Şiddet neden var?

Tahammülsüzlükle ilgisi yok , nefsimizi şımartıyor, hoşgörüden uzaklaştırılıyoruz , edeb önümüzden alınıyor , terbiyesizlik meydanı boş buluyor. Aciz kula şeytan , kendini herséyden üstün gösteriyor , işte tüm bunlara ve ilave edilebilecek unsurlara cehalet diyoruz. Mesele cehalet. Bilgili insan arbede yaşamaz , bilgili insanın kelâmıda kalemide, tekmelerden yumruklardan etkilidir , üstelik zarar vermez ders verir , etkisi geçici değil kalıcıdır. Tabiki bu kast ettiğim bilgi , toplumumuzu olumsuz etkileyen kitapları , dizileri , filimleri takip ederek kazanılan bilgiler değil. Bizim değerlerimizin özüne bağlı kalarak ilerleyen , konuşmacılar, araştırmacılar, araştırmacı, akademisyen , sanatçılar tarafından icra edilen faaleiyetlerinj takip ederek nitelikli bilgiler ediniriz.
Rica ederim memnun oldum ☺ 🤜🤛🤚🌸
Değerli bulduğun için çok teşekkür ederim ☺🌺
Eğer fenerbahceliysen bu gayet normal adamlar galip gelmeyi unuttu 🤣🤣
Teşekkür ederim 🤜🤛
Görüş
40Görüş
İletişimin olmadığı yerde şiddet var.
Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor... - Ali Şeriati.
Karnı tok olan açın halinden anlamaz 😊anca konuşur onların yerinde olmak ister miydin? Ancak onların yerinde olursan onların yaşadığı hayatı yaşarsan anlarsın neden kavga gürültü neden oluyor oturduğu yerden insan "ya niye şiddet var" demesi kolay geliyor 😂
Şiddetin nesnesi önemli. Narsisist kişi genellikle şiddeti kendinden daha güçsüz durumda olan kişilere uygular. Öfkelenir, acısını gidermek için çocuğuna ya da hayvana şiddet uygular. Şiddetin yön değiştirdiği duygular da genellikle kişinin öfkelendiği, kişiye karşı tepkisini kontrol edemediği durumlarda ortaya çıkar. Şiddet uygulayanlar arka planda korkak kişilerdir. Şiddet uygulayan kişinin özgüveni yoktur. Bağırarak ya da vurarak ‘Ben varım, ben güçlüyüm’ demeye çalışır.
"Şiddetsizlik sadece polis korumasının olduğunda işe yarar. Polis korumasının yokluğunda şiddetsizlik intihara çok yakındır" demiş 167 IQ adını bazı nedenlerle vermediğim bir yazar ve ideoloğ.
Polis koruması tüm halkı kapsamazsa ve kısmen uygulanırsa geri kalan kesim için şiddet kaçınılmaz olur.
Hayvan gibiler aynı bir şey söylüyorlar karşıdaki insan fikirlerini uyum sağlamadığı zaman hemen dayak dövüş kavga bilmiyorlar ki aslında onunda hiçbir şey çözülmüyor bu zamana kadar ben de çok dayak yedim yalan yok ben de çok dayak attım Ama hiçbir şeye çözüm olmadı insan gibi oturup konuşmak birilerinin araç olması her zaman daha iyi bir çözüm yolu dövüşle gelişilmiyor
Konuşmadığımız,
Anlamadığımız,
İletişim kurmadığımız için.
En çok ta empati yapmadığımız için.
Hani bedeni aşıp ruha dokunmak var ya. Ruha zarar vermeyi çok güzel beceriyoruz ama ruhu okşamayı bir türlü yapamıyoruz.
Laftan anlamayan arkadaşımız konuyu güzelce anlasın diye var sdklfsdls
İletişimin, eğitimin ve refahın olmadığı yerde şiddet olur. Dinler, ırklar, maddi çıkarlar kullanılarak şiddet ve kaos yaratılır. En basit örneği Kudüs. Kan akmadığı bir yy yoktur.
Şiddete verilen cezaların ertelenmesi veya az olması şiddeti arttırıyor. Halkın kanunlar nezdinde gereken cezayı almayacaktır düşüncesi ile kişilerin kendi adaletini araması da şiddeti arttırıyor.
İnsanlığı bilmiyoruz çünkü insanlar konuşa konuşa hayvanlar vuruşa vuruşa gibi vs bişey işte Allah insanı tüm varlıklardan üstün yaratmış ama biz hayvandan da aşağı olduk...
İlkokul da iken her gün andımız okurduk;
Büyüklerimi saymak, küçüklerimi sevmek ve korumak diye ant içerdik...
Gerçekten içtiğimiz bu and ı yerine getirsek şiddet kalmaz...
Konuşarak anlaşamıyorsan ya da hatalı olan tarafsan kendini haklı çıkarmak için şiddete ve hakarete başvurusun hayat o kadar basit aslında doğru hep birdir
olaya öyle bakmak yanlış mesela fransa. fransa'da her gün kaos var. futbolda bile var. sokaklarda yıllardan beri var. hatta fransız devriminin dünyayı nasıl değiştirdiğini düşünürsek 200 yıldan fazladır kaos var fransa'da. ne yazık ki onların kaosuyla bizimkisi aynı değil. anarşi, adaletin bittiği yerde başlar. bu da böyle kalsın
İman ve cemaat ilişkisine dikkat çekmek isterim. Memleketi yöneten şahsım ve onun söylemlerine baktığında toplumsal şiddetin artması bana hiç de garip gelmiyor
Artık nüfus o kadar arttı ki insanlar konuşmaktan yoruldu şimdi savaşma zamanı sabırları falan da kalmadı.
Ülke bitmiş durumda herkes pimi çekilmiş bomba gibi dolaşıyor ve bunun en büyük nedeni kahve ağzı ile siyaset yapan siyasiler.
Ekonomi ve hukuk sisteminin bozuk olması temel sebep. İnsanları şiddete güdüleyen her şey bir şekilde bunlardan faydalanıyor...
Kadın lar yüzünden ihanet iftira dolandırma boşanma nafaka yıkım başka müşteri den çıkan çocuk delirtti erkek leri
Düşük eğitim düzeyi, fail olarak şiddet geçmiş, anne-baba şiddetinin mağduru veya tanığı, alkol kullanımı ve memnuniyetsizlikler 😏
En İyi Görüşler