Kur'an-ı Kerim'in gelecekten haber verdiği ve gerçekleşen ayetlerini araştırdınız mı?

1) Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz. Bilim:Edwin Powell Habblu ; evren sürekli (genişlemekte). https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Evrenin_geni%C5%9Flemesi
2) Rum suresi ilk 4 ayet de Rumlar ve Persler in savaşından bahsediyor ve Rumların mağlup olduğunu ( dipnot: Rumlar öyle bir mağlup oluyurlar ki klisedeki değerli eşyalarını bile satacak konuma gelecek kadar güçsüz duruma düşüyorlar) fakat alçak bir yerde 3-9 sene içinde tekrar Rumların galip geleceğini söylüyor. Yani bitik duruma düştükleri bu haldeyken Kur'an 3-9 yıl içinde onlar galip gelecek diye gelecekten cesurca bir iddia atıyor ortaya. Ve 9 yıl sonra hemde alçak bir yer dediği Lut gölünde Rumlar tekrar Kur'an'ın dediği gibi galip geliyor. Rum -Pers Savaş tarihini inceleyebilirsiniz. Hatta alın ekşiden biri güzel açıklamış, kullanıcının biri önce itiraz etmiş kendi mantığınca ama o itiraza da arapça sayıların okunuşundan mantıklı cevap vermişhttps://eksisozluk.com/roma-pers-savasi-ve-ateist-hezeyani--5454258?p=7
3) Tebbet Suresi (1-5) ayetinde Ebu leheb (peygamberin amcası) imansız ölecek diyor. Cehennem de eşiyle yanacak diyor. Ve bunu Ebu leheb sağlığında iken öyle daha hasta yatalak değilken açık açık söylüyor. Akıllı bir insan kendisini yalancı durumuna düşürecek konularda iddiada bulunmaz. Hele yalanını ortaya çıkaracak tarzda gayba ait hiçbir şey söylemez. Şimdi şunu bir düşünün: Kur’an, “Ebu Leheb ve eşi kafir olarak ölecek” diyor. Eğer Ebu Leheb veya eşi: “Ben Müslüman oldum, tövbe ettim.” deseydi, Kur’an’ın mezkur haberi doğru çıkmamış olacaktı ki, bu da Kur’an’ın davasının iptali anlamına gelirdi. Hatta eğer Ebu Leheb veya karısı, yalandan da olsa, münafıklık yaparak “Biz Müslüman olduk” deselerdi, Kur’an’ın ve Peygamber Efendimizin doğruluğu birden yok olacaktı. Öyle ya, Kur’an “kafir olarak ölecek” diyor, o kişi ise “ben Müslüman oldum” diyor. O zaman Kur’an’ın bu gaybi haberini ne ile izah edeceksiniz. İşte durum bu kadar ciddi iken, Kur’an Ebu Leheb ve eşinin küfür üzere öleceğini haber veriyor ve haber verdiği gibi tam 7 sene sonra Ebu Leheb küfür üzere ölüyor. Öyle bir ölüyor ki kendi öz çocukları cesedini gömmek yerine kuyuya bırakıyorlar. Gerisini siz düşünün artık.
Kuran-ı Kerimin gelecekten haber verdiği ve gerçekleşen ayetlerini araştırdınız mı?
Kur'an-ı Kerim'in gelecekten haber verdiği ve gerçekleşen ayetlerini araştırdınız mı?