Rum Suresi ilk 4 ayetinde Rumlar ve Perslerin Savaşından bahsediyor. Bu savaşta Persler yenildi diyo fakat ayetin devamında ilginç olan çok kısa bir süre içinde tekrardan Rumlar galip gelecek diye gelecekten bir haber veriyor ve gerçekten 9 yıl sonra Rumlar öyle bir mağlup oluyorlar ki kutsal değerlerini bile satacak duruma geliyor. Şimdi Rum ve Pers tarihini inceliyoruz harbiden de 9 yıl sonra yeniliyorlar abi yalan dolan olan bir kitap nasıl olurda geleceği bilebilir ki? İkinci bir ayeti daha ilginç Kur'an diyor ki: ''Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.'' diyor. bilim adamları araştırma yapıyor ve gerçekten de evrenin genişleme halinde olduğunu ispatlıyorlar: https://umutayildiz.com/evrenin-genislemesini-kim-kesfetti/#:~:text=Bilim%20d%C3%BCnyas%C4%B1%20her%20ne%20kadar,da%20%E2%80%9CHubble%20Kanunu%E2%80%9D%20denir. Soru şu okuma yazma bilmeyen ilim bilim adamları eğitimi almamış bir insan elinde bilim adamları gibi evreni inceleyebilecek teknolojik imkan da olmamasına rağmen nasıl oluyor da taaa 1420 sene önce bunları görüp bize bildirebiliyor 🤔 bir tane mantıklı cevap arayım dedim yok abi hiç bir Deist, Ateist, Agnostik vesayre cevap veremiyor bu sorulara? Cevap veremediğiniz felsefi akıma neden inanayım ki şimdi ben. Ekşi sözlük de belki vardır diye düşündüm. Elemanın biri çok güzel açıklamış Kur'anda geçen ayetin gerçekliğini. Okumak isteyen okuyabilir biraz uzun yalnız https://eksisozluk.com/zariyat-suresi-47-ayet--3356004?focusto=28345535
Kur'an yalan dolan ise nasıl oluyorda daha meydana gelmeden şöyle olacak diye söylenilen şeylerin hepsi gerçekten de oluyor 🤔?
Otur bilerek baştan sona yalan bir kitap yaz, 1500 sene sonra içinde gerçekleşmiş birsürü konu olur. Bozuk saat bile günde 2 defa doğru saati gösterir
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu yazdığın o kadar komik ki gülmemek elde değil. 1) Kızların diri diri gömüldüğü cahil bir toplumda yaşayan biri nasıl okuma yazma bilmeden söylediği her şey doğru çıkıyor? İstanbul'un feth edileceğini biliyor, bu nasıl bir bilgidir ki taaa 1400 yıl önce evrenin genişlemekte olduğunu okuma yazma bilmeden biliyor? Nasıl oluyor da bizler demirin 19. Yüzyıla kadar yer altından çıktığını düşünürken peygamber gökyüzünde meydana geldiğini bilmiş? Rum -pers savaşlarını nasıl bilmiş? Deniz surlarının karışmadığını, dağların hareket halinde olduğunu, evrenin hiçlikten var edildiğini, denizlerin altının karanlık olduğunu? Hadi git sen şimdi bana evren ile ilgili kimsenin bilmediği kitap yaz şu an bu bilgin ile sonra tartışalım bence.
KUR AN I HERKES KENDİ KAFASINA GÖRE YORUMLUYOR GİBİ.
2
60 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çünkü kimse tefsir okumuyor. Mesela bir ayette diyor ki. Savaşta onları siz öldürmediniz, onları Allah öldürdü; (oku) attığında da sen atmadın, Allah attı; bunu da müminlere kendinden güzel bir lütufta bulunmuş olmak için yaptı. Allah her şeyi işitmekte, her şeyi bilmektedir. Şimdi bunu okuyan inançsız birisi aha açık buldum bak Allah insanları öldürüyor diye gidip yayıyor. Halbuki tefsirini okusa orada her şey açıklanıyor. Bu savaş hangi savaş Allah oku nasıl atıyor diye düşünüp tefsir okumayan cahiller maalesef kendi kafalarına göre yorumlayınca Kur'an a çamur atıyorlar. Bak mesela tefsir de açıklamış bu ayeti: kuran.diyanet.gov.tr/.../17-18-ayet-tefsiri
bence Kur an da yazanların çoğu ondan önceki kitapların toplaması. evet Allah var ama bu dünyada hiç birşeye karışmıyor. peygamber o kitabı kendini övmek için yazmış
Okuma yazma bilmeyen biri nasıl kendi yazabilir? Kendinden önce gelen Peygamberlerin hayatını nasıl okuyabilir? İkinci olarak nasıl oluyor da incil ve Tevrat da Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem in geleceğini söyleyebiliyor 🤔
kendi bilmese bile okuma yazma, yanında alimler de vardı. ayrıca Allah hep ona çalışmış gibi , bu Allah ın eşit olmadığının kanıtı, ya da birinin yazdığının bence
Farz edelim ki kendi yazdırdı âlimlere kendi kafasından, peki nasıl oluyorda kendinden önce İncil, Tevrat ve Zebur da Hz. Muhammed diye bir zatın geleceği haber veriliyor daha o doğmadan?
Kendi yazdır dı farz edelim âlimlere yine peki nasıl oluyor da ilim, bilim , fen eğitimi almadan biz yeri ve göğü genişletmektetiz diye bir şey söylüyor? Ve nasıl oluyor da bugün kü bilim adamları evrenin sürekli genişlemekte olduğunu ispatlıyorlar? Hadi kuranı kendi yazdır dı diyelim nasıl oluyorda evrenin (göğün) sürekli genişlemekte olduğunu taa 1420 yıl önce teleskop bile olmadan bilmiş? Şimdi ki bilim adamlarının kullandığı teknoloji sayesinde adamlar evrenin genişlemekte olduğunu uzayın içine girerek kanıtlayan biliyor ken, o nasıl elinde böyle imkânlar yokken bilmiş okuma yazması bile olmadığı hâlde.
Diamond tema ya baktım agnostik olduğunu söylüyor da o da saçma çünkü Agnostisizm der ki eğer gözlem ve deney ile elde edemiyorsan bu bilgi var ya da yok diyemeyiz diyor. E şimdi sana örnek verim: akıl var mı insanlar da var, peki aklı görebiliyor ya da akıl üzerinde deney yapabiliyor muyuz hayır. Görmediğim ve üzerin de deney yapamadığım bir akıla neden var diyor peki bu Agnostisizm? İkinci örnek: yolda karda yürüdüğünü düşün mesela yürürken karda ayak izi görsen o ayak izine bakıp hayvana mı insana mı ait olduğunu bilebilir misin? Evet peki diyelim ki bir insana ait dedik. Peki ben bu insanı görmedim ama sadece ayak izinden bakıp insana ait olabilir ama ben görmediğim için insana ait olup olmadığını bilemem demek saçma değil mi sence? Şimdi Arap dilinden bahsediyorsun da bir çok anlama geliyor diye bir kelime. Sonuçta tefsiri var her ayetin. Risale-i Nur Kur'an tefsiri al oku mesela orada her ayetin detaylı bir şekilde açıklaması örneklerle yer alıyor. Sana sorduğum soruyu onların YouTube kanalında da sordum sabahtan beri Agnostik olduğunu söyleyen tek bir kullanıcı bile yanıt vermedi sorularıma.
Bu mantığına göre şöyle diyim sana o zaman sıfat havada kalmaz ortada bir sıfat varsa eğer bunu sahibine vermek zorundayız. Mesela sen bir yazarsın sürekli kitap yazıyorsun , sonra bir sergi de ben senin kitapların tanıtıyorum, biri gelse sorsa bu kitabı yazan kim dese ben bunun yazarı mürekkep diyebilir miyim? Çünkü sen kitaba bakarak sadece kitapta yazılan kağıtları ve mürekkeple yazılan kelimeleri gözlemliyorsun. Normal de senin buna evet doğru demen lazım ama mantıksız çünkü burada işi yapan mürekkep değildir mürekkep sadece bir araçtır. Asıl olan şu bu kitabı bir insan yazdı desem buna inanmak daha mantıklı değil mi? Çünkü sergide ki insan seni gözlemleyemiyor, sadece senin eserini gözlemleyebiliyor ve buna inanıyor doğal olarak. Çünkü biliyor ki bu kitabın yazılması için ne gerekiyor, 1) ilim 2) hayat 3) Kudret 4) Bilgi 5 ) irade gibi bir çok yetenek gerekir. Şimdi senin kitabını gösteriyorum bunun yazarını ben gözümle göremedim gözlemleyedim bu yüzden bu kitabın yazarı yoktur diyebilir mi bu kişi? Agnostizm bunu savunuyor ama bu mantıksız. Şimdi nasıl ki bu kitabın yazarı o sırada gözlemlenemesede yazarı vardır diye kabul etmek gerekir. Çünkü neden?
Bu kitabın yazarı vardır denilmesi ve bu kitabın yazılabilmesi için ne gerekiyor? 1) hayat,2) irade 3) Kudret, 4) Bilgi gibi birçok yetenek gerekiyor. Bu kitapta olduğu gibi de şu kâinat kitabina baktığım da dünyanın yapı taşı atomdur. Aya ve güneşe bakıyorsun belli bir yörünge de gidiyor insanlara bakıyorsun vücudundaki kromozom atomları her Saniye kendini yeniliyor. Bir tohuma bakıyorsun bir ağaca dönüşüyor e şimdi bu evren kitabının yazarını görmedim diye ben bir yaratıcı yoktur diyebilir miyim? Nasıl ki kitabın yazarını gözlemleyemedigim halde bunun bir yazarı olmak zorunda diyorsak gözlemleyemeden, kâinat kitabının da yazarı olan Allah vardır demek zorundayız. Çünkü mürekkep de olduğu gibi kitap için mürekkep sadece araçtır, bu evrende olduğu gibi de atomlar sadece bir araçtır. Bu atomlar da akıl irade ve Kudret olmadığı için bu kâinatı hadi beyler toplanıp bir evren yaratalım diyemezler aynı mürekkebin kitabı kendi başına yazamayacgi gibi de bu atomlara iş yaptıran bir irade, bir kudret, bir hayat bir akıl gibi yeteneklere sahip bir yaratıcı olmak zorunda
Kuranı kerimi okudun mu bilmiyorum ama benden tavsiye mutlaka tevsiri ile oku. Bak mesela orada tebbet süresi var. Diyorki Ebu leheb imansız ölecek. O daha ölmeden ve öyle hasta falan da değil sağlığında iken gelecekten peygamber amcası olan Ebu leheb in imansız öleceğini söylüyor. Ve 7 yıl sonra Ebu leheb gerçekten bedir savaşı sonrası imansız ölüyor. Şimdi bu ayeti duyan Ebu leheb ben iman ettim diye Kur'an'ın iddiasını çürütmez miydi ama diyemiyor işte. Hatta bu ayet indikten 7 yıl sonra Bedir savaşı sonrası imansız olarak öyle bir ölüyor ki, cesedini kendi öz çocukları gömmüyor bile kuyuya bırakıyorlar. Bu Kur'an' yalan dolan olsaydı eğer Allah tarafından indirilmemiş olsaydı nasıl oluyor da gelecek de haber verdiği her şey doğru çıkabiliyor hiç sekmeden hemde?
Meslek Kur'an topraktan geldiniz diyor bize, sizi topraktan yarattık diyor ve bilimsel olarak topraktaki elementlerle insandaki elementere bakıyorlar tamamen aynı çıkıyor. Yani bu Kuran'a yalan demek için bunları mantıklı bir şekilde birisinin açıklaması lazım. Bunları sana açıklayamayan kimseye inanmamak en doğrusu. Yoksa hep bence diyen kişilerin yorumları üzerinden yanlışa saparsın. Bu kanallarda hep bence ver sadece kendi yorumlarını katıyorlar hiç biri delil sunamıyor maalesef Kur'an'ın sunduğu gibi
Bu da mantıksız Allah bizi dünya ya saldı ne haliniz varsa görün dedi diyerek şu an deizmi savunuyorsun. Allah insanlara iki irade vermiştir bir cuzzi irade ikincisi külli irade. Cuzzi irade senin yaptığın tercihlerdir. Mesela bir çocuğu öldürmek insanın kendi tercihi bu cuzzi iradedir. Ya da bir aç çocuğun karnını doyurmak cuzzi irade yani senin tercihindir. Ve sen yaptığın bu tercihlerin neyse bu dünyada ahirette onunla hesaba çekileceksin. İyiliklerin ve kötülüklerin ölçülecek hangisi ağır gelirse ya cennet ile ödüllendirileceksin ya da cehennem ile. E şimdi Allah bunun gibi tüm kötülüklere bu dünya da müdahale etse herkes şehadet eder dünya güllük gülistanlık olur, burada sınavın bir önemi kalmaz ki ozaman. Mesela adam tam birini bıçaklayacak orada bir müdahale etse Allah elini taş etse adam hemen şehadet getirir burada adamın yapacağı kötülük engellenmiş olur bu sefer öldükten sonra bu adamı neyle yargılayacaklar tüm kötülüklere engel olunsa iyi ve kötü arasındaki fark nasıl belli olacak. Bir de külli irade var işte Allah burada devreye giriyor. Sana son nefese kadar yaşamana izin verirken ecelin gelince senin canını Allah alıyor. Eğer Allah müdahale etmeseydi kimse ölmezdi. Kuran'da zaten sizi yaşatan da benim öldüren de diyor. Ölüp tekrar huzuruma geleceksiniz hesap günün de diyor.
Deizm de şöyle saçma: şöyle örnek vereyim sana bir müzeye gittiğini düşün orada sanat eserleri sergileniyor, müzede rehber olmazsa sen o sanat eserlerine bakıp ne anlatılmak istendiğini nerden geldiğini kimin yaptığını kendi başına o eserlere bakarak bilebilir misin? Bu imkansız değil mi bilebilse herkes bu sefer o müzenin sergilenmesi ve oradaki rehberin konması saçma olur. Yani bir rehber olmak zorunda. Nasıl ki bir müzede bile sana eserleri anlatmak için bir rehber olmak zorunda ise bu kâinat eserlerin de kimin nasıl ve ne şekilde yaratıldığını anlatan bir rehber olmak bir peygamber olmak zorunda
Az önce diamond temayı izledim güldüm resmen 😂 adam bildiğin delilsiz konuşuyor ve kendi ağıyla ayetin doğruluğunu ispat ediyor ama bunun farkına değil 😂 mesela diyor ki ayette diyor çok kısa bir süre olarak çevirmişler ama ben çevirdiğimde çok alçak çıkıyor. Yani çok alçak bir yerde yapılacağı yazıyor bu savaşın ve bakıyoruz ki diyor dünyanın en alçak yerinde lut gölünde yapılmış diyor savaş 😂😂
Kur'an da çünkü son peygamber olduğunu kendi söylediği için şu an peygamber yok. Biraz aklını kullan. Arapları adam etmek için gelmiş olsaydı eğer Kürt, Türk, İran, Afgan, vb. Hata Hristiyan olup da Müslüman olmazdı kimse sadece Araplara gelmiş olsaydı.
Önemi olan teklemeden değil delil ile konuşmak bunu anlaman lazım. Ben sana ayetlerin doğru olduğunu bilimsel olarak da kanıtlıyorum ama sen hala bence diye sırf teklemeden felsefî konuşup yanlış Bilgi veren insanlara inanmayı tercih ediyorsun
https://youtu.be/dqvDc9ocaVM Gizemli adam bu adamın sahtekar olduğunu delil ile elinde kaynak ile yoruma yazmış. Ama senin diamond tema hangi kaynaktan öğrendiğini söylemeden video çekmiş. Yorumlara bak gizemli adam bildiğin yalanını ortaya çıkarmış
Böyle sahtekarları izlersen yanlış yoldan seni kimse alamaz. Şöyle düşün güzel kardeşim. Yarın hepimiz öleceğiz. Ve öldükten sonra eğer Kur'an'a inanmadan gidersen ebedi cehennem de yanmak var işin ucunda. Hiç birimiz ölümsüz değiliz o kadar delil var ayetlerin bilimsel bile ispatı varken Kur'an'a inanmadan öldüğün de bu felsefeciyim diye geçinen kimse yanında olmayacak senin. Önünde Cennete gitmek varken insan neden cehennem e atsın ki kendini. Zaten sana kimse zorla 5 Vakit namaz kıl şunu yap bunu yap demiyor ki. Sadece Peygamber Allah'ın Resulü dür diye bunu kabul etsen. Sana Allah yine cennetini açıyor tabi yaptığın suç ve günahların cezasını çektikten sonra. Ama inan madan ölünce Kur'an'a cehennem de hep ebedîyen yanmak var. Düşün yanıyorsun sana deniliyor ki günahlarının kefaretini ödemiş oldun diyecekler sen o zaman beni Cennete alın dediğinde hayır sen sonsuz yanmaya devam edip asla çıkamayacaksın denilecek çünkü peygamberini inkâr ettin denilecek. Senle birlikte ve senden sonra gelip yananlari göreceksin onlar sırf Allah'ı ve peygamberi tasdik ettikleri için yandıktan sonra cennete giderken sana onlar gösterilecek ama sen ve senin gibi inanmayanlar yanmaya devam edecekler.
Allah bu dünyaya insanları imtihan için gönder memiş olaydı eğer, o kadar çocuklara tecavüz edildi, bir atom bombası atıldı milyonlarca insan öldü. E şimdi bunların cezası nasıl verilecek eğer ahiret yoksa? Ceza çekmeden ölmüş oldular senin inancına göre. Bu adaletli bir inanç mı sence
Biraz da dini videolar izlemeni tavsiye ederim. Bak sözler köşkünde Bestami var bu çocuk her şeyi örnek örnek anlatıyor. Agnostizm, Deizm , bütün felsefî inançları verdiği delil ve örneklerle çürütüyor. Yerinde olsam kıyaslama yaparım acaba hangileri daha mantıklı , kaynaklı ve delil ile konuşuyor diye https://youtu.be/h1d44ezM4l0
🤦🤦🤦 bana çelişkili olduğunu düşündüğün bir ayet söyler misin? Bak yanlışın burada işte kuranı açıyorsun ama o ayetin ne zaman ne için indiğine bakmıyor sun. Böyle yaparsan hiç bir zaman Kur'an'ı anlayamazsın ki
Abi bu adam çok bilgisiz ya. Rahmân başka ilah varmıdır denilen ayetin neden üçüncü tekil olduğunu soruyor mesela. Güzel Kardeşim çünkü o dönemde putları Allah olarak görüyorlardı. Allah da bu yüzden benden başka Rahmân yok diyor. Yani putları ilah Rahman edinmeyin diyor. Kardeş çok bilgisiz konuşuyor ya. . Bu ayetleri cımbızla alarak sadece bilgisiz insanları kandırabilirler. Benden sana tavsiye her ayeti açıklamadan önce ayetler ne zaman ve neden indi diye araştır. Tefsir oku biraz ufkun açılsın. Böyle bunları izleyerek doğruyu asla bulamaz tam tersine dine kin beslersin. https://youtu.be/zr_FdDs8_9Q
biz türk toplumuyduk, kur an bize inmediki, bi arap diğer arapları kandırmak için yazdı. bizde göktanrı inancı vardı. o zamanki yobaz , ukela arapların hep böyle bi ilahi kişiye ihtiyaçları vardı
evet dine kin besliyorum çünkü ne çıktıysa bu dinler yüzünden çıkmış. insanları ayırmaktan başka bi işe yaramamışlar. hemde coğrafya kaderdir. dünyanın bilmem neresindeki adam araştıra araştıra müslüman mı olacak. biz müslüman bi toplumda doğduğumuz için müslüman olmak zorunda olduk.
Yani benden sana kardeş tavsiyesi hemen hemen yaşlarımız yakın sayılır. Bence aç Kur'an'ı baştan sona önce bir oku gerçekleri böyle felsefî videolardan değil de kendi vicdanın ile sorgula. Okuduğun da aklına takılan ayet olunca. Bu ayetin tefsiri nedir yaz. Bu ayet neden ve ne zaman indi yaz. Ya da önce peygamber hayatını oku baştan sona oku bir önce. Çünkü peygamber hayatını baştan sona okuduktan sonra Kur'an'ı okursan ayetler neden inmiş diye aralarındaki bağı daha iyi anlarsın o zaman.
Ama böyle felsefî videolarla Kur'an' ayetlerini parça parça alıp bakın burada çelişki buldum oley diye sevinen kişileri izlersen seni kimse ölünce kurtaramaz. Çünkü bu bilgisiz şahıslar Kur'an'ı bütün olarak incelememiş ayetleri kesip kesip anlatmaya çalışmışlar akılları sıra. Ama her ayet inerken bir nedene dayanarak iniyor. Bunlar bu ayetlerin iniş nedenlerinden bahsetmemiş hiç senin izlediğin videolarda. O yüzden de hem kendilerini hemde insanları ateşe atıyorlar. Çok yazık ya çok acı bir durum. Allah yardım etsin. Umarım bir gün gerçekleri görür ve yüzleşirsin
Neden hristiyan olan bazı kişiler de sonradan müslüman oluyor peki müslüman coğrafyasında yaşamadıkları halde. İkincisi ne olmuş ise dinler yüzünden olmuş görüşün de saçma. Çünkü ne olmuş ise insanlar sırf kendi mallarını, zenginliklerini koruyup, zenginliklerine zenginlik katmak için dini maalesef kullanmışlar. Mesela şöyle düşün. Kraliçesin, memurun var emrin de diyorsun ki al bu parayı git fakire Fukaraya dağıt. Senden parayı alan memur fakirlere dagitmadigi için o gün insanlar aç kaldı diyelim. burada kim suçlu memur mu padişah mı? Allah Kuran'da emretmiş kötülük size yasak demiş. Ama insanlar bunu uygulamayor diye Kur'an mı suçlu yoksa insanlar mı? Gelelim gök tanrı inancına. Peygamber efendimiz Sav nasıl oluyor da daha Türkler İslamı benimsemeden, bir komutan gelecek ve kostantiniye feth edilecek o ne güzel bir komutan onun askerleri ne güzel bir asker diyor. Ve Fatih Sultan Mehmet gerçekten de Kastantiniyeyi feth edip İslama göre yönetebiliyor? Yani bizim İslami benimseyeceğizi zaten Önceden peygamber haber vermiş oluyor. Şimdi sen hâlâ bu insana yalancı diyebiliyor sun o kadar delil varken gelecekten haber verdiği hâlde. Kur'an-ı aç oku ne diyor bak. Biz senden önce de senin bildiğin ve bilmediğin nice peygamberler gönderdik diyor. Şimdi gelelim gök tanrı meselesine
Kur'an senden önce de peygamberler gönderdik dediğine göre. Aklını kullan ve düşün. Türkler Gök Tanrı inancı ile birlikte öldükten sonra ahiret inancına inandıkları için eşyaları ile birlikte gömüyorlardı ölülerini. Şimdi bunlar ahireti nerden biliyor? Bunları öldükten sonra ahiretin olduğunu kim anlattı? Buna cevabın var mı? Benim var mesela. Çünkü Kur'an da senden öncede peygamberler gönderdik dediğine göre demek ki bu insanlara da peygamber gelmiş ki ahireti ve gökte bir tanrı olduğunu anlatmış.
araplar asmış kesmiş bizi müslüman yapmış işte. ayrıca sonradan araştırıp müslüman olan diyorsun, teknolojiden bi haber hangi kabile araştırıpta müslüman oluyor. ineğe tapanların hangisi araştırıpta müslüman oluyor. onlar o coğrafyanın dinine inanıyor, aynı bizim gibi
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kur'an yalan dolan ise nasıl oluyorda daha meydana gelmeden şöyle olacak diye söylenilen şeylerin hepsi gerçekten de oluyor 🤔?