışığında inanıyorum. içindeki bilgiler ise kişisel yoruma dayalı olduğu için çok anlamsız veya çok anlamlı şekillerde yorumlanabilir. sonuçta hani herkes anlayabileceği kadarını anlar gibi bir muhabbete geliyor bence.. nede olsa bir kitabın yazıldığı tarihten itibaren binlerce sene geçerli olabilmesi içinde biraz inisiyasyonu önplana alması gerekir bence, ki kuran'da da bu mevcut.
sonuç olarak başım göğe ermedi, inanmayan inanmaz, sonuçta din belli önkabulleri gerektiren birşeydir.
Kuranda açıkça bu kitabı kıyamete kadar koruyacağız yazıyor.
Hicr﴾9﴿
Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.
Cevap
3Cevap
Bu senin Allah ve dini anlamamış olmandan kaynaklanıyor.
Videoyu izlemeden insanlara ön yargılı yaklaşmak ne derece doğru acaba 🤔
Sen anlıyorsan anlat bakalım. Ne diyeceksin son din islamiyet ondan mı?
Aynısını bende düşündüm biliyor musun. Cevap veremeyecek verse de söylecekleri boş olan biri olduğunu.
Son din İslam olduğunu ispatlarsam o zaman ne yapacaksınız peki?
@beniboylebill @codegenesis Soru1 Zâriyât Süresi47: göğü kudretimizle biz kurduk ve biz onu genişletmekteyiz. Şimdi burada evrenin genişlemekte olduğundan bahsediyor. Aha sana soru. 20. Yüzyıla kadar evrenin durağan olduğunu savunan bilim insanları taaa Habble'a kadar böyle biliyor du ama Edwin Habble evrenin genişlemkte olduğunu Habble kanunu ile ispatladı. Eee şimdi 1430 yıl önce Kur'an nasıl biliyor bunu. İlim bilim bilmeyen bir insan 🤔soru 2:Rum Süresi İlk 4 ayet diyor ki :Rum ve Pers savaşlarında Rumlar Yeniliyor ama nasıl bir yenilgi. Klisedeki Değerli eşyalarını bile satacak duruma düşüyorlar. Şimdi bu durumda Kur'an diyor ki Rumlar yenildi fakat alçak bir yerde 3-9 yıl içinde tekrar galip gelecek. Şöyle düşün Çanakkale gibi bir savaştan çıktık bitkin vaziyetteyiz. Biri diyorki siz 9 yıl sonra savaşacak tekrar galip geleceksiniz dese adama sen bizle dalgamı geçiyorsun derler. Vururlar adamıçünkü zaten bitmişsin. Nüfus un tükenmiş ki zaten bu yüzden 2. Dünya savaşına girmedik. Şimdi nasıl oluyor da 9 yıl sonra Rumlar tekrar galip geliyor hemde alçak bir yer olan Lut gölünde 🤔 madem Allah yok dedi biriniz diğeri de Allah'ı ve dini anlamadığımı söyledi bu sorulara cevap verin sizin zeka seviyenizi de görelim gençler
Son din islam olduğunu nasıl kanıtlayacaksın? O senin inancına göre son din. Başka bir insan için o son din olmaz. Bu bilimsel bir gercek değil ki kanıtlansın
@CodeGenesis ben sana bilimsel olarak değil mantıkssal olarak kanıtlıyorum zaten. İster inanır ister inanmazsın bu senin kendi tercihin olur. Ben Kur'an'ı incelediğim de gerçekleşmiş bir çok olaya tanık oldum. Mesela Lut kavminin helâk olması gibi. İlim bilim bilmeyen cahil bir toplumda yaşayan birinin kendindönce yaşamış toplumların hayatlarından örnekler vermesi imkansız bu ancak vahiy yoluyla olur. Mesela Lut kavmi pompei halkının sapık bir kavim olduğunu, Hz Musa dan hz. İsaya kadar kimlerin neler yaşadığını bir bir örnek vererek anlatması ve verdiği örneklerin gerçek olması zaten hak dinî olduğunu gösterir. Lut kavmi belgeselini izle anlarsın. Oranın altını üstüne getirdik. Üzerlerine de balçıktan pişirilmiş taşlar yağdırdık. (15/Hicr 74)
► Şüphesiz ki bunda, basiret/feraset sahibi insanlar için (ibret alınacak) ayetler vardır. (15/Hicr 75)
► Orası hâlen bir yerleşim yolu üzerinde bulunuyor. (15/Hicr 76) Dip not: Lut gölü hâlâ bir yerleşim yerinde.
Dostum ilim bilmeyen cahil toplum dediğin toplum habeşten çine kadar ticaret yapıyor. Cahil bir toplum diyerek muhammedin okuma yazma bilmediğine dair kılıf uyduruyorsunuz. Orada daha önce yaşamış uygarlıkların farkında mısın? Babil, sümer , akad, enam , hitit, mısır. Bu toplulukların getirmiş olduğu bilgi birikim ve dini inanışlar var. Oradaki toplumun hiçbişryden haberi yokmuş gibi konuşman abesle iştigal. Mantık dersen mantık dışı bir sürü şey söylerim sana kurandan
@CodeGenesis dostum Sümerler diye bir toplumun var olduğunu biz 19. Yüzyılda arkeolojik delilerle öğrenebildik çok komik oldu şimdi bu söylediğin😂😂😂 yani peygamber bizim ancak arkeolojik metaryellerle 19. Yüzyıl da sumer diye bir toplum olduğunu öğrenme mizi o nasıl oluyor da bizden önce tabletleri inceleyip buluyor 😂 hey Allahım sen hz Muhammed o geçtim hz isa zamanı ile Sümerlerin yaşadığı zamanlar arasında dağlar kadar fark var. Sumerler anca hz. Musa zamanına denk gelir biraz tarih okuyun lütfen
Anlamak istemiyorsun sanırım. Sen şu an bu bilgilerine nasıl geldin? Ataların vasıtası ile. Atalardan gelen bilgi birikim sayesinde şu an bildiklerimizi biliyoruz. Senin kaçıncı yüzyılda neyle öğrendiğin o toplumun o an varolması demek değildir. Bunu anlaman gerek herhalde. Söylediğin şey komik yani. Sen yazıyı , yazıyı icat ettikleri tarihte mi öğrendin?
Anadolu'da yaşıyorsun ve burada yaşamış olan kültür, din, bilgi, birikim, gelenek hersey burada yaşayan toplumlardan gelir bugune ulaşır. Sümer babil topluluklarından gelen gelenek inanç kültürde muhammed dönemine kadar bir şekilde uzandı geldi. Yani bunu anlamayacak birine benzemiyorsun
@CodeGenesis senin anlamadığın şu. Sana diyorum ki sümer tabletleri var ya tabletleri Sümerler diye bir toplumun olduğunu biz 19. Yüzyılda arkeolojik kazılarla bulabildik diyorum. Sümerler denilen toplum ne zaman yaşadı sen biliyor musun? Dur sen tarih bilmediğin için ben sana tek tek anlatım kardeşim. Sümerler M. Ö 4000 ile 2000 yılları arasında yaşamış bir toplum. Toplumun işgal edip yıkılmasından sonra da dili bilen insan sayısı gittikçe azalıyor. Ve bir kaç kuşak içinde de bu dil dünya üzerinden tamamen siliniyor. Yani Peygamberimiz onların dilini bilmesi tabletini çözmesi imkansız. Onu geçtim öyle nir bir toplumdan haberdar olması bile imkansız. hatta Peygamberimizi geçtik ondan yüzlerce yıl önce hz İsa'nın bile onlara ulaşması imkansız. Hz İsa'yı geçtim ondan da yüzler ce yıl önce yaşamış hz. Musa nin çıkıp o tabletleri bulup onlardan alıntı yapması yine imkansız Hz. Musa m. ö 1391 de doğuyor ama sümerler m. ö 2000-400 de yaşamış yani Hz. Musa dan da önce. Yani İslam'ı geçtim Yahudiliğin bile Sümerler den alıntı yapması imkansız kardeş. Tarih araştır bak elinde internet var. Buna çocuk bile inanmazken senin inanman gülünç oluyor çünkü 😀
Abi hala tablet diyorsun ya. Tabletten bahseden kim birader? Yahu anlamayıp birde yorum yapmışsın komikleşen sensin. Ben sana diyorum ki , şu an ki toplumlarda oluşan gelenek, görenek, kültür, dil, din hepsi geçmiş toplumlardan ulaşır. O dönem muhammedin yaşadığı toplumda gelenek görenek temelinde bu uygarlıklar yatar diyorum. Sen bana tableti mi çözecek cart curt diyorsun. Ben o toplumun zır cahil olmadığını belli bir kültürün üzerinde inşa olduğundan bahsediyorum.
@CodeGenesis cahil olmayan bir toplum neden kız çocuklarını diri diri gömüyordu peki? Neden sınırsız eş ile evlilik vardı? Neden putları ilah olarak görüyorlardı? Hem sümer tabletlerinde hem de Kur'an da evrenin genişlemekte olduğu yazıyor. Evrenin genişlemekte olduğunu biz Hubble sayesinde 19. Yüzyılda bilimsel olarak öğrendik. Bu Dili tarih sahnesinden silinmiş bir uygarlık nasıl oluyor da Kur'an ile aynı şeyi yazıyor peki bak kültür değil yazıdan bahsediyorum? Kur'an nasıl oluyorda taa 1400 yıl önce teleskop olmadan Evrenin genişlemekte olduğunu yazabiliyor 🤔 az önce sana Kur'an'ın Sümerlerden alıntı yapmasının imkansız olduğunu bu yüzden anlattım.
O zaman sana derim ki, neden kurana inanan toplumlar dünyanın en geri kalmış toplumları şu an? Bana açıklasana? Madem kuran 1400 yıl önceden evrenin genişlemesinden bahsediyor neden müslüman toplumlar bu kadar uzak bilimden? Ha şu da var , kuran 1400 yıl önceden evrenin genişlediğini bilip yazıyor da niye zeyd ile zeynep in evliliğinin biteceğini bilemiyor? Niye allah evlenin diye emrediyor madem sonu hüsranla bitecekti? Herseyi gören onu mu göremiyor?
@CodeGenesis dünyanın en geri kalmış toplumu Kur'an'a inanan değil Afrika toplumu. Afrika da İncil'e inanan hatta İncil'e inandıkları için batı tarafından elmasları çalınıp aç bırakılan toplum. Bu bir ikincisi. Allah'ın neyi neden yaptığı konusunda seni yaratan birini neden böyle yaptın diye sorgulayamazsın. Mülk sahibi mülkünden istediği gibi tasarruf eder. Allah müslümanlara nasip etseydi eğer bilimi Mesela Hz. Muhammed bunu bilimsel olarak ispatlamış olsaydı. Bu sefer mucize diye bir şey ortada kalmayacaktı. Allah varlığını peygamber mucizeleri ile anlatıyor. okuma yazma bilmeyen bir insanı neden seçti sanıyorsun? Okuma yazma bilseydi çevresinde ki kimse ona inanmazdı. Bunu sen yazdın derlerdi ama bunu sen yazdın diyemedikleri için buna yazdıran birileri olmalı diye takip ediyorlar. Ama sonuç sıfır. Çünkü bir olay olunca kapısına gelip soru soruyorlar. O da Allah bana bildirmeden ben size cevap veremem diyor bazı konularda. Vahiy inince kendisine toplum içinde oradaki katipler söyledikleri şeyi not alıyor. Yani bir toplumun evrinin genişlemekte olduğunu önceden bildirmesi onun bilimsel olarak gelişmesini zorunlu kılmaz. Mesala rönesans döneminde İtalyan astronom Galileo dünya yuvarlak dedi ama inanmadılar. Neden ozaman astronomi de İtalyanlar değil de Abd ve Rusya daha ileride? Bir insanın Evrenin genişlemekte olduğunu haber vermesi de bilim alanında o toplumun daha ileride olmasını zorunlu kılmaz.
@codegenesis Zeyd ile Zeynep meselesi nin aslını biliyor musun sen? Valla parmaklarım ağrıdı buyur evliliğin. neden yakıldığını izle de öğren. https://youtu.be/-8PuJJsd8pA
@codegenesis hem ben cevap verdim birazda sen ver artık. Rum suresi soruma hala cevap vermediğinin farkındasın değil mı
Neyine cevao vereyim kıvırıp duruyorsun. Neymiş yaratam oymuş ona hesap mı soracakmışız. Bu kafada olan birine ne söylersen söyle anlamaz zaten. Rum suresi olayını söyleyim ninova ile lut golü arasındaki mesafeye bakarsan saçmalığı anlarsın
@CodeGenesis dostum daha mülk sahibi mülkünde nasıl tasarruf eder onu bile bilmediğin için sana şöyle örnek vereyim de neden sorgulayamazsın anla. Şimdi bir stilist geldi sana ve bana dedi ki elimde. iki tane atkı var. Bu atkıyı 5 bin tl karşılığında 1 saatliğine modellik yapar mısınız dedi. Biz de kabul ettik. Sonra bu stilist aldı eline makası senin atkıyı kesmeye başladı. Sen adama diyebilir misin kardeşim sen ne yaptığını sanıyorsun üzerimdeki atkı benim buna yapmaya hakkın yok diyebilir misin? Diyemezsin çünkü mülk onun neyi nasıl yapması gerektiğini sorgulayamazsın isterse komple keser. Yani neymiş Allah bu kâinatın sahibi olduğu için ona sen neden böyle yapıyorsun diyemezmişiz anladın mı şimdi meseleyi. Bize ecel saatimiz gelene kadar ruhlarımıza bu bedeni, bu aklı giydirdi. Bizim üstümüzde ki beden ecel saatine kadar kiralık yani. Evren onun Kainat onun bedenler onun. İsterse seni hasta eder ister sakat bırakır herkesi farklı şekilde imtihan eder. Allah zaten İnsanları helak edeceği zaman doğayı yönetme yetkisine sahip olduğu için bunu doğa üzerinden yapıyor. Mesela Nuh kavmini Tufan ile yok ediyor. Lut kavmini Ninova ile helâk ediyor. Firavunu nehir de boğuyor. Yani dikkat ettiysen hep doğayı kullanarak helak ediyor. Yeryüzünde o kadar insan yanardağ patlaması ile ölürken neden sadece Lut kavmi insanları sergileniyor 🤔 Kur'an'ı Kerim açık açık ibret olsun diye helak ettik hâlâ yerleşim yeri üzerinde diyor acaba bundan olabilir mi? Tarihte bir çok yanardağı patlaması ile ölen insanlar varken neden sadece Lut kavmi insanlara sergileniyor da diğer yanardağ patlamasında ölen insanlar değil?
Çünkü allah yok
Diyelim ki bir yoldasınız ve önünüzde iki kapı var fakat sizin iradeniz yok. iki kapıdan birini seçmeniz gerek, 2 seçenekten birini seçmek için de İradeye ihtiyacınız var. İrade en basit tabiriyle tercih yapabilme potansiyelidir. Dolayısıyla iradeniz yoksa tercih de yapamazsınız ve herhangi bir kapıdan geçmeniz olanaksız hale gelir. Diyebilirsiniz ki başka birisi bana hangi kapıdan geçeceğimi söylerse iradeye gerek kalmaz, fakat yanlış. Çünkü bu sefer de size hangi kapıdan geçeceğinizi söyleyen kişi iradesini kullanmış olur ve yine irade işin içine girer.
Buradan ne sonuç çıkardık? Demek ki herhangi bir yerde 2 veya daha fazla seçimden biri tercih edildiyse bu iradenin olduğunu gösterir.
Şimdi doğa yasalarındaki sabitlere bakalım, mesela ışık hızı sabiti. Işık hızı sabiti diğer doğa olaylarından etkilenmez ve nedensellik zincirine girmez, çünkü o temel bir sabittir. Işık hızı sabitinin şu an olduğu değerde olmasını gerektirecek bilimsel bir açıklama yoktur. En basit şekliyle evrenin kendi öz yasası diyebiliriz bu sabite. Bu sabitin değeri x olsun. Ama bu sabitun degeri y de olabilirdi. Z de olabilirdi. Çünkü herhangi bir nedensellik zincirine bağlı değil. Ama neden bu sabit Z veya y değil de x. Burada sonsuz tane seçenek var, ve sadece 1isi gerçekleşmiş. Bu durumda burada da bir irade söz konusu olmak zorunda. Nasıl ki irade olmadan 2 kapının birisini seçmek imkansız da, irade olmadan temel sabitlerin herhangi bir değeri alması da imkansız. Bu da bizi doğrudan tanrının varlığına götürür.
Şimdi güzelce yazmışsın dostum ama kendi içinde çelişkili bir yazı olmuş. Bir defa diyorsun ki sonsuz seçenek var ama sadece biri gercekleşmiş. Senin deyimine göre x. Şimdi sabit tek olur zaten. Işık hızı hem x hem y olmaz. Bu onun biri tarafından sabitlendiği anlamına gelmez. Farklı bir rakamda olsaydı ona yine x diyecektin. Bu ona senin ne isim verdiğin ile alakalı tanrı ile değil. Kendin söyledin evrenin kendi öz yasası diye. İrade olmadan temel sabitlerin herhangi bir değeri alması imkansız demişsin. Bunun bilimsel hiçbir dayanağı yok. Birşeylerin oluşması için tanrı kavramına ihtiyaç yok. Kapı da seçim yapıyorsun iraden ile ama burada bir seçim yok , sabit var.
Bak şimdi evrenin kendi öz yasası ne demek biliyor musun sen? Her şey kendi kendine oldu demek ki bu imkansız. Neden mi bize bütün işleri yaptıran şey atomun kendisi peki atom da akıl var mı? Aklı olmayan bir şey aklı olan bir varlığı yaratabilir mi? Doğa yasaları yaptı demek ile şu aynı. Bir bina düşün sen diyorsun ki bu binayı tuğlalar kendi aralarında anlaşarak yaptı? Bir binanın inşa edilmesi için buna yapan akil, irade sahibi biri olmak zorunda. Örneğin Big Bang a bakalım. Şimdi bir patlama her Zaman tahribat yaratır değil mi Mesela elindeki telefon patlasa darma duman olur. Ya da bir balon patlasa güzelliğinden eser kalmaz yani patlama her zaman tahribat yaratır. Ama Big Bang a bakıyorsun bir patlama sonucu zaman mekân kavramı oluşuyor aya ve güneşe yörünge veriliyor. Aklı ve iradesi olmayan doğa yasaları nasıl bunu kendi kendine yapabilir sence neresi mantıklı bunun? Onu geçtim patlama tahribat yaratırken neden Big Bang düzen oluşturdu? Demek ki bu düzeni sağlayan biri var. Bir yerde patlama olması ne lazım. Mesela balonun patlaması için ne ya daha fazla şiisirsin ya vurursun ya iğne batirirsin yani balonun ağırlığından ya da yoğunluğun da daha ağır bir dış müdahale gerekiyor. Big Bang in de patlaması için ondan daha ağır yoğunluk ya da kuvvet uygulayacak bir irade şart. Bu bizi her türlü Allah'ın varlığına götürür
Dostum evrende düzen yoktur. Evren düzenden düzensizliğe gider. Biz buna entropi diyoruz. Önce bunu bilelim. İkincisi sen diyorum ya tuğlalar kendi kendine bina yapmaz diye. Evrende birşeylerin biraraya gelerek oluştuğu o kadar çok şey var ki görmemek için kör olmak lazım. Hadi diyelim senin dediğine göre bir irade var ve o yapıyor. Bunun allah olduğunun hiçbir kanıtı yok. Sen allahı kanıtlayamazsın boşuna uğraşma. belki o irade sahibi varlık başka biridir? Sen sadece yazılmış bir kitaptan onu çıkarıyorsun. Ona bakarsan binlerce kültürde binlerce farklı tanrı var. Allahın da diğerlerinden farkı yok. Neden yok çünkü o da diğerleri gibi ortada yok ve kanıtlanamaz. Sen çok yanlış örneklerle tanrıya veya allaha ulaşmaya çalışıyorsun.
Dostum düzen den kasıt yasalardir yasa. Entropi dediğin şey zaten kendisi bir yasa değil mi? Entropi dediğin şey termodinamigin ikinci yasasisidir. Bilimin inancı olarak doğada kendini tekrar eden bir düzen vardır. Biz bir yere girip orada bilim yapabiliyor isek bu zaten orada düzen olduğunu gösterir. İster parçacık ister dalga olsun qantumda bizim onu belirli Bir denkleme göre inceleyebilmemiz orada bir düzen olduğunu gösterir. Mesela kaos olmuş olsaydı kaosu inceleyemezdin kaosun olduğu yerde fizik olmaz dostum. Çünkü bir sonraki hamle de neyin olacağı olasılksal olarak bile belli değil. Sen belli olmayan bir şeyin yüksek lisansını doktorasını yapabilir misin? Yani eğer bir yasayı sen olasılıksal olarak bile inceleyebiliyorsan bu orada bir düzen olduğunu gösterir. Entropi dediğin şey termodinamigin ikinci yasası olduğunu inceleyebiliyorsak eğer bu orada düzensizlik değil düzen olduğunu gösterir
Sana daha iyi anlaman için bak video paylaşıyorum anla diye zahmet edip bıraz dinle lütfen https://youtu.be/fMmLwjSNOxM
Dostum kusura bakma ama herseyi birbirine karıştırıp söylüyorsun. Seninki biraz kelimeleri allayıp pullayıp anlatmaya benziyor. Birşeylerin kaos olması herhangi bir yasadan bağımsız olması demek değildir. Kaostanda yasalar doğardı. ayrıca demişsin ki kaosun olduğu yerde fizik olmaz, fizik yerdedir , sadece biz onu kaostayken çözümleyecek seviyede değiliz.
Dostum senin bu seviye de olman zaten imkansız eğer o seviye de olsan kaosu çözümlersen bir denkleme almış olursun denkleme alınan şey de düzen olur Yavru Ceylan kaos olmaz. Kaos belirsizliktir. Lütfen video ya göz at
Kavram kargaşası yaşıyorsun aslında ama bu tartışma uzar gider. Tadında kalsın. Tesekkur ederim
@codegenesis
Kavram kargaşası yaşayan sensin dostum entropinin düzensiik olduğunu savunurken daha entropinin zaten kendisinin düzen içine girmiş bir yasa olduğunun farkında değilsin
Müslüman uydurması
Video'yu izkeseydin uydurma olmadığını anlardın
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?