Aramızda bir avukat ya da anlayan var ise ve okuyup görüş yazar ise çok memnun olurum.
Hastanede bir doktor ile atışmamız oldu hakaret etmedim şiddet vs de yok sadece sağlık bakanlığına şikayet edicem sizi dedim. Doktor benden şikayetçi olmuş ben kendisini tehdit etmişim hakaret etmişim “seni sağlık bakanlığına şikayet edicem” “ sen ne biçim doktorsun”demişim 24/10/2021 de ifademi verdim yarın yine çağırıyolar karakola ne için bilmiyorum sizce ceza alır mıyım neden çağırıyorlar beni
Hastanede bir doktor ile atışmamız oldu hakaret etmedim şiddet vs de yok sadece sağlık bakanlığına şikayet edicem sizi dedim. Doktor benden şikayetçi olmuş ben kendisini tehdit etmişim hakaret etmişim “seni sağlık bakanlığına şikayet edicem” “ sen ne biçim doktorsun”demişim 24/10/2021 de ifademi verdim yarın yine çağırıyolar karakola ne için bilmiyorum sizce ceza alır mıyım neden çağırıyorlar beni
Merhaba,
Öncelikle her hangi bir şekilde hakaret ve tehdit etmediyseniz, ya da doktora karşı başkaca bir suç işlemediyseniz endişelenecek bir durum yok.
Suç işlemediğiniz halde neden ifadeye davet edildiğinizi merak ediyor olabilirsiniz ancak malumunuz olduğu üzere sağlık personelleri zaman zaman şiddet olayları İle karşı karşıya kaldıkları için endişelenerek daha kötü olayların yaşanmasının önüne geçmek için şikayetçi olmuş olabilirler. Soruşturma sonucunda suçsuz olduğunuz anlaşılırsa o zaman siz de iftira suçu nedeni ile şikayetçi olabilirsiniz. Kısacası ifadeye davet edilmeniz ceza alacağınız anlamını taşımaz.
Ancak sağlık personeline karşı hakaret ve tehdit suçunu işlediyseniz o zaman ilgili sağlık personeli sizden şikayetçi olmasa dahi ceza alabilirsiniz. Zira hakaret suçunun temel cezası;
Görüldüğü üzere hakaret suçunun temel şekli şikayete ve uzlaşmaya tabi olmakla birlikte sağlık personeline karşı işlenen suçlarda ceza arttığı gibi cezanın ertelenmesine de karar verilememektedir.
Sağlıklı günler dilerim.