Bazı mühendisler, işsiz kalan öğretmenler ya da diğer meslekler neden kendi mesleklerini yurt dışında yapmıyorlar da o ülkelerin işçi sınıfında çalışıyorlar?
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Cevabı basit üniversitelerin çoğu vasıfsız insanlar üretiyor ülkemiz adına çoğu mezun bilgisiz olarak çıkıyor en önemlisi eğitim sistemimiz öğretmeye dayalı olmayıp geçmeye dayalı oladugundan dolayı çoğu yerlerde denk sınıfı bile alamıyorsunuz. Öyle her gelenide mühendis diye işe almiyolar. Mühendislik örnek olarak verdiğim bı grup sağlıkçılari bu konuda ayrı tutalım.
Nasıl olsun da bir kapağı o tarafa atma derdinde olduğu için. Enflasyonla nasıl mücadele etsinler ülkesinde.
"Ben şu ülkede yaşıyorum" demek için.
Hiç var mı acaba bir avrupa ülkesine gidip Instagram hesabına o ülkenin bayrağını koymayan :D
bem varim turk bayragi var genellemek lazim
@BonezMc Kızlar yapıyor hep zaten :D Kullanıcı adını Norveçli kız diye yapanlar bile var :D
Haha o normal
Diploma denkliği diye bir şey var ve bundan haberin yok sanırsam @Nükleerteori, ayrıca vatandaşlığı olan birinin instagram hesabına o ülkenin bayrağını koymasıda gayet normal bir durum.
@AgentKid Cahil insanla laf anlatılmaz boş ver kadın düşmanlığını ülke meselesinde bile dile yetiyor baksana
Konuyu buraya çekecek kadar ruh hastası mısınız?
Diploma ne alaka bu konu ne alaka?
@AgentKid vatandaş değil. Türkiye vatandaşı ama herkesin gözüne sokmak için her yere norveçteyim yazıyorlar
Bay cahil, Türkiye'de mühendis olan birisinin diploması Avrupa'da veya Amerika'da geçmez geçmesi için Diploma denkliği olması gerekir.
Yani Türkiye'de mühendis olan biri Avrupa veya Amerikada kendi işini yapamaz çünkü aldığı diploma sadece Türkiye sınırları içerisinde geçerli olduğu için.
Birde kıskançlık sezdim sende, ah ah yokmu şu çekememezlik bizim milletimizin en büyük sorunu.
@AgentKid @AgentKid La diplomanın ne alakası var benim dediğimle? Ben üniversiteden diplomadan mı bahsettim? Ben yurtdışına giden insanların sırf orada yaşamak için normal hayatlarını bıraktıklarını ve sosyal medyada yaşadıkları ülke ile alakalı sürekli paylaşım yaptıklarından bahsettim. Ama sen anladığın tarafınla anlıyorsun.
Bana cahil diyeceğine kendine bir bak, denklik konusunu çok iyi biliyorum. Lanet YÖK'ün kapısında ağaç olduğum zamanları hatırlıyorum. Yurtdışında kim umursuyor diplomayı falan. Sadece bizim ülkeler gibi saçma yerlerde soruyorlar. Abim ABD'de yüksek lisans kazanmıştı. Kimse sormadı diploma falan. Şu an da ingilterede yaşıyor. Diploması evde duruyor. Kimse sormuyor etmiyor.
Kral benim ailem Avrupalı, babam 23 yıldır Almanya'da mühendis olarak çalışıyor ve senin dediğin diploma olmayanlarıda alıyorlar lafı yanlış çünkü orası Türkiye değil.
Diploma almadan alsa eğer Türkiye'de mühendis, avukat, savcı v. b. olanlar Almanya'da vasıfsız işçi statüsünde çalışmazdı. Almanya vatandaşlığım var ama Türkiyede yaşıyorum kur farkından dolayı ve istediğim gibi Alman bayrağını koyarım instagram profilime kimse ağzını açamaz.
Benim ne dediğimi sen anladın. Ben de seni anladım. Fazla uzatmayalım bu konuyu. Tartışmayı sevmiyorum
Dediğin şeyin yanlış olduğunu söyledim sadece, Avrupa ve Amerika'da gayet diploma soruluyor.
Diploma olmadan sadece vasıfsız işçı statüsünde çalışabilirsin veya oranın eğitim yerlerinde eğitim alarak geçerli sertifika sahibi olarak denk işde çalışabilirsin.
@AgentKid Yurtdışında yaşayan sensin. Sana bildiğini anlatacak değilim. Benim en baştan beri takıldığım şey, sırf yurtdışında yaşamak için her şeyini bırakıp gidenler ve özentici davrananlarla alakalı. Maalesef bunlardan çok fazla var çevremde.
Ben şahsen ülkemde kral gibi yaşıyorken durduk yerde öğrenci yaşamına dönmek istemem sırf yurtdışında yaşıyorum demek için.
Hatta birisini anlatayım sana. Adam evini arabasını arsalarını sattı turist olarak gitti ABD'ye. Halen yasadışı yaşıyor. Kendisi bir şey yapmasa yolda araba çarpsa hastaneye götürseler sınırdışı edecekler. Kalacak beş parasız.
Her gönderisinin altına da ABD bayrağı koymadan duramıyorlar ailecek. Bu tipleri kastediyorum
Yani bunda yanlış bir şey göremedim, o ülkeyi benimseyip bayrağını koyup olabilirler.
Benimde var rusya ve türkiye arasında dönüşümlü yaşayan kız arkadaşlarım ve instagram profillerinde rus bayrağı var, gayet normal karşılıyorum şahsen.
Diploma denkliği almak o kadar kolay değil çünkü ve mühendissin diye o kadar kolay iş bulamıyorsun çünkü bir bağlantın yok
Bildiğim kadarıyla mezun olduğu üniversite çok düşük bir seviyede değilse yurt dışında çalışma belgesi veriyor vermese de bu orada garson olup çalışmaktansa mühendis olarak çalışmak için uğraşmaya değer bence
Evet öyle ama oralarda da iş bulmak öyle kolay değil
Iş bulmak kolay değil mi :D kardeşim babam 23 yıldır Almanya'da çalışıyor sen denk diplomanı getir sokalım seni işe Türkiye'mi sandın sen orayı?
Diploma denkliği diye bir şey var duydun mu acaba
Duymadım
https://youtu.be/VXGHnYut5j4
çünkü garsonluk kolay
türkiyeden kurtulmak için
Yurt dışı zor
dı proteiiiiiiin