Erkek arkadaşımla nişanlanmış üzereyiz ikimizde çalışıyoruz ben herkesin kendinde kalsın ama ortak harcayalım diyorum ama o ısrarla erkekte kalmalı diyor yine harcama yetkisi bende olacakmış ama erkekte kalması daha doğruymuş bana çok saçma geldi ne alaka geleneklerimiz böyleymiş eskiden beri böyle süregelmis diyor hiç duymamış kadında kaldığını bilmem ne
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Üçüncü bir ortak hesap açıp, her iki taraf da oraya para atıp, şahsi harcamalarınızı kendi hesabınızla yapabilirsiniz. Ortak hesabınızla hem evin ortak harcamaları hem de birlikte almak istediğiniz yeni şeyler alabilirsiniz. Gelenek konusunda zaten eskiden hanımların büyük bir bölümü çalışmadığı için ve ekseriyetle alma satma işlerini erkekler yürüttüğü için, kadınlar da ev işleri ve çocukla ilgilendiği için erkekte duruyordu. Geleneğimizin temelinde İslam var. İslam'da da evin reisi erkek tain edilmiş. Fakat İslam'da erkeğin hem kadını çalıştırıp hem onun parasını zorla alması söz konusu değil. Geleneğimize göre kadının çalışarak kazandığı paraya çökmek de yanlıştır, erkeğe yakışmaz. En güzeli beraber omuz omuza verip berbaber yürütmektir.
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında demek istedigi bu kendimize ayrı para kalacak ama ortak hesabı o ayrı kasayı ben yoneteyim diyor
En İyi Cevaplar
+1 yılHerkes kendi kartini kullanır kart almak ne bizde kimse kimsenin kartını almaz ancak eşim maaşını alınca kendine yetecek bölümünü ayırır ev araç ve diğer tüm giderleri ben karşıladığı için bana havale eder parasının bir kısmını hiç sorun olmaz
03 Yorumla
Soran+1 yılOnun dediği de şu bir kısmını kendine bir kısmını bana ayırıp kalan ortak giderler için olan kısım bende dursun benim başka bir hesabımda diyor ben yoneteyim diyor yani ama kartı sende kalabilir diyor harcamak icin
- +1 yıl
Yani idare ederim dersen al benim hiç giderim yok 2 300 yüz harçlık kalsın bana al sen çevir derim o kab etmez fatura talimat ve ile uğraşmayı kime kolay gelirse o yapsın hayat ortak paranın yarısı olur mu
Soran+1 yılAynen işte çok sıkıntı hayat ortak bütçe ortak bana fazlasıyla veriyor ama diğer ortak şeyleri ben halledeyim diyor bnde bilemedim kendim edebilir miyim ederim ama bunca zaman kendim harcamaya alışmışım çok değişik gelecek şimdiden ve zaten aksini kabul etmiyor ki. benjm yonetmemi
Gizli Üye(36-45)+1 yılYok öyle bir dünya. Madem çalışıyorsun bir zahmet sende dursun kartın. Benim bildiğim böyle bir gelenek yok. Hatta dinen Erkek kadın rıza gösterirse kadının parasını kullanabilir veya kadın eşine destek olabilir. Nişanlın ayıp etmiş. Israr ederse dinen erkeğin görevlerini ona anlat.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkek arkadaşına onlar eskidendi yıl olmuş kaç deseydin :D herkesin kartı kendisinde kalmalı bence..
Ödemeler paylaşılmalı yetmediği yerde birbirlerine destek verilmeli 🤷♀️00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
51Cevap
+1 yılkendini sürekli mağza mağza gezip sırf gösteri olsun diye saçma sapan seyler almıyorsan şimdi yeni moda olmus robot supurge mesela storyler falan dolu süpürge lan işte supurge ucmuyo ya mantıklı alısveriş yapabilioysan seninki sende kalsın elektrik su doğalgaz vkira vb benzer seyler yuklu olacağından esine yardım edersin bu arada esin alemi gece hayatını falan seviyo ise maası falan yuksekse onun kartını sen al gerci bu dönemde 2 maas anca evi döndürüyor düğün borcuydu bıyasıydı kıyafetiydi gece hayatına cıkmak ta zor
00 Yorumla
+1 yılalakası yok elindeki paraya hakim olmak istiyo çünkü hem başına buyruk gitmesin hem kendini özgür hissetmesin diye erkeklerin genel olarak yapmış oldukları bir şey söylüyorum itiraf ediyorum kızlar yazın.. :d
ya paranı verirsin ya da paranı bir borca bağlar zaten dikkat et yapar bunu ev alır krediyi maaşına bağlar hem paran elinde olmaz hemde sen noluyoh demezsin ya da araba çeker krediye gider yani o parayı sende tutmamak için her şeyi yapabilir uyanık ol :d20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkesinki kendinde olmalı. Burada bir öğretmen kadın vardı eşi maaş kartını almış kendime hiçbir şey alamıyorum para vermiyor diye soru başlığı açmıştı. Bence sevgilinin düşüncesi çok yanlış. Madem her geleneği yerine getiriyor kanlı çarşafı da yapacak mıymış. Saçmalığa bak sağ sol ne diyormuş umursamayın. Siz kendi ailenizi kuracaksınız.
10 YorumlaSacmalik.
Maas karti herkesin kendinde kalmali. Ama eve giren paranin ne yapilacagina ortak olarak karar verilmeli. Maas kartina el koymanin adamlikla , gelenekle görenekle hicbir alakasi yok. Sadece cehalet...20 Yorumla
+1 yılNişanı atabilirsin. Bu kartla sınırlı kalmaz. Herkesin kartı kendinde kalmalı. Zaten ev, ikinizin evi. Harcamaları ortak yaparsınız. Sen okurken ya da çalışırken o mu destek olmuş sana da bu hakkı kendinde görüyor.
20 Yorumla
+1 yılAşağıdaki yorumlarda anladığım kadarıyla adam giderleri yönetmek için paranın bir kısmını istiyor ve kartın yine sende kalsın diyor. Bu anormal değil aslında. Maaş kartına komple el koyup ekonomik şiddet uygulasaydi o zaman sorun olurdu
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen demek istediğim aslında bu
- +1 yıl
Tamam sorun yok ki bunda. Faturaydi diğer giderlerdi filan ödemeleri adam yapacak sen sadece paranın bir kısmını vereceksin kafan rahat olacak
Soran+1 yılTek takıldığım bana hiç şans tanimamasi illa erkekte olmalı ortak kasa diyor
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOrtak bir hesap açın
Para çekme yetkisi ortak olsun
İnternet bankacılığı şifresi senin telefonunda olsun
Atm kartı kullanmayın
Maaşlarıda faturalarıda tek bir yerde toplayın Kişisel kredi kartınızdaki harcamaları mutlaka yazın00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce ayrı, evlendikten sonra kadında kalabilir ki bu da zorunluluk değil. Erkekte kaldığını duymadım, bir kaç orta çağdan kalma adam dışında.
00 Yorumla
+1 yılVaybe..
Böyle bir İlişkim olsa direk ayrılırım..
Siz daha evlenmeden para falan filan..
Bu İlişki yürümez zaten..10 Yorumla
+1 yılSenin ki ile yatırım yapmalısın, onunki ile geçim yapmalısın. Zaten evlilikte edinilmiş mallar ortaktır.
10 Yorumla
+1 yılDuyan da 17. Yüzyıl'da yaşadığınızı düşünecek. Herkesin maaşı kendine. O mesela kirayı öder, sen de evin, yemek masraflarını falan
10 Yorumla
+1 yılBırak o zman hayır gelmez ondan. Al yüzüğü bozdur bozdur harca de.. değmez. Şimdiden böyle işe.. ooooo
10 Yorumla
+1 yıltam evlenmelik yarrrrrrak desene ajdhjadh tüm kartlar onda kalsın ama yeter ki üremesin pls
11 Yorumla
Soran+1 yılKasa ortak olur diyor
+1 yılErkekte para yönetimi olursa olmaz o iş, ya kadında olcak ya da herkesin kendi kartı kendinde duracak
10 Yorumlaİkinizde bana bırakabilirsiniz, gözüm gibi bakacağım söz :/
20 YorumlaO eş değil kendine hizmetçi arıyor öyle her istediğini yaptırır böyle biri evlenince ben erkeğim diye
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılKendine para uyur ihtiyaçların için havale yap gitsin maaş karını almak nedir ya da kisti faturaları sen ödersin kalanı sana kalır gibi
01 Yorumla- +1 yıl
Kira faturalar
- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma inanma evin harcaması beraber olur ama herkesin banka kartı kendisinde kalır sen ihtiyacın olduğunda istediğin bir şeyi almalısın
00 Yorumla
+1 yılHerkesin aylık maaşı bellidir, bir düzen çizin kendinize
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen bir miktar bana bir miktar ona kalan kısım havuz olacak onun hesabında olacakmış ama kart sende durabilir harcamak için diyor
- +1 yıl
ortak hesap açın
Soran+1 yılİşte o bende dursun diyor
- +1 yıl
Nedenini sor gelenekler saçmadır
Soran+1 yılHer yerde erkek yonetiyormus
- +1 yıl
Saçmalık öyle yönetme olayı olmaz hesabınızı çizin pay edin havuz hesabı yapmanıza gerek bile yok hayırdır güvenmiyor mu sana?
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHangi taraf parayı daha iyi yönetiyorsa o tarafta kalmalı bunun erkeği kadını yok
02 Yorumla
Soran+1 yılKasa ortak olmalı diyor bncede ama ne bilim onun hesabına bağlı olmasını istiyormuş
- +1 yıl
1 sene sende dursun bir sene bende hangimiz daha başırılı olucaz tasarruf ve yatırımlar açısından de hanginiz daha başırılı oluyorsa o yönetsin ev ekonomisini
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılsakin evlenme onunla, gider seninn parayla sevgilisine hediyeler alir, aklinin oynatirsin
10 Yorumla
+1 yılParayi carcur eden biri degilsen kabul etme devami geliyo cunku
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilim kartını bana verir ben ona harçlık veririm tabi ben de harcamam kartından
Asla para biriktiremiyor araba alacak benden böyle bir şey istedi. Muhtemelen evlenince de bende olacak😂10 Yorumla
+1 yılParayi yonetmeyi bilende durur.😊 Bazi kadinlar bunu eslerinden daha iyi yapiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kartı kazancı kendinde olur. Saçma adetler çıkarmışlar..
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendisinde kalsın lakin ihtiyaçlar ortak giderilmesinden yanayım kasa bir olsun..
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kartı kendinde kalmalı ama harcamalar ortak olarak belirlenmeli ayarlanmalı
00 YorumlaO nasıl bir geri kafalılık. Maaş kartın niye onda kalsın. Ortak harcar ortak ödersiniz ama maaşı kartını alması doğru değil muhtemelen yasal da değil
00 Yorumla
+1 yılSenin paran benim param muhabbeti varsa o evlilikten hayır beklemeyin derler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana tavsiye sakin verme kartini. Esinin kartina el koyan cok erkek var boyun egme kaybedersin. Ben evlendim ve karti esime teslim ettim. Cunku benden daha idareliydi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılParaya temah eden biriyle evlilik hayali yapılmaz. Birlikteliğiniz fiyaskoyla sonuçlanır. Üzülen sen olursun.
00 Yorumla daha saçmasını duymadım herkesin maaş kartı kendinde kalır ortak harcanır
00 Yorumlakıro kıro işler, aşırı bireyci biriyim özel alan önemlidir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı. Tabikide kadında erkeğin harçlığını versin yeter para erkeği bozar 😅😅😅
00 Yorumlabune sacmalik herkesin karti kendinde kalsin ayrica ev ihtiyaclarini ortak karsilayin kirayi o ödesim mesela bilmem ne hani bazi tipler var kadin calismak istiyo hemen bunu kullanayim her seyi ona yükleyim öyle degildir umarim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizin iş yürümez söyleyeyim. Bir an önce bırak ve sana saygı duyan birini illa ki bulursun.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılpara mevzusu bir kenara erkek yönetir bu böyledir erkeğin dediği olur kafasında bir adamla asla evlenme pişman olursun senin fikrini sormayan önemsemeyen benim dediğim olur kadının söz hakkı yok düşüncesinde biriyle ömür geçmez
21 Yorumla
Soran+1 yılBaska konularda böyle değil sadece bu konuda böyle çevresine sormuş hep böyleymiş, haklısın ama kalan pek çok konuda da hep benim dediğim oluyor daha çok fedakarlık yapan o ilişkide, ama bu konuya taktı böyle illa ortak hesap bnde olsun ama kartı sende durabilir diyor harcama için
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaçmalamış, ekonomik şiddettir bu. Kadın da parasını gayet iyi idare edebilir. Ortak harcama en mantıklısı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadınlar genelde daha tutumlu oluyor cidden istisnalar vardır, illa birinde kalması gerekiyorsa o kadın olmalı jsbshsbxnnxj
00 YorumlaBizim komşunun kocası parayı direk eşine veriyo olduğu gibi, evlenince bir ihtiyacın olucak kendi kazandiğin parayı istiyceksin verirken soylenir belki vermek istemez pek sikintili bu is
10 Yorumla
+1 yılkesinlike karsi cik altiustu bir kartin neyi gelenek gorenek olabilir? senin kartin sen de durmali, iliski de kendi kararlarini vermelisin o oyle diyor diye yapma guzelim
10 Yorumla
+1 yılNe alaka ya senin kazandığın parayı sana mı harçlık mı verecekmiş. Sakın verme kartını ileride büyük sorunlar olur
12 Yorumla
Soran+1 yılKartımı direk vermicem ortak bir havuz hesabı olacak kartlarimizdan ayrı o bende dursun diyor muhasebeliginj yapayım diyor yani hesabı bnde dursun karti sende durabilir diyor
- +1 yıl
O zaman bir şey diyemem ama erkekte kalır demesi hoş değil
+1 yılSeninle paran için evlenmiyorsa ben de hiç bir şey bilmiyorum sakın paranı kartını Bir erkeğe verme
20 Yorumla
+1 yılDinleme böyle yobaz düşünceleri. Yarın birgün ufacık sorunda seni namussuzlukla kadınlık yapmamazlıkla gibi şeylerle suçlayıp sıyrılacak bi varlık o.
00 Yorumla
+1 yılsimdiden bunlar konusuluyorsa gic evlenmeyin bosanirsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle soyledin
- +1 yıl
cunku cocukca durumdasiniz
+1 yılSaçmalamış her ay belli bir miktar gönde ona yeter kimseye kartını falan verme
10 YorumlaBence erkekde olamlı ama kdında kolaylıkla erişebilmeli
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kartı kendinde olmalı ve herkesin kartı olmalı.
00 YorumlaErkek yönetim sahibi olmalı para kişiye özel olsun kısmen
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kartı kendine, seni bugüne kadar o mu okuttu da alacak?
00 YorumlaHerkesin kartı kendinde dursun
10 Yorumla
+1 yılİkimizde kartı kendisinde
10 Yorumlao gelenekleri tokatladım öldüler
10 Yorumlaherkesin maaş kartı kendinde kalacak
10 Yorumla
+1 yılBu nasi bir bagnazlii😂
00 YorumlaHerkesin kartı kendinde olmalı
00 Yorumlaerkeğinki erkekte kadınınki kadında
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Erkekte tabi ki liderliğini kabul ettirmiş kişide
00 YorumlaHerkesı kı kendınde kalması gerekiyor bence
012 Yorumla- +1 yıl
@asfgjfdaf evet niye sordun?
- +1 yıl
@asfgjfdaf dikkat çekmeye çalışma yöntemi tutmaz bu boş ver kuzu 🤣
- +1 yıl
@asfgjfdaf bitanem bırak yazar yazar susar az prim kassın 😌
- +1 yıl
Benim evde kalma ihtimalim yok. Alıcım çok. Ama ben alıcı değilim. Evlensem bi kazancım yok maddi manevi zarar. Hadi parayı siiktir ediyim bi kadın beni mutlu edemez. En fazla yatakta etsin 24 saat yatakta mi yaşayacaz aamk.
"Evde kalma" kadın için kullanılır erkeğin evde kalmışı olmaz. Benden 30 yaş 40 yaş büyük erkekler evleniyor. O sendroma siz gireceksiniz : )
+1 yılHerkesin kartı kendisinde kalsın
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı