Gördüğü kavgalara müdahale etmemekte..

Kavga ayirmak her zaman sorunludur... bu yeni değil.. tanimadigin kişiler ise her zaman sıkıntı, çünkü genelde ayıran dayak yer.. ben bir lisede çalışırken iki kız ogrenci yumruk yumruğa kavga ederken ayirmaya çalıştım, ve yumruk yediğimi biliyorum... vuran kişi bilinçli olmayabiliyor..
Haklılık payıda kısmen var elbet. Artık kimde silah var, bıçak var, ne zaman ne yapar belli değil🤷♂️ işin özü burada yatıyor.
Herkes silah taşıyor ve alıyor. Buna bir kısıtlama gelmesi de lazım tabi
Cevap
15Cevap
Korkuyoruz tabi. İnsanlar bu konuda haklı. Özellikle de kadınların gördüğü şiddet de durum daha da endişe veriyor. Ayırmak isterken siz dahil olursanız şiddete, kadın sonradan kendisine şiddet uygulayanı affediyor, barışıyor. Siz suçlu oluyorsunuz. Çok denk gelmedim ama gelsem yine dayanamaz dahil olurum herhalde. Vicdanla, beynim arasında gider gelirim. Vicdan ağır basar gibi geliyor..
İnsanlar nasıl korkmasın ki; kavgayı ayırmaya çalışan ya dayak yiyor, ya yaralanıyor, ya ölüyor ya da suçlu durumuna düşürek hapse giriyor.
Bu durumda, kavgayı ayırmaktan kim korkmaz ki?
Evet çünkü faturası sana kesiliyor. Sokakta birini öldürülürken bile görsem karışmaman gerekiyor Kadir bunun en büyük simgesi
Şahsen haberlere yansıdığı gibi korkak bir toplum olduğumuzu düşünmüyorum. Gözümün kestiği kavgayı ayırırım.
Edenlerin başı belaya giriyor hiç yok yere bir çok engelle karşılaşıyor o da en güzeli hiç karışmamak diyor
Evet öyle ne olacağını bilemeyiz ki silah taşıyan mı ararsın bıçak taşıyan mı ararsın pala mı ararsın döner bıçağı mı ararsın çin pazarı gibi her şey var.
maalesef bizim başımıza bela olabilir o yüzden uzak duruyoruz👼🌺💭💫
Sadece kadınları kurtarmak için olaya müdahale ederim hanımefendi
Bu toplumda kahraman olmanın anlamı yok. B.. yoluna gidersin
Haklı olan taraflarda var şimdi karissak günahı bize
Müdahale edince suçlu olan kavga edenler değil sen oluyorsun o yüzden.
Şişçi bunlar şeytaan saf gibi kavgaya girerseniz şiş kebap yaparlar
Açıkçası kadın ve çocuk değilse karışmam, erkeklerin kavgalarına asla dahil olmam. Böyle durumlarda polis çağırmak en doğrusu.
Şu zamana kadar çok kavga ayırdım sivil polis diye araya çok girdim kirli sakallar çok işe yarıyor vs boksör olmama rağmen hiç kavga etmedim.
Bana ne ben neden ayırmak zorundayım çelikkuvvet degılım
Haklılar dertsiz başına dert almak
Şimdikiler zaten korkak
Yanaşmak istemiyorum en büyük örnek Kadir Şeker
Hakli. Bende olsam midahale etmem
Ben bulaşmıyorum
Evet çünkü herkes canım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?