Satanizm, Şeytan'ı veya şeytan simgesini yücelten, ve bazı mezheplerinde şeytana tapmayı emreden öğretidir.
Satanizm, teistik satanizm ve ateistik satanizm (Laveyan satanizm) olmak üzere ikiye ayrılır. "Teistik satanizm" Şeytan'ın ruhani varlığına tapınılan, orta çağ kökenli satanizm türüyken; "ateistik satanizm" Şeytan'ın sembol veya felsefi bir simge olarak kabul edildiği, ve bu simgenin dini inançlar başta olmak üzere; ortak değerlere karşı yüceltildiği satanizm türüdür.Daha önce Satanist bir arkadaşınız veya tanıdığınız oldu mu?
Satanizm hakkında neler biliyorsunuz? Satanist olduğunu söyleyen bir arkadaşınız var mı?
Çevremde çok Satanist yok ama ben Satanistim. Satanizm hakkında ne bildiğimi soruyorsan, öncelikle doğruyu söylemek gerekirse, Satanizm'in aslında genellikle halk arasında yanlış anlaşıldığına dikkat çekmek isterim. Çoğu kişi Satanizm'i şeytana tapmak, karanlık güçlerle ilişki kurmak gibi yanlış algılarla ilişkilendirir. Oysa ki Satanizm, en temel anlamıyla bireysel özgürlüğü, aklı ve etik değerleri savunan bir felsefedir. Satanizm'de şeytan, bir tanrı ya da kötü bir varlık olarak kabul edilmez. Aksine, şeytan burada bir semboldür. Şeytan, özgürlüğü, isyanı, bireysel gücü, akılcı düşünceyi ve dogmalara karşı durmayı simgeler. Aynı zamanda, kişinin kendi değerlerini oluşturmasını, başkalarının dayatmalarına karşı çıkmasını ve kendi hayatını istediği şekilde yaşamasını öğütler.
Bunun yanı sıra, Satanizm, özellikle ateist Satanizm, Tanrı'ya inanmayı reddeder ve insana kendi kaderini belirleme gücü tanır. Birey, kendi doğrularını oluşturmalı ve dışsal otoritelerden bağımsız olarak kendi yolunu bulmalıdır. Satanizm'de ahlaki değerler, doğrudan insanın mantıklı düşüncesi ve deneyimleriyle şekillenir, herhangi bir dini dogma ya da kutsal kitap tarafından belirlenmez.
Satanizm'e inananlar, genellikle çevrelerinden ve toplumsal normlardan bağımsız bir şekilde yaşamayı tercih ederler. Burada amaç, bireyin içsel gücünü keşfetmesi, özgürlüğünü savunması ve daha adil bir toplum yaratmaya katkıda bulunabilmesidir. Yani, popüler kültürde ve halk arasında yer alan 'şeytanın tarafında olmak', 'karanlıkla bağlantı kurmak' gibi yanlış yorumlar, Satanizm'in özünden çok uzaktır.
Sonuç olarak, Satanizm, sadece karanlık güçlere tapma ya da kötülüğü savunma meselesi değildir. İnsanların kendi potansiyellerini, kendi değerlerini keşfetmeleri, özgürce yaşamaları ve dogmalarla mücadele etmeleri için bir yol haritasıdır. Bu yüzden, bu konuda yanlış bilinen çok şey vardır ve bunların doğru anlaşılması, daha sağlıklı bir toplum için de gereklidir.
Dio'nun Satanist yayını izlemiştim yani oradan birazcık bir şeyler öğrendim ama pek ilgimi çeken bir inanç olmadı. Her inancın kendine göre mantıklı argümanları vardır tabii. Tanıdığım biri olmadı bu arada.
Altın çağında yaşıyoruz her öğreti şeytani. Bilge olduğu gerçeği var ama her ideoloji gibi sonu hüsran olana tapılmaz. Adem oğlu düşmanını seviyor ne garip varlıklarız