Kültür! Icin marjinal ol diyor ama disin halay cekmek istiyor. Ailelerinde büyük faktörü var elbette "Benim kizim bir kere Evleniyor", "Kizima kir dügünü yakisir" gibi söylemlerle evlenecek ciftlerinde kafalarini karistiriyorlar olan yine oglan tarafina oluyor! Maddi gücü varsa yapiyor yoksa onca borca girip "olmayan bir prensese, Prenses dügünü yapiliyor" sonra bu borclari toplanan takilarn bir kismiyla ya da tamami ile kapatmaya calisiyorlar ve evliligin ilk 2-5 yili borclarla savasarak geciyor ve mutsuz evliligin temelleri atilmis oluyor. burada yine akraba, aile faktörü devreye giriyor ve "Cocuk evin nesesidir, kismeti ile gelir" diyip yine genclerin kafasini karisitiroyrlar onca borcla bogusan ciftimitz üstüne birde cocuk bakimi, masraflari derken daha da bir stress oluyorlar ve zaten mutsuz olan evlilik daha da olumsuz yönde etkileniyor. Cografya kaderdir.
Çünkü herkes düğünsüz evlilik istiyor. Ama ülkemizde düğünsüz evlilik hem gelenekleri saymamak oluyor hemde sanki kaçmış gibi ya da yanlış bir sebeple evlenmiş gibi aceleye getirilmiş olarak algılanıyor. Aile büyükleri olur mu öyle şey bize yakışmaz, kız mı kaçırdık ya da işte dul kız mı aldık her şey usulünce yapılsın diye diretip hem kendilerini hem gençleri düğün borcuna soktukları yetmez gibi birde insanları takı derdine sokuyor. Tabi düğünde ki bir sebepte taktıkları altınları geri almak insanların.
Aile baskısı.. Evlenirken bogaza sıfır müzikli yemekli ickili bol eğlenceli şirket lokalinde 80 kişilik teras düğünü yapacaktim. Cunku2 mekanın kapasitesi o kadardı. K. peder kapasiteyi az bulunca ben de 3. sinif bir düğün salonunda 3. sınıf ikramlar içeren kalabalik bir düğün yaptım.
Istediği kadar düğün istemiyorum desin aile Bu konuda ısrarcı ise öyle ya da böyle o düğün oluyor. Aileler bu konuda ısrarcı olmasa emin ol düğün yapmayacak çok olur.
hocanin dedigini yap yaptigini yapma nin diger versiyonu 🙂 bi de bu kötü birsey degil ki yani... maddi durumu iyi olan birisi maddiyati kötü olanlara destek babindan faydaci bir nasihat söylem gibi bir durum oluyor... yani kendisi herseyiyle dugun yapsa da dugun yapamayacak erkeklere yardimci oluyor bir nevi... kotü birsey yok ortada yani...
Geçen gün ofiste otururken evliliğin saçma olduğunu dile getirmiştim. Sevmediğim için bana öyle geliyor. Abimiz ise bana şunu dedi; sen istemezsin ama evlendiğin kadın o beyaz gelinliği giymek ister, bunu yaşamak ister. Ailen aynı sekilde, düğününde oynamak ister. dedi. Cevabı bana mantıklı geldi. Ben sevmesem de, istemesem de onlar için düğün yaparım.
Hea istemiyor olmam eğlenmeme engel değil. Eğlenirim, bir ton ter dökerim.
En sinir olduğum şey her kadının hayali gelinlik giymek değildir hayali böyle olanlar komik her kadın gelinlik giymek istemez. Düğünde oynamak istemez. Her kadın aynıysa her erkek de aynı o zaman
Kesinlikle aileden kaynaklı. Kuzenim tarlada yapacaktı düğünü. Davul zurna tamam dedi. Ancak gelin tarafı bu durumu kabul etmemiş. Hatta gelin annesi düğün salonuna paranız yetmiyorsa biz yaparız demiş. Oysa parası vardı.
Gösteriş meraklısı insanların ağzından çıkan iğrenç laflar yüzünden harcanan onca paraya yazık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Düğünlerden tiksiniyorum en çokta kınadan nefret ediyorum kadını ağlatıyorlar kırmızı kuşak takıyorlar erkekler için baskı yapıp erkeğin istediği eş tabi hizmetçi erkek yüzü görmemiş kadın yetiştirdik 18 yaşındalar büyük kirli erkekle evlendiyorlar. Bi kadın reşit diye ona kötü gözle bakmayı normal görüyorlar yazık
Aile baskısı kesinlikle. Ben daha çok sadece samimi akrabaların ve arkadaşların olduğu iyi bi mekanda nikahla alkollü müzikli kutlama yapma taraftariyim. Sevmiyorum gereksiz samimi olmadığım uzaktan akraba kolu komşu insan ama annem daha şimdiden yok altinimiz var yok söyle yok böyle dio
İğrenç Türk adetlerınden nefret ediyorum😹 bi de ben el ne der düşünmem diyen bazı ınsanlar kızına ceyız eşyası gibi kırmızı ip takıp gönderiyor🤣🤣 Kızımı erkekler patlatmadan koca evine kargoluyorum çeeeeek😹😹
Bakir olmayan erkek bakireyle mi evlensin? Kadına patlak diyen karısıyla birlikte olunca ona da patlak der iğrenç ya patlak ne böyle erkekler uzak olsun
Ne diyorsun ya bekaretini alınca o erkeğin sahibi olmaz. El değmemiş kadını sadece kadına dokunmamış erkek isteye bilir. Herkes kendine göre birine layik. Bencillik yapan evlenmesin
@yaşayann_ölü yavrum ben de bekaret aldim ve evlenecegim kiz da bakirelik aramam... anlatmaya calistigim su ; bekaret patlatmamis erkek baska kadinlarla yatsa da bakireyle evlenmeye hakki var... cunku her kizin bekareti bozdurma hakki var da o sehveleri yasamaya hakki var da ; erkek onceden 40-45yaslarinda cuval gibi vajina girip ciktigi icin bakirelik istemeye hakki yok mu?
Doğru valla haklısın ben de istemem gelınlıkler bılr mıde bulandırıcı dar kesım gelınlklrr daha asil en azından🤣 dini nıkaha gelınce ben dinden nefret edıyorum
Çünkü acı ama gerçek olan bişey var aileler nasıl isterse öyle oluyor sen ne kadar istemiyorum desen de aileleri asamiyor sun o yüzden mecburen düğün oluyor 😊
Önce öyle derler sonra başkasından ne eksiğimiz var diyip davul zurna çalarlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Parası olmayan düğün istemiyorum diyor da ondan yoksa düğün istenmez mi? sen evlenecek olsan cenaze gibi bi kuru nikahla mı evlenirsin ufakta olsa kutlama istemez misin?