sunnetullah. com/? pnum=1106&pt=Allah'%C4%B1n+Rahmetinden+Ka%C3%A7t%C4%B1n%C4%B1z
linkteki adrese bakınız vesselam.
Denize girmek haramdır çünkü denize bazı insanlar ve çocuklar idrarını bırakıyor ve bu su snin vücudunun içine girerse haram olan suyu birnevi içmiş oluorsun ayrıca kadınların kapanması önemli fakt suya giren her erkek şortla yani kadınlar için haram bir vaziyette girior erkekler ve kadınlar sadece kendi cinsiyetlerinin bulunduğu ve suyun temiz oldugu bölgelerde yüzebilit
denıze gırmek gunah degıldır, nıce ıslam buyuklerı ve hatta padışahlar (halifeler) denize gırermiş. işin raconuna uyduktan sonra sakıncası yok! raconunu uygun gıyınmezsen kıldıgın namaz gunah!
dıyanet fetva kuruluna sorun! tarıkatların sayfaları sıze gercegı vermez!'!!
Günah değilde sevap olmasın.. allahın yarattığı ve sağlık açısından yararlı olan bişey neden günah olsun? Allah ınsanlara faydalansınlar diye özel şeyler yaratmış.. ınsan denıze gırınce görünce allahın buyukluğunu bir kez daha anlıyo.. buda binevi ibadettir..
Kendini böyle mi avutuyorsun?
İlgili makale için linki bekelyiniz gerçekten ilgileniyorsanız
sunnetullah. com/? pnum=1106&pt=Allah'%C4%B1n+Rahmetinden+Ka%C3%A7t%C4%B1n%C4%B1z
sunnetullah. com/? pnum=1106&pt=Allah'ın+Rahmetinden+Kaçtınız
sanırım olmuyor yazıyı burdan paylaşıyorum uzun ama izin verirse site
olmuyor burayada ekleyemiyorum
Günah tabi bilmiyor musun :S
Bilmediğim şeyi soracak kadar ahmak değilim
Cevap
14Cevap
soru basligin yanlis. ne demek denize girmek gunah mi? ne demek vicdanin sesini dinle?
ha sorum gayet dogru diyorsan, haram oldugna dair ayet veya hadis alabilir miyim? bir de boyle helal haram konularinda vicdanin degil, Yaradan`a kulak verilmesi gerekir.
En'am Süresi 151. Ayet;
Nur Süresi 31. Ayet
Mearic Süresi 29 ayet.
Eğer Müslümansan ve Ateist değilsen de İslam dnine mensup isen ve Kur'an-ı Kerim'e inanıyorsan ilgili ayetlere bak istersen nelerden bahsediyor ve nediyor.
Ama sadece kimlik Müslümanlığı yaşıyorsanız ne diyim ki?
verdiğin ayetlerin üçü de hem konumuz ile alakasız hem birbiri ile alakasız, bu bir.
benim müslümanlığıma puan vermek sana kalmadı bu iki.
ben "denize girmek günahtır" ibares, ne yakın bir ayet veya hadis istedim, böyle bir ayet de hadis de yok. bu da üç.
ha ben tesettürden dem vurdum aslında diyorsan, bu sadece bayan için değil erkek için de geçerli. tesetture uygun kıyafetlerle tesetture uygun deniz, kapalı aile plajlarında denize girilmesinde bir tezatlık yok. çünkü denize girmek haram değil günah değil.
ha ben onu da kastetmedim diyorsan, neyi kastettiğini keşke sorunda da güzel ifade etseydin, millete denize girmek haram su harammış gibi gösterip vebale girdiğinin farkında mısın? çünkü baştaki cevapta da söylediğim üzere soru kökün yanlış. tam olarak sorun şu olmalıydı "bayanlar baylar (çünkü ikisi için de tesettür şart!) denize tesetturunuzu de götürün, çünkü denize tesettursuz girmek günahtır, mahremi korumak lazım vs. vs. vs."
anlatabildim mi?
Kendini aklamak için zırvalamıştan da zırvalamışsın
örtünmekten bahsediyor farkıdnamısın. dEnize girerken bir parça bezle giriyorsunuz kadınıda erkeğğide aynı
tesetturden bahsettiğini soyluyorum ben de! birkez daha yazdıklarımı okursan.
o tür tabiki denize de havuza da girilmez. ben de diyorum ki, her iki taraf da tesetture dikkat edip, aile plajları var kapalı havuzlar vs. tek ailelere özel.
suya çok girmek isteyen gider oralarda girer, ailesine özel havuza vs. girer. hem etrafa bakıp göz zinası da yapmamış olur.
aslında aynı şeyi söylüyoruz. fakat senin sorun yanlış anlaşılmalara sebep olabilir.
denize girmek günah değildir, edepsizce denize girmek günahtır. bunu belirtmeni beklerdim.
yarım yarım bilgi paylaşıp insanları yanlış bilgilendirmeniz çok saçma.
Sen girmeye devam et. Lin atıyoum ister oku ister okuma
www.sunnetullah.com/
Denize girmek neden günah olsun ilk defa duydum. Denize giriş tarzı desen anlarım. Bikini-mayo hikayesi. Diğer türlü saçmalıklar aşırı dindarların oluşturduğu şeyler bence. Günah olsaydı zaten bilirdik yani.
insanalr namaz kılmamanın günah olduğunu biliyor ama kılmıyor? demek ki bildiğini sanmak yetmiyor
Orada haklısın ama konumuzla alakalı değil.
evetse
en büyük günahkar benim
mesleğim gemi kaptanlığı
toprak kabul etmez beni
Kuranda derki denizdeki ve karadakileri yöneten biziz
daha ne desin Allah bilmiyorum ki
Denize girmek derken onu kasdetmediğimi çok iyi biliyorsunuz. Yüzmekten bahsettim ama sanırım o kısmı es geçtiniz ve ben denizcilik demedim denize girmek dedim
yok biz denize girmiyoruz
hep geminin üstündeyiz
türkiyede kış varken mısırda denize giriliyor
her sıcakta fırsat varsa atlarız suya
sana bu soruyu sorduracak nedeni çok merak ediyorum
Takip edersen en sonda bir makale linki atıcam okursanız eğer ne demek istediğimi anlarsınız sanırım
la bu kadar saçma sorunun neresini takip edecem
ne okuyorsunuz anlamadım ki
kuranı bende okuyorum telefonumda bile var ayet ver bakalım
ama bu kadar saçmalanmaz
okuyorsun ama düşünmüyorsun tefekküre tmiyorsun demek ki
cübbeli dediler kapatmaları haremi çıktı
adnan ortada zaten kediler falan
hatipoğlu 20bin lira alıp milleti sadece dua eden pasif müslüman olmayı anlattı
insanlara inanması gerekeni anlatıp para kazanmak günahların en beteridir
bir de bu insanlara mı inanalım
eminim kaynağın kuran değil saçma hadisler
o dediklerini takip etmiyorum ve ilgilenmiyorumda
bu ve benzeri 250milyon yazı bulabilirsin
hiçbirinin derdi deniz su değil insanların kılık kıyafetleridir
soruyu alaksız sormandan konuya at gözlüğüyle baktığın belli
sana hayırlı geceler
denize girmek bizzat hz muhammed tarafından yapılmış bir eylem. günah olan bikinili kadınların bulunduğu yani karışık plajda bulunman. yüzmekle alakası yok yani.
Genellikle girmem. Gİrmem için bomboş ıssız bir sahil bulmam lazım. Kadınlar için olan plajlar bile yetersiz güvenip oraya da girmem..
en güzelini yaparsın
açık saçık giyinip girersen elbet günahta diyelimki ailenle gittin kimsecikler yok niye günah olsun ki?
Ailen derken kimi kasdediyorsun. Kimsecikler yok dediğin de yeni kendi havuzun olacak ya da kendi havuzun olacak diğer türlü mümkün değil ki
eşi kastetmiştim. büyük şehirlerde elbet mümkün değil hele şimdi hiç. mesela ben küçükkken ailemle giderdim oturduğum şehirde genelde yazlıkçıların olduğu bir yer vardı kimsecikler olmazdı. yaz beldesi olmasına rağmen. ama artık öyle yer bulmak zor tabi. neyse demek istediğim avret yerlerini göstermek deniz ya da kara her yerde haram. sonuç olarak kimse yoksa girebilir ama diğer türlü olmaz diye düşünüyorum
Kısmende olsa istediğim cevaplara yakın birşey oldu
Ne alakası var? Niye günah olsun? Ha sahil kesimlerinin durumunu dersen o farklı. Bazıları abartıyor durumu
İşine geldiği için mi diyorsun yoksa bir bilgiye dayanarak mı diyorsun?
:) valla o kadar dini kitap yazı okurum hiç denize girmek günah diye bir yazı okumadım
Kur'an-ı Kerim', i biraz tefekkür ederek okursan eğer ilgili ayetleri görürsün. DEniz oalrak geçmesede denize girmenin günah olduğunu anlarsın. Güncellemeyi bekleyiniz lüten. İlgili makale için link atıcam
bahsedilen açık seçik bir şekilde kimin eli kimn cebinde belli olmayan ortamlar için yoksa kişi sessiz sakin bir yerde denize girse günah mı işlemiş olur?
Giriyorum bende kalabalık olmayan yerleri tercih ediyorum
Hem kapalısın tesettürlüsün hemde giriyorsun. Bence tesettürlü değil tesettürlü olduğunu sanıyorsun kardeşim
aldanıyorsun. Her yapılan şey doğru mu?
Her kapanan kapalı mı ğeki?
Deniz, Allah’ın nimetlerinden biridir. Neden mü’mine haram olsun? Bilakis deniz de kara da mü’min içindir. İnsanın avretini teşhir etmesi haramdır. Temel vazifeleri ihmal edip denizde keyif sürmek yanlıştır
Haram olan yerlerin görünmediği ve karşı cinslerle fazla içi içe olmadığın sürece neden günah olsun,
Öyle bireşy mümkün olmadığına göre
Nasıl yani gayette mümkün üç noktaralarda girebilirsin ve zaten göbek deliginden diz kapğı arasını göstermek haram sizde
Bizde haram peki sizde?
Bizde sadece ayak ve el bilekleri açık kalabilir tüm. vücudumuzu korumalıyız yani
He birde kafamız :))
Peki denize giren bir insnda kapalı neresi kalıyor?
lannn sizene herkesin kendi gunahii o ödeyecek siz degil acik sacik giyinme baska denize girmek baska ya sizene arkadasimmmmmmmm karismayin la bir insanlarin hayatlarına
Sakın ol aslanım kimsenin karıştığı yok sadece anlarsin ya soruyu yanıtlıyoruz.
kes
Deniz, Allah’ın nimetlerinden biridir. Neden mü’mine haram olsun? Bilakis deniz de kara da mü’min içindir. İnsanın avretini teşhir etmesi haramdır. Temel vazifeleri ihmal edip denizde keyif sürmek yanlıştır.
evlenmeden Deniz'e girersen günah olur
evlenince arkadan girersende günah
Herkes karakterine göre cevap veriyor sanırım
ya sen nasıl bir insansın :D sen küvete su doldur gir
Yüzmek günah değil ama, denizde birsürü insan var ne kadar göz zinası yapıyorsun belli değil
Günah mı? Allah'ın yarattığı en büyük nimetlerden birisi olan denize girmenin neresi günah olabilir
Günah olup olmadigini biz belirleyemeyiz
Nerde yazıyor o dediğin şey?
Yani neyin gunah olup olmadigi Kuran ı Kerim'de yazar biz bunu degistiremeyiz
EVet yazar linki bekleyiniz
Oo kafalar going to go.
Hayır niye günah olsun ya.
En'am Süresi 151. Ayet;
Nur Süresi 31. Ayet
Mearic Süresi 29 ayet.
Eğer Müslümansan ve Ateist değilsen de İslam dnine mensup isen ve Kur'an-ı Kerim'e inanıyorsan ilgili ayetlere bak istersen nelerden bahsediyor ve nediyor.
Yok artik o kadarda degil ya abartmayinnn
Ne alaka ya. Bir bu kalmıştı cidden.
Evet bir bu kalmıştı
Valla denize giriyorum. Herkes gibi.
o zaman ben herkes değilim demek oluyor.
Ama insanların çoğıuna uyarsan helak olursun
Evet Denize Giriyorum
Saçmalamayınız.
Neden günah olsun?
Linki bekleyiniz lütfen
beklemedeyim.
bilmemki abi saçma geldi
Ne saçmalıyorsun ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar