27 yaşındayım ailemleyim. Kötü değil aslında. Bizimkiler çok sıkıcı insanlar değiller. Kendi odam var. Bilgisayarım var. İnternet sınırsız kitaplarım var. Saat kaçta kalktın kaçta yattın olayı yok. Odamda balkonum var. Çalışsam ve sigara içsem rahat rahat içerim. Hatta annem babam öğrense mesela bir şey demezler ayıplamazlar öyle. Odam ve balkonum varken canım içki içmek istese işim olsa düzenli kazancım olsa odamdan hiç çıkmadan kafayı bile çekerim. Ama alkol ve sigara sevmem. Ailem alkol içmeme şiddetle karşı çıkar. Dışarı çıkmak istersem gider çıkarım. Engel yok. Akşam hava kararmadan evde olma zorunluluğu var. Onun haricinde evde biraz yemek temizlik yapıyorum her zaman değil canım ne isterse pişiriyorum. Evi temizlemek istersem temizliyorum. Annem öyle tan tana yapmıyor o konularda. Pazara bile gitmiyorum genelde. Kira ödemiyorum fatura ödemiyorum. Güvenli bir ortam da var. Evde bir şey eksik olduğunda alınması gerekince babam alıyor. Evde tamir edilmesi gereken bir şey olunca babam tamir ediyor. Tek sorunumuz ekonomi. Yine iyiyiz bu krize göre de giyimdir tatildir araba telefon bilgisayar evdeki eşyaları yenileme falan böyle şeyleri yapamıyoruz pek. Babam döndürüyor evi. Allah ondan razı olsun. Çalışmıyorum üniversite mezunuyum. Çalışabileceğim iş yok. Üniversite mezunu olarak markette çalışmayı, bir yerlerde bulaşıkcılık, garsonluk yapmayı falan bu tarz işleri reddediyorum. Lise mezunu olsaydım yapardım doğru. Ama üniversite mezunuyum ve bir mesleğim var. Ama evde 2. bir maaşa da ihtiyaç var. Evde para konusunda kavga vs hiç çıkmadı öyle. Aslında ekonomi haricinde rahatım Türkiyedeki benle yaşıt aile evinde kalan kızlara nazaran çok iyi. Bana öyle atanamadın, evlenemedin diye dırdır yapacak akraba eş dost yok. Hiçbirine gitmiyoruz. Anneannemler dedemler kızsa da gitmememiz uzakta olmamız çok çok iyi. 3-4 yılda bir gittiğimde bile hayatımdaki tüm olumsuz olan kısımları ne olacak yavrum sizin bu haliniz diye girip (işsizlik ve evlenememek) anksiyetemi azdırıyorlar. Yalan Dünyada bir kadın vardı ya “Ne çektin be yavrum” diye lafa giren aynı onlar gibiler 😂😂😂 Babam gibi bir adam bulsam kişilik karakter fedakarlık konusunda evlenirdim. Ama yok. İş veya babam karakterinde mizacında bir adam buluncaya kadar şu an için en iyisi benim için bu.
@yanlız_adam_16 gelmesin çok da önemli değil. Gelecek de ne olacak? En fazla atraksiyon yaşayıp deşarj olacağız. Sonra ayrılacağız onun siniri stresiyle uğraş sonra. Benim evime gelip beni elleyecek, benle düzüşecek sonra ayrılacağız benden ayrıldıktan sonra başkasıyla evlenecek. Yaşadıklarımız öyle kalacak. Erkekler için seks yapmak basit bir boşalma eylemi. Ben yalnız yaşasam da eve erkek almayacağım. Gideriz bir kafeye oturur çay kahve içeriz. Sinemaya gideriz. Sonra herkes evine dağılır. Evime gelmek istiyorsa benimle daha başka yakınlaşmalar yaşamak istiyorda nikahlanmamız lazım. Aksi taktirde yok.
@yanlız_adam_16 sevişmedim sevgilim de yok. Ama olsaydı da böyle olurdu. Seven adam evlenmek ister. Evime gelip benimle seks yapmayı sevişmeyi düşünmez. Bunun en fazla hayalini kurar.
Baban gibi bir adam bulmazsın sende annen gibi olamazsın hiç bir evlat anne babasının yerini tutmaz ama evlenip Hayata bakış açını değiştirmelisin şu an eve ekmek geliyor baban aileye bakıyor sonra ne olcek
Dünyanın neresinde olursan ol bu farketmez. Ailevi değerlere sahip ebeveynler öyle çocuğunu kovma modunda olmaz. E çocukta evden kaçmak için can atmaz o zaman. Ama maalesef çocuğu büyüdükçe onu eve zarar olarak görüp sıkan evebeynler var.
Ben mesela şanslı kesimim. Ailem 40 yaşıma bile gelsem asla laf etmez tam tersi gitmeme karşılar. Ha tabi evlenirsem annem için olur ama babam onu da daha kabullenemiyor😄
Tek başına asla yaşayamam sıkılırım. O yüzden kendi ailemi kurana kadar anne baba yanı bana en iyi seçim.
Biz hayvanlar kadar mantıklı davranamıyoruz maalesef. hem yaşam alanı bizlere dar geliyor hem birlikte yaşamak zor oluyor. Bence ataerkil toplumlardaki evladını ölene dek sahiplenm şeysi bitse rahat eder her kes. Mesela gelişmiş ülkelerde 18 yaşını dolduran çocuğa artık evden ayrılma ya çalışma kararını verecek birey gibi bakıyorlar. Normalde 18-20 oldu mu ayrılmak gerek bence. Elbette irtibatta olmak ve anne-babanın tavsiyeleriyle yaşamak kolaylaştırır ama mesafe olmalı.
Yaşayabildiğin yere kadar 😄 mesela benim kızım olsa evlenmek de istemese ömür boyu yanımızda kalsın gözümün önünden ayırmazdım ve de onu başka kimseye muhtaç olmayacak kadar çok severdim😄fakat her aile aynı olmuyor o yüzden gidebildiği yere kadar yaşamak lazım sonuçta hepimiz misafiriz hayatta birgün hepimiz öleceğiz o yüzden kötü olmamak lazım kimseyle fikrimce😄
Bu soruyu büyüklerimiz okuyor olsaydı "evlenmeden evden çıkamazsın." derlerdi.
Artık devir değişti. Ben eski kafalıyım şahsen çocuğumun benden ayrı tek başına yaşamasını istemem. Gençler evlenene kadar ayrı eve çıkmamalı
Ha bu demek değil benim egemenliğim altında hayatını sürdürsün. Allah ömür verirse onun gençliğine sahit olursam eve kaçta girdi kaçta çıktığını değil dışarıda nasil verimli vakit geçirdiği ile ilgilenirim.
Ülkenin durumu ortadayken kız erkek farketmez bence gençler aileden fazla uzak olmamalı. İş vs olur uzağa gider ona tabi ki diyecek bir şey yok bağrımıza taş basarız gerekirse.😀
Bu konunun fazla abartıldığını düşünüyorum. Anlaşamıyor olabiliriz elbette fakat her şeyin sonunda seni yine düşünecek olan ailendir, en çok üzülecek olan ailendir. Birileri maddi imkanlar yüzünden yaşıyorum falan yazmış, üzüldüm açıkçası. Duyar kasıyo ya da şov yapıyo diyebilirsiniz. Yaşarken kıymetlerini bilin bence. Güzel geceler herkese...
İnsam üniversiteye gidip geldikten sonra eve dönünce hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Sığamıyorsun. Ne sen ne onlar hiç kimse bunu demese de içinee bir yerlerde biliyorsun. Anlaşamıyor sabrediyorsun.
Universiteden döndükten sonra maximum 3-4 sene yaşanır o da en fazla
Kaybedince anlıyor insan birçok şeyin değerini. Babamı kaybedeli 15 yıl oldu. Şu soruyu okuyunca tekrar düşündüm keşke babam sağ olsaydı da ben her zaman dizinin dibinde olsaydım. Evlensem de baba da olsam yine de yanımda olsun aynı evde olsun isterdim. Ayrılıklar daha bir acı veriyor artık
Erkekler 18den sonra hayata atılmalı. Kadınlar evlenene kadar aileyle yaşamalı. Hatta bekar kadınların ailelerinden ayrı eve çıkması yasaklanmalı.😎 Ya müptezellerin evinden çıkmıyorlar ya da müptezelleri evlerinden çıkarmıyorlar. Ondan sonra garılara şiddet , garılar öliya.
dusunce yapini s, kadinlarin oldurulmesi kadinlarin sucu mu ne bos adamsin. potansiyel sapıksın. ayri eve cikan kadinlar da gtunu yakmis herhalde bu kadar icerledigine gore
Benim yanan bir yerim yok. Anıtsayaç diye bir yerleri yanan ben değilim.😎TC kadını eş seçmeyi bilmiyor. Eğitilmeli. Size kalsa cezaevi çıkışında koca bulma ofisi açacaksınız.
Yani ailemi aşırı seviyorum, yanlarında mutluyum, bunun için bir süre biçemiyorum o yüzden. Ayrı da yaşarım tabi ama böyle özletecek kadar uzakta da olmasınlar hani. Şu an mesela üniversitedeyim, Antalya' da okuyorum, ailem İstanbul' da yani özlüyor insan ister istemez.
"Yaşanılabilir" sorusuna "ömür boyu" cevabını verebilirim. Kişi ailesini çok seviyordur ve çok bağlıdır, evlenmediyse de ömür boyu yaşayabilir. Başka bir kişi de anlaşamıyordur, 30'unda ayrılabilir.
Şu devirde ise 24-25'inde insanların henüz yeni iş bulduklarını veya aradıklarını hesaba katarsak, o yaşta insanların ayrı eve çıkmaları pek mümkün görünmüyor.
Yaa bence aile çok önemli, onları çok seviyorum ama gerçekten sanki belli bir yaşa kadar sığabiliyorsun aile evine ondan sonra ne bileyim zor geliyor. Sürekli evlen baskısı oluyor. Geçen bunu düşünüyorduk arkadaşımla. Okul bitmesine çok az kaldı, evlenmiyoruz ufukta öyle bir şey yok. Ee eve gideceğiz, iş bulmak çok sıkıntı hemen atanamam da peki ya iş bulana kadar aile evinde ne yapacağız? Sürekli gelip giden görücüler, ailenin evlen bence tavsiyeleri poff sıkıcı yani.
Aile ile 50 - 60 yaşına kadar yaşanabilir. Kaç yaşına gelirsek gelelim onların çocuğuyuz ve bebeğiz gözlerinde. 24 25 te işi gücü olan kendi düzenini kurmak isteyen ayrılabilir. ✨🥳
Ölene kadar yaşayabilirsin, kimse seni evden kovmaz. Günümüz ekonomik koşullarında kafayı çalıştırmak lazım. tek başına çıkmaya kalksan en az üç bin lira çöp olacak.
Ömür boyu yasarim. Ne var aileyle beraber yasamada anlamis degilim. Siddet gorursun, cok baskicidirlar vs anlarim. Ama bu bati ozentiligi bana sacma geliyor hep.
Aileden 18 yaşında ayrıldım. Yazlarım3 aylığına geldiğimde 1-2 ay içerisinde geri dönerdim. Sevmiyor muyum çok seviyorum ama herkesin kendi düzeni var.
En fazla 21-22 sonrasimda kafayi yiyor insan mumkunse 18 den sonra ayri yasamaya baslanmali bence hem hayati ogrenmek icinde faydali ama ekonomiden bisi yapamiyoruz genelde
aile ortamı güzel birlik beraberlik anlayış varsa hem onlar herşeyimiz aile ortamı bence çok güzel sıkılmazsın yalnız değilsin ev kalabalık sıcacık bi ortam
Ya işte herkesin atılma şansı olmayabilir, mesela kendi işinde çalışan ailesiyle yaşayan erkek mi daha güçlü yoksa baba mesleği yapan vasıfsız bir erkek mi? Hayat bu ne getireceği belli olmaz 😉