Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 695 cevap paylaştı. Bence bu duruma göre değişen bir bakış açısı. Mesela birebir yapılan mücadele de kaybeden hatalıdır kazanan başarılıdır. Ama 10milyon insan içinden 1. olmak birebir yapılan mücadeleden daha başarılıdır mesela. Tam tersinde de kaybetmek mesela birebir yapılan mücadelede kaybedenin hatası 10 milyon insan içinde yapılan mücadeleye göre daha hatalıdır mesela.
Yani biraz kendimi anlatamamış olabilirim kusuruma bakmayın ama bence kime göre neye göre başarı ve kaybetmek? Bu kriterler olmadan yargılamak birazcık hatalıdır bence13 Yorumla- +1 yıl
Evet, insanı kriterlerde çok haklısınız.
Oyun olarak ne dersiniz? - +1 yıl
Çok haklısın.
En İyi Cevaplar
+1 yılHiçbir zaman başka biri ile hiçbir konuda yarışa girmedim, hatta beni bir diğeriyle yarışa mecbur bırakan her şeyi ve herkesi reddettim, terk ettim.
https://www.youtube.com/embed/MgWGVqcGcew
Biriyle yarışmak, yarıştığın kişinin toprağında yetişen çiçeği kendi toprağında yaşatma çabasıdır. Her çiçek her toprakta yetişmez. O yüzden kişiyi gözlemler, bana uygunsa ilham alır, ilerlerim. Taklit etmem, kendime göre harmanlarım. Potansiyelime tersse bakış açısı (bilgi) kazanır, yoluma devam ederim. Birini alt etmeyi ve geçmeyi "iyi, yeterli ve başarılı" olarak addetmem, bilâkis kendimin en güçlü ve tek rakibi yine benimdir. Her gün bir önceki beni alt etmenin heyecanını yaşarım. Toprağımı daha verimli kılar, zenginliğimi arttırırım. Diğerinin toprağı (potansiyeli) ile derdim olmaz. Hatta diğerinin içindeki potansiyeli ortaya çıkarmasına destek olur, onu ileriye taşırım. O benden ileride olduğunda bunu yetersizlik, başarısızlık olarak görmem; aksine bununla ancak gurur duyarım.Benim derdim yalnızca cehâletimledir. Benimle derdi olanları püskürtür; işime bakarım: kendimi gözlemler, eleştirir, davranış ve eylemlerimin sonuçlarının sorumluluğunu alır ve onları yapılandırırım. Gerçek kazanç budur.
Diğer insanlara da bunu tavsiye ederim.. 🌺25 Yorumla- +1 yıl
Kişisel balış olarak aynen katılıyorum, harika bir çıklama olmuş.
Peki bir yarışta kazanan ve kaybeden arasındaki dengede bakarsak; kazananmı başarılıdır yoksa kaybedenmi başarısızdır? - +1 yıl
Aslında soru kendi cevabını veriyor , kazanan başarılıdır çünkü kaybedenden daha iyi tecrübeye sahiptir.. kaybeden başarısızdır daha çok gelişmesi gerekir. Ben yazımda bunuda gizlice vurguladım )
- +1 yıl
Evet, bu da kaybedenin ders alması demek.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılBakılınca serin mevzu gibi duruyor.
Kazanmak ya da eski tabirle bileğinin hakkıyla kazanmak demek sanırım daha doğru olur.
Kazanırken gönül kırmamak gerekir, hırs yapmamak gerekir, dostlukları, kalpleri kırmamak gerekir, ezip geçmemek gerekir. Eğer oyunun içinde bunlar varsa azizim O zaman sadece benligimiz Kazanır. Ama gerçek mana da her yönüyle Kaybetmiş oluruz.
Önemli olan başarıyı nasıl elde ettiğimizdir. Çok farklı konu ele alalım ama içi o kadar her yönü ile dolu ki.
Müslümanların Mekke'yi Peygamber Efendimizin Önderliğinde Feth' etmeleri. Bir insanın dahi burnu kanamadı, kimseye itiş kakış davranılmadı, kimseyi düşmanın da dâhi olsa evden atılmadı, hor görülmedi, aşağılanmadı, derdest dâhi edilmedi.
Kazanan İslâm oldu, insanlık öldü, kalpler fethedildi, gönüller fethedildi.
Böyle kazanmak var bir de diğer türlü kazanmak var.
Bazen kaybettiğimizde de Kazanırız.
Bizim nazarımda kazanmak diye bir şey yoktur. Biz büyüklerimizden sadece gönüllerde yarışın, gönüllere girin, kalp kırmayın, uzatan el siz olun öğrendik. Bizim değil herkesin kazanması önemli. Başarı varsa bizim değildir, Allah'ındır. Mekke de olduğu gibi.13 Yorumla- +1 yıl
Mükemmeldi 🤗🤗
- +1 yıl
Estağfurullah. EİG için teşekkür ederim
- +1 yıl
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kazanan, oynanan oyun kurallari içinde başarılı olandır.
Mesela 2 dolandırıcı, hırsız düşün.. Hangisi daha fazla kişiyi dolandırıp paralarını çalıyorsa, bu mesleğin başarılı olanı o dur.
Durum aşkta da öyle ve hayattaki birçok diğer örnekte de öyledir. Kızı kendisine aşık etmeyi başaran oyun kurallarina göre başarılı olandır, ama o kız için hayırlı olan demek değildir.21 Yorumla- +1 yıl
Evet, başarı ve azim kazandırıyor.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
18Cevap
- Aile & Toplum konusunda 765 cevap paylaştı.
u +1 yılKazanan hak etmiş ve kazanmıştır.
Kazanmak için emek gerek.
Kaybedeni alt edecek donanıma sahip olmuş demek ki kazanmış...
Kaybeden ise kazanmak adına gittiği yolda yaptığı hatalarla yüzleşir yolun sonunda.
Soruda da söylediğiniz gibi;
Kazanan başarılı, kaybeden hatalıdır.11 Yorumla- +1 yıl
Harika bir yaklaşım, bencede öyle.
+1 yılBazen kaybeden izin verir karşısındakinin kazanmasına... kar zarar analizi yapıp kazanacağı başarı kaybedeceği şeylere oranla küçükse zararın neresinden dönsem kardır mantığıni işletir... bazen kaybetse de insan aldığı dersler çıkardığı sonuçlar en büyük basaridan daha faydalıdır... bazense kaybedenin yaşadığı hüsran kazananın tüm başarısına gölge düşürür..
13 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir açıklama oldu, teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim efendim... soru güzeldi..
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim.
Kazanan başarılıdır. Eğer kaybeden kişi karşı tarafın başarısını övmeyip, bu zaferi kendisinin ona kazandırdığını düşünüyorsa yanılıyordur. Zekâ, hep takdir ettiğim bir şeydir. O kişi zekâsıyla hareket etmiş ki başarıya ulaşmış. Bize de takdir etmek düşer.
13 Yorumla- +1 yıl
Takdir edilmeli ve buna katılıyorum ama kazanaın karşısında neden kaybettiğimizide düşünmemiz şart.
Ne oynadığına göre değişir bu
Ben kaybetmeye oynamışsam, kaybım benim başarım olur. Kazanmaya oynamışsam kazancımı zafer sayarım. Bu yüzden paranın yazı tarafındanda tura tarafındanda bi kazanç göremiyorsam ben o oyunu bozarım. Bazende kaybedeceksem oyunu bozarım ben kazanamıyorsam kimse kazanmasın. 👒17 Yorumla- +1 yıl
Kaybederken bozmak harika bir plan, bunu bende yapayım. Ama centilmenliğe aykırı bir hareket değilmi bu? Benim hatalarım sebebiyle rakibim kazanıyorsa hile yapmak hatama hata eklemek olmazmı?
- +1 yıl
Madem zafere hücum var o zaman her şey mübah diyoruz.
- +1 yıl
Ben adalete hala bağlıyım ☺️
- +1 yıl
Hep bağımsız kalın 😂
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKaybeden hatalı olmayabilir sonuçta bir yarışma düşünün ikinci olan kazanmak için bütün metotları uygulamış ve sergilemiş olsa bile kaybetmiştir. Evet bir şeyleri eksik yapmıştır ama bu onun hatalı olduğunu göstermez. Kazanan insan ise diğerlerinin bütün çabalarına rağmen onları geçerek başarılı olmuştur.
12 Yorumla- +1 yıl
Bu arada çok kaliteli soru olmuş, teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
Güzel yorumunuz ve iltifatınız için çok teşekkür ederim.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKendisiyle kavga etmeyen, kendisini doldurmayan, kendi hayatını yaşayan başarılıdır..
Esas kazancın kendisi olduğunun şuurunda olan ve başarısızlığı da kazanç olarak gören, kendisini mutlu etmeyi bilen ve kendisiyle yetinebilen kişi kazanandır13 Yorumla- +1 yıl
Buna sonuna kadar katılıyorum.
Bir yarışma olarak kabul edersek peki? - +1 yıl
Kişi kaybederek tecrübe kazanır. Tecrübe en güzel kazançtır
- +1 yıl
Harika bir ders bu.
+1 yılNeyi neden kaybettiğine bağlı. Belki de kaybetmek kazançtır. Aynı şey kazanmak için de geçerli. Kazandığın şey belki de kaybetmen gereken şeydi ve bu durumda başarılı sayılmazsın.
13 Yorumla- +1 yıl
Harika bir bakış, buna katılıyorum.
Bir yarışma olarak kabul edersek ne dersiniz? - +1 yıl
Hayat kaybedilen şeyleri düşünmek için çok kısa. O yüzden kazanan başarılıdır diyelim bari 🙂
- +1 yıl
Evet güzel oldu.
+1 yılYeteri kadar uğraşmamış insan kaybetmiş saysın kendisini elbette bazılarının yetenek boyutunda başarıları vardır ama geri kalan herkesin yapabileceği işlerde durum değişir biz satmış oluruz kazancı
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum.
+1 yılkazanan başarılıdır elinden geleni yapmış sonuca ulaşmıştır
ama kaybeden hatalı diyemeyiz bence elinden geleni yapmak hep kazanmak anlamına gelmiyor bana göre bazen kayıpta edebilirsin11 Yorumla- +1 yıl
Evet, farklı bir göz oldu üstadım
+1 yılKazanan daha çok çabaladığı için başarıya ulaşmıştır ancak kaybedenin de başarısız olduğunu düşünmüyorum aksine o da kazanmıştır hatasını anladıysa eğer...
12 Yorumla- +1 yıl
Ders alması bile zaferdir.
- +1 yıl
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. İki kişilik yarışta tabi karşı tarafın hatası diğerin kazandırır. Ama lider gibi kazananların endi başarısıdır bence. Ama her iki halde kazanan daha çok zahmete girmiş azimli çalışmıştır.
14 Yorumla- +1 yıl
Evet ve bence kazananın başarısı kadar kaybedenin başarısızlığı var.
- +1 yıl
Dediğim gibi patron iki rakipler arasında tabi ki karşı tarafın 1 de olsa hatası olması kaybetmesine yol açar. bunu en çok sporda görürüz. Diğer durumlarda ise kazanılmanın en başında neyi hedeflediğini neleri kullandığı filan önem taşır. (gerçek zaferden bahsediyorum bazen sahte zafer görünümü yaparlar ). Ama adaletli şekilde kazanılırsa kazananın başarısını karşıdakinin hataları gölgeleyemez.
- +1 yıl
Çok doğru toprak.
+1 yılKaybeden hata yaptığı için başarılı oluyorsun. Hata yapmasaydı belki başarılı olamayacaktın.
Kazanmak, kaybedenin hatası yüzündendir. Şans olayları bu durumun dışında tabi.12 Yorumla- +1 yıl
Evet, kaybeden tüm eksikliği kendinde bulmalı.
- +1 yıl
Belki de benim görüşüm yanlıştır. Başka bir perspektiften bakarsak ötekisi de doğru gibi. İkilemde kaldık be abi. Bu nası bi soru :)
Kafayı yicek millet şimdi.
+1 yılKaynettiklerimiz bazen bizim hatalarimizdan ötürü olmuyor, gişesi geliyor ve gidiyor tamamen başarısızlık diyemem ama kazanımlar bizim basarimizdir
21 Yorumla- +1 yıl
Evet, haklısın.
Peki bir yarışma olarak kabul edilirse ne olur?
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kaybetmeden kazanan başarılı değil , şanslıdır. Kaybedince hatalarından ders alıp kazanan başarılıdır 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Harika oldu bu.
- Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
+1 yılKazanan basarilidir. Kim bilir o elde ettigi basari icin ne fedakarliklar yapmis, nelere katlanmistir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu çok önemli bir tespit.
Hayatta kazanmak da var kaybetmek de.. önemli olan düşünce kalkıp yerden devam etmek. Kaybetmek hata değildir , kazanmak bazen de şanstır.
11 Yorumla- +1 yıl
Kazandığımız ve kaybettiğimiz herşeyden ders alabirsek hep kazandık diyebiliriz.
Kazananda, kaybedende başarılıdır. Kazanan kazandıgı için, kaybeden bir kere yapsada pişmanlık duymadıgı için.
12 Yorumla- +1 yıl
Daha fazla çalışıp kazanabilir olduğunu öğrenir.
Bence kazandığını bilen başarılıdır kaybettiğini bilmeyen ya da anlamayan biri hatalı ve aptaldır 😅
17 Yorumla- +1 yıl
Buna katılıyorum.
- +1 yıl
Kahve ocakta, çay suyu ısınıyor 😂
- +1 yıl
Buyrun efendim kahvenizi, afiyet olsun ☕
- +1 yıl
Ne demek, rica ederim ☺️
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılKime göre neye göre başarı? Bazen kaybetmiş olmak asıl başarıdır.
23 Yorumla- +1 yıl
Bir yarışma olarak düşünürsek?
- +1 yıl
Kaybeden izin vermiştir...
- +1 yıl
Bencede.
+1 yılSavaşmak neye yararki kaybeden olduğunda hayat bir oyun değil ki kaybeden kazanan olsun
12 Yorumla- +1 yıl
Hayat konusunda katılıyorum.
Peki bir oyun veya yarışma ise? - +1 yıl
Yaşamak senin elinde kararlar verirsin nerden baktığın senin elinde hayata
+1 yılDeneyip kazanan da kaybeden başarılıdır. Zor kısmı denemektir çünkü
11 Yorumla- +1 yıl
Harika bir bakış.
+1 yılkazanan başarılıdır
kaybedilişlerinden sonra kazandıysa tabi11 Yorumla- +1 yıl
Evet, tecrübeler ile kazandı ise kolay kolay kaybetmez bir daha.
+1 yılİkisi de olabilir değişken bir durum diye düşünüyorum
13 Yorumla- +1 yıl
Yarışma olarak algılarsak?
- +1 yıl
İki taraf da koşuyorsa kazananın başarısı ama bir taraf yarışta koşmak yerine yürüyorsa hediye etmiş oluyor bence
- +1 yıl
Doğru.
çok çalışan işin hakkını veren başarılıdır diğerleri boş yapmıştır kazanamamıştır
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle.
+1 yılkazanan her zaman başarılıdır diyemeyiz çünkü o başarı denilen kavramı nasıl elde ettiği önemlidir..
11 Yorumla- +1 yıl
Evet diğer bir kalemden güzel bir bakış açısı.
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen isteyerek kaybetmedim
11 Yorumla- +1 yıl
İsteyerek kaybetmedi isek kazanan, kazandığını zanneden olur.
+1 yılKazanmışsa başarılıdır.
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman kaybeden başarısızdır ve hatalıdır.
- +1 yıl
Aynen öyle
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Kaybetmek de başarıdır ders alır insan
11 Yorumla- +1 yıl
Evet ders alabilmek önemli.
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bunlardan ders çıkarabilen🙂
13 Yorumla- +1 yıl
Evet dersler her zaman kazanım olur.
- +1 yıl
Eyvallah
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHer ikisi de aldigi ünvani hak ediyor bence.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet, emeklerimizin eseri bu.
- +1 yıl
Evet.
Bu konuya çok düşmüyorum hocam, düz yaşıyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Peki bir yarışma olarak dışarıdan bakarsak ne dersiniz?
- +1 yıl
Evet güzel bir tespit.
Bazen de tam tersidir.
12 Yorumla- +1 yıl
Ders alabilen kazanır.
- Aile & Toplum konusunda 379 cevap paylaştı.
+1 yılNe kazandığı ne kaybettiğine bağlı
11 Yorumla- +1 yıl
Bu da doğru.
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılKazanan başarılıdır
11 Yorumla- +1 yıl
Evet emeğin ürünü olur.
+1 yılKazanan başarılıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Kazananı takdir etmek gerekiyor.
Kazanan başarılıdır
13 Yorumla- +1 yıl
Kaybedenin suçu kazanmasına izin vermektir.
- +1 yıl
Çok haklısınız.
+1 yılKaybeden başarılıdır
13 Yorumla- +1 yıl
Alacağı dersler nedeniyle mi?
- +1 yıl
Yediği kazıklar diyelim kibarca🙈
- +1 yıl
Evet, gayet kibarca hayatı öğrenmiş oluyor.
+1 yılTabiyki biz
12 Yorumla- +1 yıl
Her zaman
- +1 yıl
Ayn oyle
+1 yılKazanan başarılıdır
11 Yorumla- +1 yıl
Daha çok emek verdiği için mi?
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı