Sadece doğurmakla anne olunmaz diyorum ben. Bazı kadınların doğurup sokağa attığı çocuklarını, diğer bazı kadınlar, evlatlık alıp, gözünden sakınarak yetiştiriyor. Hangisi anne?

Bilmiyorum yorumsuzum bu konuda bunu direkt olarak yaşayan bir insanım çünkü anne olmak için kesinlikle doğurmak gerekmiyor çünkü kan daha değil aslında gerçek önemli olan şey can bağı ama insan şöyle düşünüyor acaba gerçekten doğru bilseydim bu çocuğu biraz kendim sevdiğim adamla yapabilseydim gerçekten bu çocuğun yarısı ona yarısı da bana ait olsaydı içimde dolmasını büyümesini hissede bilseydim ilk hamilelik haberini alabildim de seni işten havalara uça bilseydim hamilelik testi ndeki o iki tane çizgi çıktığında ilk önce korkup sonrasında endişe içinde bu olabilseydim bu duyguları hissetmek istiyor insan sonrasında o bezelye gibi olacak mercimek gibi olacak yumurta gibi mandalina gibi portakal gibi büyücek büyücek büyücek en sonda artık doğum yaklaşacak çanta filan hazırlayacaksın hastaneye gideceksin bir taraftan çok korkacaksın ama bir taraftan da var ya o kadar böyle mutlu olacaksın ki çünkü senin bir parçam dünyaya geliyor senin canının tohumları dünyaya geliyor ondan sonra onu doğrurken bütün kemiklerim birbirinden ayrılacak öyle bir acı çekeceksin ki tarifsiz sonrasında birden bir rahatlama gelecek o rahatlama ile birlikte dünyaya senin çocuğun gelecek kucağına verecekler kokusunu alacaksın çaresiz öylece mosmor bir bebek sonra o her gün daha da güzelleşecek daha böyle yüzüne doyulmayan bakamayacak bir hale gelecek tabii ki önemli olan can bahadır ama insan hamile kalmak istiyor yani bunu kabul etmek gerek evlat edindiği bir çocuk ile senin kendine ait sevdiğin kişiyle yaptığın onu saatlerce günlerce aylarca karnında taşıdığı doğrurken nice acılara katlandığın bir bebek ile evlat edindiği bebek arasında tabii ki uçurum fark var Allah anne olamayanlara sabır versin ne diyim gerçekten zor bir durum.
Kan bağına gerek yok şartlar uygun olursa bende inşallah kız çocuk almak istiyor onu çok güzel yetiştirip okutmak isterim🤗
En çok istediğim inşallah nasip olur🤗🧚
Teşekkür ederim 🤗
Şart değil, insan olmak, şefkatli ve merhametli olmak yeterli. Babalık için de aynı şey geçerli. Bir çocuğu sevip büyütmek, onunla bir aile olmak için biyolojik ebeveynleri olmamız gerekmiyor. Eski karımdan örnek vereyim, onun yerine anneliği de ben yaptım çoğu zaman, doğurmakla "anne" olunmuyor, sadece biyolojik anne olunuyor. Her kadın annelik yapamaz, o yüzden de her kadın anne olmamalı. Bazılarının kapasitesi, isteği gerçekten yeterli değil.
@Tweety1976 kişisinin görüp beğenmesi, nedense hoşuma gitti 🙂
Guzel yorumlamissiniz🌺☺️ Tesekkurler
@Tweety1976 ben teşekkür ederim 🙂
Anne veya baba olmak ebeveynlik görevini yapmaktır. Çocuğa aile, yuva ve koruyucu olmanın adıdır anne veya babalık. Bunda kan bağına gerek görmüyorum.
Kadından çocuk yapmak erkeği baba yapmıyor veya kadının çocuk doğurması onu anne yapmıyor, bundan sonraki sahiplenme onları anne ve baba yapıyor.
EİG için teşekkür ederim.
Cevap
20Cevap
Selam gadası 🙃
Anne olmak deyince akan sular duruyor. Ama ülkemizde maalesef bebek sahibi olup sokağa atan insanları görüyoruz. Bir yanda bebek sahibi olmak için senelerini harcayan insanlar var. Bir tarafta çocuk sahibi olup o çocuğu aldıran sokağa atan insanlar vardır. Ama maalesef ki evlat edinmek güzel bir şey olduğu kadar dini yönden de nikah düştüğü için çok tehlikelidir. Evlat edinmek isteyenler bu hususu gözden kaçırıyor. Ama gözden kaçırılmaması gereken bir noktadır.
#gadası
Gerekmez. Her doğuran anne olsaydı onca çocuk bakıma muhtaç, sevgisiz, şefkatsiz kalmazdı. Nice kadınlar var doğurmadığı ama gözünden sakındığı, kan bağıda olmasa annelik yaptığı koruyup kolladığı.
Kendine güvenmeyen çocuk yapmasın. Evladınıza yazık.
Yapmak doğurmak değil bakmak sarıp sarmalak marifet.
Bu tamamen kisilikle hissaniyetle alakalı bir durum , her öz anne çocuğuna kötü davranmadığı gibi her biyolojik anne olmayan iyi davranmıyor. Tam tersi bazen öyle öz anneler görüyoruz ki içimiz parçalanıyor ve biyolojik anne olmayanların çocuklara yaklaşımı takdire şayan oluyor. Bir annenin çocuğuna sevgisini ilgisini şefkatini , annelerde değil çocukların annelerine yaklaşımlarında daha net görebiliyoruz.
Sadece doğurmakla anne olunmuyor, doğurmak bir kadını Anne yapar ama aslında anneliği doğurduktan sonra yapabilendir, Anne. Dolayısı ile o çocuğa annelik yapan, büyüten, besleyen, gözünden sakınandır Anne, kan bağı olması gerekmez, anne sevgisi verebilecek kadınların hakkıdır “Anne” ünvanına sahip olmak.
Çocuklara bizim senin çoğucuğun diye bakmak yanlış hata çocuklar toplumun çocukları belki küçücük bir şefkat gösterdiğin çocuk ilerde doktor olur senin kendi çocuğunu tedavi eder belki güzel bir iş yapar bütün insanlara yararı olur
Biyolojikj anne olabilmek için kan bağı şart. Yazdıkların anne olmaktan çok insan olmakla ilgili.
Hayır bazı kadınlar anne olmayı hak etmiyor doğurup çöpe atanlar çocuğunu evde bırakıp dostuyla tatile gidenler ahlaksız resim çektirip para kazananlar çocuğunu satanlar daha neler neler bunlar duyduklarimiz birde duymadiklarimiz var
Kan bağı olmadan da anne olunabiliyor. Annelik sadece 9 ay karnında taşıyıp doğurmak ile olmuyor bu kadar kolay değil maalesef bunun bir de sorumlulukları var ki her anne bunu beceremiyor.
Gerekmez tabiki sevgilisi ile ilişkisine şahit oldu babasına söylemesin diye evladını öldüren' anne ' adı altında yaşayan varlıklar var bu dünyada... demek ki dogurmakla olmuyor..
Bence anne olmak için doğurmaya ve kan bağı olmasına gerek yok sadece anne sefkati ve yüreği yeterli🙂
Annelik herkeste olan bir meziyet değil. Kimi seks uğruna anne oluyor kimi ise gerçekten anne olmak için oluyor.
Benim evlat edinip öz çocuğu gibi sevdiklerini bildiğim yakınlarım var. Anne olmak doğurmakla değil yüreğinde saklamakla olan birşeydir.
Her doğuran anne olabilseydi gencecik yaşında yanlışa düşen gencecik kız çocukları olmazdı..
Hayır kan bağı sadece o çocuğun annesi olmanı sağlar ama annelik çok farklı bir şeydir. :)
Doğuran her kadın anne değildir, sahiplenen okutan büyüten. Gözünden sakınandır anne.
Sevmeyi bilmeyen insan anne olamaz, en kutsal en yüksek sevgi anne sevgisidir, annelik sevgi şarttır
Annelik görevini yapan kişi annedir. Hakkı ödenmez.
Merhamet gerekir, merhamet sevgi yoksa hicbirsey olunmaz.
soru düz mantıkta evet.
ama her kadın anne olabılıyor mu oda ayrı.
Bana göre gönül bağı daha önemli.
Gerekmez tabii ki ama bunu her kadın başaramaz
Hayir canim gerekmiyor tabiki..
Bol fındık fıstık yemek lazım birazda çikolata 😄
Baska dogurmam valla😅 Ama yiyelim😜
Anne ve baba olabilmek için vicdan gerekli.
Bakıma muhtaç kişiye sahip çıkarak da olunur
Hayır gönül bağı varsa sorun yok
Gerekmiyor.
Bakınız ; Nazife Candan :P
gerekmez, doğurmakla bitmiyor
biyolojik olartak evet
Hayir Tabiki kan bagi olmadanda Anne olunur🤗
Tohum gerekir 😄
Manyakk🤣
anne doğub büyüten gece gündüz demeden bakandır
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?