İnsanlar her ne kadar kazayla da olsa dikkatsiz sürüş ve yüksek hız gibi nedenlerle yolda görmedikleri hayvanları ezebiliyorlar. Ancak sürücü her ne kadar dikkatli olsa da bazen kör açılı aralardan aniden arabanın önüne atlayan hayvanlar olabiliyor. Tüm bu durumlarda arabadan altına inmeyip sürmeye devam edenler hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunun altındaki psikolojik neden sizce ne olabilir? Korktukları için mi yoksa umursamadıkları için mi?
Arabayla yanlışlıkla bir hayvanı ezip altına bile inmeden yoluna devam edenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Nasıl bir vicdana sahipler anlayamıyorum. Daha geçen gün kedimize araba çarptı hiç durum bakmadı bile. Halbuki hayvan yaşıyordu, gidip almasam arkadan gelen arabanın çarpması sonucu belki de ölecekti. Simdi sol tarafı incildiği için yürüyemiyor. Ona çarpıp kaçan kişi de insallah onun çektiği acıları çeker, ona da öyle çarpar kaçarlar🙏
Ben çocukluğumda denk gelmiştim. Bir kedi toprakla dışkısını örterken benden korkup kaçmıştı. O esnada ara sokaktan hiç geçilmeyecek hızla gelen bir arabanın tamponu altında kalmıştı. Kedi ölmemişti ama felç olmuştu. Veterinere götürmüştük. Tedavisi yapıldıktan sonra tekerlekli bir aparat takılmıştı. Bir süre sokaklarda gördük onu. Sonra kayboldu ortalıktan. Kasıtlı olarak korkutmamıştım ve 6 yaşında falandım heralde. Benim için bir travma. Aklıma gelince üzülüyorum. Soruna gelince bence insanlık dışı ezdiği hayvanı görmezden gelip yola devam etmek.
Bana biraz da ne yapacağını bilmemek gibi geliyor bu durum. Umursamayıp yola devam eden vardır elbette ama vicdanına dokunan varsa da önce bir “Şimdi veterinere mi götüreceğim” diye düşünebilir. Sonra aklına gelen veteriner masrafları, bu durumla uğraşma düşünceleri… vicdanını bu şekilde bastırıyor olabilir. Korkup kaçan olacağını zannetmiyorum, ki bu durumun hukuki bir boyutu olduğunu da sanmıyorum. Fakat her şeye rağmen, bir hayvan aniden yoluna atlamış olsa bile onunla ilgilenilmesi gerekir.
Durup bakabilecek bir halde ise bakmaması çok ama çok zalimce evet. Fakat hızlı trafik akışının olduğu, durduğu zaman zincirleme kazanın ve can kaybının gerçekleşebilme ihtimalinin çok yüksek olduğu bir konumda ise maalesef ki arabayı sürmeye devam etmekten başka bir seçenek kalmayabilir.
Ben çok üzülüyorum. Şu an düşüncesi bile beni mahvetti. Bu insanlarda nasıl bir vicdan var anlamıyorum. Hayvanları canlıdan saymıyorlar. Hatta biraz daha ileri gidicem. Bu insanlar Allah muhafaza bir insana çarpıp ölümüne neden olsa, imkan dahilindeyse onu bile bırakıp gider. Fazla mı abarttım bilmiyorum ama bana fark edilip kasıtlı yapıldığı takdirde çok canice geliyor.
Bunun altında yatan nedenin korku olduğunu sanmıyorum. Aksine umursamaz, duyarsız ve vicdani duygulardan zayıf insanlar olduğunu düşünebilirim ancak. Onların gözünde bir insana çarpmakla eş değer bir durum değil belli ki ama orada da bir cana zarar veriliyor istemeden de olsa. Üstelik hayatta da olabilir en yakın veterinere götürülebilir. Çok can sıkıcı konular bunlar.😬
Cani olarak görüyorum ve bu tip kişilere ciddi şekilde ceza verilmeli önce ruh sağlığı tedavi edilmeli sonra 1 hafta hücre cezası verilip akılları başlarına getirilmeli. Hayvanı can olarak görmeyen ve sevip korumayanın insanlığı sevebileceğine inancım yok topluma tehdit.
Her insan elbette hayvan sevmek zorunda değil ama can olarak görüp korumak zorunda.
Korku olduğunu sanmıyorum. Zira bunun bir cezası olacağını bile düşünmüyorum. Bence umursamıyorlar. Sokaktaki binlerce hayvanın bu şekilde kaza geçirdiğini bildikleri için kendi çarptığı hayvanın da yalnızca onlardan biri olduğunu düşünüyorlardır.
Cani yaratıklar olduklarını düşünüyorum. İnip durumuna bakıp, veterinere götürmek varken neyin kafası bu ya. Bir canı almak neden bu kadar kolay acaba.
Akan bir trafikte zor durması üzülenlerde vardır ama sonuçta kedi yola atlıyor dikkat etmeye çalışanlarda var kasıtlı olduğunu düşünmüyorum ama trafikte ezilmiş kedi görmekten bende bıktım
Bu tıp ınsanları 10 dk benımle aynı odaya kapatsınlar sadece dayak nasıl atılır resıtal yaparım.. bende hayvan besliyorum ve ınanılmaz hassas olduğum bır konu
Geçen böyle bir şey oldu biri yavru kedinin ayağını ezip yoluna devam etdi. Bende dayanamadım feryatlarına canı çok yanıyordu. Aldım veterinere götürdüm şimdi düzeldi biraz. İnsanlar nasıl böyle masumluklara kıya biliyor anlamıyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Belki yanlışlıkla ezdi. Ve tekrar dönüp/durup bakmaya dayanamayacak bir insan ve olmamış gibi davranıyor.