Japonya da saygın bir firmada yönetim işe girmek isteyenlere bir soru sormuş,
ve soruya en uygun cevabı veren kişiyi de işe almışlar.
İşte soru: Yağmur bulutları apaçık çok şiddetli bir fırtınanın gelmekte olduğunu
söylüyor. Karanlık, yağmurlu bir gece. Şimşekler çakıyor, gök gürlüyor, tam bir fırtına var ve siz arabanızla gece saat 02.00 de yoldasınız. Genelde tek başınıza yolculuk yapıyorsunuz ve o akşamda öyle yaparak ıssız bir yolda ilerlemeye başladınız. Arabanız 2 kişilik ve ilerde bir otobüs durağı görüyorsunuz. Arabanızla otobüs duraklarından geçerken orada bekleyen insanlar sizi hep hüzünlendirmiştir oldum olası. Çünkü otobüs durakları size geçmişinizi hatırlatmaktadır. Ve işte o yağmurlu ve fırtınalı gecede otobüs durağına yaklaşınca 3 kişinin beklemekte olduğunu fark ettiniz. Bunlardan birincisi bir doktor. Sizi daha önce geçirdiğiniz kalp krizinden kurtarmış. İkincisi çok yaşlı, nerdeyse ölmek üzere olan bir hasta. Üçüncüsü ise hayatınızın rüyası hep karşınıza çıkmasını beklediğiniz insan. Hava gittikçe kötüleşiyor ve arabanızda sadece bir kişiye yer var.
SİZ OLSANIZ BÖYLE BİR DURUMDA NE YAPARDINIZ?
Hemen yanıt vermeniz gerekmiyor, düşünün, unutmayın, doğru ya da yanlış
cevap yok. Sizin tercihiniz sadece. Görüşmeye girenlerin cevapları şöyle olmuş:
A- Yaşlı ve hasta adamı en yakın hastaneye götürürüm.
B- Doktora hayatımı borçlu olduğum için onu alırdım.
C- Kendi geleceğim ve hayatım için, o hep beklediğim, rüyalarımı süsleyen insanı arabama alırdım. Görüşmeye girenlerin % 90 ı aynı cevabı vermiş:
-YAŞLI VE HASTA ADAMI ALIRDIM-
Ama 1 kişi farklı bir cevap vermiş ve o kişiyi işe almışlar.
Sizce cevap nedir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Bence Doktor hayatının kadınını veya erkeğini bulursun doktor hayat kurtaran hatta öyleki inerdim doktora arabayı verip amcayı yollardim hayatımın kadınıyla durakta beklerdim ay çok romantik 😆😆😆
Doktor zaten adamın yanında o yüzden yaşlı adamı hastaneye götürmeye gerek yok. Hayatımı değiştirecek olan insanı alırdım yani C şıkkı
Doğru cevap bu ; “Anahtarları arkadaşıma verir, yaşlı kadını hastaneye götürmesini söylerim. Hayatımın kadınıyla durakta otobüsün gelmesini beklerim.”
Yorumlarda bu cevap yazılmıştı genelde
Valla bende internetten baktım cevabı direk kopyalayıp yapıştırdım buraya
Anahtarı doktora verir yaşlı adamı hastaneye götürmesini söylerim, rüyalarımı süsleyen insanlada durakta otobüsün gelmesini beklerim soruya göre cevabı güncellersek bu şekilde
Abi şaka mı tabiki sevdiğimi alirim niye mi orada zaten doktor var yaşlıyı kurtarabilir öyle değil mi
Kadın olanı elerim çünkü taciz iftirası atabilir. Doktoru elerim çünkü parası var teksiyle gitsin p... venk. Hasta ve yaşlı olanı alırım.
O kadar ıssız bir yolda tanımadığım bir insanı tanısam dahi tanımam o yolda :D arabama alırsam ya başıma gece gece bir is acarsa derim almam.
Hiç birini almam baksinlar başlarının çaresine, o saatte orada ne işleri varmış inin cinin top oynadığı yerde..
Gecenin üçünde ve karanlık bir ortamda durağa yakın mesafede üç kişinin önünde duracak kadar enayi olamaz insan..
maalesef ortam bunu gerektiriyor
Ben doktoru alirim diye cevaplardim.
Gercekte bilemiyorum ne yapardim ama is gorusmesinde net bunu soylerdim.
Hayatımın aşkını alırdım yaşlı kişinin yanında doktoru var zaten
Kimseyi almazdım arabama güvenmiyorum ne olur ne olmaz maalesef...
Sinir oluyorum böyle oku oku sonu sen ne yapardın cevap bende bilmiyorum.
Kimseyi almazdim ben hem o saatte otobüs mü geçer djxndjx
Hiç kimseyi almamis o
yabancıları arabama almıyorum
Sek erkek 😂👍
hahah teşekkürler
Yalnız doktor tanıdık
Ee şimdi sonuç hangisini almışlar ?
Onu bende bilmiyorum. Gördüğüm yerde yazilmamisti
Doğru cevap bu. ; “Anahtarları arkadaşıma verir, yaşlı kadını hastaneye götürmesini söylerim. Hayatımın kadınıyla durakta otobüsün gelmesini beklerim.”
Bende bir süre sonra güncelleme yapar cevabı yayınlarınsın demiştim sjsjsj
Yok bilmiyorum ama diğer üyenin yazdığı cevap sanırım. Yorumlarda öyle yazılmıştı
O cevap banada mantıklı geldi neyse güzel hikaye bu arada :)
Senii
Biz fakiriz durakta bekliyoruz ne yapalım 😅😃
Üşüme diye alıyorum iştee 😁 üşüyorsun
Hiç kimseye
B cevap
Mantık sorusu aslında bu mantık yürütmek gerek tahmin etmeyle bulunacak bişey değil
Doğru cevap ; “Anahtarları arkadaşıma verir, yaşlı kadını hastaneye götürmesini söylerim. Hayatımın kadınıyla durakta otobüsün gelmesini beklerim.”
@crazyboys54 sana bir şey diyim mi ilk onu düşündüm sonra dedim bu kadın niye biz gitmedik djye başlar vs hiç gerek yok dedim. Artık her yerde bir trip seziyorum
😂😂😂 zeki olmak böyle bişey kanka
C sanırım işe alınan