- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılEğer bir kadın anne olmak zorunda mıdır diye bir soru soruluyorsa zaten bir yanlış anlaşılma olmuştur yol üzerinde. Doğurganlık Yaradanın kadına verdiği bir özelliktir. Bu bir zorunluk asla değildir. Bir yetenek gibi düşünmeli. Toplum tarafından bölge bölge baskılar mevcuttur ama bu benim gözümde gerçekten sadece cahilliğin, düşüncesizliğin ve hassasiyetsizliğin bir getirisidir. Ben 24 yaşındayım, 4 senedir evliyim ve çocuğum yok. Sadece 24 yaşında olsam bir sıkıntı yok ama evli olunca insanlar “e tamam çocuk yapın” cümlesine kurmaya mecbur hissediyor kendini. Biride demiyor ki, benim ne haddime tabakhaneye ne yetiştiriyoruz acaba?
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAnnelik kutsaldır evet belki ama bu demek değil ki her kadın anne olmak zorunda. İsteyerek kendi tercihiyle anne olmamayı seçen ya da anne olmak için her şeyi deneyip olamayanlar daha az kadın ya da daha az kutsal demek değildir. Toplumsal dayatma konusuna katılıyorum.
114 Yorumla- +1 yıl
@DrQuesn4y erkekler her kiza cinsel amacla yaklasip evlilik lafini duyunca kaciyor ama ne hikmetse suç kizlara kaliyor. Cok komiksiniz ya
- +1 yıl
Ona bakarsan şimdi ki erkelerden de baba olmaz genelleme yaparsak aw 😒
+1 yılBir kadın kesinlikle anne olmak zorunda değildir. Bir erkek in baba olma zorunluluğu tartışılmıyor iken kadinlara yüklenen ekstra sorumluluklardan sadece bir tanesi bu.
142 Yorumla- +1 yıl
@DrQuesn4y he günümüz kızlarına ebeveyn olmak yakışmaz bir sana yakışır , bir sen dogrusun mk
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,4b cevap paylaştı. Doğurmakla anne olunmaz. Bu yüzden anne olmak zorunda değil. İyi bir psikolojiye sahip olmayan, bir bebeğin sorumluluğunu alma psikolojisine sahip olmayan insanlar evlenmesin ve çocuk sahibi de olmasın.
41 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
98Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki hiç bir kadın anne olmak zorunda değildir. Ve tatması gereken bir duygu da değildir. önemli olan İnsan olarak ne istediğinizdir. sizi ne mutlu eder bu önemlidir. yani herkes evlenmeli çocuk sahibi olmalı kadının bunları yapması zorunludur felan bunlar çok yanlış ve geri bir düşüncedir.
10 Yorumla
+1 yılBir yazı görmüştüm:
“ Kadınsan ya anasındır, ya da avrat. Ortası yok. İş hayatında işçi de, müdür de olsan kimi erkekler tarafından ‘hayatım, şekerim güzel kız’ diye çağırılırsın. Ortası yok. Çocuğun varsa çalışma performansın düşük, çocuğun yoksa eksiksindir. Ortası yok. Sinirlendiysen, bağırdıysan, tepkini verdiysen ya şirret, ya ahlaksız, ya muayyen günündesindir. Etrafta bağırıp çağıran erkeklerin yanında susup oturman gerekir. Ortası yok. Kadınsan ya sahiplenilmeye muhtaç, ya sahiplenilmek için bekleyensindir. Ola ki sahiplenilmemişsen de her türlü tekmeyi yemeye müsaitsindir. Ortası yok. Evlenmeden sevgilin olursa o biçimsindir, evlenmezsen evde kalmışsındır. Ortası yok.”20 Yorumlaİnsan içgüdüsü üremek üzerine kurulu. Sevmek aşık olmak bile aslında neslini kiminle devam etirmek istediğinle alakalı fakat
Bakacak durumu yoksa
Sağlık sorunu varsa
Gereken olgunluğa sahip değilse
Ve kendini bir insan sorumluluğu almaya hazır hissetmiyorsa
Hem kadın hemde erkek çocuk sahibi olmamalı20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelik güdüsel bir durumdur. Başkasının baskısı ole olacak iş değil. biyolojik saat ilerledikçe hormonlara bağlı olarak anne olmak çocuk dogurmak gudusu yükselir. Kücükken oyun oynarken bebeğimiz oldugunu dusunmek ve oyunları bu duzen icinde kurmak bu güdünün kanıtı.Çevresinde emzirme görmeyen bir cocuk bile oyuncak bebeğinin karnını doyurmaya yeltenir.
20 Yorumla Kimse hiç bir şekilde bir zorunluluk altında olamaz evleniceksede bunu tabiki baştan belirtmeli ki sonradan karşı taraf haklı olabilir bazılarının pek hayali olmasada bazıların en büyük hayalidir baba ve anne olmak ve bencede bir evliliğin meyvesidir çoçuk şahsen benim hiç evlilik düşüncem yok eğer olurda evlenmek istersem en büyük sebebidir baba olmak 🙏
10 Yorumla
+1 yılHayır zorundadir diye bisey yoktur ,,, sadece güzel duyguyu tatmali diye tavsiye edenlerdenim.. baskıyla anne olunacaksa da o annelik değildir. toplum baskısı vs hikaye saçma sapan işler onlara takılmamak lazım herkes kendi işine baksın,,, ama ben merak ettim neden böyle bir soru sordun özel değilse tabi?
20 Yorumla
+1 yılZorunda değildir sırf o duyguyu tatmak için de anne olmak isteyenlere karşıyım.. sırf onların hevesi duygu tatmini yüzünden ilgisiz sevgisiz kötü yetişmiş çocuklar dünyaya geliyor.. annelik dur bir deneyeyim bakayım nasılmış denilecek bir şey değildir.. yürekten istemedikçe kimse anne olmasın..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır, zorunda değildir. Kadın veya erkek cinsiyet fark etmeksizin maddi ve manevi olarak ne zaman kendini anne baba olmaya hazır hissederse o zaman olmalıdır.
Ne yazık ki toplumsal dayatmalar hiçbir zaman son bulmuyor..
Üniversite kazanırız : 'Ne olacaksın sen şimdi'
Okul biter :' Ee düğün ne zaman, var mı biri'
Evleniriz :' Çoçuk ne zaman torun sevelim az yahu'
Çoçuk olur :'Ee kardeş yok mu kardeş, tek çoçuk olmasın'
Yani bu tarz insanlar asla susmaz. 🤷♀️20 Yorumla
+1 yılSenin sorduğun soruya cevap verirken erkeklerin toplumdaki rolünü tartışmaya açan üyelerin yorumlarını gerçekçi bulmuyorum. Bir kadın asla anne olmak zorunda değildir. Herkesin kendi seçimidir. Çiftler kararlarını beraber vermelidir bu konuda. Aile huzurunu bozmayacak şekilde. Öte yandan olay her türlü varyasyona açıktır. Anne olan bir birey de tabii ki çocuğun sevgi ihtiyacını dengeli olarak karşılayabilecek mi misal olarak iyi düşünmelidir. Maddiyatsızlıktan çok sevgisizlik zarar verir çocuğa bunu herkes iyi bilmelidir. Çocuk maddi şeyleri unutur. Bir gün büyür ve ailemin parası olmadığı için sadece bana ihtiyaçlarımı zar zor alabildiler der. Bence çocuklarının ihtiyaçlarını herkes fakirde olsa minimal bir şekilde karşılayabilir. Çocuk yapımını planlamışlarsa. Ama sevgisizlik asla geçmez. Ömür boyu ailesinden görmediği sevgisizliği hafifleterek yaşamaya çalışır böyle insanlar.
00 Yorumla
+1 yılHayır, değildir.
Bu oynadığı milyon rolden biridir kadının. Kimse evlenmek zorunda da değildir. İslam'a göre konuşacağım, kimse evlenmek zorunda değildir cinsel manada sapıtmadıkça. Bir de Hz. Muhammed evlendiği için sünnet olarak geçiyor. Sünnete uymayan da cehenneme gitmiyor nihayetinde. Anne olmayı evlilik çerçevesinde açıklamak zorunda kaldım, farkındayım. İslam'dan çıkıp genel manada konuşursak bir kadın ne evlenmek ne de anne olmak zorundadır.00 YorumlaHayır. Anne olmak zorunda değildir. Ama kadın olmak zorundadır. Aynen erkeklerin. Adam olması gibi. Anne demek illa karnında doğum yapması değil anne olmak hissiyattır. Anne olmak büyütmek topluma ailesine vatanına milletine düzgün insan sunmaktır. Anne olmak kendinden ödün vermektir.
00 YorumlaZorunda değil-dir onemli olan kendinin isteyip istememesidir. Ben 2 yıldır evliyim sureklincocuk sorarlar. Yapmıyorum istemiyorum dediğimde yazik çocuğu olmuyo derler.
30 YorumlaHayır anne olmak zorunda değil. Bu görevi yapamayacağını biliyordur istemiyordur ya da çocuklara ilgisi yoktur istemiyordur bir çok sebepten kaynaklanabilir. Zaten annelik sadece doğurmak değildir, biz çok gördük çocuğuyla ilgilenmeyini sokak kenarlarına bırakanları. Bizim toplulumuz her kadına anne olacak gözüyle bakıyor, bence insanlar artık fikirlere saygı duymayı öğrenmeli buna aileleri de dahil.
30 Yorumla70.000 senelik genetik hafızamız gözönüne alındığında anne olmayı kadınlar kendileri istiyor zaten. Yinede her kadın anne olmaz zorunda değil günümüz çağında bu bir tercih meselesi olması lazım. Ama öyle değil, toplum zorluyor anne olmaları için.
10 YorumlaHer kadının tatması gereken dünyanın en güzel duygusu olduğunu düşünüyorum ama tabiki zorunda değildir
10 Yorumla
+1 yılbelki zorunda dEİldir lakin ;
muhakkak tatması gereken bir duygudur )130 Yorumla
+1 yılBebeğini çöpe sokağa tuvalete atanları gördükçe herkesin doğuştan ana olduğuna inancım kalmadı mümkünse niteliksiz insanlar üremesin çoğalmasın kısırlaştırılsın. Ayrıca anne olmak zorunda da değiliz bittabi saçmalıktan ibaret bir dayatma.
10 Yorumla
+1 yılDayatma olduğu için ortalık çocuğuna annelik yapamayan yüzlerce kadınla dolu. Şu kadınları artık bir salsınlar. Evlenmek de, çocuk yapmak da insanın tercihine kalmış bir şey.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnelik dogurmakla olunmaz. Ama annelik o kadar güzel nimetki kıymet bilene.. bu dünyada ufacık bir can nasil o anneye bakar nasıl ona muhtaç anne kokusunu tanır evlat dokununca his eder gozleri kapalıyken öyle bı sevgiki hiç bı sevgi önüne geçemez bunun
10 Yorumla
+1 yıltabiki değil evet kesinlikle toplumsal bir dayatma. erkeklerinde baba olmak gibi biz zorunluluğu yok.
30 YorumlaDoğurduğu halde anne olmayı beceremeyen o kadar kadın var ki. Çocuk doğurmak için doğrulmaz, yani zorunda değildir
20 Yorumla
+1 yıldeğildir olmasa da olur
herhangi bir kadın anne olmuş olmamış beni ilgilendirmez
çocuk varsa severiz20 YorumlaHiçbir kadın ne evlenmek ne de anne olmak zorunda değil
40 Yorumla
+1 yılBir kadın anne olmak zorunda değil tabiki de. Zaten annelik biraz da hormonal bir sey bence. Hissetmek icin o hormona ihtiyac var Cocukları sevmek lazım. Anaçlık lazım. Merhamet duygusu lazım. Herkes dogurabikir ama herkes ana olamaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne olmak zorunda değil. Bu dogmaları bir kenara atın. bakirelik, evlilik,çocuk bilmem ne... bunların hepsi dogma. Ne istiyosa canın onu yap.
40 YorumlaEvet toplumsal dayatma. Kimse çocuk yapmak zorunda değil.
20 Yorumla
+1 yılAnne olmak zorunda değil, Canı ne istiyorsa onu olur..! Şayet Anne olmuşsa Anne olmak zorunda..! Anne olmuş ama anneliği beceremeyen bir yığın Kadın var. Olmasalar daha iyi..
20 Yorumla
+1 yılZorunda değildir. Zaten mümkünse her kadın anne olmasın. Hepsi layıkıyla bunu başaramıyor çünkü.
20 Yorumla
+1 yılBunu bir zorunluluk olarak değil isteyerek yürekten yaşamak gerekir, haberlerde görüyoruz doğum yaptıktan sonra sokağa atan insanları çocuk yapmak yarım saat zorunluluk değil ama dünyaya geldi ise bakmak zorunluluk
00 Yorumla
+1 yılAnne olmak değil annelik kutsaldır bence. Lakin bunu kimlik haline getirip kendini geliştormeyenlere karşıyım. Sanki annelikten ibaretmis gibi davranıyor insanlar öncelik donanımlı bir insan olmak olmalı bence.
00 YorumlaKadın annelik donanımı ile donatılmıştır ancak her kadın anne olmak zorunda değildir bu bir irade meselesidir. Ancak anne olmaya karar veren kadın da annelik vasfinin gereklerini yerine getirmek zorundadır eğer anne olnaya karar vermiş ise elbette.
00 Yorumla
+1 yılkadının doğasında var yaaa. Yani gerçek anlamda bir kadınsa illa ki onun da canı çocuk sahibi olmak ister. Ama saçma sapan dış etkenlerin etkisi altında kalıp kadınlığını unuttuysa ona bir şey diyemeyiz tabi. Sonuçta zorunluluk yok. Doğa meselesi.
00 Yorumla
+1 yılAnnelik kutsaldır ama dayatma kabul edilemez. İstemezse evlenmez.
20 Yorumla
+1 yılBir kadın hiç bir şey olmak zorunda değildir. Canı isterse olur istemiyorsa da olmaya zorlanamaz.
10 YorumlaIsteklerine baglidir ama kim istemezki bir evlada sahip olmayi
10 Yorumla
+1 yılDeğildir. Anneliği kutsallaştıranlar hâlâ birçok toplumda var maalesef
10 YorumlaHayır değil. Hele nüfusun çok arttığı bu günlerde olmasa daha iyidir
10 Yorumla
+1 yılKendi istiyorsa olmalıdır ancak akrabalar çocuk yaptı benden sonra evlendiler 3 çocukları var tarzı kıyaslara girerek toplumda kabul görmek için yapmaması lazım
10 YorumlaHayır zorunda değilsin bir kadın anne olmayı isterse anne olur
10 Yorumla
+1 yılBen çocukları seviyorum. Peşimde dolanan bir bebek olsa kötü mü olurdu?
10 Yorumla
+1 yılZorunda değil gönüllü olsun ki çocuk yetiştirebilsin
10 Yorumla
+1 yılAnne olmak zorunda değilsin, kimse seni buna zorlamamlı toplumumuzda evliliği çocuğun kurtardığı gibi bir sürü zırvalık dönüyor eğer eşinde çok çocuk istemiyorsa yapman gerekmez
00 Yorumla
+1 yılHayır değildir. İstemediği bir şeyi yapmak zorunda değil kadın ve erkekler. Sonuçta çocuk ömürlük bir sorumluluk ve istemeden anne baba olanların çocuklara yaşattıkları ortada
00 Yorumla
+1 yılŞöyle ki, hiç bir işi yapmakta zorunluluk yoktur. Her şey bizlerin mutluluğu ve düşünceleri ile ilgili bir durumdur. Her kadın "Anne" olmak zorunda değildir. Ve her kadın da "Anne" diyebileceğimiz bir yükü kaldıramaz. Tabiri caizse her kadın "Anne" olmak zorunda değildir ve her kadın da "Anne" olamaz
00 Yorumla
+1 yılBence her kadın anne olmak zorunda değil. Hayatı boyunca anne olmayan daha doğrusu olmak istemeyen bireyler var. Bu bir tercih toplumun saçma sapan dayatmaları ile olacak birşey değil.
00 YorumlaHerkes anne olmak zorunda değildir. Toplumsal dayatmadır. Bir kadın anne olmak isteyip istemediğini bilir anlar. Biyolojik saati de gelirse şayet. Keşke herkes doğurmasa..
34 Yorumla- +1 yıl
Annem olmasa dünyaya gelmeyecektim :) Kadın olmadan buna bu tarz bir yorumu getirebilecek tek hadsiz varlık erkek olabilirdi zaten sadece. Dayatmadır daha 7 yaşlarında bebek alarak anne oldu benim kızım , aa ne güzelde bakıyor diye bilinçaltına işlerler. Ama bir dakika kız gibi büyütüldüyseniz anlamanız normal tamam o zaman pardon :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de yaşadığım travmatik olaydan sonra anne olma hayalimi kaybettim umarım Allah diğer kadınların gönlüne göre verir
11 Yorumla
+1 yılöyle bir zorunluluk yok..
ayrıca hazır hissetmeyen olmasın zaten..20 YorumlaKim zorla çocuk yapmak için dayatabilir ki?
Bu tamamen çiftlerin ortak olarak aldıkları bir karardır.10 Yorumla
+1 yılZorunluluk değildir ama annelik vasfına sahip olup, o duyguyu tatmak gerekli diye düşünüyorum.
20 YorumlaBence liyakatli zeki kadınlar anne olmalı güzel genler olması önemli onun dışında kımse anne baba olmak zorunda değil
00 Yorumlamecbur değil elbette ama içgüdüleri onu doğurmaya teşvik ediyor, Doğurma kadınlar için genellikle hoş bir duygudur.
00 Yorumla
+1 yılHayır zorunda değil, baskı yapan milleti düşünmesin kimse. Yapmak istemiyorsa yapmaz, o dayatanlar mı büyütecek o çocuğu?
00 Yorumla
+1 yılDayatmadır anne olmayı beceremeyen kadınlar anne olmayın yazık o çocuklara hayatlarına kendi annemden biliyorum
00 Yorumla
+1 yılDeğildir. Hatta herkes anne olmamalı gerçekten çocuğunu güzel yetiştirebilecek, sevebilecek insanlar anne olmalı.
00 Yorumla
+1 yıldeğildir kadın veya erkek önce bireysel tercihlerine uymalıdır. anne olmak istemiyorsa bu onun en doğakk hakkıdır. olmak istiyorsa da öyle
00 YorumlaMecbur değil ama mecbur olmadığını düşğnen kadınların annesi de mecbur değilim diyip onu doğurmama ihtimalini seveyim 😅
01 Yorumla
+1 yılBir kadın anne olduğunda kutsallığı daha da artmakta ama bence senin senin acilen kutsanman lazım. Ki kizin sana benzerse çok güzel olacak 😍🤗
11 Yorumla- +1 yıl
Beni eksilemisler
+1 yılIsteyen anne olur, isteyemen olmaz. Sırf elalem yüzünden doğurmasınlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZorunda degildir. Keske istemeyen anne olmasa ama evlendigin zaman cocuk 2 kisinin karari oluyor ve cocuk istemeyen 2 insanin birbirini bulmasi cok az rastlanan bir durum.
10 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar