1) Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz. Bilim:Edwin Powell Habblu ; evren sürekli (genişlemekte). https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Evrenin_geni%C5%9Flemesi 2) Rum suresi ilk 4 ayet de Rumlar ve Persler in savaşından bahsediyor ve Rumların mağlup olduğunu ( dipnot: Rumlar öyle bir mağlup oluyurlar ki klisedeki değerli eşyalarını bile satacak konuma gelecek kadar güçsüz duruma düşüyorlar) fakat alçak bir yerde 3-9 sene içinde tekrar Rumların galip geleceğini söylüyor. Yani bitik duruma düştükleri bu haldeyken Kur'an 3-9 yıl içinde onlar galip gelecek diye gelecekten cesurca bir iddia atıyor ortaya. Ve 9 yıl sonra hemde alçak bir yer dediği Lut gölünde Rumlar tekrar Kur'an'ın dediği gibi galip geliyor. Rum -Pers Savaş tarihini inceleyebilirsiniz. Hatta alın ekşiden biri güzel açıklamış, kullanıcının biri önce itiraz etmiş kendi mantığınca ama o itiraza da arapça sayıların okunuşundan mantıklı cevap vermişhttps://eksisozluk.com/roma-pers-savasi-ve-ateist-hezeyani--5454258?p=7
3) Tebbet Suresi (1-5) ayetinde Ebu leheb (peygamberin amcası) imansız ölecek diyor. Cehennem de eşiyle yanacak diyor. Ve bunu Ebu leheb sağlığında iken öyle daha hasta yatalak değilken açık açık söylüyor. Akıllı bir insan kendisini yalancı durumuna düşürecek konularda iddiada bulunmaz. Hele yalanını ortaya çıkaracak tarzda gayba ait hiçbir şey söylemez. Şimdi şunu bir düşünün: Kur’an, “Ebu Leheb ve eşi kafir olarak ölecek” diyor. Eğer Ebu Leheb veya eşi: “Ben Müslüman oldum, tövbe ettim.” deseydi, Kur’an’ın mezkur haberi doğru çıkmamış olacaktı ki, bu da Kur’an’ın davasının iptali anlamına gelirdi. Hatta eğer Ebu Leheb veya karısı, yalandan da olsa, münafıklık yaparak “Biz Müslüman olduk” deselerdi, Kur’an’ın ve Peygamber Efendimizin doğruluğu birden yok olacaktı. Öyle ya, Kur’an “kafir olarak ölecek” diyor, o kişi ise “ben Müslüman oldum” diyor. O zaman Kur’an’ın bu gaybi haberini ne ile izah edeceksiniz. İşte durum bu kadar ciddi iken, Kur’an Ebu Leheb ve eşinin küfür üzere öleceğini haber veriyor ve haber verdiği gibi tam 7 sene sonra Ebu Leheb küfür üzere ölüyor. Öyle bir ölüyor ki kendi öz çocukları cesedini gömmek yerine kuyuya bırakıyorlar. Gerisini siz düşünün artık.
Kur'an-ı Kerim'in gelecekten haber verdiği ve gerçekleşen ayetlerini araştırdınız mı?
Dostum söyleyeceğiniz ayetleri cımbızla çekip kafanıza göre yorumluyorsunuz. Sen o ayetleri okurken bu ayet hangi olay üzerine ne zaman ne için diye inmiş diye baktın mı hiç? Bunlara bakmadan ayetleri parça parça okumak yerine bütün bütün okumayı denesen sende anlarsın ayetlerde aslında çelişki olmadığını.
Mealli değil dayı tefsirini okuman lazım. Mealde Latince harfler tam karışıligini vermiyor. Tefsire bakman lazım senin. Mesela bir ayet de diyor ki mealde : Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir. Mealde hangi savaş olduğu yazıyor mu burada dayı? Bu ok ne oku Allah oku nasıl atıyor yazıyor mu dayı?
Dayı latin alfabesiyle mealin ne alakası var ben arap harflerini de biliyorum ok savaş dediğini de kronolojı dedıgımız seyle yanı tarıh ıle anlayabılıyoruz hanı sadece kuran yok ya baska yazılı metınler var risale_i nuru da neredeyse yarısını okumuşluğum sohbetlerde dınlemıslıgım vardır dayı bazı ayetler var sordugum hıcbır hoca cevap veremıyor hatta bende cevap veremıyorum kımse de cevap verecek gıbı degıl dayı Tanrı sadece bır kıtap gonderıp herkese kabenın onunde egılın dıyecek kadar acız degıl
Bu senin yorumun kanka , bence böyle değil diyerek herkes kafasına göre bir tanrı oluşturur senin mantığına göre. Bak fizikte kuvvet kanunu var. Bir iş varsa bu işi yapan olmak zorundadır. Örneğin, bir valizi yerden kaldırdığınızda, valiz üzerine yapılan iş kaldırıldığı yükseklik süresince ağırlığını kaldırmak için aldığı kuvvettir. burada valiz iş işi yapan kaldıran biziz. Mesela şu an klavye den yazı yazıyorsun tuşlara dokunarak. Yazı yazmak bir iş iken işi yapan sensin. Mecburdur bu bir iş varsa iş olmak zorunda. Şimdi evrene baktığında evren bir iş mi? Güneş, ay ve dünya sürekli bir yörünge de dönerek iş yapıyorlar. Bu bir iş olduğu için bunu yapan bunlara kuvvet uygulayan biri olmak zorunda. Buda Allah olmak zorunda. Dünyanın en ünlü ateisti Richard Dawkins bile Allahın varlığını kabul ettiğini açıkladı. Bir bak istersen kendin
dayı bak diyorsun gezegenler falan dönüyor belirli olmayan bir şekilde 3 boyut itibariyle peki sana bir soru dayı fizikte işin tanımı bir şeyin başka bir yere taşınmasıdır yani delta olması gerekir evrende patlamalar hatta galaksıler falan bıle patlıyor ama işi yapan yok sadece enerji var ki enerji hiç bir zaman yok olmaz fiziğe göre dayı gönderdiğin videonun kanalının sahipleriyle sohbet etmişliğimiz sohbetıne katıldıgımız cok var dayı fiziğe girme fizikte bana edemezsin dayı ki zaten hepsi soyut temelli şeyler soyuttan pek anlamasamda senin hatrına anlamaya çalışıyorum ama yine de bir sonuç çıkmıyor
Kardeşim sana bir soru bir patlama tahribat yaratır. Mesela evinde bir patlama olduğunda evin darma duman olur ken big Bang patlama sonucu nasıl oluyor da düzen oluşuyor 🤔 aklı olmayan atamlar aklı olan bir insanı nasıl oluşturyor 🤔
düzen nerede dayı düzen varsa neden jüpiter dünya gibi neredeyse çember şeklinde dönmüyor andromeda galaxılerı neredeyse carpısacak dayı hanı duzen Şu an gordugumuz yıldızların neredeyse cogu artık yok sadece bır yanılsama yanı çok uzaktan dunyaya bakan bırı senı degıl de dınazorları gorur aklı olmayan atomlar ne dayı atomlar elementı onlar molekulu onlarda organellerı onlarda hucreyı vs derken olusur ınsan ben sana tam demıyorum tanrı yok hıc olmadı ama varsa ben ve senın aklının alamayacagı sekılde olacaktır
Kardeşim düzen nerde demişsin senin vücudun da bile düzen var. Hergün vücudun daki hücreler ölüp ölüp yeniden doğuyor. Mesela fotosentez olayı bir düzendir. Yani bu evrenin tesadüfen oluşması çok saçma. Sıfır hacım ve sonsuz yoğunluktan Allah tarafından oluşturulması daha mantıklı. İkincisi Kur'anı inkâr etmek için okuma yazma bilmeyen birinin gelecekten haber vermesi ve big Bang dan bahsetmesi imkansız bir olay. Mesela rum Pers savaşlarını nasıl oluyor da biliyor? Evrenin sürekli genişlemekte olduğunu okuma yazması olmayan teknolojik imkanları olmayan birisi nasıl bilebilir. Kostantiniye feth edilecek diyor o ne güzel bir komutan diyor. Feth eden komutan Kur'an'a göre yönetiyor İstanbul'u bu kadar olayların hepsine sen tesadüf derken ben hakikat diyorum
bigbangten bahsetmiyor sözleri çarptırıyorsunuz ki arapça bunun için ideal bir dil sıfır hacım varsa bıngbang nasıl oldu dayı hacım her zaman vardı hıdrojendı hepsı daha sonra başka elementlere dönüştü patlamalarla istemsiz olarak vücudumda ki düzenin oturması için milyonlarca yıl geçti sana şöyle anlatayım şimdi ki insanlar daha zeki çünkü eski insanlar beyinlerini daha az kullanıyordu vs onca fosil ara tür var dayı bu fosilleri nasıl reddediyorsun merak ediyorum
Sadece Sıfır hacim yok sıfır hacim sonsuz yoğunluk vardı Allah sonsuzluk âleminden sonlu bir evreni yarattı. Sana bir soru okuma yazma bilmeyen bir adam ilim bilim eğitimi almamış bir kişi nasıl oluyor da Kur'an da yeri ve göğü biz yarattk and olsun göğü genişletmekteyiz diyor. Şimdi ki bilim adamları taaa Habble kadar bilemiyorken Habble kanunu bilimsel olarak evrenin sürekli genişlemekte olduğunu ispat etti. Madem çok zekisin İslami savunan lar geri kafalı bu soruya cevap ver dayı
Toprak tan geldiniz diyor Kur'an dayı. Nasıl oluyor da Topraktaki tüm elementler ile insanlar da ki tüm elementler aynı olabilir dayı bunu da bilimsel açıkla hadi dayı
dayı evren genişliyor diye öğrenmişsin ama yanlış evren sonsuza kadar genişlemez eınsteın da der zaten bunu görelelik teorısı ona bakarsan yine kuranda göğün bir direk ile tutulduğu söyleniyor halbuki öyle bir şey yok değil mi
Aklı olmayan bir doğanın ya da her neyi savunuyor san aklı olan bir insanı var etmesinden ziyades. Düşünebilen bir Allah'ın varlığını kabul etmek bana daha mantıklı geliyor. Yani zeka herkese göre değişir sen zeki olduğunu düşünür inanmazsın ben zeki olduğumu düşünür inanırım. Çünkü bana sorduğum sorulara kimse cevap veremiyor mantıklı hiç bir cevap vermedin benim sorularıma sadece nasıl oluyor nasıl oluyor diye hem karşı taraftan cevap bekliyorsunuz biraz da sen cevapla dayı
dayı bak bir şeyi bilmiyorsan ondan emin şekilde konuşup üzerine bir de soru sormayacaksın ormanda ki toprak elementleri ile bozkırda ki elementler farklıdır bana insan vücudunda cııvayı göstersene ya da titanyumu göstersene sonuçta toprakta varya ya da çok ufak bir uranyum bile yaklaşsa bize ölürüz ki sen diyorsun vücudumuzda bunlar var
dayı bana sordugun soruların hepsine yine senin başlattıgın gibi fizikle cevap verdim bilime fiziğe uymayan tek bir şey demedim ama sen fiziğe uymayan bir kitaba körü körüne bağlanmış şekilde ard arda soru soruyorsun bende cevap veriyorum ama sen hala dogru duzgun bır cevap veremedın belkı sen benden zekısın belkı ben senden ama mesele zeka degıl bılgı suanda bana bılgı getır ınanayaım ben sana olmadıgı hakkında bılgı sundum sende bana oldugu hakkına bılgı sunsana dayı
Toprak ve insandaki elementere bakarsan anlarsın dayı. Bana göster diyerek meteryalist yaklaşıyorsun. Akılini duygularını çıkar göster desem gösterebilir misin? Oksijen %65. Karbon %18. Hidrojen %10. Nitrojen %3. Kalsiyum %1,4. Fosfor %1,1. Bütün elementlerin Hz. Âdem’in yaratıldığı toprakta olması şart değildir. Nitekim ona verilen hayat ve teneffüs ettiği hava, topraktan değil, havadan ve başka âlemlerden gelmektedir.
Bizim alfabede 29 harf olduğu gibi, kâinat alfabesinde de yaklaşık 114 element vardır. Yani âlemdeki varlıklar bu elementlerle Allah tarafından şu kâinat kitabında yazılmaktadır. Bunların bir kısmı, toprakta, bir kısmı suda, bir kısmı da havada bulunur. Bu elementlerin büyük bir kısmının yeri sabit değildir. Her an devri daim içerisindedir. Mesela havadaki azot elementi yağmurla veya şimşekle toprağa geçer, oradan bitkiye, bitkiyi hayvanların veya insanların yemesiyle hayvan ya da insan bünyesine alınır. İnsandan dışarıya atılan maddelerle tekrar toprağa veya havaya geçer. Karbon elementi de böyledir. Bitki, karbon atomunu topraktan ve solunum vasıtasıyla havadan alır. Çünkü bitkinin teneffüs ettiği havanın içerisinde belli oranda karbon dioksit vardır. Topraktan ve havadan bitki bünyesine giren karbon elementleri, yaprakların ve meyvelerin yapılmasında kullanılır. Bu yaprak veya meyveleri yiyen hayvan ve insanların bünyesine alınan karbon elementleri, buralardaki vazifelerinin bitiminde tekrar havaya ve toprağa dönerek, yeniden canlıların bünyesinde kullanılmak üzere sıraya girerler.
İlk insan Hz. Âdem’in yaratıldığı toprakta karbonun bulunmadığını ileri sürmek büyük bir iddiadır. Çünkü ilk yerküre şartlarını bütün özellikleriyle bilmek mümkün değildir. Kabul edelim ki, ilk insanın yaratıldığı toprakta karbon atomu ya da Hz. Âdem’in yapısında kullanılan elementlerin bir kısmı yoktur. Allah toprakta bulunmayan elementleri bulundukları yerlerden alıp kullanamaz mı? Hem bütün elementleri ve kâinatı yoktan yaratan O değil midir? Hz. Âdem’in topraktan yaratıldığı beyanı, onun elementlerinin büyük bir kısmının topraktan alındığı şeklinde de anlaşılabilir. Siz bir binayı yaparken, topraktan elde edilen demir ve çimentoyu kullanıyorsunuz. Ama elektrik ve suyu dışarıdan alıyorsunuz. Allah da insanı yaratırken topraktaki elementleri kullandığı gibi, toprak dışında, havada ve suda olan elementleri de kullanmıştır. İnsan sadece element yığınından ibaret de değildir. İnsanın manevî âlemini teşkil eden hayat ve bu hayata bağlı olan; akıl, hayal, hafıza, merak, endişe, korku, muhabbet, sevgi, şefkat, ğadap gibi duygu ve hissiyatın hiç birisi 114 elementte yoktur ve bunlar insana dışarıdan gelmektedir. Bazı elementlerin toprakta, güya yokluğunu iddia ederek, el çabukluğu ve cerbeze ile hemen bir genelleme yapılarak insanın yaratılışı Allah’ın elinden alınarak, tesadüf ve tabiata verilmek istenmektedir.
İnsan bünyesindeki elementleri tesadüf ve tabiatla izah edemediğiniz gibi, insanın bu manevî âlemine bağlı olan hissiyat, duygu ve düşüncelerini de tabiatla ve tesadüfle açıklayamazsınız. İlk insan Hz. Âdem’in ve onun nesli diğer insanların yaratılışında mutlaka sonsuz ilim, irade ve kudret sahibi bir yaratıcıyı kabule mecbur olacaksınız.
Sorularımın hiçbiri ne cevap vermedin. Allah yoktur diyor sun ama Allah yoksa bu Evren Kendi kendine nasıl oluştu diye bilimsel tek veri sunmadin bu nasıl bilgi?
Neyse dayı hayırlı cumalar camideyim sen düşün taşın evrenin yapı taşı atom iken beyni akli olmayan atomların akli ve düşüncesi olan bir insanı güneş ve aya yörünge vermesi sürekli bir düzen içinde dönmeleri için bunları yönetecek bir kudret olmak zorunda. Bir binayı yaparken binaya bakıp bu binayı binanım tuğlaları yapmış diyorsun sen ben ise bunu aklı ve kudreti olan bir varlık yapmıştır diyorum. Atomlar burada tuğla oluyor atomlar beyler hadi gelin de evreni oluşturalım diyemez kendi kendilerine bu düşünce aşırı saçma
evren kendi kendine oluştu hatta diğer bizimle alakası olmayan milyonlarca gezegen niye var peki dayı her şeyi diğer galaksıler nıye var sonucta bu samanyolu galaxısı bıze yeter dıger galaxıler nıye var dayı
dayı atomlar çok farklı yapılar illa ki bir enerji olacak patlama ya da oluşum olması için bu enerji oluşması için milyarlca yıl geçmiş madem allah yaptı nıye tek sanıyede yapmadı nıye dunyayı kuranda yazdıgı gıbı 7 gunde degıl mılyarlarca yılda olustu dayı
Çünkü senin aklın sınırlı. Allah sana ayetel Kürsi de ben size ancak kavrayabileceginiz kadarını verdim diyor. Ölünce sana gösterecekler sen merak etme.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ya dayı kızdırma beni öyle ayetler söylerim ateist olursun
Dostum söyleyeceğiniz ayetleri cımbızla çekip kafanıza göre yorumluyorsunuz. Sen o ayetleri okurken bu ayet hangi olay üzerine ne zaman ne için diye inmiş diye baktın mı hiç? Bunlara bakmadan ayetleri parça parça okumak yerine bütün bütün okumayı denesen sende anlarsın ayetlerde aslında çelişki olmadığını.
dayı 3 kere okudum mealli
Mealli değil dayı tefsirini okuman lazım. Mealde Latince harfler tam karışıligini vermiyor. Tefsire bakman lazım senin. Mesela bir ayet de diyor ki mealde : Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir. Mealde hangi savaş olduğu yazıyor mu burada dayı? Bu ok ne oku Allah oku nasıl atıyor yazıyor mu dayı?
Söyleyip fikrini sunabilirsin bu boş yorum yerine.
Dayı latin alfabesiyle mealin ne alakası var ben arap harflerini de biliyorum ok savaş dediğini de kronolojı dedıgımız seyle yanı tarıh ıle anlayabılıyoruz hanı sadece kuran yok ya baska yazılı metınler var risale_i nuru da neredeyse yarısını okumuşluğum sohbetlerde dınlemıslıgım vardır dayı bazı ayetler var sordugum hıcbır hoca cevap veremıyor hatta bende cevap veremıyorum kımse de cevap verecek gıbı degıl dayı Tanrı sadece bır kıtap gonderıp herkese kabenın onunde egılın dıyecek kadar acız degıl
@iyiyimböyle seni hiç alakadar etmez
Bu senin yorumun kanka , bence böyle değil diyerek herkes kafasına göre bir tanrı oluşturur senin mantığına göre. Bak fizikte kuvvet kanunu var. Bir iş varsa bu işi yapan olmak zorundadır. Örneğin, bir valizi yerden kaldırdığınızda, valiz üzerine yapılan iş kaldırıldığı yükseklik süresince ağırlığını kaldırmak için aldığı kuvvettir. burada valiz iş işi yapan kaldıran biziz. Mesela şu an klavye den yazı yazıyorsun tuşlara dokunarak. Yazı yazmak bir iş iken işi yapan sensin. Mecburdur bu bir iş varsa iş olmak zorunda. Şimdi evrene baktığında evren bir iş mi? Güneş, ay ve dünya sürekli bir yörünge de dönerek iş yapıyorlar. Bu bir iş olduğu için bunu yapan bunlara kuvvet uygulayan biri olmak zorunda. Buda Allah olmak zorunda. Dünyanın en ünlü ateisti Richard Dawkins bile Allahın varlığını kabul ettiğini açıkladı. Bir bak istersen kendin
@FAHİŞEFİLOZOF bu video yu izlemeni tavsiye ederim. Örnekler ile Allah'ın varlığını çok güzel ispatlıyor
https://youtu.be/5hiOkbbiokQ
burada da Kur'an'ın doğruluğunu anlatıyor mesela. https://youtu.be/aGak4GeZ_VQ
dayı bak diyorsun gezegenler falan dönüyor belirli olmayan bir şekilde 3 boyut itibariyle peki sana bir soru dayı fizikte işin tanımı bir şeyin başka bir yere taşınmasıdır yani delta olması gerekir evrende patlamalar hatta galaksıler falan bıle patlıyor ama işi yapan yok sadece enerji var ki enerji hiç bir zaman yok olmaz fiziğe göre dayı gönderdiğin videonun kanalının sahipleriyle sohbet etmişliğimiz sohbetıne katıldıgımız cok var dayı fiziğe girme fizikte bana edemezsin dayı ki zaten hepsi soyut temelli şeyler soyuttan pek anlamasamda senin hatrına anlamaya çalışıyorum ama yine de bir sonuç çıkmıyor
Kardeşim sana bir soru bir patlama tahribat yaratır. Mesela evinde bir patlama olduğunda evin darma duman olur ken big Bang patlama sonucu nasıl oluyor da düzen oluşuyor 🤔 aklı olmayan atamlar aklı olan bir insanı nasıl oluşturyor 🤔
Aklı olmayan aromaları aklı olan bir insanı oluşturması imkansız.
Atomların olacak
düzen nerede dayı düzen varsa neden jüpiter dünya gibi neredeyse çember şeklinde dönmüyor andromeda galaxılerı neredeyse carpısacak dayı hanı duzen Şu an gordugumuz yıldızların neredeyse cogu artık yok sadece bır yanılsama yanı çok uzaktan dunyaya bakan bırı senı degıl de dınazorları gorur aklı olmayan atomlar ne dayı atomlar elementı onlar molekulu onlarda organellerı onlarda hucreyı vs derken olusur ınsan ben sana tam demıyorum tanrı yok hıc olmadı ama varsa ben ve senın aklının alamayacagı sekılde olacaktır
Kardeşim düzen nerde demişsin senin vücudun da bile düzen var. Hergün vücudun daki hücreler ölüp ölüp yeniden doğuyor. Mesela fotosentez olayı bir düzendir. Yani bu evrenin tesadüfen oluşması çok saçma. Sıfır hacım ve sonsuz yoğunluktan Allah tarafından oluşturulması daha mantıklı. İkincisi Kur'anı inkâr etmek için okuma yazma bilmeyen birinin gelecekten haber vermesi ve big Bang dan bahsetmesi imkansız bir olay. Mesela rum Pers savaşlarını nasıl oluyor da biliyor? Evrenin sürekli genişlemekte olduğunu okuma yazması olmayan teknolojik imkanları olmayan birisi nasıl bilebilir. Kostantiniye feth edilecek diyor o ne güzel bir komutan diyor. Feth eden komutan Kur'an'a göre yönetiyor İstanbul'u bu kadar olayların hepsine sen tesadüf derken ben hakikat diyorum
bigbangten bahsetmiyor sözleri çarptırıyorsunuz ki arapça bunun için ideal bir dil sıfır hacım varsa bıngbang nasıl oldu dayı hacım her zaman vardı hıdrojendı hepsı daha sonra başka elementlere dönüştü patlamalarla istemsiz olarak vücudumda ki düzenin oturması için milyonlarca yıl geçti sana şöyle anlatayım şimdi ki insanlar daha zeki çünkü eski insanlar beyinlerini daha az kullanıyordu vs onca fosil ara tür var dayı bu fosilleri nasıl reddediyorsun merak ediyorum
Sadece Sıfır hacim yok sıfır hacim sonsuz yoğunluk vardı Allah sonsuzluk âleminden sonlu bir evreni yarattı. Sana bir soru okuma yazma bilmeyen bir adam ilim bilim eğitimi almamış bir kişi nasıl oluyor da Kur'an da yeri ve göğü biz yarattk and olsun göğü genişletmekteyiz diyor. Şimdi ki bilim adamları taaa Habble kadar bilemiyorken Habble kanunu bilimsel olarak evrenin sürekli genişlemekte olduğunu ispat etti. Madem çok zekisin İslami savunan lar geri kafalı bu soruya cevap ver dayı
Toprak tan geldiniz diyor Kur'an dayı. Nasıl oluyor da Topraktaki tüm elementler ile insanlar da ki tüm elementler aynı olabilir dayı bunu da bilimsel açıkla hadi dayı
https://youtu.be/xH6R41tqkHA
dayı evren genişliyor diye öğrenmişsin ama yanlış evren sonsuza kadar genişlemez eınsteın da der zaten bunu görelelik teorısı ona bakarsan yine kuranda göğün bir direk ile tutulduğu söyleniyor halbuki öyle bir şey yok değil mi
Aklı olmayan bir doğanın ya da her neyi savunuyor san aklı olan bir insanı var etmesinden ziyades. Düşünebilen bir Allah'ın varlığını kabul etmek bana daha mantıklı geliyor. Yani zeka herkese göre değişir sen zeki olduğunu düşünür inanmazsın ben zeki olduğumu düşünür inanırım. Çünkü bana sorduğum sorulara kimse cevap veremiyor mantıklı hiç bir cevap vermedin benim sorularıma sadece nasıl oluyor nasıl oluyor diye hem karşı taraftan cevap bekliyorsunuz biraz da sen cevapla dayı
dayı bak bir şeyi bilmiyorsan ondan emin şekilde konuşup üzerine bir de soru sormayacaksın ormanda ki toprak elementleri ile bozkırda ki elementler farklıdır bana insan vücudunda cııvayı göstersene ya da titanyumu göstersene sonuçta toprakta varya ya da çok ufak bir uranyum bile yaklaşsa bize ölürüz ki sen diyorsun vücudumuzda bunlar var
dayı bana sordugun soruların hepsine yine senin başlattıgın gibi fizikle cevap verdim bilime fiziğe uymayan tek bir şey demedim ama sen fiziğe uymayan bir kitaba körü körüne bağlanmış şekilde ard arda soru soruyorsun bende cevap veriyorum ama sen hala dogru duzgun bır cevap veremedın belkı sen benden zekısın belkı ben senden ama mesele zeka degıl bılgı suanda bana bılgı getır ınanayaım ben sana olmadıgı hakkında bılgı sundum sende bana oldugu hakkına bılgı sunsana dayı
Toprak ve insandaki elementere bakarsan anlarsın dayı. Bana göster diyerek meteryalist yaklaşıyorsun. Akılini duygularını çıkar göster desem gösterebilir misin? Oksijen %65.
Karbon %18.
Hidrojen %10.
Nitrojen %3.
Kalsiyum %1,4.
Fosfor %1,1.
Bütün elementlerin Hz. Âdem’in yaratıldığı toprakta olması şart değildir. Nitekim ona verilen hayat ve teneffüs ettiği hava, topraktan değil, havadan ve başka âlemlerden gelmektedir.
Bizim alfabede 29 harf olduğu gibi, kâinat alfabesinde de yaklaşık 114 element vardır. Yani âlemdeki varlıklar bu elementlerle Allah tarafından şu kâinat kitabında yazılmaktadır.
Bunların bir kısmı, toprakta, bir kısmı suda, bir kısmı da havada bulunur. Bu elementlerin büyük bir kısmının yeri sabit değildir. Her an devri daim içerisindedir. Mesela havadaki azot elementi yağmurla veya şimşekle toprağa geçer, oradan bitkiye, bitkiyi hayvanların veya insanların yemesiyle hayvan ya da insan bünyesine alınır. İnsandan dışarıya atılan maddelerle tekrar toprağa veya havaya geçer.
Karbon elementi de böyledir. Bitki, karbon atomunu topraktan ve solunum vasıtasıyla havadan alır. Çünkü bitkinin teneffüs ettiği havanın içerisinde belli oranda karbon dioksit vardır. Topraktan ve havadan bitki bünyesine giren karbon elementleri, yaprakların ve meyvelerin yapılmasında kullanılır. Bu yaprak veya meyveleri yiyen hayvan ve insanların bünyesine alınan karbon elementleri, buralardaki vazifelerinin bitiminde tekrar havaya ve toprağa dönerek, yeniden canlıların bünyesinde kullanılmak üzere sıraya girerler.
İlk insan Hz. Âdem’in yaratıldığı toprakta karbonun bulunmadığını ileri sürmek büyük bir iddiadır. Çünkü ilk yerküre şartlarını bütün özellikleriyle bilmek mümkün değildir.
Kabul edelim ki, ilk insanın yaratıldığı toprakta karbon atomu ya da Hz. Âdem’in yapısında kullanılan elementlerin bir kısmı yoktur. Allah toprakta bulunmayan elementleri bulundukları yerlerden alıp kullanamaz mı? Hem bütün elementleri ve kâinatı yoktan yaratan O değil midir? Hz. Âdem’in topraktan yaratıldığı beyanı, onun elementlerinin büyük bir kısmının topraktan alındığı şeklinde de anlaşılabilir.
Siz bir binayı yaparken, topraktan elde edilen demir ve çimentoyu kullanıyorsunuz. Ama elektrik ve suyu dışarıdan alıyorsunuz. Allah da insanı yaratırken topraktaki elementleri kullandığı gibi, toprak dışında, havada ve suda olan elementleri de kullanmıştır.
İnsan sadece element yığınından ibaret de değildir. İnsanın manevî âlemini teşkil eden hayat ve bu hayata bağlı olan; akıl, hayal, hafıza, merak, endişe, korku, muhabbet, sevgi, şefkat, ğadap gibi duygu ve hissiyatın hiç birisi 114 elementte yoktur ve bunlar insana dışarıdan gelmektedir. Bazı elementlerin toprakta, güya yokluğunu iddia ederek, el çabukluğu ve cerbeze ile hemen bir genelleme yapılarak insanın yaratılışı Allah’ın elinden alınarak, tesadüf ve tabiata verilmek istenmektedir.
İnsan bünyesindeki elementleri tesadüf ve tabiatla izah edemediğiniz gibi, insanın bu manevî âlemine bağlı olan hissiyat, duygu ve düşüncelerini de tabiatla ve tesadüfle açıklayamazsınız.
İlk insan Hz. Âdem’in ve onun nesli diğer insanların yaratılışında mutlaka sonsuz ilim, irade ve kudret sahibi bir yaratıcıyı kabule mecbur olacaksınız.
Sorularımın hiçbiri ne cevap vermedin. Allah yoktur diyor sun ama Allah yoksa bu Evren Kendi kendine nasıl oluştu diye bilimsel tek veri sunmadin bu nasıl bilgi?
Aklı olmayan bir doğa aklı olan bir insanı nasıl yaratıyor?
Neyse dayı hayırlı cumalar camideyim sen düşün taşın evrenin yapı taşı atom iken beyni akli olmayan atomların akli ve düşüncesi olan bir insanı güneş ve aya yörünge vermesi sürekli bir düzen içinde dönmeleri için bunları yönetecek bir kudret olmak zorunda. Bir binayı yaparken binaya bakıp bu binayı binanım tuğlaları yapmış diyorsun sen ben ise bunu aklı ve kudreti olan bir varlık yapmıştır diyorum. Atomlar burada tuğla oluyor atomlar beyler hadi gelin de evreni oluşturalım diyemez kendi kendilerine bu düşünce aşırı saçma
evren kendi kendine oluştu hatta diğer bizimle alakası olmayan milyonlarca gezegen niye var peki dayı her şeyi diğer galaksıler nıye var sonucta bu samanyolu galaxısı bıze yeter dıger galaxıler nıye var dayı
dayı elementler ya hava da ya kara da olacak zaten başka yol yok ama yıne de tutmuyor dedıklerınj
dayı atomlar çok farklı yapılar illa ki bir enerji olacak patlama ya da oluşum olması için bu enerji oluşması için milyarlca yıl geçmiş madem allah yaptı nıye tek sanıyede yapmadı nıye dunyayı kuranda yazdıgı gıbı 7 gunde degıl mılyarlarca yılda olustu dayı
Çünkü senin aklın sınırlı. Allah sana ayetel Kürsi de ben size ancak kavrayabileceginiz kadarını verdim diyor. Ölünce sana gösterecekler sen merak etme.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!