Nikahsız birlikte yaşamaya kılıf uydurup toplum tarafından ilişkinin kabul görmesini sağlamak. Lan ne kılıf uyduruyosun, topluma ne, nikahsız yaşayacaksan yaşa işte, devlet karışmıyor da, topluma ne oluyor? Bizde bir de kadının Medeni kanundan doğan haklarından mahrum bırakılmak suretiyle dini nikahlı olma durumunun istismar edilmesi riski var.
Devlete göre zina suç değil, dine göre suç. Bu insanlar genelde hiç bir sorumluluk hissetmeden aile sahibi olmak için bu yola çıkarlar. Gerçekten Allah korkuları olsa mehir ödemek zorunda olacağını bilir ama bu tür insanlar işin o tarafına bakmazlar, insanlara karşı legal görünme çabası bu.
Sen de saol azelcan. Bu arada pp yakiyor. Geçen gün Sibelin wp pp sini gördüm o da acayip güzel olmuştu. Beni de öyle yakışıklı yap kızlarin dibi düşsün dedim. tamam dedi. Bakalım ortaya ne çıkacak. Filtre uzmani olmuş bizim Sibel
Hahaa🙂 eski bir askerlik resmi rahmetlinin renklendirdim, arka planı füzelttim. Sana da yaparım bir tane. Çok eski siyah beyaz varsa, biraz net olsun yolla🙂
Resmi nikah olmadan evlenilmez. dini nikahı yapanların amacı da belli rahatça takılıp her haltı yapmak nasıl olsa kanunsuz bir yalan evlilik altında her türlü ilişkiyi yaşarlar dini kılıf gibi kullanıp kendilerince karı kocalık yapıyorlar.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
6
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İmamlar resmi nikah olmadan dinî nikah yapmıyor artık. Yasal değil çünkü. Kendilerini riske atmak istemiyorlar. İstisnalar var tâbi aile dostu imamlar yapabiliyor yine de. Ha mesela bazı dinine çok düşkün aileler var mesela kız istemeye gidiyorsun. Nişan yapılınca nisanda imkam nikahı yapıyorlar çünkü gençlerin günahı onlarada bulaşsın istemiyorlar. Biz Kız kardeşim nişanlanirken imam nikahı da yaptık mesela çok şükür evlendiler zaten. Yani aileler girince bu tür işlerde genelde evlilik ile sonuçlanır. Yani ince mevzu bunlar. Öyle sizin sandığınız gibi imam nikahı yapim kafama göre takılayım olayı yok. Böyle düşünen birinin yaptığı nikah muta nikahı oluyor ki dinimiz de muta nikahı sapıklık olarak görüldüğü için haram kılınmıştır.
Benim bahsettigim konu muta veya resmi nikah oncesi kıyılan imam nikahi degil. Sürekli beraber olup imam nikahi ile bu durumu toplum nazarında ahlaki göstermeye calisanlar. Zaten dini nikah kiyilmasi için din görevlisine de gerek yok. Umarım anlatmak istedigim durumu iyi anlatabilmisimdir.
Kadında kabul etmesin, yani her koyun kendi bacağından asılır. Milletin ne yapıp ettiğinden ziyade bizi biz ilgilendirmeli. Kadın razı adam razı ise onlar böyle mutlu ise bize saygı duymak düşer. Evlenmeden zina yapan birlikte yaşayan gençleri modern olarak görüp imam nikahlı yaşayan insanları anormal görmek daha bir saçma bence
Sorun dini cinsellige alet edip cevreyi aldatmaya çalışmak. Ben dinsizim. Ama bu duruma en cok tepki vermesi gerekenler dindar kesim olmasi gerekirken hic ses seda yok. İnsanın dinine verdigi değer, bu tür olaylara verecegi tepki ile belli olur. Dini nikah adi altinda dini fuhuşa kilif yapanlar, dindarim diyenlerin sorunu olmali.
Arkadaki fark imam nikahı yapınca fuhuş olmuyor kanka dinsiz olduğun için dini biraz araştır bence eleştirmeden önce 😀 adam zina olmasın diye imam nikahı yapıyor kadının her istediğini alıyor, dinsizler ise kadını fackbody olarak görüyor ikisi arasında bu daha iğrenç bence
Dini arastirdigim icin zaten dinsizim. Bence sen de biraz arastir. Birisi dürüst birisi sahtekarca dini fiiline alet ediyor. Sence dini nikahla bunu yapmak daha az kötüyse o zaman sana lafim olmaz.
Eğer kadın için ciddi düşünüyor isem ve gerçekten evlenmeye niyetli isem imam nikahı yaparak zina günahına bulaşmayı tercih ederim eğer öyle bir durum söz konusu olursa. Sonra zaten evlenirim. Evlenmeyecegim birine zaten nikah kıymam. Diğer türlü günah olduğu için zaten bir kızla nikâhsız başbaşa kalmam. Sen kız kardeşin dinsiz biri ile imam nikahı olmadan aynı evde yaşamasına izin verecek kadar geniş isen orasını bilemem. En azından imam nikahında mihir olayı dinine düşkün inslar imam nikahlı eşlerinden ayrılmaz sizler gibi. Siz kızla işi bitince yol verirsiniz biz ise ömür boyu o insanla nikah altında yaşarız. Ha zamanı gelince de resmi nikahı zaten yaparız. Mesala diyelim sevgilimle şehir dışında yaşıyoruz. Ailelerden uzak öğrencileriz. Birlikte yaşamaya karar verirsek eğer buna imam nikahı şartı koyarım yoksa kabul etmem. Bu şartı koyuyorsam da onu eşim olarak gördüğüm için koyarım. Zaten imam nikahında mihir olayı var. Erkek boşanmak isterse kadının istediği altınları vermek zorundasın. Dinime Allah'a şükür bağlı olduğum için öyle bir şey söz konusu olsa bile kadının altınları verilmek zorunda olduğunu biliyorum. Vermezsen kul hakkıyla gidersin ki Allah bana sakın kul hakkıyla gelme diyor. E şimdi benim sevgilimden ayrılmam mı daha zorlaşıyor yoksa sendeki kafa yapısı sevgilimle aynı eve çıkarım anlamazsam yol veririm ne hali varsa görsün. Bu kafa da birinin zihniyeti daha iğrenç bu bir ikincisi zina yaparak günaha giriyorsunuz bu iki, üçüncüsü senin bu işten hiç zararın olmuyor burada nerde adalet deist bey. Hani deizm comunizm adaleti savunurdu. Kızın hakkı nerde?
Dini nikah yaparim, zamani gelince resmi nikah yaparım diyorsun ya.. Masal anlatıyorsun. Zamani ne yahu? Sik*inin zevki beklemiyor ama resmi nikah bekleyebilir diyorsan senin dinin de ahlakin da sahte. Ayrıca demek ki senin kiz kardesin sadece dini nikahla bir erkege ayni evde karilik yapsa sen hic rahatsiz olmayacaksın. Ne diyim o da senin ahlak düşüncen. Demek ki akil kit olunca insanin sahip oldugu din de ahlak ta yalan oluyormuş.
Başka şehirde evinden uzakta öğrenciyken dini nikah kiyar milletin kızına kayarim diyorsun ve bunda bir sakınca görmüyorsun. Demek ki senin kizina kiz kardeşine de isteyen bunu yapabilir. Öyle mi?
Kardeşim başka yerlere çekiyorsun ben sana örnek veriyorum zina yapıp aynı evde yaşamaktansa imam nikahı ile yaşamayı tercih ederim diyorum zina olmaması için. Senin aklın kıtsa ben napim. Ben zaten günlük hayatımda benimle cinsel ilişki yaşayan bir bayanı reddetmiş biriyim. Neyse sana ahlâk dersi vermicem burada. Anlatmak istediğim olay şu sana göre kız kardeşin imam. nikahsiz f*ck olması sonra terk edilmesi mi daha iyi yoksa imam nikahlı biri ile yaşadıktan sonra ayını kişinin gelip sizden eş olarak istemesi mi daha iyi yani bir kıyas yap diye örnek veriyorum ama anlayamıyorsun
Bir nevi doğruluğuna inanmadıkları fiillere kılıf bulup, kendilerini toplum nazarında akliyorlar. Bazen tv de haberlerde " imam nikahlı eş" diyerek bu olayi normallestirmeleri beni düşündürüyor. Medyası da halki da bitik bir ülke olduk.
Belge olsa sıkıntı işte. Mahkemelerde pozitif ayrimcılık var. Kadın tehlikeliyse ve bu ayrımcilıktan yararlanarak yasal boşlukları kullanırsa erkeğin agzına sıçıyor.
nikah nikahdir birini tevlet taniyor birini tanri ikiside gecerlidir ha bide seytan nikahi vardir onu da yapnca istediyin kisiyle istediyin kadar iliskide oluyorsun