Hayattaki ilk başarınızı ve en büyük şansınızı diğer 200 milyon doğmamış kardeşinizi geri bırakıp rahme ulaştığınızda elde ettiniz. Aslında sizler, 200 milyonda 1 ihtimalsiniz. Bu da sizi çok şanslı yapar, belki de hayattaki en büyük şansınız budur. Doğmamış olan diğer 200 milyon kardeşinizin kalifikasyonları da farklıydı sizden. Belki de aralarında ne Albert Einstein, Namık Kemal, Pablo Picasso ve Brad Pitt'ler vardı da doğamadıkları için o kardeşlerinizden haberiniz yok.
Bu sizin ilk şans ve başarınız, tıpkı hayatta elde ettiğiniz başarılarınızın altındaki şansın rolü gibi. Sizin varlığınız dahi milyonlarca olasılıktan sıyrılmış bir tesadüften ibarettir sadece.
Hayattaki başarılarınızın arkasında şansa yer var mı?
Benim hayatımda hiçbir zaman tamamen şans eseri oldu diyebileceğim bir şey olmadı. Daha çok şuna inanıyorum ; karşımıza fırsatlar çıkıyor değerlendirip değerlendirmemek bizim elimizde. Biz bu fırsatları değerlendirdiğimizde ve sonucunda güzel şeyler olduğunda çok şanslıyım diyoruz. Tabiki yazıda bahsedildiği gibi belkide en büyük şans dünyaya gelmek.
200 milyonda 1 ihtimal olasılığında bütün şansımı kullanmışım ben. Olasılıklar karşısında her zaman benim için en kötü sonuçlu olasılık gerçekleşir. Murphy "Ben şu kanunları yazayım da dünyaya Akın diye birisi geldiğinde kendini tanımlamakta zorlanmasın" demiş ve Murphy kanunlarını yazmıştır.
ulan birinci oldugum bir şey de yoktur rekabeti de sevmem milyonlarca spermin arasından nasıl koşup birinci gelmişim onu da anlamadım, belki de önüne geçtiğim adam elon musk gibi bir dahi olacaktı adamın hakkını yedim
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
11
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Başarımın arkasında emek ve anne baba duası vardır. Bir de başarısızlıklarımın genelinin arkasında; yanımdsymış gibi duran ve sinsi sinsi beni aşağı çekmeye çalışan kocam var. Neyseki yıllar sonra da olsa sinsiliğini onayladım ve ben de onun fişini çekerek boşandım...
Benim hayatımda şansa pek yerim olmadı. Bu zamana kadar yaptığım herşeyde, geldiğim bu noktada herşeyimi kendi çabamla yaptım ve de inancımla. Daha da uzun yolum var. Ben bu gemiden istediklerimi almış bir şekilde mutlu ineceğim 😄
Tüm başarılarımı hırsım ve istikrarımla elde ettim. Şansa inanmıyorum, şanslı biri olduğumuda düşünmüyorum. Tam tersine neye elimi atsam hep bir aksilik çıkıyor ama peşini bırakmıyorum 😂
En ufak bir başarım için bile çok fazla çalışmam gerekiyor başka türlüsü beni tatmin etmiyor belki de. Paylaşımını okuyana kadar şansız olduğumu düşünürdüm ama artık kendimi özel hissedebilirimm
Şansın da en az çalışmak kadar etkisi var bence. Sonuçta ben belki de çok başarılı bir oyuncu olabilirim ama buna imkan verşlmediği sürece bu yeteneğim ve başarım gizli kalacaktır.