Selam arkadaşlar..Bugün okuduğum bir haber acayip iğreti etti beni. Hani gerçekten midem bulandı..
Haber şuydu; Bazı Türk işletmeler zengin Arap müşterilerinize memnun edip daha fazla para koparmak için özellikle bayan çalışanlarına müşteriyi eliyle besletiyormuş. Yetmezmiş gibi bunu videoya çekip sosyal medyada paylaşma modası başlatmış.👇👇
İşletmeyemi , Arap müşteriye mi öfke duyayım ki zaten Arapları genel olarak hiç sevmiyorum. Zengin, pis ve görgüsüz olanları daha da sevmiyorum.. Ya da bunu yapmaya mecbur kaldığını düşündüğüm kadın çalışana üzüleyim bilemedim..
Ve yorumu size bıraktım. 🤔
Sen çalışan olsan boyun eğer elinle beslermiydin. ya da onur meselesi yapar işi bırakır mıydın?
Arkadaşlar Ben size çok kısa bir şeyi anlatayım.. Bir gün dolmuşta denk geldiğim bir Arap;
Kendi ülkesinden biri ile kendi dilinde konuşurken, karşıdaki kişiyi ısrarla Türkiye'ye gelmesi için ikna etmeye çalışıyordu.
Buradaki rahatlıklarını, yaşam koşullarını ballandıra ballandıra anlatıp üstüne bir de para aldıklarını, yakında da kadınları kızları da almaya başlayacaklarını kahkaha atarak karşıdakine anlatıyordu.
Tabii dolmuş'ta kendi dilini bilen başkaları olduğunu tahmin edebilecek kadar akıllı olduğunu zannetmiyorum.
Neyse şoför Sağ olsun ileride sağda durdu. Bizde adamı güzelce bir benzetiverip karakola götürüp şikayetçi olup sınır dışı edilmesi için gerekli taleplerde bulunduk.
Tabii bu yaklaşık 6 yıl önce olan bir durum. Ve o günden sonra bahsi geçen o köye seyyar satıcı olarak bile asla bir Arap giremez, girmedi de.
yurt dışı deneyimlerimden birisi yine Arap ülkelerinden olduğu için şundan da bahsetmek istiyorum.
Soruda anlatılan örnek ve benim örneğimden yola çıkarak bunun gibi nicelerini değerlendirdiğimizde herkesin bilmesini istediğim en önemli şey şu ki..
Araplar zaten kadınlara önem veren bir toplum değil yani bunu kadınlarımızı aşağıladıkları bir şekilde dillendirmek zaten var olan bir durumu sanki yeni bir durummuş gibi göstermek anlamına gelir..
Burada vurgulamak istediğim şey
Kendi aralarında, kendi ülkelerinde bizim ülkemizde yaşadıkları bu deneyimleri aslında erkeklerimizi aşağılayarak anlatıyor olmalarını bilmenizi isterim.
Yani o Restoran sahibi öyle bir halt yemiş ve o kadın çalışan böyle bir uygulamayı kendini zorunlu hissederek yapmış olsa da..
Arapların kendi aralarında bahsedecekleri konunun yüzde çoğunluğu oradaki Restoran işletmecisinden ibaret olacak.
Her ne sebeple olursa olsun bir Türk kendi çıkarları için kendi milletinden dahi olsa başka birine insanlık dışı bir uygulamayı reva görüyor, bunu uyguluyor ve uygulanıyorsa..
Ben çalışan olsam o ayran bardağını patronumun kafasına vururdum. İnsanların zaaflarını kullanıp (maddi durumları/ personelin iş mecburiyeti vs) bunu yaptırması, hem de kendi milletine, patronun ne kadar alçak ve görgüsüz bir hayvan olduğunu bize gösteriyor zaten. Zaten sömürüldüğümüz aşikâr, elimizde kalan bir gururumuz var. Onu da iki cahile peşkeş çekmek için korumadık. Onursuz bir eleman olsa, şu dayıyı, şu amcayı araya sokar, biraz para tıkıştırıp daha rahat kadrolu bir iş elde edebilirdi. Personele kızmadım bu yüzden, kimse bu aşağılık şeyden keyif almaz.
O vahşi zengin araba gelirsek; hiç mi bu emekçi kadıncağızın bu hareketine karşı çıkmıyor? Ne haddime demiyor? İşyeri yönetimini bu hareketten yadırgamıyor? Bunlar insan değil, bunlar oksijen israfı, bunlar bakteri bile değiller. Aşağılık herif! bir de trip atıyor kafa sallıyor... Özellikle! İlk önce patronun gelmişine geçmişine, sonra bu vahşininkine sövüyorum. Milletimiz milletini ezdiriyor... helal olsun biz diye hiç bir şey olmamış.
siz vurardınız da bir başkası o işi seve-seve yapardı bu kadın gibi. Her kes gurur yapmıyor işte bu tür işlerde. Bu yüzden patronlar da müşteriler de istedikleri gibi davranıyorlar. Penceredeki akıllı ol yazısına da takıldım :)
@cicimod Aksine, bu kadının seve seve yaptığını düşünmüyorum. Mimiklerine de iyice dikkat ettim. Hem kendisinin nasıl bir hayatı olduğunu bilmiyoruz. Bilmeden kalkıp onu suçlamak doğru olmaz. Geçinmeye çalıştığı ülkeye, mesleğe bir de kadın olmasına dikkat edersek yeter. Ancak bahsettiğiniz herkes gurur yapmıyor konusunda kesinlikle sizi anladım ve katılıyorum.
bakın bu da aynı şey yani dediklerimize çıkıyor. ne durumda olduğunu bilmiyoruz ona tamam da zaten millet durumu için böyle aşağılanmaya geliyor diyorum. Kadının mimiklerine 16cı saniyede bakın gülümsüyor bile ayrıca fazla gözükmüyor aslında bu kurgu yapılmış video da olabilir ama o kız kendisini öyle durumuna kendisi sokmuş kimse kırbaçlamıyo çeker giderdi yapmıyorum derdi patrona ama işsiz kalırdı çünkü yapacak olanlar gurur yapanlardan fazla. Memnun kalmaması da zaten o bahşişleri eğer fazlaysa patron elinden alır diye oluyordur. Kısacası kadını erkeği yok köle kısmına düşenlerin sadece güzel kızların böyle patronlar için avantajı çok sonuçta kudurmuş arap para veriyorum güzel genç kız beslesin beni der. Müslüman erkeği böyle işte cebinde para varsa hemen karı kız peşinde olur görgüsüzlük yapar. Onca milyoner gavur var birinden böyle şey gördük mü dışarda tşört pantolon geziyorlar. ya da onarın kadınlarından bunu arap isterse kafasına o yemek tabağını geçirirler ya da polise gider mahkemeye gider mahkemeyi de kazanır insan hakları diye.
Nusret görmesin :) adamlarda b.. k gibi para var ne olacak bizim aç gözlüler de para için nerdeyse altlarına yatacaklar. Kendi ülkemde başkasını değerli kılan bir işletmeye bir türk olarak hayatta gitmezdim.
Karşıda ki öküz engelli değil, eli ayağı tutmuyor değil. Böyle bir rezillik Türk milletinin onuruna, haysiyetine ve şerefine yakışmadı. Hikayeyi bilen bilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ingiliz kraliyetine verdiği bir yemekte; garsonun elindeki yemek servisini düşürmesi üzerine,
"Bu millete her şeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim!" Demiştir.
Şimdi bu rezil görüntüyü dünyaya verenler, kendi ahlakından, onurundan ve insanlık şerefinden utanmalıdırlar. Böyle insanlık onurunu lekeleyen bir restorant bizim milletimizi temsil edemez. Böyle rezil bir yerin değil çalışanı olmak, o rezilliğe sebep olan herkesin alayını sınır dışı ettiririm kendilerine TC nin haricinde nasıl bir kimlik çıkartacaklarsa çıkartsınlar.
Zaten böyle olmadığı için güzelim turkiyeyi ahıra çevirdiler. Kimse bu milletin onuruyla oynayamaz, lekeleyemez. Bu yanlarına kalmayacak.
Bu ne saçma, paranın bariz kölesi olma ve çok kazanma hırsıdır kardeşim karekteri ve ticaret anlayışını ucuzlatıp çok kazanmaktır😠😠😠
O işletmelere de yazıklar olsun ki bu anlayışı benimsemiş. Çalışana bir şey diyemem, mecburiyetlerini, paraya ihtiyaç ölçüsünü ama ben şahsen yapmam yapamam karekterim gereği😠
Çalışana üzülürüm buna mecbur kaldığı için 😔 Böyle gidersek ağızdan besleyip akabinde bekleyip, bunun çıktığı yerede peçete, ıslak ve kolanyalı mendil tutar, parfüm de sıkarız😠😠😠 Bu kadar da olmaz😠
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir davet sırasında uşağın takılıp yemekleri dökmesi sonucu. "Nu millete her şeyi öğrettim ama uşaklığı öğretemedim" diyerek Türk milletinin uşak olamayacağını vurgulamıştır. O yüzden şu videoyu utançla izledim. Elleri var yesinler. Bu nasıl gurursuzluktur anlamadım.
Benim yapında başkalarının emrinde çalışmak bile zor gelirken bir de çatal kaşık kullanmasını bilemeyen bir yetişkine para koparmak için büyle bir hizmet vermem imkansız. Bir işletme ve bir müşterinin acizlikte geldiği son nokta mı diyelim yoksa daha da ileri bir durumla karşılaşırmıyız zamanla görecez. Rahatlığın verdiği acizlik diyorum.
Mustafa Kemal Atatürk bugün yaşasaydı; gecesini gündüzüne kattığı, uğruna savaşlar verip mücadele ettiği, reformlar yaşattığı, eğittiği, hür kıldığı Türkiye Cumhuriyeti kadınını bu halde görseydi adım kadar eminim ki kahrolurdu! Milli benlik ve birliği geçiyorum, iş ahlakını geçiyorum insan para uğruna bu kadar kendini alçaltmamalı! Yazık, çok yazık!
Sen önce insan ol sonra haddini bil! Bende arabım. Antalya'da hiç abartmıyorum kıçını sallayarak soyunup soytarılıkla para kopartmaya çalışan Otel ya da bar çalışanı erkekler gördüm. Bu erkeklerin kıçına bir kaç dolar sokan yaşlı kadınlar gördüm. Bazı yerlerde erkek eskortlar bile olduğunu duydum. Bunun için neden konuşan yok! Turizm değil mi?
@AGA34 Babil asma bahçeleri yapılırken orta Asya'da bir devlet bile yoktu. Akadlar babiller asurlar fenikeliler aramiler yahudiler saabiler keldaniler araplar hepsi aynı bunların.
GİT arap ülkende bakim böyle özgürce yaza biliyonmu. bak ne yapralar. o kafanı keserler. idam ederler. dua et ki TÜRYEDESİN. TÜRKLERİN kurdugu cumhuriyrtde yaşıyon utanmadanda terbiyesizlik yapıyon nankör milletsiniz tarih boyuncada hep öyle oldunuz. ihanet etmek babalarınızda var
Peygamberimiz Arap. Ayrıca Arapların çok daha eski bir millet olduğuyla ilgili bir çok araştırma var. Hititlerin öncesi yine onlardan biri olan milletti. Şimdi bunları konuşmayacağım. Irkçılık sevmiyorum.
@parasızlar aynen öyle. Bu şeref onur yoksunları yüzünden millet türküm demekten bıktı. Ben hakaret ettiği için bende arabım dedim ki deve sidiği bu soysuzlardan daha zararsızdır.
pastacı meryem pisliği sen zaten TÜRK degilsin. arap oldugunu belli. TÜRK olan biri senin kibi dönek olmaz. TÜRK OLDUGU UCUN KURUR DUYAR NOKTA. tamammı donek
aşagklik pislik sensin bizans cocuguda arap pisliğide sensin. ben TÜRK OĞLU TÜRKÜM. sizi denize dokenleriz. sülalene başlatma arap pisligi. bukada kasar olma kendi yorumunda arap oldugunu soyleyip TÜRKLERİ kötülüyen. c sen degilmizsin. şimdi bizansli diyon bana. ben senin kibilerin sülslesini elden geciren babanız TÜRKÜM. aşaglik pislik. sen devam et deve sidigine yetmezse at sidigine de devam et nasılsa babaların iciyor
Garsonluk yaparken bile kolay sinirlenen bir yapım var. Böyle bir şey çalıştığım işletmede yaşansa, o Arap turiste de söverim, patrona da, buna eyvallah çeken çalışana da. Alır voltamı giderim. Tuvalete de biz çıkaralım adamları. Turistse turistliğini bilsinler, işletmeler de bence haddini.
İğrenme eşiğim çok yüksektir kolay kolay bireyden igrenmem ama bu haber midemi bulandırdı.. Hem insani hemde mide açısı dan çok igrenç.. Kimseye böyle hizmet etmem kendimede ettirmem... Bunu yapan işletmelere inanılmaz cezalar verirdim.. Çalışanlarda yapmamalı... Ne hallerdeyiz yazık:)
Ben işi bırakırdım. Biz hizmet turizmi yapan bir ülkeydik ona da karşıyım ülkeye dövizin girdiği en büyük alan hizmet turizmi ama kölelik turizm haline getirilmemelidir. Bunun acilen yasaklanması gerekiyor yoksa ülkemizde para için varlığını satacak bir çok insan bu yola başvurup bizleri düşük insan statüsünün dibine itebilir. Bu tür başlangıçların ülkeye ileride daha farklı hizmet turizmi açmaması elde bile değil biz böyle insanlar değiliz.
Arapların b. kunu yemediğimiz kaldı onu da yapıcaz inşallah 😂 Ben çalışırken bir insana hoş geldin "efendim" bile diyemiyorum çünkü nefret ettiğim kelime. Çalışan insanlara köle gözüyle bakılıyor ki yemek yedircem, patron ordan biraz zor sağ çıkar canım ya
Siz saf misiniz yoksa fitneci mi? Bu haber yalan, o arap sanilan pislikte turk. Sirf reklamini yapmak icin adamlar boyle daha ne videolar cekmisler. Bende okudum ama arastirinca isin oyle olmadigini gordum. Sazanlik yapmayin arastirin. Gercek degil bunlar.
Göz yumarız çoğumuz çünkü kurun boku çıktı , dolar , euro , sterlin aldı başını gidiyor, işsizlik tavan! Bulgar Leva'sı dahi tokat delisi yaptı TL'yi, hatırlayın arabalarını ful depo yapıp gittiler! Not :Kuteybe Bin Muslim denen katliamcının, ... çocuğunun torunu olan bu arapları komple yok etmek isteyen bir Deist, Kemalist.
Nusret, Avrupa ve Araplara elle yediriyor şov yapıyor. Ve parayı buldu. Biz de Araplara yapalım diye düşünmüş olabilirler. Asıl mesele Arap falan değil de bu şekilde yemek sunmayı yani şov yapmayı bir bıraksak çok iyi olur. Küçük esnaf bile artık tuzu havadan atıyor, elindeki döner bıçağını yukarıdaki zile vuruyor falan..
Bir çalışan bunu yapmak zorunda da değil, işten çıkmak zorunda da değil. Bence de tamamen iğrençlik. Elle yemek değil, tanımadığın birine elle yemek yedirmek.
para uğruna karakterin kisligin ve onurunu yerler altına alan işletmelerde çalışanlarda maalesef bu mobbinge maruz kaliyor ama müsade etmemeleri hatta şikayet etmeleri gerekir ki bu Arap gorgusuzler için herdey doğal ve normal
İşi bıraksa yeni işi nerden bulacak Türkiye de iş mi var iş yerine giren çıkan yok dksına yeni çalışan bulur o yüzden işten çıkarım deme kısmı yalan dolan
Rezillik, rezalet hatta ve hatta daniskası. Eskiden Avrupa'ya özenen gençlerimize kültürümüzden uzaklaştığı için binbir türlü hakaret edilirdi. Bunlar hakkında ne diyorlar acaba boomerlar.
Para önemli bir motivasyon kaynağıdır, elinle yemek yedirme de nedir ki? Para için bedenini satan insanlar var. Ahlak çöküşü ekonomiye paralel hareket eder.
Günaydınnn ☀ Haberi gördüğüm de zaten detayını okumadım başlığı yetti. Ben o kadarına gelemezdim yani bu kadar aşağılayıcı iğrenç bir durumla karşılaşmak istemezdim bırakırdım işi.
O değil de bi ingilize yapsalar gıkınız çıkmayacak. Ancak sırf müslüman ve bizlere kötü lanse ettikleri için içimizde onlara karşı bi kin nefret var. Evet bazısı cok görgüsüz ancak inanın bana cok iyileri de var. Hakikî dürüst mert insanlar sözünün eriler bizler (herkes bir degil ) gibi c akallık pesinde değiller. Yani 5 parmagin besi bir degil. Bizdeki bu on yargı olduğu sürece ne uzarız ne kısalırız. Yerimizde saymaya devam ederiz.
Araptan iyi insan olmaz şeref onur namus yoktur en iyisi dediğinde b o k tur arabın. Arkadasın bukadar arap sevici olmayın araplar da Müslüman değildir ayrıca hiçbir Arap Müslüman değildir. Aklınızda bulunsun onların dini gerçek değil inancıda.. Bol şans buda benim fikrim. Türk olarak.
genç nesline okul parası , cep harçlığı için onuru gururu yok saydıranlar oturup düşünsün bu videoda ki marifetlerini !!! garip kardeşim onur yapar işten çıkar , cebinde parası kalmayınca ne dostu ne arkadaşı ona arka çıkar...
Benden böyle bir şey istese ona acılı adanayı tersten yediririm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Araplara düşmanlık yapmaya gerek yok. Zaten adamın giyminden belli kurgu olduğu ilgi çekmek istemişler çekmişler işte. Şov olmasa bile isteyen istediğini yapar yapmak istiyorsa yapsınlar
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bazı Türk işletmeler zengin Arap müşterileri eliyle besleme modası başlattı. Çalışan olsan buna göz yumar ya da işi bırakır mısın?