Merhaba! Böyle bir olgu gerçekten var ya 😂 nerede bekar birini görseler hemen arge çalışmalarına başlıyorlar. Peki, Aile çevresi ya da bir tanıdık tavsiyesi üzerine tanıştırılma yoluyla gerçekleşen evlilikler sağlıklı mı?
Aile çevresi ya da bir tanıdık tavsiyesiyle gerçekleştirilen evlilikler sizce sağlıklı mı?
Bu işler bana göre hiç normal olmasada ve sürekli bunlar kendi evlatlarını baş göz etmek istese de bu o kadar basit ve kolay değildir kimse kusura bakmasın. Bu görücü usulü evlilikte bir kızı etkilemek imkansız çoğunda sıcak bakmıyor ve bu konuda evlilik fikrini kimse uygun bulmuyor aileler veyahut tanıdık olsun bir şey bilmiyor onlar bu şekilde kurulmak istenen bir evlilik anlayışı ile ancak kendi evlatlarıni tehlikeye atıyorlar boş yere umut veriyorlar. Duzgun biz sosyal hayatı yaşayamayan ve iletişim kurmada güçlük çeken bir evlat için çare görücü usulü evlilik olması çok büyük bir hata olur. Bence bu konuda en büyük iyilik bir bireyin aktif olması girişken olması ve konuşma dağarcığı ve genel kültür alanında kendini geliştirmesi lazım. Ben haberleri izliyorum ve artan boşanma ve kadın cinayeti haberleri beni bayağı üzüyor. Bir televizyon haberinde unutmadım gencecik bir fidan tanımadığı ve arkadaşlık teklifini reddetti diye bir şahsın kurbanı oldu kendisi bir cinayete kurban gitti
Birbirini tanımak için sevgili ve nişanlı iken aynı evde kalıp cinsellik dahil her şeyi yaşayıp evlenip 6 ay geçmeden boşananlarda var. Evlilik bir birine tahammül ile yürür görücü ve birbirini çok iyi tanıma ile değil
Değil. Karşı tarafı kişisel olarak tanıyıp, huyunu suyunu bilmeden evlenmek piyangodan para kazanmaya benzer, aradığınız gibi biri çıkma ihtimali çok çok düşüktür.
Aradaki kişinin güvenilirliğine bakar. Gerçekten güvenilir mi, sözüne sadık mı, sözünde ciddi mi, kendi nasıl biri ki çevresi/ önerdiği kişi nasıl olsun. Ne olursa olsun ben bu işleri çok riskli buluyorum. Kimseye kefil olmamda bu konuda. Yarın öbür gün bana patlar, mutsuz olurlar, bir şey olur. Buna sebep olmuş olmak beni üzer. Herkes kendi görüp beğenip evlensin.
Sağlıklıksız, sevgi pat diye oluşacak bir şey değil. Parası bol diye de evlenilmez. Evlilik her zaman olan bir şey değildir. Erkeğe bir şey olmaz ama kadının adı anlaşamayıp boşanınca dula çıkıyor. Ve farklı gözle bakıyorlar. Ülkemizde böyle bir ön yargı var. Tanışıp nişanlılık sürecinde ısınamazsa ilişki biter en fazla ama. Aileler nişanı takınca hemen oldu bittiye getiriyor. Yakın arkadaşım düğüne altı ay kala nişanı attı. Sevemedim diyip, onun ailesi anlayışla karşıladı. Ama her aile anlayış göstermez. O kadar masraf oldu diyip evliliği mecburiyete döken kesim var. Ben uygun bulmuyorum.
Tanisma icin vesile olabilirker sonucda iki kisi tanisip bakmali uyuyor nu anlasilabiliypr mu diye ama tanidik tavsiyesi diye körü körüne tanismadan etmeden evlenen oldugunu düsünmüyorum, o devir geceli cokk oldu görücü dahi olsa bi belli bir zaman tanisma oluyor ondan sonra evlilik karari aliniyor
genelde tam uyum yakalanamıyor. ama bazen de yakalanıyor. benim annemle babamın çevresi aynıymış. şu an 21 yıllık evlililer. karavan yaptılar geziyolar.
Evet. İstatistiklerde de tğm dünyada bu evliliklerde şiddet, boşanma, ihanet az. Gençler kıt aklı ve heyecanıyla eskort, jigolo, sapık, müptezel bulup evleniyor.
aslinda zamane iliskilere bosanma oranlarina bakinca gorucu usulu tavsiye evliliklerin cok daha istikrarli oldugu gorulur :) ben boyle birseyi kabul edermiyim :) sannam :)
Tam olarak sağlıklı diyemesem de sağlıklı olma ihtimali var, bana göre tanistirdiklari kisiyle olan uyum önemli yoksa sohbetini görünüşünü sevmediğin hoşlanmadığın birisiyle evlenecek halimiz yok zaten, eğer o kisi bizim de hoşumuza giderse bu iş okeydir
Genel olarak gördüğüm daha sağlıklı ve daha iyi oluyor ama kötü olan da var tabi. Ama tecrübe her zaman işe yarıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle değil bence böyle bir işe girişip kimseyi kimseyle tanıştırmayın iyi olur bir şey demez kötü olur karşısındaki insandan bilir o tanıştırdı o yaptı diye ne kadar bu tarz olay gördüysem hep böyle oluyor hep hüsran
benim sevgilimde tanıdıktı okul bitince evlenecektik ne oldu aldattı eski sevgilisiyle pikniğe gitmiş birbirlerini etiketlemişler gelmiş aldatmadım diyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sağlıksız bulurum ya. Oturur konuşuruz ilk etapta ısınırsak olur ama yani öyle zoraki olmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Artık evlenmek istiyorum ama nasibim yok keşke biri aracı olsa
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunu en iyi sen bilirsin bence.. aydınlatsaydın görüşünle bizi.