Siz arkadaşınızdan çok sıkışık olursanız borç ister misiniz yoksa ailenizden mi alırsınız?

Kimseden borç para istemem kimsede benden istemesin kimseye borç para vermem zamanında bir çok arkadaşıma borç para verdim hepsini yediler kimse lafını bile getirmiyor bende istemekten çekindim öyle böyle gitti para onun için bir daha kimseye ne borç para veririm ne isterim iyiyim böyle.
Ee neden istemedin peki
@askkadini71 istemekten çekindim
Ne alaka Sonuçta kendi Paranı istiyorsun neden çekindiğin ki
Kesinlikle almam ve vermem. çok zor durumda , sağlık problemi olursa kendimi zorlamadan karşılıksız zaten yardım ederim, ben sağlık problemi yaşasam ve ihtiyacım olsa yardım edilse kesinlikle kabul de etmem. bir insan, arkadaşım borç istediğinde, istediği miktarı olsada yok diyorum ve o parayı sokak hayvanlarına mama alıp dağıtıyorum veya tedavilerine harcıyorum
Çok mecbur kalmadıkça ailem dışında kimseden maddi destek istemem.
Kimseyle aramda para muhabbeti geçsin istemiyorum.
Zaten arkadaşlıklarda da işin içine para girince sorun yaşanmaya başlıyor, buna gerek yok.
İstemem gibi ben 😅henüz kimseden borç almadım.
Zaten önemli şeylere param vardır, önemsiz şeyler için hiç borç para alamam.
Cevap
27Cevap
kendisi ve eşi polis olan bir arakdasımdan istedim yok dedi. gene memlekette ailesiyle yasayan baska bir arkadasımdan istedim o da yok dedi. zaten samimi oldugum insanlardan isterim ama iş paraya gelince yok. onun dişinda geçmişte borç aldıgım 3 4 saglam arkadasım var. birisi kafe işine girdi memur olmasına ragmen bütün parasını kafeye gömdüğü için ondan da hayır gelmiyor. kredi kartları sag olsun. birde maaş müşterisi olunca istediğim an kredi çekebiliyorum..
10 kişiden 8'i zamanında vermiyor. 8 kişiden 6si hiç vermiyor! Ben herkese borç vermiyorum artık. Neredeyse alacaklarımla 3. Köprü ihalesini ben alırdım 😑 ama artık kolay kolay kimseye borç vermiyorum versem bile geri alma amaçlı vermiyorum...
İstenmez. Cüzdanımı evde unuttuğum için arkadaşımdan tek bir kez borç para almıştım. O da 20 TL' miydi neydi. Bu kadar az miktarların lafı edilmiyor ama daha fazlasını almam. Borç almayı da, vermeyi de sevmem.
Benim en sert ilkelerimden birisidir. Kesinlikle kimseden borç para istemem, kimseye de vermem. Hiçbir arkadaşımla parasal anlamda alacak-verecek ilişkisine girmem.
Hayır, borç almayı da vermeyi de sevmem. Çok yakın arkadaşımsa eğer zor durumdaysa ona da karşılıksız destek olurum zaten elimden geldiğince
Hiç gerek kalmadı, fakat kalsa sanırım bankadan kredi çekerdim. Arkadaşlığa para girince o arkadaşlıktan çıkıyor
Ailemden almam arkadaşım dostum kardeşim dediğim kişiden alırım çocukluktan gelen bir bağ var aramızda.
Ben istemem, tek taşımı kendim alıp takıyorum 😀
Kimseden borç istenmez hayatımda en sevmediğim iki şey birisi borç diğeri kira.
Kimseden bir talebim olmadı şuana dek olmazda varsa harcarim yoksa harcamam
Kimseden borç para istemem efendim.. Param olsada olmasada..
Paranın miktarına bağlı. Çok ihtiyacım olup istediğim oldu
istenir ama söz verdiğin zamanda ödemekte şarttır...
Arkadaşınsa var olduğunu biliyorsan anlattığında teklif eder etmiyorsa arkadaşın değildir
Ailemdende isterim arkadaşımdan da hangisi verirse artık
Ben istesem de tekrar elim açılınca veririm kim olursa olsun. İstemeye çalışıyorum tabii.
Zaten bir laf vardır canım borç verip kötü olana kadar verme Kötü ol daha iyi
İstememe* olacaktı o
Ha ha ha
Hiç istedin mi borç
İllaki
Peki isteyipte alamadığın oldu mu yani Yok dendi mi olduğunu bildiğin halde
Olmaz mı oldu tabii daha da istemedim zaten olması gerektiği gibi
Kaç TL bahsediyoruz
Arkadaşın Maddi Durumu nasıl
Duruma göre değişir
Arkadaşın doğru arkadaşsa ihtiyacını bilir sen istemeden al der en azından benimkiler öyle
Çok yakın arkadaşım var, arada bir birimizden istiyoruz, sıkıntı olmuyor 13 yıllık dostluk
Ben istemem sonra iki de birde söylemese bile sanki beraber olunca kafa sesi paramı ver dediğini hissediyorum rahatsız oluyorum
Zor durumdaysa onun durumu da iyiyse istenir bence. En azından aradaki samimiyet de net olarak anlaşılır
Artık Millet borcu bile dolarla veriyor
Dostluk başka alışveriş başka derler ama ne varsa kendınde var
Dostum ise veririm de alırım da
Ben isteyemiyorum bi türlü
Borcuna sadık olan isteyebilir
1 kere falan istenir fazlası olmaz.
Borç istemem de vermem de geçmişte çok ağzım yandı
çalışamayacak uzvi durumum yoksa istemem
Asla isteme. Dostluğun bozulur.
İstenir
Abimden isterim
İstenir bence