Kendi çocuğunun dışında birine annelik yapmak zordur. Birde onunla anlaşamaması var yani bunu kimse bilemez yaşamak lazım. Her yönden zor yani maddi ve manevi anlamda onu çocuklarından ayırmamak gerek şahsen ben dürüst olayım kendi çocuğum değilse başka bir çocuğa bakmam zor. Bakamazdim. Diger yandan onlara üzülüyorum da bakmak da istiyorum ancak bu konuda kendime güvenim yok. Aslinda annem olmadigi için onları en iyi anlayan benim . Bnce annelik doğurmak demek değildir. Bakmak sahiplenmek fedakarlık göstermektir. İnsan kendi çocuğu olunca bu konuda daha cesaretli oluyor. Bazi anneler hariç. Her insan bir değil kimseyi şöyle ya da boyle diye ayırmamak gerekir. Genelde insanı yanlışa iten sebepler var bnce. İnsan doğurmakla anne değil, kendi çocuğu olsun ve ya olmasın bir çocuğun bakimina emek vermesi ile gerçekten onun annesi olur.
Doğurmak anneligin en kolay kısmi bence. Annelik cok zor ve de uzun bir süreç. Öyleki hayatın donum noktasi gibi; öncesi ve sonrasi diye ayriliyor hayatin. Bunu açıklama güc ama annelik içgüdüsel bir davraniş. Bazi kadinlarda fazlasiyla varken bazilarinda hic yok malesef. Ama bu da kisinin bu hayattaki imtihani.
Dogurmak yetmiyo maalesef anne olmaya.. Büyütmekte yetistirmekte dahil ama simdiler de hep doguruyorlar büyüyüp yetistirilmesini takmiyorlar. Gelecegin anne adaylari ve annelerin anneler günü kutlu olsun..
Bilmiyorum ama bazi insanlara karsi cok fazla anac tavrim var, sanki evlatlarimmis gibi🙈 ama boyle bir hisse kapilinca kendime kiziyorum. Dogru bisey degil😊 annelik emekdir, karninda tasimak, dogurmak buyuk emekler lakin bu is burda bitmiyor, sonrasinda daha buyuk emekler bekliyor anneyi.
Gerek yok tabiki annesi olup ortaya atılan bebeklerin kendilerini doğurduklarina anne mi denir? Emek verip sevgisini gösterene ben anne derim doğurmuş ya da evlatlık almış farketmez. Haa bir de doğurup el bebek gül bebek bakıp ama saygısız sevgisiz yetiştirene de ben anne demem.
Yoktur. kuzenim evlat edindi bir meleği geçen hafta. daha 40 günlük bile değil. öyle güzel uyuyor ki kuzenimim kucağında. Öyle alışmış ki kokusuna başkası alınca kucağına hırçınlaşan bebek onun kucağında sakinleşiveriyor hemencecik.
Her doğuran anne olmuyor. doğurup bebeğini cami avlusuna bırakanlar, yetimhaneye falan bırakanlar mesela. insanın içinde annelik duygusu olması önemli. bakamayacaksan doğurma.
En İyi Cevaplar