Türkiye kadınlara karşı çok baskıcı ve zorba bir ülke mi?

Yaşadıklarımı şöyle özetlemek gerekirse 39 yaşındayım hiç evlenmedim. Evlilik teklifi almadan bana dost hayatı teklifleri geliyor ve bu da beni sinirlendiriyor. Düzgüm olmaya özen gösteriyorum yani işimde gücümdeyim. Herhangi bir sosyal faaliyetim yok. Benim varlıklı biri olduğumu duyunca beş para etmeyen çocuklarına yamattırmaya düşünenler ve de dediğim gibi dost hayatı teklif etmeler falan. Birine bir şey dediğim de sanki kötü bir şey demişim şeklinde algılanılıyor. Yani insanlarla uğraşmayı bırak, laf anlatmayı da bırak, baskıcı kişiliklerden inanılmaz yoruldum ve artık yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. İlla biriyle dost hayatı yaşamak zorundamıyşım ya da oğluna bakmak zorundaymışım gibi zoraki bir birliktelik ya da evlilik yapmak sözkonusu. bilmiyorum ama başka biriyle evleneceğim zaman bu böyle sürecek mi gerçekten bazı kişilerde para, mal, mülk, statü olduğu zaman iş öyle bir değişiyor ki, haberlerde de görüyoruz şiddet olaylarını. Diceğim şu ki bayanlar siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Böyle kişilere nasıl davranırsınız? Beylerde yazabilirler bu konuda.
Türkiye kadınlara karşı çok baskıcı ve zorba bir ülke mi?