Bazı aforizmalar var kulağa ya da göze hoş gibi görünüyor ama çok anlamsız Kadının istediği gibi yaşama hakkı varsa erkeğin de istediği gibi yaşama hakkı var bunu söylediğiniz zaman kadınla erkeği yaşam noktasında birbirinden ayrıştırılmış oluyorsunuz ama bizim ayrıştırmaya bölmeye değil daha birçok birleştirmeye uzlaştırmaya ihtiyacımız var kadının yaşam hakkı ile erkeğin yaşam Hakkı eşittir kadın ile erkek eşit değildir ama yaşam Hakkı eşittir kötü olaylar kötü örnekler asla kabul edilemez ve bazı yaşanan kötü şeyler gerçeği de insanların yaşam hakkı olan gerçeği değiştirmez bir kadına bir kötülük yapılmışsa Bu kadının yaşam hakkı konusunda bir değişiklik yapmaz ve doğruyu düşünen doğru yaşayan insanların kararlarında değiştirmez benim için kadın Gözümün nuru başımın tacı Allah'ın emaneti kötü olaylar yaşıyoruz diye bu değişecek değil ama bazı söylemler yapıcı olmaktan çok yıkıcı oluyor Kadını ayrıştıran kadını kopartan söylemler var Bunları Doğru bulmuyorum Çünkü aynı dünyada aynı toplumda Aynı mahallede aynı sokakta aynı evde aynı işyerinde birlikte yaşıyoruz ve bazı sorunları da birlikte çözeceğiz kadınların ve erkeklerin yaşama hakkını sonuna kadar korumak zorundayız
#SıfırTolerans Kadınlara, hemcinslerime notum şu: Şiddet "evliliklerde ve ilişkilerde genelde" adım adım giden ve artan bir süreçtir. İlk hakaret eder, sonra küfür eder, sonra el kaldırır, sonra vurur, sonra uzun süreli şiddet uygular, en sonunda öldürür ve kadın cinayeti yaşanır. Şiddete en başında DUR demeliyiz. Bir sonraki adımı bekmemeliyiz. El kaldırınca "ama vurmadı" dememeliyiz. "Bir tokatla evliliğimi mi bitireyim" dememeliyiz, bitirmeliyiz. Bunu basitleştirmeye çalışıp "bir tokat" diye küçümsememeliyiz. Hiç tanımadığı erkekler tarafından katledilen veya ilişkinin en başında ayrılmak isteyince öldürülen veya erkeği reddettiği için öldürülen kadınlara bir notum yok. Sadece çok üzgün ve kızgın olduğumu söyleyebilirim bu topluma ve sisteme. Kadınlara not olayın kadınları ilgilendiren kısmına istinaden söylenir ve ben de bu yüzden en başında kısmen kadınların elinde olabilen ve süreci yönlendirebildikleri açıdaki şiddetten bahsettim. Kadınlara son notum: Kim olursa olsun, tanıyın tanımayın, şiddetin ilk adımında ayrılın, terk edin veya zaten birlikte değilseniz gidip hemen şikayet edin. Emniyete ve savcılığa şikayet edin ve kimsenin size tehditler savurmasına, küfür etmesine müsaade etmeyin, SUSMAYIN.
Dğn haberlerde bir kadının hapistnw çıkan eski eşi tarafından tekme tokat nasıl dövüldüğünü ağlayarak izledim. Kendi yaşadıklarım aklıma geldi. Bakın bu iş hashtag ile sokak ismlerini değiştirerek olacak iş değil. Bunlar pozitif yaklaşımlar tamam güzel ama ya yasalar cezalar işlemeyen adalet? Nedne şiddet uygulayan biri kontrollü serbestlikle salınıyor? Nedne uzaklaştırma kararları havada kalıyor? Neden bir katil iyi halden dışarı çıkabiliyor sadece ceket kravat kullandı diye? Nedne sokakta dövülen bir kadın gördüklerinde artık kimse yardım etmiyor? Neden bir kadın kendisini döven adamdan şikayetçi olmuyor? Nedne bu çoğu çaresiz kadınlara iş güç bir meslek bulunarak bir çıkış yolu gösterilmiyor?
Kadınlara notum şu; size saygı duymayan kısıtlayan, psikolojik ya da fiziksel şiddet gösteren, çalışmanızı okumanızı istemeyen kocaya babaya ağabeye #SıfıraTolerans gösterin. Sonra o toleranslar hayatınıza mal olacak olayları başlatıyor.
Bu mümkün değil ki. Bunu kadına şiddet olarak değil de insana şiddet olarak ele alalım. Öldürülen kadınlardan çok daha fazla erkek öldürülüyor. Çünkü insan duygusal bir hayvandır ve öfke duygusunu yaşar. Her insanın içinde yok etme arzusu vardır, önemli olan bunun nasıl dışarıya çıkartılacağıdır. Kimisinin ufak bir şeyden dolayı çıkar, kimisinin ailesine, sevdiklerine zarar verince çıkar.
Protesto yapmak hiçbir şeyi değiştirmez. Ancak ve ancak eğitim bu durumu çözebilir, o da kişinin öfkesini bastırmasına kolaylık sağlar. Ancak bu da yüzde yüz kesin sonuç sağlamaz. Zira eğitimli ve kariyerli birçok insanın da insan öldürdüğü malumdur.
Bu yüzden eğitimli insanlar yetiştirmek lazım. Ama gene de bu durum insan öldürmenin önüne geçmeyecektir, sadece azaltacaktır. Eğer çiple insanlar yönetilmedikleri sürece 500 yıl sonra da kadın cinayetleri devam edecektir. O yüzden bu günlerin anlam ve öneminden ziyade eğitimli ve medeni bir insan yetiştirme durumu üzerinde muhakeme etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Ya yolda yururken psikopatin teki sirf karsi koyamaz diye gucsuz diye erkek yerine kadini seciyorsa bu kadina siddettir... hani bu bile bunun basit olagan bir cinayet olmadigini gostermiyor mu gormek mi istemiyorsunuz
Şiddete karşı ayrımcı politika düzenlenmeli daha dün polis olan kocasını silahla öldüren kadın, balkondan atlayan kocasına şarjör bitene kadar balkondan ateş etmeye devam etti. Köy meydanında adamın kellesini fırlatan kadını da hatırlayalım Ben hayatımda hiçbir erkekten sözlü ve temaslı şiddet uğramadım 16 yıllık evliyim hiç mi kırgınlığımız tartışmamız olmadı ama annem sağolsun şiddete meyilli bir kadındı şiddeti tek erkeğe yaftalamak bence çözüm değil Tek bir cinsiyeti korumak la olmaz tüm toplum bireylerinin eğitimiyle olur tüm bireyler yeteri kadar psikolojik donanıma sahip olana kadar çabalamalı
3 yaşındaki çocuğu öldüren dedesi, aırf karısı terk etti diye 3 tane küçük çocuğunu öldüren adam, kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığı için öldürdüğü kocası yüzünden hapse giren kadın, 4 yıldır karısına şiddet uygulayıp ceza almayan adam, yeğenlerine tecavüz edip sebest bırakılan amca, ve daha binlercesi sence hangisi daha suça meyilli
@zAntiSosyalz derdin ne! nasıl anladığını bilmiyorum🤦♀️ Suçluya cinsiyet odaklı bakılmamalı demek istediğim bu! o zaman babanı, erkek kardeşini evden kovalım öylemi! Bir gün oğlun olursa sokağa mı atacaksın erkek olduğu için bu ne mantıksız yaklaşım erkeklerin kökünü kurutalım hepsi şiddete ve tecavüze meyilli öyle mi! Kaliteli insan yetiştirelim diyorum ama anlayana
Tebrik ederim.. Şiddetin kokenindeki sorun bence adtallik. Sen ne güzel detayli aciklamissin durumi ve ileri zekalı birisi gelip kendince algi yaratmaya çalışmış. Ama aradaki zeka farki çok net belli. Kadına şiddete güya tepki veren vul ileri zekalı feminist tipler kadına destek degil zarar verdiklerini anlamayacak kadar sığ insanlar.
Ben cinsiyetçi değilim, insancıl olarak hiç bir insanın şiddet görmesini istemem. Kamuoyunda erkeklerden çok kadınların maruz kaldığı şiddet göz önünde olduğu için daha fazla öne çıkıyor. Ama her iki cinsi ve dâhi hayvanları da ele almak lazım.
Benim gözümde şiddet cinsiyet değil şahsiyet meselesi, eğitim meselesi, yetiştirilme meselesi. Olumsuz dizilerden tut, olumsuz sosyal medya fenomenleri dahil kötü etkiliyor gelecek nesil ve mevcut cahil kitleyi. Psikolojik sorunları olanlar denetim altına alınamıyor, şiddete meyilli insanlara cezai yaptırım veya kalıcı cezalar uygulanmıyor. Nereden tutarsan tut elinde kalır.
Benim de annem ve kız kardeşim var, herkes bunun bilincinde haraket edip, empati yaparsa ortada sorun kalmaz.
Artık sırf kadın diye bir kadının şiddet görmesini istemiyorum bende şiddete çok maruz kaldım hem psikolojik hem fiziksel sustum susmak çare değil aksine iyice ruhuna edilen eziyeti daha da katladi bir süre sonra baktım sustukça ruhum da hislerim de yok olmuş yani hiclestim ne zman bunun farkına varıp susmamayo ogrendiysem tekrar susturuldum lakin bu kez içimde kalmadı iyileşmeye başladım susmasinlar tek istediğim şiddet gören kadınlar susmasın bu sizin suçunuz kabahatiniz değil. Utanması gereken bizler değiliz aciz bir kula el kaldıranlar şiddetin kadını erkeği de yok ama kadınlar daha muzdarip bu konuda o şiddet meyilisi kisiyi de bir anne yetiştiriyor yapmamız gereken artık evlatlarımızı şiddetten uzak daha sağlıklı bir birey yetiştirmek. Belki annemlerimiz babaannelerimiz bunun bilincinde değil di onların yaşantısı bizleri evlatlarini yaraladı ama bizler görüyoruz artık biliyoruz onun için çocuklarımıza sevgi asilayalim şiddet değil önemli olan kısım bu
Kadına şiddetin her türlüsüne karşıyım şiddet sadece dövmek vurmakla olmuyor psikolojik şiddet gören o kadar çok kadın varki biz sadece dövüleni vurulanı bıçaklananı görüyoruz televizyonlardan ve üzülüyorum En son sosyal medyada paylaşılan metro istasyonunda yapılan olay kimse sesini çıkarmıyor bi tane pislik küfür ediyor ve o kadar ruhsuz bir toplum olduk ki kimse hooop napıyorsun sen demiyor diyemiyor
Fıtratımız gereğince çocuğu anne besler bakar temizler giydirir. Baba ise sadece çalışır öküz birisi değilse oyun falan oynar çocuğuyla. Ama şu an bunu değiştirmek Annelerin elinde. Öyle insanlar var ki yetişmemiş ya da yetişememiş. İleride anne olacaklar çocuğunuzu siz yetiştirip besleyecek terbiye vereceksiniz. Her zaman bir bir kıza hesap sormaması gerektiğini siz öğreteceksiniz. Çünkü çocuk en çok annesi ile vakit geçirir ve onu daha çok sever
kadınların kendi arasındaki dayanışması muhaliflerin kendi arasındaki tartışmaya benziyor. karşı tarafa kabullendiremediğiniz sürece sokak ismi vermekle, eylemle bir yere varılamaz. hoş gözükme çabasından öteye geçmiyor gözümde bu davranışlar. Bu kelimelerin mahkeme tutanaklarında, mağdur ifadelerinde geçmesi lazım. Bir mahkeme başkanı bu kelimeyi kullanarak sanığı cezalandırmalı mesela.
Ben bunu dediğimde her şey iyiye gitseydi yıllardan beri gelen bu amansız şiddet şu an gündemimizde olmazdı. Etiket yap paylaş mantığıyla bir yere varılmaz çünkü şiddet yanlıları oturup da bizim attığımız şeyleri okumaz.
Kadınlardan çok, erkeğin hayat kalitesini etkileyecek şeylere ses çıkarıyorum yavrum. Zira herkes kadın çığırtkanlığı yapmakla meşgul zaten, esas mesele erkek haklarıdır..
#SıfırTolerans diyince her şey halloluyorsa olur deriz, ama dünkü olayda bir kadına bıçakla saldıran adama neden tolerans gösteriliyor? Neden herkes sesizce izliyor? Etiketle değil içrat gerekli!
Biz niye her erkek özgür olsun diye mücadeu etmiyoruz 🤔 Tüm evlileri ve sevgilileri olan erkelerğ kadın denilen varlıkların elimden kurtaralım. Erkelere özgürlük!
Unutulmamalıdır ki, kadın her şeyden önce İNSAN'dır. İnsan Hakları, kadın hakları demektir. Ülkemizde İnsan Hakları uygulanmadığı sürece, kadına olan kötü muamele hiç dinmeyecektir...
#SıfırTolerans ben bir erkek olarak kadınların haklı davalarında hep yanlarındayım ama kadınların hemcinsleri bir kesim emir altında köle gibi olmayı seviyor bu durum canımı acıtıyor
Çocukken yetişir insan. Çocuğa önce insana karşı saygıyı öğretmek gerek.. Çocuk küçük yaşta aile sorunu yaşarsa büyüdüğünde aynen uygular
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şeyi merak ettim: Mapustaki kadınlar da bu slogana dahil mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ölen erkek sayısı kadın cinayetlerinden 12 kat fazla Kadınlar zaten hukuken çok üstün kadın beyanı esastır 1 gün evli kalır ömürluk nafaka tazminat kadın askerlik yapmaz dul maaşı babadan kalan emekli maaşın 3 te 1 i say say bitmez