Madem din gerçek o halde neden iyiliğin de kötülüğün de karşılığını dünyada alamıyoruz. Ölümden sonrası meçhul ne olacağı bile bilinmiyor hangi biriniz ölüp tekrar dünyaya geldi? Bu söylenti nerden geldi peki? İmtihan dünyası dersiniz belki. Ona da diyeceklerim var. İnsanlar yaptıklarının karşılığını görmek ister. Bu düşüncede olan biri nasıl dine inanabilir ki
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıldin gerçek değil, din saçmalıktır, din terimi saçmalıktan ibarettir. dinleri unutun. islam var, o kadar. Hiçbir "dini" islam kadar doğru bulamaz ve islam kadar savunamazsınız.
Bu dünyada sen, bu dünyadaki nimetleri sana verene minnetini sunmak için varsın. Minnetini sunduğun kadar öbür dünyada ödülünü alırsın.
Reenkarnasyon olayı gerçek mi değil mi kimse bilemez, birkaç tesadüfe bakarak da bunu kimse kesin kılamaz. Ölmüş birisi ile sonrasında doğan birisinin benzerliğini reenkarne olarak adlandırmışlar.
Karşılığını görme olayı da Allah'a minnetin yanında geliyor. İslam'ın sunduğu birincil emir Allah'a itaat, ikincil emir ise değer bindirdiği kullarına saygı.06 Yorumla- +1 yıl
Dostum reenkarnasyon saçmalık ötesi bir şey. Bebek tecavüzcüsü düşün adam sürekli kız çocuklarına tecavüz ediyor ama hapis bile yatmadan çıkıyor. Milletvekili evinde kadın cesedi bulunuyor sırf milletvekili olduğu için ceza bile almıyor. E şimdi reenkarnasyonu savunan birisi bu insanı savunmuş olmuyor mu? Neden bu insana ceza verilmiyor? Bu yaptığı yanına kâr kalarak ölecek bir de başka bir insan ya da ölünce iyi bir insan ya da ağaç olarak mı dirilecek 🥴 bunun yaptığı suçların cezası neden yok peki? Hayatım da duyduğum en saçma düşünce
- +1 yıl
@Handsomehell01 reenkarnasyonu savunan yok zaten, saçma olduğunu ben de söylüyorum bizzat. Kanıtlanmamış, saçma sapan, ateistlere yaşam morali vermek için uydurulmuş bir şey. Ayrıca öldükten sonra başka bir insan olarak gelip ödül aldığını nerden biliyorsun? Şahsen şu anki hayatımda acı çekiyorum, belki de önceki hayatımda çok kötü biriydim, bu da benim cezamdır. Yaşamak her zaman ödül olmayabiliyor. Yaptıklarının cezasını zaten Allah'ın kestiği hesaba göre öder.
- +1 yıl
Hayır demek istediğim bu Ateist kafası saçma olan her şeye inanıyor da Allah'ın olduğuna inanmak daha mantıklı iken buna inanmıyorlar 🤦 Enis Doku zaten Allah'ın varlığını bilimsel olarak ispatlıyor yokluktan var olmak için bu fitili ateşleyecek bir şey lazım bu bizi Allah'a götürüyor diyor. Bakıyorlar ki Allah'ın yokluğunu savunamıyorlar o zaman İslam'ı reddedelim diye deizme yatay geçiş yapıyorlar. Deizm ile ilgili de eski bir Atesit Cem Meriç açıklama yapıyor Kur'an dan delil sunuyor. Bu sefer ortada delil olduğu hâlde yine inkâr ediyorlar. Evrenin genişlemesi diyorsun onu siz sonradan eğip büktünüz diyorlar, hadi onu eğip büktük diyelim. Dağların hareket halinde olduğunu taa 1400 yıl önce söylüyor, Kızılırmak Nehrinin yarıldıği, Rum-, Pers savaşlarında Rumlar pert oluyor kilisedeki değerli eşyalarını bile satacak duruma düşüyorlar. Kur'an bunlara diyor ki siz 3-9 yıl içinde galip geleceksiniz. Bunu Rum kralına söylesen dalgamı geçiyorsun der. Çanakkale savaşından çıkan nüfusu bitmek üzere olan Türklere bunu dediğini düşün. Yeni evlenmiş bir insan bile çocuk yapsa 9 yaşında olur. Bu nüfus ile nasıl yenecek bu insanlar savaşsa tekrar. Kur'an böyle bir iddia atıyor ortaya yani Rumlar kaybetse kendi bacağına sıkmış olacak. Neden böyle bir risk alsın ki peygamber? Ve 9 yıl içinde tam 9. Sene de Rumlar tekrar ne hikmetse galip geliyor.
- +1 yıl
@Handsomehell01 Ateistler kendilerinden üstün bir varlık olma ihtimalini kabul etmediklerinden dolayı bu psikolojide dönüp duruyor olabilirler. Bir de onların "sadece maddesellik gerçektir" felsefesi var.
- +1 yıl
@Handsomehell01 yorumunuzu böyle okudum https://www.hizliresim.com/m4vac81
- +1 yıl
Madde ile açıklansaydı her şey rüya olayını kabul etmemeleri gerekirdi. Ya da ahlâk, iyilik , kötülük kavramı maddde ile açıklanamayan gerçekler. Çoğu entropiyi savunuyor şimdi. ya da doğa kanunları yapıyormuş her şeyi. Entropi de rastgelelik var. Onlara göre evren de düzen yok kaos var. Bunu da Osman Bulut şöyle açıklıyor. Entropi denilen şey. Termodinamigin ikinci yasasıdır. Entropinin kendisi zaten bir yasanın kümesidir. Peki termodinamik nedir? Ölçülebilen ve Denkleme dökülebilen formüller. Yani eğer biz bir olayı Denkleme dönebiliyorsak orada kaos değil düzen vardır. Çünkü kaos demek bir sonraki hamlenin ne olacağı bilinmemesi demek. Trafik de kaos olduğunu düşün hangi araba çarptıktan sonra nasıl devrilecek bilemeyiz. Bu yüzden bunu formüle edemeyiz. Ama entropi de olasılık var. Örneğin bir kutunun içine 3 siyah,4 kırmızı, 2 yeşil bilye at. Çekeceğin bilyenin bakmadan Kırmızı gelme ihtimalini rastgele çeksen bile hesaplayabiliyorsun. Hesap yapılabilen yer de kaos olmaz düzen olur. Doğa yasaları kendi kendini nasıl yapar? Doğanın kendisi zaten yasa. Binaya bakıp bu binayı tuğlalar yaptı demek ile aynı şey ya da bu binayı DNA atomları aralarında anlaştı ve böyle bir binayı inşa etti demek ile aynı şeye çıkıyor. Aklı olmayan doğa nasıl oluyor da doğayı kirletebilen insanı yapıyor? Sen Robot yapıyorsun. Robotun tüm sistemi sende ama kurduğun robotun seni yönetmesini düşünmek derece mantıklı acaba🥴
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsanoğlunun çıkmaza girdiği tek nokta yokolmayı kabullenemediğidir. Ve bu nedenle sayısız dinin tek ortak amacı öldükten sonra tekrar yaşamın olduğunu insanlara empoze etmesidir. Öldükten sonra nolacak? Annemi görecek miyim? Evet cennete gidersen göreceksin. Tamam o zaman...
01 Yorumla
Soran+1 yılUzaklaştıkça sorguladım. Sorguladıkça uzaklaştım...
+1 yılBu tamamen inançla alakalı bir durum.
Mesela Müslümanım diyen birisi
Peygamberinin sözüne inanır. Paeygamberi de cennet ve cehennemi görmüş olduğunu alalen ilan etmişse öldükten sonra bir hayatım olduğuna inanmak gerekir. Bunun için illa dünyada yaşamak gerekmez02 Yorumla- +1 yıl
Peygamberin sözüne inanmaz, peygamberin sözüne güveniyorsa ve mantıklı biri ise doğruyu bulmak için düşünür. Peygamber de insanları İslam'a, doğru yola sokmak için görevlendirilmiş bir elçidir.
- +1 yıl
Sonuç olarak peygambere inanmayan biri bunları düşünmez.
Elçisine inanmayan kendisine nasıl inanıp düşünsün
+1 yılçünkü dünyada alıcağın bir şeyi yaparsan. Allah için yapmış olmazsın çıkarın için geçici dünya için yapmış olursun. ölümden sonrası ile bulanıktır beklemek zordur. zor olduğu için vaade inanmak imanı ispatlar. ayrıca dünyada da Allah ın yardımını ve muhabbetini kazanmış olursun her işinde huzur ve güzellik olur sadece asıl kazanacakların orada. ama biz peşin çalışmayı sevdiğimiz için sonrası bizi yoruyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
13Cevap
Boş iş hikaye hepsi çok hoca dinledim
Yok Allah dualarinizi verir. Allah Ar eder sizi geri çevirmez
Yok vermeyecegi duayı ettirmez. yok bu dünyada olmasada mahşerde verir. yok namaz kilmazsan riskin kesilir. Yok hayırlısı. Ama dışardan bakınca Kim Allah demiyorsa çok mutlu, kim Kur'an'ı Muhammed'i anmiyorsa çok mutlu. yillarca bir şeye dua ettim. Anladim ki hepsi masal. musluman olsanda olmasanda dua etsende etmesende kaderin belli değişmez.
Boşuna dua etme. varsa kaderinde olur. yalandan namaz kılıp el açıp yalvarma
00 YorumlaGörüyosun zaten ama bunun farkinda olamiyorsun geniş çerçeveyle baktiğin zaman bunu anlayabilirsin iyilik yaparsan iyi yolda olursan bunlarin karsiliğini alirsin veya bir insana kotuluk yaparsan ellbet bunun da geri dönüşü oluyor
212 Yorumla
Soran+1 yılBana kötülük yapan insana neden bir şey olmuyor?
Soran+1 yıl@denizcf yıllardır bir şey olduğunu görmedim adam ölüp gidecek hala yaptığının bedelini ödemedi sen ne konuşuyon bilip bilmeden her şeyi basit sanıyorsun bende seni dinliyorum saf gibi. Peri masallarına inanmayı bırakın artık
Soran+1 yıl@denizcf ah çok korktum çarpsın beni. Bence cahil olan sensin. Nerden geldiği belli olmayan taa ne zaman delinin yazıp millete yutturduğı şeylere inanıyorsun. Hadi bay sana daha cevap vermeyeceğim istediğini yazabilirsin
- +1 yıl
Bak şimdi bu konular öyle basit konular değil iki dk lik şeyler de değil sen görmezsin anlayamazsin ama ondan çıkmiştır bile allahin adaleti bu dünyada her zaman vardı yaşantılara bak yaşanan olaylara bak anlayacaksin güzel bir şekilde araştır doğru yerlerden araştır ve illa bu dünyadan çıkıcak diye bir şey yok ben bir olay yaşadım ve o kişiler daha kötüsünü gördü aylar boyunca benden helallik istediler ben o zaman ne kadar doğru olduğunu anladım o yüzden bunları düşünme rabbine bırak kendini
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Sikkinbaskabirisi dimi :D ha bu arada bana İslama inanmıyor inanmayacak olsam da olgunca @wamprens gibi açıklayacak insan lazım. Diğeri de kendinden olmayana çemkirsin anca. Sana senin gibi davranmak yakışırdı ama gerçekten bunaltıyorsun daha fazla cevap vermeyeceğim dediğim gibi.
Soran+1 yıl@denizcf UZA❤️
- Aile & Toplum konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılCunku ölülere ödeme yapilmaz. Ve ölüler alacagini istenez. En iyi vaad ölüye yapilan vaaddir. Ayrıca insanoğlu doyumsuz. Ölümü kabul etmiyor burada bitmemeli bunun bir barcraund u olmali kafasinda dusunuyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Gizli Üye(36-45)+1 yılİştr o yüzden inanmıyoruz zaten, hepsi tıraş maalesef, din, allah falan olsaydı dünyada adalet olurdu en başta, namaz kılmak bi işe yarardı ama yaramıyo
117 Yorumla- +1 yıl
Hadi lan oradan. Kendi başınızın çaresine bakmayacaksınız da Allah sizin keyfinize göre mi yönetecek? İmtihanın olayı zaten o önce bir onu kavrayın. Sınavda öğretmen öğrenciye tüm cevapları söylerse öğrenci ne eğitilmiş olur ne aldığı derslerin anlamı kalır, emek vermesine gerek kalmaz. Şu ateistlerin de gerçekten mantıklı bir argümanı olsa keşke.
- +1 yıl
@Sikkinbaskabirisi Allah yoksa bu insanları kim yarattı acaba 🤔 din yoksa eğer hayvanın yaşama amacı ile insanın yaşama amacı arasındaki fark ne? Hayvan da yer, içer, uyur, sevişir insanda. Peki Allah yoksa neden hayvana değil de insana akıl vermişler🤔 neye göre kurulmuş bu düzen 🤔
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 google a yüz tümörü yaz arat, suratın öyle olsa din, iman, kitap diyebilir miydin? Doğuştan gelen ve sana göre allahın insanları öyle yaratması, bi diğer örnek 2 sene önce binlerce insan umreye gittiğinde corona kaptı ya kendileri öldü ya da yakınlarını hasta edip ölümüne sebep oldu, ibadete gelen bu insanları allah neden korumadı o zaman?
- +1 yıl
Allah'ın adaleti nerde diye soruyorsun özet olarak
. https://youtu. be/NOvAiyjD_II - +1 yıl
İnsanlar canım Allah ne yapsın :d
- +1 yıl
@Handsomehell01 Bunların bir şey anlayacağı yok, sal gitsin. Anlamak isteselerdi, gerçeği görmek isteselerdi onca örneği, açıklamayı gördükten, duyduktan, şahit olduktan sonra bu konuda tek kelime edemezlerdi. Görmek istemeyene gösteremiyorsun.
- +1 yıl
@Sikkinbaskabirisi cevapsız soru yoktur, işine gelip gelmeme vardır. Biz soruların cevabını verelim de isteyen inanır isteyen inanmaz
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 cevap veremedin yüz tümörün olsaydı din, iman, kitap diyebilir miydin?
Cevap sahibi+1 yıl- +1 yıl
@Handsomehell01 Ben de onu diyorum ya zaten :D
- +1 yıl
@gizli anlamadığın şu dostum. Bu dünya sınav yeri. Allah kimini hastalıkla imtihan eder, kimini zenginlikle, kimini açlıkla. Bu insanlar da tümör olsada ölecekler olmasa da ölecekler. Bizde tümör yok diye biz ölümsüz mü oluyoruz 🤔 hepimizin sonu aynı. Önemli olan sınav sırasında kurallara uymak, günah şıkkını değil Sevap şıkkını tercih etmek. Sonra da sınav sonucunun açıklanmasını beklemek. Bu insanlar ve sen öldükten sonra hesap günü geldiğinde bu insanların kıldığı iki rekat namaz senin kıldığından 10 kat daha üstün oluyor. Çünkü adam hastalığa rağmen rabbinden vaz geçmiyor. Ölünce böyle insanların cennete girerken mutlu olduğunu görünce Allah'ım keşke bana da hastalık verseydin de ben de Cennete girseydim dersen ne yapacaksın? Sırf bu yüzden Allah'ı inkâr ettin diye bu insanlar cennete sen cehenneme girersen ne olacak🤔
- +1 yıl
@Handsomehell01 Abi olay sadece Allah'ın hastalıklıların hayatını zorlaştırması değil ki, bunların verebildiği tek örnek "inçanlayın neden coryluk çekmeçine ijin veyiyo Allah". ELLERİNDE DOĞRU DÜZGÜN ARGÜMAN YOK. Sadece durumu kendilerinden daha kötü olanları örnek vererek duyar kasmaya falan çalışıyorlar. Dostlar, inanç; insanların %99 ap tal kesiminde öyle çalışsa da gerçekte öyle bir şey değil. Azıcık beyninizi kullanın ya.
- +1 yıl
@gizli bu adam neden isyan etmiyor peki? Sence yüz tümörü olmak mı daha kötü yoksa tuvalete giderken pantolon fermuarını açamamak mı? Ben de yüz tümörü de olsa Allah beni bunla imtihan ediyor der. Öleceğimi bildiğim için sonlu olan bir dünyayı değil sonsuz olan ahiret hayatını tercih ederdim ben yine. Bak bu adamından hayatından ders almanı tavsiye. ederim
https://youtu.be/w-h3I_TufJQ
Cevap sahibi+1 yıl@Handsomehell01 iyi de birader bu adamın kendi hatası, direğe çıkmış elektrik çarpmış, düşmüş, doğuştan kolları yok değil ki, yüz tümörü doğuştan gelen bişey, insanın elinde değil, sen herşeye test sınav diyorsun, sınavda herkese eşit soru sorulur, bisine 2+2 sorulurken diğerine 3. Dereceden türev sorulmaz
- +1 yıl
Ama herkesin zekası eşit değildir, doğru mu?
- +1 yıl
Dostum Allah isterse İntegral sorusu sorar. Seni yaratan o onun sana değil senin ona ihtiyacın var. Bu adam sonradan da olsa şunu diyebilirdi. Allah da adalet olsaydı kollarımı korurdu. Bak benim kuzenim kemik kanseri. Kadının her yerini kesip biçiyorlar. Tümör öyle bir yayılmış ki vücuda bir yerini kesiyorlar başka yerinden çıkıyor, orayı da kesiyorlar. Tuvalet ihtiyacını kocası kucağında taşıyarak götürüyor lavaboya yürüyemedigi için. Ama o isyan etmiyor. Tek isteği kızının kendi ayakları üstünde durduğunu girebilmesi. Allah inşallah i zamana kadar yaşatır beni diyor. Bak isyan yerine Allah inşallah beni yaşatır diyor. Yani senin nefes almanı sağlayan Allah'a sen kalkmış böyle zorluk yapılmaz diyorsun. Allah için bu dünya sadece sınav yeri. Onun için beden değil insan ruhu önemli. Allah sana yüz tümörü verir sen hastalık Allah'tan der ondan ne gelirse başım üstüne dersin. Allah sana öldükten sonra Dünya da çektiğin bütün sıkıntıları unutturacak her daim mutlu olduğun bir cennet verir. Cehenneme atmaz seni sen de Allah'ım iyi ki bana bu hastalığı vermişsin ya sağlam olup da diğer insanlar gibi ebedî cehennem de yansaydım diye düşünürsün. Bak sana hastalığa bakış açını değiştirecek bir video atıyorum iyi dinle bu adamı: https://youtu.be/BrUJxmxiHJ4
+1 yılVaad edilen şeye sahip olmaya çaba gostermeyi teşvik etmek için.
07 Yorumla- +1 yıl
Yorumlara baktımda amacın inanca karşı algı oluşturmak gibi görünüyor.
Soran+1 yılAksine mantıklı bir cevap aramak için sordum ama her zamanki basit ezberlenmiş cevaplar geldi. Bir iki insan hariç açıklamaya çalışan olmadı. Herkes onlardan olmadığım için yargıladı.
- +1 yıl
Bu birazda göreceli bir kavram olduğu için yorumların tek düzen üzerine olması normal.
Sanırım anlatmak istediğin şey kötü insanların neden dünyada cezasini bulmadığı.
Yani ilahi adaletin neden öldükten sonraya bırakıldığı.
Bunlar genel olarak göreceli bir kavram.
Sonuç olarak başkasının yaşadığı hayatı birebir yasamadigimiz için yaptığımız ya da yapılan kötülüklerin bir karsiligi var mı bilemiyoruz. Şayet ben yaptığım yanlışların bir bedeli olduğunu yasiyarak görüyorum ama benim yaşadıklarımın boyutunu sen ya da birbaskasi görüp algilayamaz.
Soran+1 yılBenim yaşadığım hayatta buna bir örnek yok ne yazıkki. Bama yapılan kötülüklerin ceza aldığını görmüyorum bu benim için basit bir durum değil inanın aynı kişi başkalarına da çok çektirdi. Yaşlı ve cezasını hiçbir zaman alamadı yaşlı dediğime bakmayın kendisi benden sağlıklı. Diyeceklerim bu kadar. Etrafıma göre yorum yapıyorum hal böyle olunca inanç zorlaşıyor.
- +1 yıl
Bakış açısına göre değişiyor bu konu.
Senin bahsettiğin kişi belki daha ağır bir travma yaşamış ve şu an onun intikamını da alıyor olabilir..
Yani bu konuya nasıl bakarsan öyle yorumlarsin diye düşünüyorum.
İlahi adalete bizzat ve defalarca şahit oldum. Bir yerden aldığını diğer yönden kat kat fazlası ile veriyor.
Sana ne yaşattı bilmiyorm ama belki de sende yasattiklarinin bedelini bu kişiden görüyorsun.
Bu konuyu detaylı konuşmak lazım.
Mesela kendi hayatımdan örnek verirsem bana yasattigini defalarca yaşamış birini çok çok iyi tanıyorum.
Soran+1 yılOnun intikamı neden masumlardan çıkıyor işte. Elbet yanlışlarım olmuştur ama bu kadarını yaşayacak kadar kimseye kötülük yapmadım. Neyse teşekkür ederim
- +1 yıl
Bunun sebebi de biziz işte.
Yani adaleti sağlayamayan insanlar.
Mesela Kur an da apaçık ayet var kisasta hayat vardır diye.
Aslında adaleti sadece öte tarafa bırakmıyor. Adaleti en doğru şekilde uygulamayı emrediyor. Burada görevini yapmayan insan yüzünden onu suçlamak pek akılcı değil
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmen olsan sınav esnasında sonuçları açıklar mısın?
04 Yorumla
Soran+1 yılLütfen sorularınızı daha vizyonlu sorun baydı bu örnekler. Daha gerçekçi bir şey istiyorum
- +1 yıl
Gerçekçi örnek istiyor iseniz bu gerçekleri görmek için anlatan bir çok insan var. Önemli olan mantık çerçevesinde bakabilmek. https://youtu. be/-tv0MjTrkfQ
- +1 yıl
İşinize gelmeyince vizyon olur zaten 😀Al sana vizyon sahibi Doc. Dr Cem Meriç ağzından dinle ozaman. Bu arada bu adam çok okumuş eski bir Ateist bilgin olsun.
https://youtu.be/kj1gf-XaAIo
- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversiteye neden sınavsız gidilemiyorsa...
Sınav sebeb kazanmak sonuç. Hakedene mükâfat, kaybedene mücazaat verilir.00 Yorumla İyiliğin kötülüğün karşılığını alamadığını nereden biliyorsun?
06 Yorumla
Soran+1 yılHani kendi hayatım ya, yaşıyoruz görüyoruz ya hani? ¿
Soran+1 yılHadi belki bana en büyük iyiliği o insanları hayatımdan çıkararak verdi? Peki kötülük yapanların krallar gibi yaşamssına ne diyorsunuz. Ben onların yaptıklarının bedelini ödediklerini görmüyorum hayatları bal gibi
Soran+1 yılBeyins*kıntılı arkadaş. Bu insanlar benim dibimde ne demek nerden biliyosun bir şeyi açıklayamayınca kendini bu kadar sıkıp karşıya saldırma komik oluyorsun masallara inanıyorsun işte bırak ya saftril
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu dünyada cenneti yaşamak varken napim öbür tarafta
02 Yorumla- +1 yıl
burada 60 sene orada 60 asır, bir daha düşün acaba ne yapacaksın öbür tarafta.
Cevap sahibi+1 yılİki tarafta yalan boş ver
+1 yılZenginlerin fakirleri dinle kandırma yöntemi bu
10 Yorumla
+1 yılHelak olan onlarca kavim.
00 Yorumla
+1 yılÖldükten sonra napim demi 😏
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyada karşılığını almadığını nerden çıkardın.
00 YorumlaPeki neye inanıyorsan sen
01 Yorumla
Soran+1 yılİnancım yok doğduk öleceğiz hayata anlam aramaya gerek yok artık.
Zaten amaç ebedi hayat mutluluğu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlünce görücez
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Arkadaşlar dinde neden bir şeyler öldükten sonrasına vaad ediliyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler