Evde kalmak değil de hayırlı bir kısmet çıkmamış kişiler demek daha yapıcı olur diye düşünüyorum. İnsanların evlenememesinin bir çok nedeni var birincisi aile.. Evi olmayana kız vermiyor bazı aileler. Ben kızımı kirada oturtmam diyor. Evi olan birini bekliyor. E şimdi evi olmayan biri gelmeyince olan kızın yaşına oluyor. İkincisi Alevî-sunni mezhep farkları mesela ben kızın biriyle yeni tanıştım ilk başlarda o da hevesliydi. Beni tanımaya çalışıyor du. Sünni olduğumu öğrendi olmaz dedi babam vermez dedi bizde aleviden başkasına kız verilmez dedi, başlamadan bitirdi. İkinci mesele ki bu en önemlisi bizler kolay kolay beğenmiyoruz kimseyi. Yok bunun göbeği var, yok boyu kısa, yok dişinin arasında maydanoz gördüm 😀 yani böyle kaşının üstünde göz var diye diye mükemmeli arıyoruz, e o mükemmel gelmeyince de evde kaldım ben hiç evlenemicem galiba endişesi başlıyor. BU seferde yaş 35-40 arasına gelince diyor. ki insan, kim gelse razıyım artık kusurlarıyla kabul edecem diyor. Ama gelmediği zaman da keşke o karşıma çıkan kişilerden birini kabul etseydim diye dövünuyoruz Yani velhasıl kelam bazen aileler yüzünden ama çoğunlukla bizim tercih etmemeyi tercih etmemiz yüzünden bekarız. O yüzden biri çıkarsa karşımıza bazı kusurlarıyla birlikte kabul etmeyi öğrenmek gerekiyor. Çünkü kimse 4 dörtlük değil.
Merhaba. Öncelikle şunu bilmelerini isterim ; Hayatın her bir alanın da mücadele var evde işte sokakta aklına neresi geliyor, ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur ekmeği de, ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz zaman midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor, nihayetin de dik durarak yaşamaya devam etmeliler sabırlarını korumaya özen göstersinler, güzellikler zorluklara göğüs gerdikten sonra ortaya çıkar bunun farkında olsunlar, kendilerine olan inancı güveni kaybetmesinler en çok kendilerine ihtiyacı olacaklarını bilsinler, sımsıkı sarılsınlar kendilerine yaşama sevinçleri ile kaldıkları yerden devam etsinler umutlarını yitirmesinler, karamsar olmasınlar gönül işleri tam anlamıyla kısmet ve şunu unutmasınlar nar tanelerini tek tek kabuğuna yerleştiren yaradan, yarattığı insanı da hangi gönüle yerleştireceğini iyi bilir hakların da hayırlısı olsun kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın, en güzele emanet olun. Kaç gün, kaç ay, kaç yıl geçmiş olursa olsun; Araya ne girmiş olursa olsun seviyorsa mutlaka kendiliğinden gelecektir yaşamına. Olmaması gerekiyorsa sen istediğin kadar uğraşsanda olmaz. Olması gerekiyorsa ve kaderinde varsa istediğin kadar kaç, yine gelip seni bulacaktır…
Bence insan evlenip şiddet hakaret küfür aşağılanma göreceğine evinde mutlu huzurlu prenses gibi yaşasa daha iyi inanın böylesi belkide daha iyidir, evde anneniz babanız kardeşleriniz ablaların olsun size el üstünde tutuyordur haksız mıyım? evlilikler bazen dışardan göründüğü gibi değildir bunu bilesiniz dışarıya mutlu bir portre çizerler ama gel gör ki belki de evde huzurları hiç yoktur, yok eğer konu cinsellikse insan bunu mastürbasyon yaparak geçiştirir haksız mıyım?
Evlilik bir zorunluluk değildir. Aynı şekilde çocuk sahibi olmak da. Topluma bir birey kazandırma düşüncesini tetikleyen şey zorunluluk olamaz. Umarım insanların senin için ne istediğini bir kenara bırakır ve kendi isteklerine odaklanırsın.
Beni bu güzel havalar mahvetti, Böyle havada istifa ettim Evkaftaki memuriyetimden. Tütüne böyle havada alıştım, Böyle havada aşık oldum; Eve ekmekle tuz götürmeyi Böyle havalarda unuttum; Şiir yazma hastalığım Hep böyle havalarda nüksetti; Beni bu güzel havalar mahvetti.
evde kalmak diye birsey yoktur.. kisi sosyal kurum olan medeni durumunu mutlaka biriyle degistirmek zorunda degildir.. evlenmek gibi bekar kalmakta bir tercihtir.. bu dunyaya evlenip üremeye gelinmedi.. insanin misyonu buymus gibi klasik ve sıkıcı bir hayatı secmek zorunda degil kimse.. ozellikle evlenmek zaten bir sektor haline gelmis evleniyor mu yoksa is mi kuruyor belli degil.. kapitalist metalasmis zombi gibi olmus toplum.. ayriyetten bankalara.. mobiyacıya.. beyaz esyaciya.. vs paralari gomduk bu dugun salonunda da bu sacmalgin eglencesini yapiyoruz demek nasil bir mazosism anlamis degilim.. o parayla dunyayi dolasir insan.. hergun ayni yuzu gormekten daha mantikli ve heyecanli...
Bir tarafta evlenmeden meğer ne dertsiz tasasızmışım diye melankoliye düşenler, diğer tarafta ah gocamla tatile gitsem herkes gibi çift çift pozlar paylaşamadım diye ömrünü yiyip bitiren bekarlar. Bekarlık hakkaten güzel. Tamam evli olmakta güzel ama ben bekar olsam, vaktimin ve sorumsuzluğumun değerini bilirim.
Üzülmeyin bende evde kalıyorum :) arada bir otelde kaldığımda oluyor. Bunda üzülecek ne var ki? Haa arada bir kamp ⛺️ yapıp çadırdada kalıyorum 😎 bak unutmadan arkadaşın karavanında kaldığım oluyor. Genelde evde kalıyorum 😂 😂 💦 balığa çıktığımızda teknede kaldığımda oluyor. Sadece evde kalanlar üzülün lann ;)
Uzulmesinler erkeklerde ekonomiden dert yanip evlenmek istese de evlenemiyor gelinlik giymeyecek dugun Nisan masrafi istemeyen sade dugun yasayip ev esyalarinin da ailelerde odenecegi bir olan istiyor o da olmayacagi icin bir gelin basi bilmem kac para olmus yani erkek icinde imkansiz
Evde kalmak kelimesi bana çok kekoca geliyor😀Evlilik mutlu olmak için bir amaç değil, her evlenen de mutlu mu yani. Ayrıca herkes evlencek diye de bir şey yok.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlilerin çoğu "keşke hiç evlenmeseydim"diyor... Vakti zamanında büyük aşkla evlenmiş, şimdiyse beni arayıp "senin yerinde olmak isterdim"diyen arkadaşlarim var. Bekarligin tadını çıkartsinlar bence.. İnsan bir ekmekten bir de sudan bikmiyor şu dünyada..
Çok yanlış bir söylem herkes evlenecek diye bir kural yok. Belki de evlenmemesi onun için en hayırlı şey insanların evlilik konusunda baskı yapması gereksiz çünkü başkalarının hayatına karışma hakları yok
Üzülme evde kaldıysan beraber kaldık derim veyada ne zaman evleniyorsunuz diye terör söktürenlere aamaan ne evliliği baba evi rahat geldi diyelim diyorum 🤭🤭
Evliliği hayatının amacı olmaktan çıkarırsa, "evde kalmış olmak" diye bir sorunu olmayacaktır. Hayatta yapılabilecek, evlenmekten daha güzel ve yararlı bin tane şey var.
Bekarlığın tadını çıkarın diyorum. O işler hiçte öyle uzaktan görüldüğü gibi olmuyor. Kendim evli olmasamda evlilerin iç tüzüklerini çok iyi araştıran bilen biriyim.