Kaçanlar olacaktır eminim ama söylemezler. Herkes şimdi kalırım savaşırım diyecek tam tamam en cefakar fedakar sizsiniz 😃 ama biraz gerçekleri konuşalım.
Dulce bellum inexpertis demiş Erasmus, sözün orijinal kaynağı Pindar olsa da...
Ahkam kesmek kolay şöyle savaşalım böyle savaşalım diye, çatışma görmemiş, kendisine ateş edilmemiş kişiler için kolay elbet.
Bana gelince; ben daha önce çatıştım, bu defa da savaşırım, kaçmam. Ülkem, vatanım, toprağım, can güvenliğim, refahım, çıkarlarım için savaşırım. 6 nesilden beri, ailemin profesyonel asker olmayan ilk ferdi benim. (Sefer görev emrim var elbet, yedek subaylık yaptım. 41 yaşına kadar da sürecek bu yedeklik…)
Amaaa, bu savaşı güvenmediğim ve üstelik vatan sevgisinden şüphe duyduğum bir liderin arkasında yapmam. Büyük çoğunluğun da bu görüşte olduğunu düşünüyorum.
Ne demiş Marcus Tullius Cicero; senato içinde tam bir uzlaşma yoksa, yurt dışındaki kuvvetler pek az önem arz eder...
Tabiki kaçmam. Savaş çıksa kaçacak olsam şimdi kaçardım. Savaş çıkmış gibi ekonomik krizi iliklerimizde yaşamıyor muyuz. TL nin değerine bak. Enflasyona bak. Raflardaki etiketler her gün artıyor. Sözde petrolde indirim var ama bu indirimi ben öderken hissetmiyorum bana yansımıyor. 😎
Nereye kaçıyorum askeriyeden bir tane minigun alıp akülü sandalyemin arkasına bağlarım oturma yerine de bir tane korumalık koyarım tarar dururum ölürsem de böyle öleyim ne sevgilim oldu ne cinsel ilişkim vs. vs. İyi bir insan olarak huzur ile ölürüm 🥲
Hayır, bu topraklarda doğdum bu topraklarda ölmek istiyorum. Korkaklar terk eder ancak ülkesini. Şehitlik büyük mertebe. Eminim Türkiye den birçok kişi vatanını terk etmez. Ancak vatan hainleri bunu yapar.
Elimizde karşılık verebilecek silahımız varsa savaşırım yok helikoptere kafa atmaya falan gideceksem bile bile ölüme gitmenin bir manâsı yok. Şehit olmak için şehitliği hak etmek lazım. Sırf can verdin diye veya dur ben şurda can vereyim de cennete gideyim diye şehit olmayı düşünüyorsan, yok öyle bir şey :D Vatanını kurtarma imkanın yoksa kendi canını kurtarmak zorundasın. İntihardan farkı olmaz ki senin elin bomboşken düşmana karşı koşmanın. Savaşabilecek fırsatlar yaratmalısın. Silahlanmalısın ki vatanın için çarpışabilesin.
Kaçacak olanlar belli... kole ruhlular... kendi ülkesini küçük ezik görenler...15 temmuzda biz bayrağımızı alıp sokakta iken gece yarısı bankamatik fırın ve markette kuyruğa girenler kaçar... hatta bir hafta içinde şahit oldugum kaçma düşüncesi olanlar var özellikle Bulgaristan göçmeni sözde soydas çok kişi planladı hazırlandı Tayyip dövize müdahale edince vazgeçtiler... hepsi öyle değildir ama tanıdığım bulgar göçmeni herkes turkiyeyi küçük geri kalmış görüyor... o zaman ne bekliyorsun avrupalisiniz ya hadi gidin oraya o zaman diyince ses yok...
Benim soyadım Sipahioğlu'dur. Mustafa kemal Atatürk zamanında o zamanki savaşlarda dedelerim Atlı asker olarak Atam'la savaşmış ve gazi olmuştur, soyadım burdan gelmektedir. Bizim ailelerde hep askeri rütbeler Polis, Albay, Paşa, Gazi gibi aile yakınlarım var. Dolayısıyla çok fazla vatan severliğimde var.Ölümüne giderim savunurum Vatanı'mı yani banada yakışan budur.
Erkekler kaçmaz ama kızlar kaçar. :))) Daha askere bile gitmiyorlar. Her Türk asker doğar aslında yanlış. Her Türk erkeği asker doğar. Eğer her Türk asker doğsaydı Türk kızları da askerlik yapardı. Kızlar neden askerlik yapmıyoruz bu eşitsizlik demezler.
O yüzden bir kızın bu soruya evet demesi gülünç. Özellikle f*ministlerin evet demesi daha da gülünç. Zaten feministlerin hepsi asker, polis düşmanı.
Fırsat bu fırsat diye en önde koşarım şu an çünkü Şehitlik nasip olacak Allah inşallah ülkemde savaş çıkmadan şehitlik nasip eder. Çoluk çocuk ölsün istemem
Hayır gönüllü olarak askere yazılırim bizim için vatan her sey den önemlidir şehitlerimiz bizlerin yüz akıdır şimdi saçmalıyor diyebilirsiniz o sizin kararımızdır?
İnanmayacaksın ama kaçmam. Savaştan kaçmak bana göre değil. Hem savaştan kaçmak büyük günahlardan kaderde imanım var. Savaş kötü bir şey savaş çıkmasını istemem ama çıkmışsada yapacak bir şey yok
Bu nasıl bir soru ya bu millet kaç kere bayrağı dini ve topragiyla sınansa işler tersine dönüyor kolay lokma olsaydık Irak Suriye Lübnan bunlardan beter ederlerdi bizleri
Büyüklerimden öğrendiğim bir söz var. Baska ülkede savaş çıksa gelip buraya sığınırlar ama bizim ülkemizde savaş çıksa gidebileceğimiz bir ülke yok diye. Bence çok haklılar. Kendi ülkenize karşı savasmadığınız sürece kimse bizi alıp da beslemez. Ülkesine alsa da toplama kamplarında nice işkenceler yaparlar
Yabancı ülkede savaş çıkınca herkes turkiyeye kaçıyor yani sonuç olarak turkiyede savaş çıksa herkes dürt dışına kaçar 😂bende memleketim azerbaycana kaçarım 🤣🤣