Okudugum bolumu bıraktım? Icim bir turlu rahat etmiyor? Ne yapmalı?

2 yillik okuyordum. 2. sınıfta biraktim. Gelecegi pek yoktu, dersleri bana göre degildi. Mutlu degildim, dersler iskence gibiydi. Gecen sene sinavlarina cok zor çalıştım ve son olarak bıraktım. Yanlış bir tercihti. Cogumuz universiteye gidip bu karari alıyoruz belki. Kimimiz sabredip devam ediyor mezun oluyor, kimimiz icin artik dayanilmaz bir hal alıyor ve bırakıyoruz.

Istedigim bolum var. Yks ye insallah tekrar hazırlanacagim. 21 yaşındayım. Yks ve tercihler doneminde 22 olacagim. Yani eger istedigim bolum olursa 4 yil sonra 26 yasinda mezun olmus olacagim. Yaş faktörü beni biraz düşündürüyor aslinda.

Bu karari almak cok zor oldu. Nerden baksaniz bolume girdigimden beri düşünüyorum. Gecen sene bu işi sonlandirmamamin iki sebebi var. Yerlestigim icin Yks de puanim kesiliyordu ve okullar uzaktandı. Bu sene yine okullar uzaktan olsa devam ederdim. Cunku uzaktan olunca evdeki vakit bol oluyor o sira yks ye de bir yandan çalışırdim ama yuz yuze egitimde ikisini bir yurutmek zor oluyor. Insallah bu kararım hayırlı bir karardır.

Neden bilmiyorum icim rahat etmiyor. Okula devam ediyorum yine rahat etmiyor, olmuyor, sürdüremiyorum. Devam etmiyorum yine göğsüme bir öküz oturuyor. Iki turlu de bu boyle. Iki türlü de o öküz gitmiyor. Bu yuzden emin olamiyorum verdigim karar dogru mu degil mi diye. Hani biraktim deyince rahat bir nefes alabilsem, oh be diyebilsem biraz icim rahatlayacak, emin olacağım boylesi daha dogru diye ama devam etsem de, etmesem de hâlâ icimde bir rahatsizlik var. Hayırlısı olsun artik hakkımda.

Bu rahatsizlik sizce neden oluyor olabilir? Ve sizce aldigim karar doğru mu? Gecmisinde bolumunu bırakıp iyi ki bırakmışım diyen var mi şu an geldigi noktada? Biraz yorumlariniza ihtiyacim var. Aslinda bu soruyu sormak icin degil de biraz detayda icimi bosaltmak, rahatlamak icin soruyorum. Belki benim durumumda biri vardır. Belki guzel yorumlarınız olur bilmiyorum.
Okudugum bolumu bıraktım? Icim bir turlu rahat etmiyor? Ne yapmalı?