Gizli Üye(30-35)+1 yılBirkaç gün önceki bir soruda yazdığım cevabım:
Zihniyet dediğimiz şey. Niyet yani esasında. Kendi hayatında yaptıklarında niyeti önemli kişinin. Başkasının hayatına ise bu niyeti iyi dahi olsa burnunu sokmamalı. Ama kendi hayatında yaptığı her şeyde niyetine, zihniyetine bakmalı. Misal bu evlilik denen şeye niyet düzleminden bakarsak... Evlilik denen şey mi sağlamlaştıracak diye düşünüyor insan, o mu güvence olacak birlikteliğe? Öyle zihniyetler var ki, o imza ile bir tutsaklığa giriyor. O imza onlar için sevginin simgesi değil; biricik hissetme arzusunun, güvensizliğinin ortaya çıkardığı bir teminat. Sonra öyle zihniyetler var ki, yaşanan mutluluğun simgesi olarak görüyor o imzayı. Biz bir bütünüz demek için. Bir insanın hayatının şarkısı diye bir şarkıyı seçmesi, onu bir sembol olarak görmesi nasıl ki kötü değilse; bir imzayı da sevgisinin simgesi olarak görmesi kötü değildir. Topluma, dayatmalarına karşı çıkıyoruz derken, esas güzelliği kaçırmamalı insan. Velhasıl, zihniyet güzel olursa, evlilik de güzel olur, başka şeyler de.04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSitecek evliliği sevdirdik sanırım gizli:)
Soran+1 yılYazıyı okumadım bile daha son cümle yeterli onu okudum doğru düşünce ondan dolayı. Saçma evliliklere her zaman karşıyıö
Cevap sahibi+1 yılSevindim, böyleleri okuyup da kirletmesin, güzel insanlar ile bize kalsın bir tek^^
Soran+1 yılAğır laf soktun ya. Bilmiyorum sadece üşendim bir anda. Evliliği çok basit yapılması şart bir şeymiş gibi görenler yerine çok daha mantıklı düşündüğüme eminim. Sadece sevenler evlensin. Beraber mutlu olacaklar ve çocuklarının hayatına zarar vermeyecekler evlensin. Evlenip çocuk yapıp sonra dan anlayıp boşanıp çocuğa ağır leyler yaşatanlar var. Unuttukları ise o daha küçücük çocuk ve onları kaldıramaz.
En İyi Cevaplar
2 insanın 1 yastığa baş koyması :) Hele ki seviyorsan onunla uyuyup onunla uyanmak göz açtığında onu görmek kadar harika bir şey yok :) Beraber gezebilirsin kimse karışamaz ya da evde bir şeyler yapabilirsin. :) Sonra bebek yaparsın ikinizin parçası bir bebek :) Bence dünyanın en güzel şeyi doğru evlilik :)
01 Yorumla- +1 yıl
he tabi kapıda da zaten bir sürü güzel kız bekliyordu bizi herkese nasip olmuyor o dediğin şey bende karşıyım evliliğe saçmalık sadece belirli insanlar mutlu oluyor evlilikte.. birde tam çomar işi evlenmek için evlenmek kimse kusura bakmasın..
+1 yılBir imza ile bir hocanın fısıltısı altın da kurulan bağın düğümü,
İmza olma dan o imamın fısıltısı olma dan bağ olmuyormuş zina oluyormuş.
Evliliğe olan bakış açım ve düşünçelerim toplumun kabullenmediğin de yana.
Toplumda ki evliliklerin tablolarını gördükçe,
Yenilerinin de ne kadar acısal bir tablo oluşturaçağını görmekteyim.
Sorunların çözüme kavuşmadığı sürece,
Sorunlar büyümeye ve sorunsallığa bağlıyarak devamlılık göstereçeğine inanırım.
İki insanın birbirine olan sadakatını-bağlılığını sembolize ediyor gibi,
Bir anlam yüklense de gerçeği yansıtmamakta.
Zihinlerinin için de geçenler niyetlerinin körertisi, bakışları-mimikleri hafifde olsa yansımakta,
Sadakat-Bağlılık çeltik yemekde iken;
Bu söylemin anlamsızlığınıgöre bilmektir.
#GibiGibi10 Yorumla
Evlilik olmalı ben karşı değilim ama hukuki bağlayıcılığı olmamalı boşanmalar kolay olmalı bunları isterim ama bu seferde her erkek bizim gibi iyi niyetli değil ve bir işi güvencesi olmayan kaınlara herşeyi yapabiliyor bunun içinde hukuki yönden korumaya alınıyor bu yüzden bir müddet daha böyle devam etmeli bence ama şu düğün vs olayına karşıyım sadece normal evlilik olsun şamataya ne gerek var ama değil mi?
09 Yorumla
Soran+1 yılSevdiği kişi ile evlenenler için diyorum bir kere evleniyorsun unutulmamalı istediğin gibi olmalı aşırı abartı ya da sade bu sadece tercih
Soran+1 yılDediğim gibi sadece kişilik ve tercih olayı tabi maddi. de etkili ama fazla da etkileyemiyor herkes kendine göre yapıyor zaten iyisini ya da istediğini
Soran+1 yılSaçma ki bu da toplumdan kaynaklanan bir olay
Soran+1 yılKızlarda öyle düşünen az vardır. Beni evliliğe ikna edebilecek insanla karşılaşabilrsem ikisinin ortası olur ya da fazla sade de olabilir daha mantıklı.
- +1 yıl
Ortasıda olabilir tabi insanları susturmak için ama ben dinamik ve hareketli bir evlilikten yanayım kadın evde otursun yemek yapsın şunu yapsın ya da çocuk yapsın diye evlenmek istemiyorum. İkimizin geleceği ve ilerisi için birlikte planlar yapabileceğim ve birşeyler yapabileceğimiz birisi olsun istiyorum bunlarıda düğün gibi gereksiz fazla harcamalar olmazsa daha hızlı yapabiliriz diye istemiyorum açıkçası ama sevdiğim kız çok isterse yine yaparım
Hiçbirşeyi sadece kendim için düşünmüyorum düşünmemde
Soran+1 yılMantıklı :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılZorunluluk diyip durmayın şuna evlilik dinimizdede normal hayattada karşımıza çıkan bir şey sen sevdin gördün beğendin o erkeği her zaman yanında evinde görmek istemez misin tabi dinine bağlı değilsen her gece evinde yat o senin bileceğin iş bizler dinimize bağlı kişiler eğer istiyorsak onu yanı başımızda evlenmeliyiz.
015 Yorumla
Soran+1 yılSevmeyen ve sadece toplumdan dolayı zoeunlulukmuş gibi düşünerek evlenenlwri kastediyorum. sevenler evlensin.. sonuna kadar desteklerim
- +1 yıl
onlarda evlenmesin ben mi düşüncem ya Allah allah sorunun cevabını kendin veriyorsun işte zorla evleniyorlar ve %99 u cahil birşeyden habersizler.
Soran+1 yılBunu diyorum zaten. Geneli böyle cahil ya da çıkardan dolayı evleniyorlar.
- +1 yıl
Tamam sorunun cevabını bulduk hadi yat uyu
Soran+1 yılUykum yok sen uyu
- +1 yıl
Uyu çocuğum uyu kilo alırsın bak
Soran+1 yılKilo ve uyku aradaki bağlantıyı kurar mısın?
- +1 yıl
Yuh spor yapmadığın ne kadar belli bak bakim profilimde ne yazıyor işin uzmanı olduk artık uyku çok önemli kilo almanda çok önemli yeri var
Soran+1 yılProfiline bakmaya bile üşeniyorum ki spora nasıl üşenmiyim? Benim profilimde de gece kulu yazıyo du sanırım sabah 6 da da kalkcak olsam şu an uyuyamam malesef
- +1 yıl
Eminim selülit ve göbek diye tabir ettiğimiz türklerde ayrı bir cumhuriyet olan karın bölgesi tutmuş başı gidiyor ;)
Soran+1 yılYok daha değil 1 ay öncesine kadar sabah akşam spor yapıp voleybol falan oynuyordum da 1 aydır tembelim.
- +1 yıl
yapma nolur beni kandıramazsın 1 ayda besilenmişsindir :S
Soran+1 yılBir kaç kilo olabilir de sadece o kadar
- +1 yıl
:) söyledikçe açıklıyorsun :)
Soran+1 yılBiraz ya fazla değil haftaya geri dönüyorum spora az kaldı son anlarım diycektim ki şu an uyumaya ve yarın spor salonuna gitmeye karar verdim iyi geceler teşekkürler
+1 yılSaygı duyulması gereken bir kurum, bir yapı. Ama herkesin harcı değil evlilik. Yaşasın birbirine saygıda kusur etmeyen çiftler, alçakgönüllüler, gözünü başka bir çift gözden sakınanlar, güven verenler ve güven duyanlar___
01 Yorumla
Soran+1 yılOnlar için güzel bir şey
+1 yılevlilik bir erkek ve kadın arasında yapılan antlaşmadır. amacı bir yuva kurmak çocuk yaparak neslin ve devletin devamını sağlamak ve karşılıklı olarak birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılayıp korumak destek olmaktır
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle bir şey yapılıyor? Ve sanki zorunlulukmuş gibi tüm çocuklar ilerde evleneceğini bilerek büyüyor neden?
- +1 yıl
bildiğim kadarıyla islama göre allahın emri, diğer dinler ne diyor bilmiyorum. inanmıyorsan bir zorunluluk yok. ama devletlerin hiçbiri bu düzenin bozulmasını istemez, çünkü devletin devamını sağlayan en önemli kurum ailedir. çocuklar da çevrelerindeki herkesin evli olduğunu ya da evlendiğini görerek büyüdüğü için bunu kanıksayarak büyüyorlar
ben çevremde gördüm bir çoğuna şahit oldum.. maddi durum iyise evlenceksin yoksa 3.5 atarsın ha şu an asgari ücretlerle çalışıp evli çocuklu olanlar olanlar var ama en azından rahat bir geçineceğin bir massi durumu olacak insanın öyle çokta lüx yaşam değil tabi orta seviyede..
05 Yorumla- +1 yıl
Neden 3.5 atiliyor yalniz ya da anne babasiylada yasasa olmaz mi
Soran+1 yılSırf yalnız kalmamak için evlenmek sence de saçma değil mi? Mesrla evlendin ayrıldın ama çocuklar var. O çocuklar binbirtürlü şey yaşamaış olcak. En sonunda herkes yalnızdır zatem
Soran+1 yılDediğimi diyorsun. Saçma çıkarcılık ya da başka bir amaç yüzünden evlenilmemeli
Sen git ozaman Rusya'da yaşa orada evlilik kaldırılmış gömem gömene görüyorsun gâvur milleti ama evlilik dinin bir simgesi
Yoksa fuhuş yapmış oluyorsun
Herkes kendine kendide dengi dengine01 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik onlardan oluşmuyor sadece. Onları da saçma buluyorum zaten de neyse boşver
bende sizin medeniyet diyerek evlenmeden ilişkiye girmenizi anlamıyorum kafam basmıyor bunu da bana anlatır mısın neymiş bu tek dişli canavar olan medeniyet
011 Yorumla
Soran+1 yılBen ona da karşıyım bu soruyu bana sorma
Soran+1 yılEvliliği sadece o olay olarak görüyorsunuz
Soran+1 yılNeden 5 yaşındaki 10 yaşındaki çocuk bile evlenicem ilerde diye bakıyor hayata
Soran+1 yılAşıksan seviyorsan hemen evlenmelisin. Sadece toplumdaki bir zoeunluluk gibi gösterilerek evlenilmesin
Soran+1 yılAnlatabildin.
Evlilik çok kutsal bir müessesesidr. İnsanın ailesi olmasa nası olacak ya da evlenmedin tek başına yaşlanacaksın kimsen olmayacak bayramda seyradana mahalledeki hep yalnız yazlı kadın olacaksın ıyyyy
07 Yorumla
Soran+1 yılSadece yaşlanınca yalnız kalmamak için evlenenler var ki bence bu saçma sadece sevenler ve mutlu olanlar evlensin.
- +1 yıl
sevginin ve aşkın yüce olduğuna ben de inanlardanım ama en muhteşemi o değildir bence Samimiyettir Nice aşıklar aldattı nice sevenler ayrıldı. sadece sevenler mutlu olacaksa kişisel karakterlerimiz nolcak ben dinimi seven biiriym mesela. Ateist ama aşık olduğum bir kızla evlensem sence mutlu olabilirmiiym. yoksa sırf o üzülmesin diye kendimi hırpalmış mı olurum sevgiye ve aşka fazla güvenme
Soran+1 yılSevip bir süre sonra analayıp ayrılanlar var. Evlenenler evlensin asıl sorunum şu 5 yaş ya da 10 yaşındaki bir çocuk ilerde mutlaka evlenicrm diye bakıyor hayata. Bende kendimi bildim bileli daçma buluyorum.
Soran+1 yıl:D neyse Teşekkürler fikrin için
Soran+1 yılFikrini yine söyleyebilirsin sorun yok
Bu ülkede evliliği istemenin ilk nedeni uğruna ölüp bittikleri cinsellik olayı.. Çok nadir öyle leyla ile mecnun gibi aşk yaşayıpta evlenen.. Evlilik = çıkarcılık.
02 Yorumla
Soran+1 yılGenelde öyle ne yazık ki
- +1 yıl
Ne leyla'sı ne mecnu'nu. Verin bakalım mecnuna bugün ki imkanları delecek mi dağları. Her devrin aşk hikayesi başkadır.
+1 yılHaklısın neden çalışıp kariyer yapmak varken sosyal hayatımızı dibine kadar yaşamak varken evde bebek büyütelim
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden evlenince çocuk yapmak şart?
- +1 yıl
O da var ya sinir ediyorlar çocuk bile doğuramayan kadın eş mi olurmuş diyor bu site.
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılsevip sonunda tam anlamda resmiyeleştrimek bence evlilik
12 Yorumla
Soran+1 yılSevmeyenler neden evleniyor?
- +1 yıl
egosunu tatmin etmek için sıkılınca ayrılıyolar işte..
insanların var olma amacı ıbadet yapmak evlılğı gelınce evlılık ınsanın haramlardan korur hayatını duzene sokar yalnızlığını gıderır kadının gorevı evdekı işlerı yapmak yemek temızlık falan erkeğın gorevı rızkını kazanmak
00 Yorumlamüslüman insan sevişmek istiyosa evlenecek başka çaresi yok yüzletce nedenden biri bu
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece onun için rastgele biriyle evlenip yani sadece bazı özelliklere dikkat ederek evlenip birde öocuk yapıp sonra dayanamayıp ayrılanlar var.
+1 yılben bir düzen istiorum bana aıt bı duzen
o yuzden evlenmek ısterım15 Yorumla
Soran+1 yılSana ait bir düzen... Mutlu olup çocuklarına karşındakine zarar vermiyeceksen evlen bunla ilgili bir sorunum yok
- +1 yıl
cevap vermemelımıydım? neden azarladın
Soran+1 yılAzarlamadım yanlış anlama. Evlenip ayrılmayın sonuna kadar beraber olacağın biriisyle evlen düzen kur diyorum sadece
- +1 yıl
bunu bılemıosunkı
- +1 yıl
baştann :S
+1 yılevlilik bir ömür birlikte olmak, aynı evi paylaşmak, cinsel manada helalin olması vs. Evlenmeden de yaparsın ama müslümansan öteki tarafta bol şans çünkü çok günah çok.
00 Yorumlavalla bilsem açılardım evliğe karşı gibiyim evlilik aşkı öldürüyor muş desense bunun hakkında da hiç fikrim yok
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik aşkı öldürmüyor. Kısa bir anlık aşık olduğunu sevdiğini her şeyi yapabileceğini düşününlerin ilişkisi arasındaki bağ gidiyor
Feminist :) saka saka sana şu filmi öneriyorum: sanırım karimi seviyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılİzlerim. Feminist gerçekten öyle bir düşünce mi. O da olur farketmez düşüncelerim bu sonuçta
kızınızı... bilir miyim?
-evet
bende sizi karı koca şey ediyorum02 Yorumla
Soran+1 yılAsıl denilmek istenen ama denilmeyen
+1 yılsadece bedava seks yapmak için evlenen arkadaşım var
02 Yorumla
Soranİşte tam olarak bir saçmalık
- +1 yıl
bencede. aynen katılıyorum sana
- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik dediğin free seks oluyo, sana bu kadarını söyliyim ahaha.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılohh be benim gibi düşünen birini daha buldum. ama şöle bir gerçek var kızlar yüzde 90 para için evleniyorlar :)
01 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalık
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes çıkarcı erkekler cinsellik peşinde sırf zaten
00 Yorumla
+1 yılben aşka sevgiye inanmiyorum cunku sonunda genellikle ayrılık oluyor. insan her zaman kendisini her zaman sevebilecek birisini ister. evlilik bu yüzden vardır diye dusunuyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olmasada evlenenenler var. Görüvü usulü evlenip toplumdan dolayı çocuk yapıp ilerde ayrılanlar var çocuklar zarar görüyor
- +1 yıl
istisnalar kaideyi bozmaz.
Soran+1 yılBunlar istisna değil çok fazla var
- +1 yıl
basklarından sanane diyim o zaman. sende dogru bildigini yap yani.
Aile & Toplum konusunda 748 cevap paylaştı. Fedakarlıktır. Aşktır. Sadakattir. Ailedir.
12 Yorumla
Soran+1 yılDiğerleri neden evleniyor?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkes sıkılınca bıraksın diyosun yani bize uyar :)
00 Yorumla
+1 yılfemınıstım demıyorsunda
14 Yorumla
Soran+1 yılFeminist değilim. Yani sanırım öyle
- +1 yıl
bence femınstsınız
Soran+1 yılO da olur farketmez düşüncelerim bunlar sonuçta.
- +1 yıl
saygı duyarız
+1 yılevet sen evlenme mesela..
01 Yorumla
Soran+1 yılSenin kafandaki evlenme kavramını açıklar mısın?
Gizli Üye(36-45)+1 yılYakışıklı ve güzel insanlara göre karşıyım..
00 YorumlaGüzel fikir
02 Yorumla
Soran+1 yılNe?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler