Günaydınn, merak ettim de yazım ve noktalama işaretlerine mesaj olayında misal pek dikkat edilmiyor herkes, her şey gibi örnekler fazlaca dikkatsiz yazılıyor sizin için bunlar ne kadar önemli?
Günlük hayatta yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat etmeyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum, karşımda ki insanlardan bunu çok beklediğim söylenemez. Ufak tefek şeyler göz ardı edilebilir fakat bariz büyük hatalar bir tık soğutmuyor değil.😬
Ben dikkat ederim, karşı tarafınkine de dikkat ederim. düzgün yazmak ekstra bir çaba gerektirmiyor ki. Normal yazarken mesela benim aklıma geliyom yazmak gelmez. Bir, iki harf fazla yazacaksın sadece. hatta düzgün yazmayanı hayatımda tutmam çünkü cahil ve kalitesiz oluyorlar. De lerin ayrı olması bile önemlidir.
Ben dikkat ediyorum fakat insanların dil bilgisinden önde tuttuğum bazı şeyler var. Örneğin düşünce yapısı. Temiz bir yazıya kirli bir zihniyet gölge düşürebilir. Kirli bir yazıyı temiz bir zihniyet aydınlatabilir. Yine de temiz bir yazı ve temiz bir zihniyetin bir arada olması tercihim. 🥺